FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Petticoat Junction Quizzes, Trivia and Puzzles
Petticoat Junction Quizzes, Trivia

Petticoat Junction Trivia

Petticoat Junction Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television L-P

Fun Trivia
4 Petticoat Junction quizzes and 45 Petticoat Junction trivia questions.
1.
  'Petticoat Junction'   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
An easy quiz for 'Petticoat Junction' fans!
Easier, 10 Qns, wifeofbedo, Aug 03 01
Easier
wifeofbedo
5434 plays
2.
  "Petticoat Junction" part 2    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the last two seasons of "Petticoat Junction".
Average, 10 Qns, wifeofbedo, Nov 12 02
Average
wifeofbedo
2744 plays
3.
  More "Petticoat Junction"    
Multiple Choice
 10 Qns
More questions about the TV series "Petticoat Junction".
Average, 10 Qns, wifeofbedo, Jan 15 03
Average
wifeofbedo
2590 plays
4.
  Petticoat Junction's Hooterville Honeys    
Multiple Choice
 15 Qns
Questions involving the beauties who played Billie Jo, Bobbie Jo, and Betty Jo Bradley, both 'PJ' related and non-'PJ' related.
Very Difficult, 15 Qns, DriveIn101, Jul 30 01
Very Difficult
DriveIn101
2589 plays
trivia question Quick Question
Who did the Petticoat Junction family defeat in the final day of TV Sitcoms Week on 'Family Feud'?

From Quiz "Petticoat Junction's Hooterville Honeys"





Petticoat Junction Trivia Questions

1. When Kate wrote an advice column for the newspaper, what was it called?

From Quiz
More "Petticoat Junction"

Answer: Dear Minerva

Kate wrote the column secretly at night, but for only so long could she burn the midnight oil.

2. What new character joins the show in place of Kate Bradley?

From Quiz "Petticoat Junction" part 2

Answer: Dr. Janet Craig

Due to Bea's passing, the character of Dr. Janet Craig was created, and played by June Lockhart.

3. 'Petticoat Junction' is about the folks in the town of _____ ?

From Quiz 'Petticoat Junction'

Answer: Hooterville

Pixley is the neighboring town to Hooterville.

4. Who was originally selected to play Billie Jo Bradley before the show premiered in 1963?

From Quiz Petticoat Junction's Hooterville Honeys

Answer: Sharon Tate

5. When Bobby-Jo enters a spelling bee, what does she rely on to give her good luck?

From Quiz More "Petticoat Junction"

Answer: a ring

Indeed she does win the spelling bee, but with a look-alike ring because Uncle Joe lost the original.

6. Who played Granny in the episode, "Granny, the Baby Expert"?

From Quiz "Petticoat Junction" part 2

Answer: Irene Ryan

Yes, it was the same Granny from the "Beverly Hillbillies".

7. Kate Bradley runs the hotel. What is the name of the hotel?

From Quiz 'Petticoat Junction'

Answer: Shady Rest

'There's a little Hotel called the Shady Rest at the Junction....' so the theme song goes.

8. What was Billie Jo's fake moniker for her debut performance at The Flamingo Room?

From Quiz Petticoat Junction's Hooterville Honeys

Answer: Monique

9. The Cannonball train is run by an engineer and a conductor. What are their names?

From Quiz More "Petticoat Junction"

Answer: Charlie and Floyd

Charlie Pratt was the engineer, and Floyd Smoot was the conductor.

10. When the character of Kate left, the song lyrics were changed to: "Here's a lady M.D., _____".

From Quiz "Petticoat Junction" part 2

Answer: "She's as pretty as can be"

Also changed in the theme song, was the fact the Shady Rest is run by Joe, not Kate.

11. Mr. Drucker runs the General Store. What is his first name?

From Quiz 'Petticoat Junction'

Answer: Sam & Samuel

Sam Drucker ran the General Store and Post Office. He also had the only phone.

12. What did Kate threaten to do to Betty Jo after she was caught flying Steve's airplane alone?

From Quiz Petticoat Junction's Hooterville Honeys

Answer: Take her to the woodshed

13. Which Bradley girl wanted to go to an all-night party?

From Quiz More "Petticoat Junction"

Answer: Bobbie-Jo

Kate forbid an all-night party, but then changed her mind by holding it on the Cannonball.

14. What famous comedian was a guest at the Shady Rest Hotel?

From Quiz "Petticoat Junction" part 2

Answer: Rich Little

If you picked William Frawley, he was Fred on "I Love Lucy".

15. What is the main mode of transportation used to get in and out of Hooterville?

From Quiz 'Petticoat Junction'

Answer: train

The 'Cannonball' was the old steam train, that everyone rode.

16. What was Betty Jo's position on the Hooterville Hawks baseball team?

From Quiz Petticoat Junction's Hooterville Honeys

Answer: Shortstop

17. Hooterville's snobby resident Selma Plout, had a daughter. What was her name?

From Quiz More "Petticoat Junction"

Answer: Henrietta

Poor Henrietta was always being made to enter a contest by her mother.

18. When Steve and Betty-Jo moved into the Shady Rest, Uncle Joe built an extra room to ease the congestion. What kind of room did he build?

From Quiz "Petticoat Junction" part 2

Answer: a bathroom

Unfortunately the shower faucet turned on the sink faucet, and vice versa!

19. Who is the oldest Bradley sister?

From Quiz 'Petticoat Junction'

Answer: Billie-Jo

Billie-Jo, then Bobbie-Jo, then Betty-Jo. Kathy-Jo was Betty-Jo and Steve's daughter.

20. Kate's cousin came to help out around the Shady Rest. What was her name?

From Quiz More "Petticoat Junction"

Answer: Cousin Mae

Cousin Mae was always more of a hinderance than a help.

21. During the last season, Bobby-Jo got herself a steady boyfriend named Orrin. What was his last name?

From Quiz "Petticoat Junction" part 2

Answer: Pike

Orrin Pike was the local Game Warden. Bobby-Jo waited for an engagment ring that never came.

22. Which Bradley sister was the first to get married?

From Quiz 'Petticoat Junction'

Answer: Betty-Jo

Betty-Jo married Steve Elliot, the crop-duster pilot.

23. Lori Saunders appeared in a cigarette commercial in the late 60's for what brand?

From Quiz Petticoat Junction's Hooterville Honeys

Answer: Salem

Very health conscious Lori has regretted doing this commercial ever since

24. When Betty-Jo married Steve, where did she get her bridal gown?

From Quiz More "Petticoat Junction"

Answer: Her mother

Betty-Jo bought herself a gown, but later returned it and wore the one that Kate wore when she had married Betty-Jo's father.

25. What was Uncle Joe's last name?

From Quiz "Petticoat Junction" part 2

Answer: Carson

Joseph P. Carson. Bradley was Kate and the girl's last name and Drucker is Sam the storekeeper's last name.

26. Bea Benaderet (Kate Bradley) left the show in 1968. Why was Bea no longer on the show?

From Quiz 'Petticoat Junction'

Answer: she died

Sadly, Bea died of lung cancer. Her last episode was when Betty-Jo had her baby. It was only voice-over though, a stand-in was used for the shots.

27. Which two Petticoat Junction girls became regulars on Hee Haw?

From Quiz Petticoat Junction's Hooterville Honeys

Answer: Jeanine Riley and Gunilla Hutton

28. Where do Betty-Jo and Steve go to on their honeymoon?

From Quiz More "Petticoat Junction"

Answer: Hawaii

Steve and Betty-Jo promised a phone call from Hawaii. It turned into a long wait for Kate, as she forgot about the time difference.

29. Who was the man that always tried to stop the Cannonball from running?

From Quiz "Petticoat Junction" part 2

Answer: Homer Bedloe

Homer Bedloe tried a few times to shut down the much loved Cannonball train.

30. What was Uncle Joe always found doing?

From Quiz 'Petticoat Junction'

Answer: taking a nap

Lazy Uncle Joe was always taking a nap, (or thinking as he called it) either on the porch swing or on the lobby couch.

This is category 2408
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.