FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Party of Five Quizzes, Trivia and Puzzles
Party of Five Quizzes, Trivia

Party of Five Trivia

Party of Five Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television L-P

Fun Trivia
146 quizzes and 2,044 trivia questions.
1.
  General "Party of Five" Knowledge   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Forget what happened to Sarah's birth mother or Kirsten's fiance. This "Party of Five" quiz basically asks the question, do you know anything about the show?
Average, 10 Qns, playinthesurf, Aug 15 08
Average
playinthesurf
743 plays
2.
  "Party of Five"    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a quiz about the teen drama 'Party of Five'.
Average, 10 Qns, kimmienova, Feb 19 06
Average
kimmienova
1110 plays
3.
  "Party of Five" Quiz Part II    
Multiple Choice
 10 Qns
Let's see how well you know "Party of Five".
Average, 10 Qns, kimmienova, Mar 16 13
Average
kimmienova
856 plays
4.
  Salinger, "Party of Five"    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about FOX's "Party of Five" which ran from 1994 to 2000. This show continues to have a cult following and had one of the biggest "save our show" campaigns of all time. See what you remember from this piece of TV history.
Difficult, 10 Qns, playinthesurf, Aug 15 08
Difficult
playinthesurf
532 plays
trivia question Quick Question
Who was cast as a cancer patient?

From Quiz "4.10 "Adjustments""





Party of Five Trivia Questions

1. Where do the Salingers live?

From Quiz
General "Party of Five" Knowledge

Answer: San Francisco

Charlie once gets a job offer to move to Seattle, but the family decides to stay in San Francisco for the run of the series. The pilot was originally shot in Canada, but when the series was picked up, the cast headed down to LA.

2. What was the name of Bailey's imaginary friend?

From Quiz Salinger, "Party of Five"

Answer: Lloyd W. Loomus

Bailey invented his imaginary friend to convince Kirsten of his sensitivity. Even Scott Wolf had a hard time remembering the name years later. Maurice the Space cowboy is, of course, Joey Tribiani's imaginary friend on "Friends."

3. What is the name of the youngest Salinger sibling?

From Quiz "Party of Five" Quiz Part II

Answer: Owen

The youngest Salinger is named Owen and was played by actor Jacob Smith.

4. What were the kids parents names?

From Quiz "Party of Five"

Answer: Nick and Diana

The Salingers parents were killed in a car accident after being hit by a drunk driver.

5. What instrument does Claudia play?

From Quiz General "Party of Five" Knowledge

Answer: Violin

Although many people mistake her for a studied violinist, Lacey Chabert actually learned the violin just to play Claudia. She says that she "worked very hard at it."

6. What is the name of the girl who Julia tries to impress and eventually becomes friends with in the first season?

From Quiz Salinger, "Party of Five"

Answer: Nina

Nina is initially played by Cari Shayne. At first she uses Julia to have parties at the house, but they later become friends. Libby is Julia's childhood friend.

7. Which TV actress played Sarah's birth mom?

From Quiz "Party of Five" Quiz Part II

Answer: Patricia Heaton

Patricia Heaton, from "Everybody Loves Raymond," played Sarah's biological mom, Robin. Sarah found out she was adopted while reading her grandma's old letters.

8. Who did Julia lose her virginity to?

From Quiz "Party of Five"

Answer: Justin

Julia and Justin get drunk and have sex on the night Charlie and Kirsten call off their wedding.

9. Which character is an alcoholic?

From Quiz General "Party of Five" Knowledge

Answer: Bailey

Bailey starts drinking in the third season and only seeks help after a car accident in which he is responsible for hurting Sarah.

10. Why doesn't Julia want Claudia to participate in a violin competition in season 1?

From Quiz Salinger, "Party of Five"

Answer: Claudia lied about her age

Claudia said that she was 9 on the application form even though she was 11 so that the judges might go easier on her. Claudia told Ross that Julia didn't want to pay the fee so that he would sign her up instead of Julia.

11. Which hottie actor played Claudia's crush, Reed Isley?

From Quiz "Party of Five" Quiz Part II

Answer: Andrew Keegan

Reed was played by actor Andrew Keegan, He also had a guest staring role on the tv series "7th Heaven".

12. In the 2nd season of the show, which Salinger sister gets pregnant?

From Quiz "Party of Five"

Answer: Julia

Julia was pregnant and was considering having an abortion or keeping the baby. Charlie finds her pregnancy test in the trash and talks to her about it, and tells her that his College girl friend had an abortion and that if Julia has this baby she would be giving up so much. Julia decides to have an abortion and Claudia finds out and gets very upset with Julia. But before Julia has the abortion she has a miscarriage instead and Claudia apologizes for being so mean.

13. What is the name of Charlie's daughter?

From Quiz General "Party of Five" Knowledge

Answer: Diana

Diana is named after the Salingers' mother who died. Natalie is the name of Annie's daughter, and Daphne is baby Diana's mother.

14. What is the name of Julia, Bailey, and Sarah's high school principal?

From Quiz Salinger, "Party of Five"

Answer: Principal Stickley

Sara Mornell and Tim Halligan are both actors in an episode that mentions the principal's name. Twins, Taylor and Brandon Porter, play Owen during this season.

15. What is the name of Charlie and his ex-girlfriend Daphne's baby girl?

From Quiz "Party of Five" Quiz Part II

Answer: Diana

They named the baby Diana after Charlie's mom.

16. Who does Bailey cheat on Sarah with?

From Quiz "Party of Five"

Answer: Calley

In the episode "Personal Demons" Bailey tells his roommate Callie that the last time he had sex was 2 years ago. She seduces him and they sleep together.

17. Who is the guy that Julia marries in the course of the show?

From Quiz General "Party of Five" Knowledge

Answer: Griffin

Griffin is played by Jeremy London. Although they get divorced, Griffin and Julia remain friends.

18. Who is Kirsten scheduled to marry at the end of season 2?

From Quiz Salinger, "Party of Five"

Answer: Michael

Kirsten is supposed to marry Charlie toward the beginning of season 2, but the wedding is called off. She makes it to the chapel at the end of season 2 to marry Michael, but after Charlie shows up, that wedding is also called off.

19. During the second season, Julia and Justin attend a concert together. Which songstress was the main attraction?

From Quiz "Party of Five" Quiz Part II

Answer: Sophie B. Hawkins

Sophie B. Hawkins rocked the stage, but she wasn't the main attraction, Justin's dad was! He was sitting with another woman a few rows ahead of them.

20. What is the name of the family restaurant?

From Quiz "Party of Five"

Answer: Salingers

The family restaurant is named Salinger's, it was their dad's restaurant that he ran with his business partner Joe.

21. Why does Bailey sue Charlie?

From Quiz General "Party of Five" Knowledge

Answer: For custody of Owen

Bailey thinks that Owen would be better off with him. Charlie wins custody but agrees that Owen can live with Bailey fulltime. Charlie eventually takes Owen back so that Bailey can finish school. Claudia is already a late teenager at this point and seems to be basically fine on her own.

22. In a very famous quote, what does Claudia claim that she loves "the best?"

From Quiz Salinger, "Party of Five"

Answer: Bailey

This is one of my favorite "Party of Five" moments. In a last ditch effort, Claudia begs Bailey to stop drinking. She says, "I love you. More than anyone else. I love you the best."

23. What was the name of Bailey's girlfriend who dies of an overdose?

From Quiz "Party of Five"

Answer: Jill

His girlfriend Jill dies she was actually Griffin's sister, and that is how Griffin and Julia met because Julia felt sorry that Griffin lost his sister and wanted to be his friend.

24. Why do Charlie and Grace break up in the season 3 finale?

From Quiz Salinger, "Party of Five"

Answer: She doesn't like children

Charlie dates a lot of people, but we always know that he will end up with Kirsten. However, in this particular episode, Charlie realizes that he can't date Grace because she doesn't like kids.

25. Which Salinger sibling breaks their arm?

From Quiz "Party of Five" Quiz Part II

Answer: Claudia

Claudia breaks her arm while ice-skating with everybody.

26. What is Bailey's best friend's name?

From Quiz "Party of Five"

Answer: Will

His best friend's name is Will... Will and Bailey both dated Sarah. Bailey decides he is not into Sarah and Will asks to date her and Bailey agrees but later realizes it was a mistake and tells Will that he might love Sarah and she feels the same way, so Will decides to step out of the picture letting them stay together.

27. Marla Sokolof played Jodie Sweetin's (Stephanie's) best friend on "Full House." Coincidentally, both actresses play a friend of one of the Salingers. Which Salinger are they both friends with?

From Quiz General "Party of Five" Knowledge

Answer: Claudia

Marla is Claudia's friend, Jody, early on in the series. Jodie Sweetin plays Claudia's friend a few years later.

28. Where is Claudia's boarding school?

From Quiz Salinger, "Party of Five"

Answer: Massachusetts

Claudia heads off to boarding school, and Julia goes to Stanford - but neither sister ends up lasting very long.

29. What was the name of the theme song?

From Quiz "Party of Five" Quiz Part II

Answer: "Closer to Free" by the BoDeans

The song is called "Closer to Free" and sung by the BoDeans: "Everybody wants to live, Like they wanna live And everybody wants to love Like they wanna love And everybody wants to be Closer to free..."

This is category 14983
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.