FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
King of Queens Quizzes, Trivia and Puzzles
King of Queens Quizzes, Trivia

King of Queens Trivia

King of Queens Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television H-K

Fun Trivia
16 quizzes and 180 trivia questions.
1.
  "King of Queens" Knowledge   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
So...do you think you know everything about the show, "The King of Queens"? Let's find out!
Easier, 10 Qns, zeni_208, Nov 09 12
Easier
zeni_208
13213 plays
2.
  "The King of Queens" Challenge   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This somewhat challenging quiz should make any "Queens" fan say, "Hmph!"
Easier, 10 Qns, YodaFan465, Apr 07 11
Easier
YodaFan465
15486 plays
3.
  The Ultimate "King of Queens" Quiz   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
So you think you know all there is about "The King of Queens"? Take this quiz and prove it. Good luck.
Average, 10 Qns, maceomack, Sep 23 18
Average
maceomack
Sep 23 18
4969 plays
4.
  All About "King of Queens"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is about the show "King of Queens". I hope you enjoy taking this quiz as much as I enjoyed making it. This quiz is a bit of a challenge.
Average, 10 Qns, LG10, Dec 15 16
Average
LG10
6460 plays
5.
  "King Of Queens" Season 1 Part 1   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is about the first 11 episodes of "King Of Queens". This is one of my favorite T.V. shows. Hope you enjoy.
Average, 15 Qns, kissy83, Apr 17 04
Average
kissy83
7952 plays
6.
  "The King of Queens" Pt.3   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
So you call yourself a "King of Queens" fan huh? Prove it then. Good luck!
Average, 15 Qns, kingofqueens, Jan 06 15
Average
kingofqueens
4312 plays
7.
  Various "King of Queens" Characters   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"The King of Queens" is an American sitcom that premiered in 1998 and ended its nine-season run in 2007. The funniest part of the show, in my opinion, is the characterization of various quirky and charming personalities. Hopefully my descriptions suffice
Very Easy, 10 Qns, dim_dude, Jul 28 11
Very Easy
dim_dude gold member
1690 plays
8.
  Are You "The King of Queens"?   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"The King of Queens" is my favorite show of all time. This quiz covers the entire show.
Tough, 10 Qns, Tony81817, Sep 23 18
Tough
Tony81817
Sep 23 18
4739 plays
9.
  "King of Queens" - un(m)asked    
Multiple Choice
 10 Qns
Upcoming a few easy questions to check your basics on "King of Queens", a really funny piece of work. This covers seasons 1-4.
Average, 10 Qns, revolle, Aug 31 18
Average
revolle
Aug 31 18
9010 plays
10.
  "King of Queens" Who am I?    
Multiple Choice
 10 Qns
"King of Queens" is one of the funniest shows on TV right now.
Easier, 10 Qns, 12friends12, Aug 29 09
Easier
12friends12
7523 plays
trivia question Quick Question
What was the occupation of Doug's friend, Ritchie Ianucchi?

From Quiz "The Ultimate "King of Queens" Quiz"




11.
  "The King of Queens"    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is for the average fan and should be a piece of cake. It's the little things in the show that you should pay attention to if you want to be successful!
Average, 10 Qns, kingofqueens, Oct 26 14
Average
kingofqueens
4286 plays
12.
  "King Of Queens" 2017   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
2017 is the tenth anniversary of the cancellation of the hit sit-com "King Of Queens". Let's revisit some of its finer moments.
Tough, 15 Qns, Jbreed44, Jun 06 21
Tough
Jbreed44
Jun 06 21
1155 plays
13.
  "King of Queens" Season 8- Name the Episode   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is on the season eight of "King of Queens". I will list a description of the episode and all you have to do is pick the correct episode title. Good luck.
Average, 15 Qns, wwefan18, Mar 26 12
Average
wwefan18
2462 plays
14.
  "The King of Queens" Pt. 2    
Multiple Choice
 10 Qns
The following questions are from the episode titled "Silent Mite" from season 7. I'm making these questions a little tougher now. No room for amateurs here. Enjoy!
Average, 10 Qns, kingofqueens, Aug 31 18
Average
kingofqueens
Aug 31 18
2227 plays
15.
  "King of Queens" Name that Episode Season 2    
Multiple Choice
 10 Qns
Name the episode from the 2nd season of the "King of Queens". Good luck.
Average, 10 Qns, jrclnj1262, Oct 26 10
Average
jrclnj1262
1700 plays
16.
  "King of Queens" Name that Episode - Season 3    
Multiple Choice
 10 Qns
Name the episode from the third season of the "King of Queens". Have fun!
Average, 10 Qns, jrclnj1262, Nov 05 07
Average
jrclnj1262
1502 plays

King of Queens Trivia Questions

1. The primary character of the show is a package-delivery driver. He is played by a stand up comedian and has appeared in every episode of the show. Who is he?

From Quiz
Various "King of Queens" Characters

Answer: Doug

Douglas (Doug) Heffernan is played by the hilarious Kevin James, and the show details his life with his wife and friends, as well as his eccentric father-in-law, in Queens. Doug is a carefree Average Joe. He enjoys playing and watching sports, and is constantly teased about his overweight appearance and occasional absentmindedness. In the season finale, Doug adopts a Chinese baby moments before finding out that his wife is pregnant.

2. What is the name of Doug's dog?

From Quiz "The King of Queens" Pt.3

Answer: Rocky

In the episode titled "Dog Shelter" from season 5, Janet admits to Carrie that the original dog died, and they've replaced him several times without Doug knowing.

3. When Doug plugs in the Christmas tree how many of the bulbs light up?

From Quiz "The King of Queens" Pt. 2

Answer: Just one

Doug states that out of eighty bulbs, only one is working properly.

4. What are Doug's favorite New York sports teams?

From Quiz "The King of Queens"

Answer: Mets, Jets, Knicks and Islanders

We see Doug wearing these shirts and catch him at some of these stadiums on a regular basis.

5. Where was Doug Heffernan born?

From Quiz The Ultimate "King of Queens" Quiz

Answer: Montreal, Canada

In the episode "Dog Shelter", Doug learned for the first time that he was not born in the United States. Doug's parents confessed that he was born in Montreal, Canada, while the couple was there to attend the wedding of a friend. Janet and Joe Heffernan thought it wasn't that important to tell their son of his true birthplace. Up to that point, Doug believed that he was born in New York City.

6. Carrie decides to go back and complete her college education.

From Quiz "King of Queens" Name that Episode - Season 3

Answer: Class Struggle

While out with her work friends, they bring up the fact that Carrie is only a legal secretary which makes her upset, so she decides to go back and finish college.

7. Doug gets a $3,000 Christmas bonus and decides to invest it in the stock market.

From Quiz "King of Queens" Name that Episode Season 2

Answer: Net Prophets

Doug and Carrie decide to invest in the stock market only to see the stock drop, so they decide to sell. Once they sell it, the stock goes back up again of course!

8. What design was on the engagement ring Doug gave to Carrie?

From Quiz All About "King of Queens"

Answer: a butterfly

When Doug proposed to Carrie, she was very suprised. In this episode, the ring accidentaly falls in the snow, but Doug finds it. Doug proposed to Carrie after they went to a sporting event together.

9. Carrie joins a pole dancing class for Doug and ends in disaster.

From Quiz "King of Queens" Season 8- Name the Episode

Answer: Pole Lox

Doug wants Carrie to become a pole dancer and dance for him before they go to bed. Doug ends up telling Carrie he doesn't like it and Carrie gets upset and then Doug shows Carrie the right way to pole dance.

10. What was Carrie's last name before she married Doug?

From Quiz "King of Queens" Knowledge

Answer: Spooner

Spence's last name is Ulchin and Deacon's last name is Palmer. They both are Doug's close friends. Heffernan is Carrie's last name after she marries Doug.

11. "The Pilot": How does Arthur burn his house down?

From Quiz "King Of Queens" Season 1 Part 1

Answer: Cooking on a hotplate

Arthur tries to cook on a forty year old hotplate and the house gets burnt down. He says it is his lucky hotplate because it is the only thing that survives the fire.

12. What is Doug's last name?

From Quiz "The King of Queens" Challenge

Answer: Heffernan

Kevin James, the actor who plays Doug, is a New York native.

13. Who is this "King of Queens"?

From Quiz "King of Queens" - un(m)asked

Answer: An IPS delivery man, living in Queens.

Of course the "King of Queens" known as Doug Heffernan is a local package deliveryman in Queens, NY. IPS is a play on UPS, the United Parcel Service.

14. This other primary character is the show's female lead. Her maiden name was Spooner, but what is her first name?

From Quiz Various "King of Queens" Characters

Answer: Carrie

Carrie Heffernan is Doug's wife and is played by Leah Remini. She is generally good-natured and ambitious, but on many occasions overreacts, being especially intolerant of her husband's lies and lack of ambition. She has few friends due to her overtly honest nature, but is shown to be very responsible and caring, as a result of childhood turbulence.

15. In the season 9 episode "Home Cheapo", what wasn't a reason that Carrie and Doug came up with for how Deacon and Kelly were able to afford their vacation home?

From Quiz Are You "The King of Queens"?

Answer: they saved up for it

Deacon and Kelly saving up for it was the actual reason they gave Doug and Carrie for being able to afford the house, but we later find out that it actually was a "botched" surgery.

16. What are the first names of Doug's parents?

From Quiz "The King of Queens" Pt.3

Answer: Janet and Joe

In the episode titled "Departure Time" from season 3, Doug's parents ask him to sign their living will at the airport during a layover.

17. Arthur started to make a coffee mug at the senior center but ruined it, so what did he turn the mug into that he now wants to hang on the Christmas tree?

From Quiz "The King of Queens" Pt. 2

Answer: A reindeer

Doug is against hanging Arthur's decoration on the tree because of the way it looks.

18. Where did Doug first meet his best friend, Deacon Palmer?

From Quiz The Ultimate "King of Queens" Quiz

Answer: in the IPS garage

The circumstances surrounding the initial meeting of Doug and Deacon were revealed in a flashback sequence in episode #3 during the eighth season, "Consummate Professional". In that episode, Doug was unemployed during the beginning of his romance with Carrie. After a date, Doug wanted to advance his physical relationship with Carrie to the next level, but Carrie was reluctant because Doug had no job or clear prospects for the future. To get to the next stage, Doug lied to Carrie and told her that he did in fact have a job. As Doug left Carrie's apartment the next day, he noticed that she was following him in her car, obviously to see where he was going to work. Doug quickly ducking into one of the first places he saw, which was the IPS garage, where he first saw Deacon preparing for his work shift. Doug asked Deacon if he could borrow on of his IPS uniform shirts (to prove to Carrie that he worked for IPS) to which Deacon replied, "Do I know you?". When Deacon stepped away, Doug took a shirt from his locker and put it on just as Carrie entered the garage. Deacon returned to find Carrie questioning Doug about whether or not he worked for IPS. Sensing Carries overly demanding nature, when Carrie asked Deacon if Doug worked there, Deacon covered for Doug, by saying that Doug was an IPS employee. With this started the friendship of the two men.

19. Arthur decides to spend more time with Carrie by taking a part-time job at her firm.

From Quiz "King of Queens" Name that Episode - Season 3

Answer: Work Related

Arthur wants to spend more time with Carrie so he takes a part-time job at Carrie's firm, meanwhile Doug and Deacon try to see who can pull the best practical joke on one another.

20. Carrie leaves the garage door open and Doug's big screen tv gets stolen.

From Quiz "King of Queens" Name that Episode Season 2

Answer: Tube Stakes

Carrie accidentally leaves the garage door open overnight and Doug's big screen tv gets stolen. They call the insurance company but are only covered for $188. Carrie buys Doug a used big screen tv to make it up to him.

21. In order to play softball, Doug faked being what?

From Quiz All About "King of Queens"

Answer: a lawyer

Doug had to fake being a lawyer just to play in a softball team with real lawyers. While Doug is running for a base, he falls and hurts his knee very badly.

22. Doug borrows Danny's girlfriend's baby to get even with Carrie for not wanting a baby.

From Quiz "King of Queens" Season 8- Name the Episode

Answer: Fresh Brood

Doug wants to make a baby with Carrie after Danny won't let Doug hold his girlfriend's baby. Carrie doesn't want a kid just to get even with Danny so Doug borrows Danny's girlfriend's baby to get even with Carrie and say he could have a kid without Carrie.

23. What is the name of Doug's cousin?

From Quiz "King of Queens" Knowledge

Answer: Danny

Arthur Spooner is Doug's father-in-law. Deacon Palmer is Doug's best friend. Spence Ulchin is another one of Doug's friends and Danny is Doug's cousin.

24. "Head First": Arthur made up nicknames for himself and Doug. What were they?

From Quiz "King Of Queens" Season 1 Part 1

Answer: Scooter and Beans

Arthur's nickname is Beans and Doug's is Scooter. Doug starts hanging out with Arthur a lot because Carrie was really "appreciative" the first time. But then he can't get Arthur to leave him alone.

25. What is Carrie's maiden name?

From Quiz "The King of Queens" Challenge

Answer: Spooner

Carrie's maiden name, Spooner, comes from her father, Arthur Spooner.

26. Who plays Doug Heffernan?

From Quiz "King of Queens" - un(m)asked

Answer: Kevin James (III)

Kevin James has performed stand-ups for a long while, when he met Ray Romano, and got an recurring role as Kevin in Ray's sitcom "Everbody loves Raymond" - and later, when he got his own show, as Doug. Ray now too drops by from time to time in "KoQ";) Patton Oswald is cast member of "KoQ", playing Doug's friend Spence. Kelsey Grammer is famous, but not for performing in "KoQ" but for being Dr. Frasier Crane in "Cheers", "Frasier" and "Wings".

27. What was the name of the sandwich Deacon invented and had named after him at Cooper's, the local hangout?

From Quiz "King Of Queens" 2017

Answer: The Deacon

The sandwich was made of pastrami, onion rings and horseradish. This was a modified version of a sandwich Doug had invented. Doug was enraged by this because he had always wanted a sandwich named after himself.

28. The third main character in the show is a "crazy old man that lives in the basement". He is of course who?

From Quiz Various "King of Queens" Characters

Answer: Arthur

Arthur Spooner is played by Jerry Stiller, and his role is that of a manipulative, paranoid, loud and quirky old man. He tends to focus on little details and turn mountains into molehills. He generally commits several social faux-pas and tells stories of disgusting or sexual natures. Due to his mental instability and bankruptcy, he is incapable of living on his own and resorts to living with his daughter and son-in-law.

29. How many episodes did Ray Romano guest-star in "The King of Queens"?

From Quiz Are You "The King of Queens"?

Answer: 4

Ray Romano played the same character from his "Everybody Loves Raymond" sitcom in four episodes. The episodes are entitled, "Road Rayge", "Raygin' Bulls", "Dire Strayts" and "Rayny Day."

30. If Doug doesn't hang Arthur's reindeer ornament on the Christmas tree, what did Arthur threaten to break on the floor?

From Quiz "The King of Queens" Pt. 2

Answer: An angel ornament

Carrie had to stop Doug and Arthur from fighting with each other. She promised to find a spot on the tree to hang Arthur's reindeer.

This is category 10541
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.