FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
LOST Quizzes, Trivia and Puzzles
LOST Quizzes, Trivia

LOST Trivia

LOST Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television L-P

Fun Trivia
LOST, a celebrated show of mystery and adventure.
384 LOST quizzes and 5,376 LOST trivia questions.
1.
  "LOST" The First Year   top quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
"LOST" is one of the most intriguing shows to come along since "Twin Peaks". I'm hooked! You need some extra knowledge, outside of watching the show, for a couple of questions.
Easier, 20 Qns, hungreee, Jan 24 07
Easier
hungreee
10943 plays
2.
  Get "LOST"!   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Over the course of the six seasons of "LOST", several mysteries arose. Some were solved by the end while some were left alone. See if you know some of the mysteries of the show; there are spoilers involved. Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Jun 23 10
Average
kyleisalive editor
1994 plays
3.
  "LOST", It's all in the Details. Part 1   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This is all about reading between the lines, so to speak. How many little details about 'Lost' have you really noticed? These questions cover the first two and a half seasons.
Difficult, 15 Qns, D-Fowl, Sep 23 18
Difficult
D-Fowl
Sep 23 18
6936 plays
4.
  The Lighter Side of "LOST's" First Two Years    
Multiple Choice
 10 Qns
"LOST" is no doubt an intense drama, but it also has some funny and endearing moments that could make anyone smile. Here is a quiz about the lighter side of the Emmy-winning drama. It covers seasons one and two.
Tough, 10 Qns, nam4anad, Sep 22 18
Tough
nam4anad
Sep 22 18
9146 plays
5.
  "LOST"- A Fan's Quiz Seasons 1 & 2   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The constant mystery keeps me on the edge of my seat. How much attention do you pay? See if you can question these questions. This quiz covers seasons one and two.
Average, 10 Qns, lollymoly, Sep 22 18
Average
lollymoly
Sep 22 18
5844 plays
6.
  "Lost" Happenings   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is just about what has happened on the island. It is not very detailed or in depth but rather more general information.
Easier, 10 Qns, westyxc11, Aug 28 11
Easier
westyxc11
2700 plays
7.
  "LOST", It's all in the Details. Part 2   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
The second part is still all about reading between the lines, so to speak. How many little details about 'Lost' have you really noticed? These questions cover the first two and a half seasons.
Difficult, 15 Qns, D-Fowl, Sep 23 18
Difficult
D-Fowl
Sep 23 18
4919 plays
8.
  "LOST" Seasons 1-5   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quiz about my fav tv show "LOST."
Average, 15 Qns, roxas88, Feb 28 10
Average
roxas88
1200 plays
9.
  All About 'LOST'   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is just a general quiz of interesting information about 'Lost'! Please note: these questions cannot be answered purely by watching the series.
Tough, 10 Qns, gracie842, Apr 29 08
Tough
gracie842
3112 plays
10.
  "Lost" - The Finale Redux, Pt. I    
Multiple Choice
 10 Qns
This is Pt. 1 of my "Lost" director's cut. The events of the finale episode "The End" have been wiped clean. But all the pre-finale events are in tact. Just answer the questions to unlock the alternate fanfic finale within the interesting info section.
Average, 10 Qns, pajama, Jul 20 10
Average
pajama
507 plays
trivia question Quick Question
A hydrogen bomb on the island shares its name with which Season 5 episode?

From Quiz "What's that "LOST" episode? Part 1"




11.
  What's that "LOST" episode? Part 1    
Multiple Choice
 10 Qns
With 121 episodes and a huge fan base, "LOST" has become a TV phenomenon. Do you know every episode?
Average, 10 Qns, Aphlix, Nov 11 21
Average
Aphlix
Nov 11 21
542 plays
12.
  Are You "LOST"?    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on my favourite television show.
Tough, 10 Qns, lostphoenix92, Oct 07 18
Tough
lostphoenix92
Oct 07 18
662 plays

LOST Trivia Questions

1. How much is the reward put out for Kate?

From Quiz
"LOST" Seasons 1-5

Answer: $23,000

There is a reward put out by the marshall of $23,000 for Kate. You find that out in a flashback when she is turned in.

2. Walking through the forests of the island, many of the characters were apt to hear whispering voices. Who discovered the truth behind these whispers?

From Quiz Get "LOST"!

Answer: Hurley

Although whispers had been heard on the show since early in season 1 (particularly in the Sayid-centric episode, "Solitary"), it took six years of the show before an answer was received. In the sixth season episode "Everybody Loves Hugo", while the survivors in Jack's camp make their way across the island to meet the Man in Black, Hurley has a talk with the then-deceased Michael who explains that the whispers plaguing our castaways since early on have been the voices of the dead. These spirits were unable to let go once they died on the island and have since wandered until the moment they were able to do so. It may be assumed that until Jack and the others reached their moments of realization in the series finale, they too would have become whispers.

3. What is Jack's profession?

From Quiz "Lost" Happenings

Answer: Doctor

Jack is a spinal surgeon who met his wife after she was in a car crash. He promised her that he would fix her. After a miraculous surgery, his future wife Sarah had feelings in her legs.

4. In the episode "Live Together, Die Alone" we find out that Desmond might have been responsible for the plane crash, as he was late pushing the button on that day. What was the date (of the plane crash) that this happened?

From Quiz "LOST", It's all in the Details. Part 2

Answer: September 22, 2004

Desmond asks Locke what day their plane crashed, and shows him the system failure report from that day.

5. When Hurley stepped on an urchin in the ocean, who did he ask to urinate on his foot to alleviate the pain?

From Quiz The Lighter Side of "LOST's" First Two Years

Answer: Jin

Afterward, Hurley tried to see if Jin spoke English by telling him his wife was hot.

6. Which "Party of Five" actor plays the part of Jack on "LOST"?

From Quiz "LOST" The First Year

Answer: Matthew Fox

Matthew Fox played Charlie on "Party of Five". On "LOST" he's the troubled doctor Jack.

7. What is the name of the DHARMA station that is used to locate the island?

From Quiz Are You "LOST"?

Answer: The Lamp Post

The Lamp Post is run by Eloise Hawking who is a previous leader of the Others. The Lighthouse is not a DHARMA station, it is what Jacob used to watch the "candidates". The Looking Glass was an underwater station where Charlie, Mikhail, Greta and Bonnie died-- all at the hands of Mikhail. The Tempest is only seen once; it houses the deadly gases that were used to wipe out the DHARMA initiative in the "Perge".

8. Which episode (meaning "blank slate") focuses on the characters starting over, with a new life on the island?

From Quiz What's that "LOST" episode? Part 1

Answer: Tabula Rasa

This was Season 1, Episode 03. "Tabula Rasa" in Latin translates to the English "blank slate".

9. Who is Desmond's girlfriend, and later wife?

From Quiz "LOST" Seasons 1-5

Answer: Penny Widmore

His girlfriend/wife is Penelope Widmore the daughter of Charles Widmore, a fomer 'Other'.

10. In the second season finale, Sayid, Jin, and Sun discovered the four-toed statue of a foot on the island's shores. Who did they discover lived in this statue?

From Quiz Get "LOST"!

Answer: Jacob

First seen when Jin, Sayid, and Sun use Desmond's boat in "Live Together, Die Alone", the foot statue was a mystery until much later in the show. After the island began to shift back and forth through time in season 5, it made very few appearances, but in the season 5 finale, "The Incident", it was fully-shown to be an Egyptian statue of Taweret, the Goddess of Fertility. While the builders of the statue are left unknown, it was discovered in the episode "Ab Aeterno" (season 6) that Richard Alpert's slave ship, the Black Rock, crashed into it during a violent storm causing it to break into many pieces. The Man in Black and Benjamin Linus entered the foot statue in "The Incident" and Ben killed Jacob unaware that the creature inhabiting Locke's body was doing so.

11. Which other actor was considered for the part of Jack, but turned it down?

From Quiz All About 'LOST'

Answer: Michael Keaton

Had Michael Keaton accepted the part of Jack, he would have been killed off in the 'Pilot' episode. James Cash lost the part of Jack to Matthew Fox in the final auditions; Dominic Monaghan plays Charlie and Michael Emerson plays Ben.

12. What is James (Sawyer) Ford's inmate number?

From Quiz "LOST", It's all in the Details. Part 2

Answer: 840

The episode "Every Man for Himself" shows flashbacks of Sawyer in prison. All of the inmate numbers are printed on the left breast of their blue jumpers.

13. How many tailie survivors made it to the beach to join the fuselage survivors?

From Quiz "LOST"- A Fan's Quiz Seasons 1 & 2

Answer: 4

Although there were other survivors, the ones who made it to the first (fuselage) beach were Mr Eko, Ana-Lucia, Libby and Bernard. Bernard was reunited with his wife, when he reached the beach where the fuselage survivors were based.

14. What was Charlie doing when the plane started to crash?

From Quiz "LOST" The First Year

Answer: Getting ready to use heroin

Charlie was a little disturbed on the plane, and got up to use heroin. It was Hurley who was reading the Spanish comic book.

15. "Los Angeles, present day. John Locke lay upright in his hospital bed, looking at Jack in amazement...." What is the name of the hospital where Jack works?

From Quiz "Lost" - The Finale Redux, Pt. I

Answer: St. Sebastian's Hospital

Los Angeles, present day. John Locke lay upright in his hospital bed, looking at Jack in amazement. Jack has just finished explaining the innovative procedure Locke will undergo, which theoretically will cure his paraplegia. The necessity to recruit a suitable bone marrow donor has led to an astounding revelation. At least, this is Locke's take on the news. Jack sees it as a mere remarkable coincidence. Either way, despite the incredible odds, the fact is ... Jack is a near-perfect donor match for Locke's bone tissue.

16. What is Desmond's last name?

From Quiz "LOST" Seasons 1-5

Answer: Hume

In the episode "The Constant" Daniel Faraday writes in his journal "Desmond Hume will be my constant."

17. The episode "Adrift" shows Michael and Sawyer in the ocean after the raft has been destroyed. They are being followed by a shark. What is odd about the shark?

From Quiz "LOST", It's all in the Details. Part 2

Answer: It has a Dharma tattoo on its body

You very briefly get a glimpse of a Dharma tattoo on the tail & underbelly of the shark, when we see a view of it from below the water.

18. Mr. Eko's staff has many inscriptions on it. Most are bible verses, but a sentence is also inscribed on it. The sentence says "Lift up your eyes and look _____"

From Quiz "LOST", It's all in the Details. Part 1

Answer: North

"Lift up your eyes and look north" is inscribed on the handle. You get an even better look at it when Locke is putting the stick in Eko's grave site.

19. When Claire began to have contractions in the jungle, what did Charlie say while he was timing them?

From Quiz The Lighter Side of "LOST's" First Two Years

Answer: One, sugar-plum fairy, two sugar-plum fairy...

This would be the last lighthearted moment for Claire and Charlie for a long time. Soon after Claire's false labor subsided, Ethan abducted them both and hung Charlie from a tree.

20. Where did the flight originally take off from?

From Quiz "LOST" The First Year

Answer: Australia

The plane originally left from Sydney, Australia.

21. How many days do the Oceanic six spend on the island before being rescued?

From Quiz Are You "LOST"?

Answer: 108

108 is also the total of the numbers on the hatch. The Oceanic six are Kate, Jack, Hurley, Sayid, Sun and Aaron. After three years off the island the former five return, and after a brief and rather deadly stay only Kate leaves again. Sayid, Sun and Jack die and Hurley chooses to stay.

22. A hydrogen bomb on the island shares its name with which Season 5 episode?

From Quiz What's that "LOST" episode? Part 1

Answer: Jughead

"Jughead" is the third episode of the fifth season. It involved Desmond Hume's flashbacks. "Jughead" is actually also a Canadian nickname for the "Kool-Aid Man". In the Season 6 soundtrack there is a track titled "Kool-Aid Claire".

23. Who does Ben Linus claim to be when Danielle Rousseau captures him?

From Quiz "LOST" Seasons 1-5

Answer: Henry Gale

He claims to be Henry Gale from Minnesota, and he continues to tell that story to everyone.

24. In season 1, Sayid found a cable in the sand on the beach leading into the jungle. To which DHARMA station did it lead?

From Quiz Get "LOST"!

Answer: The Looking Glass

"The Looking Glass" is the only one of the DHARMA stations to be situated underwater. Although Sayid discovered the cable in the season 1 episode, "Solitary", he followed it into the jungle and not the ocean. In season 3, Charlie and Desmond followed it into the ocean to stop the signal jamming apparatus in the finale ("Through the Looking Glass"). After Charlie's drowning in the Looking Glass, none of the characters returned to it. All-in-all, there were ten DHARMA stations on the island and one in California used to locate the island at any given time (the Lamp Post).

25. When Locke and Ben Linus first visited Jacob, what did Jacob say?

From Quiz "Lost" Happenings

Answer: "Help me"

After hearing this, John thought this was all a scam. John accused Ben as being a fraud.

26. Charlie has a tattoo of a song lyric on his arm from what band?

From Quiz "LOST", It's all in the Details. Part 2

Answer: The Beatles

The tattoo reads "Living is easy with eyes closed" the lyric is from the song "Strawberry Fields Forever".

27. Hurley and Sawyer both end up reading a manuscript that was found in the crash. What is the name of the story?

From Quiz "LOST", It's all in the Details. Part 1

Answer: Bad Twin

Unfortunately for Sawyer, he never got to see how it ended. Jack threw the last few pages into a fire.

28. Walt is missing something that his father vows to find for him. What is it?

From Quiz "LOST" The First Year

Answer: His dog

Walt's yellow Lab survived the crash and the two are reunited.

29. In the episode "I Do" we saw Kate getting married, but what was the name of the groom?

From Quiz Are You "LOST"?

Answer: Kevin

Kevin Callis appeared in only one episode and his fate after Kate left is unknown. In this episode Kate went by the name of Monica, one of many names she used over the years.

30. "D.O.C.", a Season 3 episode, focuses on the Korean lady, Sun. Do you know what "D.O.C." stands for?

From Quiz What's that "LOST" episode? Part 1

Answer: Date of Conception

"D.O.C." (or "Date of Conception") is the 67th episode of the show and the 18th of the third season. The episode features Sun's flashbacks.

This is category 12605
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.