FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
SpongeBob  Quotes Quizzes, Trivia and Puzzles
SpongeBob  Quotes Quizzes, Trivia

'SpongeBob' - Quotes Trivia

'SpongeBob' - Quotes Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. SpongeBob SquarePants

Fun Trivia
Who said that in 'SpongeBob Squarepants'? See if you can complete quotes or identify speakers with these quizzes!
8 quizzes and 80 trivia questions.
1.
  Quotes from 'Spongebob Squarepants'   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I've seen many episodes of the show "Spongebob Squarepants", so I made a quiz on some of the many quotes from the show. I will give you a quote, and you must figure out what episode the quote is from.
Tough, 10 Qns, Narutowarrior, Jun 04 23
Tough
Narutowarrior
Jun 04 23
5249 plays
2.
  "SpongeBob" Quotes    
Multiple Choice
 10 Qns
Get ready for a "SpongeBob" quote from every season from 1-8! The last two questions will be from any random season, and the episode title will not be given.
Average, 10 Qns, Squidwarddd, Jun 27 11
Average
Squidwarddd
501 plays
3.
  Even More Quotes from 'Spongebob Squarepants'    
Multiple Choice
 10 Qns
Another quiz installment of 'Spongebob Squarepants' quotes. Good luck!
Tough, 10 Qns, Narutowarrior, Jun 04 23
Tough
Narutowarrior
Jun 04 23
2420 plays
4.
  Who said what in the world of "SpongeBob"?   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is for ultimate "SpongeBob" fans. Can you guess who said what?
Tough, 10 Qns, pug97, Jun 04 23
Tough
pug97
Jun 04 23
932 plays
5.
  More Quotes from 'Spongebob Squarepants'    
Multiple Choice
 10 Qns
Just like my first "Spongebob" Quotes quiz, I'll give you a quote from an episode of the popular kid's show, and you figure out what episode it was from. Good luck!
Difficult, 10 Qns, Narutowarrior, Jun 25 15
Difficult
Narutowarrior
3031 plays
6.
  Of Spongebobs and Starfish    
Multiple Choice
 10 Qns
Starting as a low-budget cartoon, "Spongebob" released on Nick on May 1, 1999 after 'Kids Choice Awards'. "Spongebob" is now known as one of the greatest cartoons ever.
Average, 10 Qns, wicket999, Jun 04 23
Average
wicket999
Jun 04 23
750 plays
7.
  "Spongebob Squarepants" Character Quotes   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is quite straight-forward. I give you a quote, and you tell me who said it. Also, this is my first quiz, so please, please rate it so I might improve on future quizzes.
Average, 10 Qns, bandnerd116, Jun 04 23
Average
bandnerd116
Jun 04 23
647 plays
8.
  "SpongeBob SquarePants" (Who Said That?)    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you know which character said that?
Tough, 10 Qns, SimplePlan2, Jun 05 23
Tough
SimplePlan2
Jun 05 23
754 plays
trivia question Quick Question
Patrick: "Sure. Just don't pay me."

From Quiz "Quotes from 'Spongebob Squarepants'"





'SpongeBob' - Quotes Trivia Questions

1. "Too bad that didn't kill me."

From Quiz
Who said what in the world of "SpongeBob"?

Answer: Squidward

Squidward said this in "Band Geeks" after he told the drum section to repeat after him. He got pinned to the wall by drumsticks.

2. Season 1: In "SB-129", a character says, "So get your earplugs ready." Which character says it?

From Quiz "SpongeBob" Quotes

Answer: The French Narrator

"SB-129" starts off with the classic scene where the Narrator warns everyone on a lovely Sunday morning that Squidward is about to practice his clarinet, so get your earplugs ready. Squidward says, "I think I'll treat Bikini Bottom to some real music." SpongeBob's alarm goes off, the force of which causes Squidward to get his clarinet stuck down his throat. SpongeBob says his wonderful line from his open window to Squidward's, "Good morning Squidward! Ya wanna go Jellyfishing?", to which Squidward incoherently attempts yelling at SpongeBob, but to no avail. "Great! We'll be right over!" The episode has barely just begun, and already the viewers have a smile on their face. That sums up the magic of "SpongeBob SquarePants" in a nutshell.

3. Who said "When in doubt, pinkie out?"

From Quiz "Spongebob Squarepants" Character Quotes

Answer: Patrick Star

This quote is from one of the very first episodes, "Tea At The Treedome". Patrick was trying to help Spongebob to be more confident by telling him, "When in doubt, pinkie out."

4. Who said "Plankton: 1% Evil, 99% Gas" in the episode "Plankton!"?

From Quiz Of Spongebobs and Starfish

Answer: Karen

Karen is a computer code named: W.I.F.E. (Wired Integrated Female Electroencephalograph). Karen is also Plankton's wife, although they seem to share a love-hate relationship, as they constantly fight and disagree.

5. "He won't be able to eat us, because I wish that the Dutchman was a vegetarian!"

From Quiz "SpongeBob SquarePants" (Who Said That?)

Answer: SpongeBob

This was in the episode when SpongeBob, Patrick, and (for a bit) Squidward become the Flying Dutchman's shipmates and then the Dutchman tells SpongeBob and Patrick that he's going to eat him for dinner.

6. Squidward: "Thanks, Farmer Brown."

From Quiz Even More Quotes from 'Spongebob Squarepants'

Answer: Pickles

In this episode, an overweight fish named Bubble Bass comes to the Krusty Krab restaurant to try a Krabby Patty after hearing about how good they taste. When Spongebob prepares him one, he tells Spongebob it tastes good, but he forgot the pickles. This causes Spongebob to lose his mind and not be able go through his daily routine without messing up. When Mr. Krabs helps Spongebob learn to make a Krabby Patty again, he returns to work. Bubble Bass then comes back to try another Krabby Patty, and tells Spongebob he forgot the pickles again. Spongebob then grabs Bubble Bass' tongue, lifts it up, and exposes the pickles that Bubble Bass has been hiding underneath it.

7. Squidward: "I hate all of you."

From Quiz More Quotes from 'Spongebob Squarepants'

Answer: Karate Choppers

In this episode, Spongebob and Sandy become addicted to using karate moves on each other. They become so obsessed with it, Spongebob begins attacking people at his job with karate. Mr. Krabs almost fires him, but he gets one last warning. When he and Sandy have a picnic at the park, they make a mess with the sandwich materials by karate chopping them. When Spongebob thinks he's about to be fired, Mr. Krabs tells them of an idea. Spongebob and Sandy use karate to prepare krabby patties in front of the customers for entertainment.

8. Patrick: "Yeah, I'd say a week, maybe 10 days."

From Quiz Quotes from 'Spongebob Squarepants'

Answer: Have You Seen This Snail?

In this episode, Spongebob is seen carrying a heavy bag of snail food for Gary, but then Spongebob gets a package in the mail, which causes him to forget about feeding Gary. In the box was the "Official Mermaid Man and Barnacle Boy Paddleball Set". In the box is a card about taking the "Dirty Bubble Challenge", which involves hitting the paddleball several billion times in a row. He is so caught up in the challenge, he ignores Gary and doesn't feed. Finally, Gary decides to leave the house. About 7-10 days later, Spongebob realizes what he has done. He does many things to convince Gary to return home. This includes hanging up posters, handing out flyers, and making messages in the sky. At the end of the episode, Gary comes back.

9. "Why, don't be ridiculous my husband, bleep blap. Of course it's me."

From Quiz Who said what in the world of "SpongeBob"?

Answer: SpongeBob

SpongeBob said this in "Plankton's Regular" when he was pretending to be Karen in order to get Nat to eat a Krabby Patty. Plankton was suspicious of SpongeBob not being Karen.

10. "Oh, that's not a hat, that's my brain." Who said this?

From Quiz "Spongebob Squarepants" Character Quotes

Answer: Spongebob Squarepants

In the Halloween episode, "Spongebob Scaredypants", Spongebob tells Patrick this after he thought that Spongebob scared the Flying Dutchman away with his "hat".

11. Which character commented "That Naive Cube!" in the episode "F.U.N."?

From Quiz Of Spongebobs and Starfish

Answer: Plankton

Plankton used to be Mr. Krabs best friend until they had a disagreement on the Krabby Patty formula, where they went their separate ways and made their own recipes, with Mr. Krabs having the best.

12. "Is horseradish an instrument?"

From Quiz "SpongeBob SquarePants" (Who Said That?)

Answer: Nobody

None of the characters said it, but Patrick said something like that: [Patrick raises his hand] "Yes, Patrick?" said Squidward. "Is mayonnaise an instrument?" announced Patrick. "No Patrick, mayonnaise is not an instrument." said Squidward. [Patrick raises his hand again] "Horseradish isn't an instrument either," Squidward said as if he knew what Patrick was going to say. The episode was "Band Geeks".

13. Mr. Krabs: "Do you think Mrs. Puff will need a dryer to go along with that?"

From Quiz Even More Quotes from 'Spongebob Squarepants'

Answer: Krusty Love

In this episode, Mr. Krabs falls for Mrs. Puff, Spongebob's drving teacher. When he takes Mrs. Puff on a date, he gets carried away and spends a total of $100,000 dollars. When he takes Mrs. Puff on a second date, he hires Spongebob to make sure he doesn't spend too much money. Ironically, he harasses Spongebob to buy Mrs. Puff numerous gifts (varying from a box of chocolates, to a washing machine) and then yells at him for doing so.

14. Mr. Krabs: "It's no use. Me poopdeck's too big."

From Quiz More Quotes from 'Spongebob Squarepants'

Answer: Wishing You Well

In this episode, Mr. Krabs notices people throwing money down wells. When he learns that they are wishing wells, he makes Spongebob and Squidward dig one as a way to make money. Later that night, Patrick and Squidward both fall down the well. When Mr. Krabs tells Spongebob to "keep digging for the magic," he unearths some glowing light that appears to be magic. The next morning, everyone's wishes come true (Sandy got a new telescope, Mrs. Puff got a nice car, Plankton got taller, and Mr. Krabs was steamed, put on a plate, and served with a side of melted butter).

15. Squidward: "I'm a winner, see my prize. You're a loser, who sits and cries."

From Quiz Quotes from 'Spongebob Squarepants'

Answer: Skill Crane

Squidward says this to a little kid when he loses at a skill crane game. At the start of this episode, Mr. Krabs orders a skill crane game to be played by customers at the Krusty Krab. Spongebob wins almost every game he plays, winning many prizes. Squidward, however, loses every single time. Squidward wastes all of his money, trying to win. He even uses the deed to his house. One morning, Spongebob shows Squidward the secret to winning, and wins a game. It took thousands of quarters, but he finally won. When he leaves work, he tries to work a giant crane at a construction site. He ends up destroying a building.

16. "I thought what we had was special!"

From Quiz Who said what in the world of "SpongeBob"?

Answer: Patrick

Patrick said this in "Dumped" after Gary went back to SpongeBob. Gary only wanted the cookie in Patrick's pocket.

17. Season 3: "Patrick! How could you?!" is said by which character in "The Snowball Effect"?

From Quiz "SpongeBob" Quotes

Answer: SpongeBob

In a funny, memorable early scene of "The Snowball Effect", SpongeBob throws a snowball at Patrick, who says, "Thanks a lot, SpongeBob! While you were just standing there whistling, someone threw a snowball at me!" SpongeBob responds, "Oh really, Patrick? [laughs] Did the snowball look like this?" He then tosses another just like it into Patrick's face. Any regular person would have at that time learned it was SpongeBob who threw the snowball. But Patrick is far from regular. He says, "This is serious, SpongeBob! Someone's after me! I think I'd better leave town!" "Patrick, I threw it. We're having a snowball fight!" "Snowball fight?! I wanna play! I wanna play!" SpongeBob then tells Patrick he has to first make a snowball. Patrick doesn't know how. First he constructs a snow-cube. Then he makes a snow-triangle. Then a double-helix is made out of snow by Patrick. So SpongeBob helps Patrick by making a snowball for him. Upon handing it to him, Patrick promptly throws it in his face. SpongeBob says, "Patrick! How could you?!" He answers, "It's a snowball fight, remember?" I guess all's fair in love and war. Patrick once more becomes paranoid and thinking someone is out to get him during the events of "That's No Lady" approximately four years later.

18. "Is mayonnaise an instrument?" "No ______, mayonnaise is not an instrument...Horseradish is not instrument either." Which two characters exchanged this conversation?

From Quiz "Spongebob Squarepants" Character Quotes

Answer: Patrick Star, Squidward Tentacles

From my favorite "Spongebob Squarepants" episode, "Band Geeks". This is the first night of rehearsal that Squidward set up.

19. Who said "I've come for your pickle" in the episode "Scaredy Pants"?

From Quiz Of Spongebobs and Starfish

Answer: Squidward

Squidward is an egotistical octopus who likes to make self-portraits and play clarinet (although he can't). He can't stand his neighbors Spongebob and Patrick, due to their annoying traits and hobbies, such as Spongebob's laugh.

20. "Dude - put that thing away, there are, like, children here."

From Quiz "SpongeBob SquarePants" (Who Said That?)

Answer: Nat Peterson

This was in the episode "SpongeGuard on Duty", when Patrick's belly bulges, Nat Peterson notices. Nat Peterson is the yellow fish with a purple dorsal fin that appears in "Missing Identity," "Mrs. Puff, You're Fired", "Plankton's Regular", and "Suction Cup Symphony". He is also the bus driver seen in episodes "Rock Bottom", "Hocus Pocus", "The Pink Purloiner", "Roller Cowards", "A Flea in Her Dome", and "Nautical Novice".

21. Spongebob: "Why this is a hole sir."

From Quiz Even More Quotes from 'Spongebob Squarepants'

Answer: Jellyfish Hunter

In this episode, Spongebob begins to put jellyfish jelly on his krabby patties at work. When Mr. Krabs notices that customers enjoy Spongebob's creation, Mr. Krabs takes advantage of Spongebob's jellyfishing skills by making him catches hundreds of thousands of jellyfish. When a mysterious blue jellyfish shows Spongebob how hard Mr. Krabs is working the creatures, he helps them escape from Mr. Krabs.

22. Pearl: "Coral is definitely out!"

From Quiz More Quotes from 'Spongebob Squarepants'

Answer: Mid-Life Crustacean

In this episode, Mr. Krabs feels the effects of getting old. In order to feel young again, he joins Spongebob and Patrick on a night on the town. In the end, he feels a lot younger than he wanted to be.

23. Mr. Krabs: "I want my mommy, Mr. Squidward!"

From Quiz Quotes from 'Spongebob Squarepants'

Answer: Help Wanted

This was one of the very first "Spongebob Squarepants" episodes. In this episode, Spongebob tries to apply for a job at the Krusty Krab. Mr. Krabs, the owner of the restaurant, sends him out to buy a high-tech spatula. When Spongebob leaves, hundreds of anchovies storm into the restaurant to be fed. Mr. Krabs and Squidward can't control the customers, but then, Spongebob comes in and feeds every last one of the customers. Mr. Krabs was so impressed, he immediately hired Spongebob.

24. "One dollar? You hate me!"

From Quiz Who said what in the world of "SpongeBob"?

Answer: Pearl

Pearl said this in "The Algae's Always Greener". She asked Mr. Plankton for her allowance and he gave her one dollar.

25. Which character said, "I hate this channel?"

From Quiz "Spongebob Squarepants" Character Quotes

Answer: Patrick Star

This is from the episode, "Squidville". Squidward sees an advertisement for the perfect place for him to live, and Patrick changes the channel.

26. In the episode "SB-129", who said "Squidward is about to practice his clarinet, so get your earplugs ready"?

From Quiz Of Spongebobs and Starfish

Answer: The French Narrator

The French Narrator is played by Tom Kenny who also plays Spongebob and Patchy the Pirate. The French Narrator was inspired by Jacques Cousteau as Tom Kenny reported on the show "Fresh Air with Terry Gross".

27. "What're you lookin' at?"

From Quiz "SpongeBob SquarePants" (Who Said That?)

Answer: Ice cream

This line was in the episode of the "Fiery Fist of Pain" when an amusement park janitor tried to throw away SpongeBob's half-eaten ice cream; the ice cream was given personification.

28. Patrick: "Oh...so this the thanks I get for working overtime..."

From Quiz Even More Quotes from 'Spongebob Squarepants'

Answer: Rock-a-Bye Bivalve

In this episode, Spongebob and Patrick become the parents of an abandoned, baby scallop. They begin to take on the roles of a mother and father that are often seen in today's culture. Spongebob, being a mother figure, does most of the cooking and cleaning while caring for the baby. Patrick, being a father figure, going to work for several hours and returning home only to watch TV. When Spongebob and Patrick begin to fight, Junior (the scallop) jumps out the window. When he begins to fly, he says goodbye to "his parents," and takes off.

29. Spongebob: "No guts, no glory."

From Quiz More Quotes from 'Spongebob Squarepants'

Answer: Pranks a Lot

In this episode, Spongebob and Patrick go to a gag store where they purchase a bottle of invisible spray. When they get carried away with using it, they are completely invisible. They decide to go off scaring citizens of Bikini Bottom, but it backfires when Mr. Krabs exposes them in front of the Krusty Krab (they were nude at the time because the spray stains clothes)

30. Mr. Krabs: "The boy's eyes are bigger than his stomach."

From Quiz Quotes from 'Spongebob Squarepants'

Answer: Mermaid Man and Barnacle Boy V

There are many episodes that have the characters Mermaid Man and Barnacle Boy. In this particular episode, Barnacle Boy is fed up with the fact that he is an elderly man, but is treated like a child. He decides to team up with villains Man Ray and the Dirty Bubble. When the three of them team up, Mermaid Man claims he's no match for all of them. So Spongebob, Patrick, Squidward, and Sandy are all given costumes to wear, also giving them superpowers, but due to their inexperience, they are easily "defeated". Mermaid Man and Barnacle Boy come to an agreement, stating that he (Barnacle Boy) will once again be a superhero, as long as he is treated with respect.

This is category 5675
Last Updated May 25 2024 5:46 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.