FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Final Fantasy VI Quizzes, Trivia and Puzzles
Final Fantasy VI Quizzes, Trivia

Final Fantasy VI Trivia

Final Fantasy VI Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Final Fantasy

Fun Trivia
20 quizzes and 240 trivia questions.
1.
  How Well do you Know "Final Fantasy VI"? (SNES)   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about "Final Fantasy VI" for the Super Nintendo Entertainment System. All multiple choice. This is my first quiz.
Easier, 10 Qns, Jessrond, Mar 14 11
Easier
Jessrond
514 plays
2.
  "Final Fantasy VI" - Who Said It?   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Do you recognize these lines from "Final Fantasy VI"? Guess who spoke these lines. Note: Dialog is taken from the SNES version of the game.
Average, 10 Qns, Caspar36, Jan 12 13
Average
Caspar36
225 plays
3.
  The Characters of "Final Fantasy VI"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
I'm doing a quiz on one of my favorite RPG's of all time, the North American version of "Final Fantasy VI" (III) for the PlayStation. How much do you really know about the characters? Good luck!
Average, 15 Qns, darkfenrir2003, Jul 08 05
Average
darkfenrir2003
2297 plays
4.
  "Final Fantasy VI": A True Classic   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
As an editor, I've seen a couple quizzes arguing that "Final Fantasy VII" is the best game ever. My vote remains for "Final Fantasy VI". Whatever your opinion, learn about or test your knowledge of the SNES version of this great Squaresoft game!
Tough, 10 Qns, Diamondlance, Nov 07 06
Tough
Diamondlance gold member
1663 plays
5.
  Nitty Gritty "Final Fantasy 3 US"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Too few Final Fantasy games were made for the SNES... (author sheds a tear) Corresponding to the Japanese "Final Fantasy VI", here is my first quiz on "Final Fantasy 3 US" for the SNES!
Average, 10 Qns, terrastos, Mar 28 06
Average
terrastos
1297 plays
6.
  'Final Fantasy VI' Characters    
Multiple Choice
 15 Qns
A quiz on the characters throughout 'Final Fantasy VI'. Enjoy!
Easier, 15 Qns, Kupo, Mar 13 06
Easier
Kupo
1393 plays
7.
  Final Fantasy VI    
Multiple Choice
 25 Qns
This quiz is focused on "Final Fantasy VI" for the Super Nintendo.
Tough, 25 Qns, HyruleHistoria, Feb 11 22
Tough
HyruleHistoria
Feb 11 22
80 plays
8.
  "Final Fantasy VI" Relics   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
How many relics from "Final Fantasy VI" can you correctly identify? Note: the relics in this quiz appear as they do in the Super Nintendo version. This quiz may also contain spoilers!
Difficult, 10 Qns, heyitsbryan, Mar 16 07
Difficult
heyitsbryan
656 plays
9.
  American "Final Fantasy 3"    
Multiple Choice
 10 Qns
He's a nice "Final Fantasy" quiz for all you "Final Fantasy" buffs out there. Remember, playing the game helps!
Easier, 10 Qns, Triviasharker, Jun 16 06
Easier
Triviasharker
3814 plays
10.
  Nitty Gritty "Final Fantasy 6" Abilities    
Multiple Choice
 10 Qns
There seems to be quite a few quizzes about who the characters are... but do you really know what they're capable of? Let's find out! This quiz is based on the SNES version of the game.
Tough, 10 Qns, terrastos, Jan 23 06
Tough
terrastos
689 plays
trivia question Quick Question
An easier one... If I were a Tool hidden deep in the town of Zozo, which Tool would I be?

From Quiz "Nitty Gritty "Final Fantasy 3 US""




11.
  Celes Chere    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about Celes Chere from "Final Fantasy VI" for Playstation. Celes is my favorite character. That's why I chose her!
Average, 10 Qns, Jordannypoo, May 16 12
Average
Jordannypoo
149 plays
12.
  The Espers of "Final Fantasy VI"    
Multiple Choice
 15 Qns
This is my second quiz on "Final Fantasy VI" (III) for the PlayStation. This quiz will be on the location of Espers, what magic spells you can learn from them, and the bonus stats they give you after you level up. Good luck!
Tough, 15 Qns, darkfenrir2003, Jul 08 05
Tough
darkfenrir2003
757 plays
13.
  "Final Fantasy 6" Character Descriptions    
Multiple Choice
 10 Qns
Every time a new character is introduced, a little something is said about him or her. Figure out who the descriptions are talking about.
Average, 10 Qns, almagest, Jul 08 05
Average
almagest
3616 plays
14.
  "Final Fantasy VI" Mysteries (Playstation Version)    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will explore some of the mysteries in "Final Fantasy VI", perhaps the greatest video game of all time.
Average, 10 Qns, kingbob808, May 03 11
Average
kingbob808
580 plays
15.
  Final Fantasy VI    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on "FFVI" - couldn't be put simpler.
Easier, 10 Qns, roh, Jul 08 05
Easier
roh
3093 plays
16.
  "Final Fantasy VI" Battle Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about "Final Fantasy VI" (SNES). "Final Fantasy VI" was released for the Super Famicom and later the SNES in 1994. All questions on the quiz deal with the SNES version of the game unless it is stated otherwise.
Difficult, 10 Qns, HijodeBruja, May 31 08
Difficult
HijodeBruja
481 plays
17.
  "Final Fantasy 6" Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
The amazing game created by Squaresoft. "Final Fantasy 6". You've probably already played it. Now its time to see how much you know about it.
Easier, 10 Qns, roscoe_the_dog, Sep 13 21
Easier
roscoe_the_dog
Sep 13 21
3428 plays
18.
  Final Fantasy 6    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz by a guru of 'FF6' (3US).
Average, 10 Qns, superhoagieman, Jul 08 05
Average
superhoagieman
2966 plays
19.
  "I'm Gau! I'm Your Friend!"    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on "Final Fantasy 6" for the Playstation. It's about my favorite wild boy, Gau. How much do you know about one of the most unique party members in "Final Fantasy"?
Average, 10 Qns, slyasafox, Dec 30 10
Average
slyasafox
202 plays
20.
  The Esper Emporium    
Multiple Choice
 20 Qns
I've recently completed 'Final Fantasy VI' on the Playstation, and thought it was a brilliant game! So I became inspired to create a quiz on the espers. All questions based on the Playstation version of the game.
Difficult, 20 Qns, wolf-trainer, Feb 21 06
Difficult
wolf-trainer
553 plays

Final Fantasy VI Trivia Questions

1. "I know... 'Someone' has to sneak into South Figaro and slow the Empire down, right?" Who said it?

From Quiz
"Final Fantasy VI" - Who Said It?

Answer: Locke

Scene: The Returners' Hideout. Shortly before the split-party junction. Locke Cole, being a thie... ahem... Treasure Hunter, gets his moment in the spotlight by splitting from the group to infiltrate South Figaro, where the Empire has declared Martial Law. This would allow, according to Banon, enough time for the rest of the group, including Terra, to get back to Narshe. Locke heads back to South Figaro and has a "Metal Gear Solid" moment for about thirty minutes, sneaking around and steali... er... 'finding' various items. Just exactly how his actions "slow the Empire down" though, is never explained.

2. Celes has an ability called Runic that allows her to absorb magic attacks and convert them into MP. However, she can only use this under certain requirements. What is that requirement?

From Quiz Celes Chere

Answer: She has to be equipped with a Runic Blade

Runic Blades are pretty much all swords and daggers, which Celes can equip most of. Some examples are Mythril Blade and Crystal Sword. Other weapons like maces and wands do not have this ability.

3. What is the total number of player characters including the two secret ones?

From Quiz How Well do you Know "Final Fantasy VI"? (SNES)

Answer: Fourteen

I only counted the main twelve characters and the main secret characters. I did not include Banon, Wedge, Biggs/Vicks, the Moogles, or Kutan (who can be used instead of Celes by getting Locke to walk out of South Figaro without saving Celes). I also did not include Maduin the esper. He is not truly playable as you can't see his stats or get in any battles with him, but you do walk around as him for one scene.

4. Who does Gau NOT call Mr. Thou?

From Quiz "I'm Gau! I'm Your Friend!"

Answer: Locke

Obviously, Gau calls Cyan this due to his archaic way of speaking. At one point, humorously, he calls Sabin this. Sabin: "HE'S Mr. Thou, not me!"

5. While escaping from South Figaro with Celes, you must make your way through an underground passage to leave the city. Which relic can you find in the passage's hidden room?

From Quiz "Final Fantasy VI" Relics

Answer: Ribbon

Most people walk right past this one! Enter the underground passage after flipping the secret switch on the clock in the rich man's house. Open the first treasure chest you see and walk up, then right. Walk along the walls and you'll discover a secret path that will lead to some stairs. The stairs take you to a room where you'll find two chests. One contains an Ether, the other an X-Potion. Below the chest containing the X-Potion is a hidden chest that holds a Ribbon. The Ribbon protects against all negative status ailments except instant death. Not to mention everyone can equip it. Very useful indeed!

6. Sabin's special martial arts techniques are known as Blitz techniques. Which Blitz is the fourth technique Sabin will learn?

From Quiz Nitty Gritty "Final Fantasy 6" Abilities

Answer: Fire Dance

Fire Dance is number four, a mass fire elemental attack. Aurabolt is number two, a pearl elemental attack on one enemy. Mantra is fifth, a healing technique that heals all party members but Sabin. Air Blade is sixth, a mass air-elemental attack.

7. How many Espers are there in the game?

From Quiz The Esper Emporium

Answer: 27

There are quite a lot of Espers. Other 'Final Fantasy' games have fewer than 27 Summon-like Magic. All of their names will crop up at least once in my quiz, so if you're not sure, just look out for them. Espers have many uses in 'Final Fantasy VI', including teaching you magic, helping your characters get stronger, and also providing powerful attacks.

8. Jidoor is one of the more interesting towns of the game with several attractions for its residents and visitors. Throughout the game, which can Jidoor not boast of having?

From Quiz "Final Fantasy VI": A True Classic

Answer: A nearby colisseum

Jidoor's auction house contains several random items. Some are useful, such as Magicite and relics. Others aren't, such as an Imp Robot and 1/1200 of an airship. The latter two cannot be purchased by the player, even if the player has over 1,000,000 GP! Owzer owns a mansion in the northern part of Jidoor with several paintings, complete with a not-so-still still life of flowers! The Opera House near Jidoor offers two boss battles, one with Ultros the octopus and one with the Dirt Dragon. The colisseum is north of Kohlingen in the World of Ruin, where you can bet your items in hopes of acquiring better (or sometimes worse) quality items by winning a battle.

9. Terra's father is actually an esper that you can learn spells from and summon in battle. What attack does he use when you summon him?

From Quiz Nitty Gritty "Final Fantasy 3 US"

Answer: Chaos Wing

Chaos Wing (from the Maduin esper, Terra's father) is a non-elemental attack, but as such, it can't play off of any weaknesses either. Sea Song is a water elemental summon from the Bismarck esper. Tri-Dazer is a fire/ice/thunder elemental attack from the Tritoch esper. Demon Eye comes from the Shoat esper, and has the potential to petrify one enemy.

10. Locke is a treasure hunter who does not like to be called a ________?

From Quiz 'Final Fantasy VI' Characters

Answer: Thief

Locke is a treasure hunter who steal items from enemies in battle. He also has the "Capture" command that allows him to steal from an enemy and attack them at the same time.

11. Where do you get the Esper "Odin"?

From Quiz The Espers of "Final Fantasy VI"

Answer: In the throne of the Ancient Castle

Odin is located in the Ancient Castle underneath the desert of Figaro Castle in the World of Ruin. The Esper teaches Meteor, a spell that only two Espers can teach. Odin also grants you a Speed +1 stat bonus for every level up of a character who equips him.

12. Which character's main goal is to discover love?

From Quiz The Characters of "Final Fantasy VI"

Answer: Terra

Terra, the main character, is a Mage Knight in her late teens and is very confused about who she is in the beginning of the game. Luckily, Terra has a group of friends who help her understand who she is. Eventually, she learns that she is a half-Esper, and because of her dramatic experience, she wants to learn what love really is.

13. ...Shrouded in odd clothing...?

From Quiz "Final Fantasy 6" Character Descriptions

Answer: Gogo

Shrouded in odd clothing... is it a man? a woman? should we ask?

14. What does an economizer do?

From Quiz Final Fantasy 6

Answer: Reduce MP use to 1

You get it by killing Brontosaurs in the Tyrano Forest in the WOR.

15. Which character begins the epic adventure of Final Fantasy III?

From Quiz American "Final Fantasy 3"

Answer: Terra

Terra is the offspring of a human and an esper. She can use magic from the start of the game.

16. What is another name for the game?

From Quiz "Final Fantasy 6" Trivia

Answer: Final Fantasy 6

17. Which town is invaded by three magitek soldiers in the beginning of the game?

From Quiz Final Fantasy VI

Answer: Narshe

18. What desirable item can be stolen from Dullahan, a boss found in a setting in which stealing without means of glitches is impossible?

From Quiz Final Fantasy VI

Answer: Genji Glove

Dullahan is found in Darryl's Tomb early in the World, a point in which the player is still picking up the proverbial pieces with Celes. With no Locke, character who can wield the Thief Knife, or items that can be wagered for the Merit Award, it is virtually impossible to steal without the use of codes or the Sketch Glitch.

19. "Think a 'bear' like me could help you in your fight?" Who said it?

From Quiz "Final Fantasy VI" - Who Said It?

Answer: Sabin

Scene: Mt. Kolbs, heading to the Returners' Hideout. Though not quite "Street Fighter" caliber, the duel between Sabin and Vargas is actually pretty fun in terms of gameplay and story. Sabin does indeed prove himself quite the bear as the game progresses- I would guess that his blitz 'Bum Rush' is used more than any other move by most players, second only to Gogo's mimicking of Sabin's blitzing.

20. What is the name of the esper found in Narshe who is frozen?

From Quiz How Well do you Know "Final Fantasy VI"? (SNES)

Answer: Tritoch

Tritoch teaches Fire 3, Bolt 3, and Ice 3, making him a very useful esper to get party members up to speed late in the game. You originally meet him in one of the first scenes in the game, and Terra has a strange reaction with him after the battle at Narshe, morphing and flying off to Zozo. You will not get him as an esper until the World of Ruin.

21. In the Cave on the Veldt, how much Gil does Sabin lose due to a prank played by Gau?

From Quiz "I'm Gau! I'm Your Friend!"

Answer: 100

You can avoid this by not going too far north in the cave. Sabin nearly decks Gau for this!

22. Only two characters can equip this relic. Which is it?

From Quiz "Final Fantasy VI" Relics

Answer: Fake Mustache

Fake Mustache is another useful item. To find it, fly to the triangular island in the northeast corner of the map in the World of Ruin. Fight a ZoneEater and allow it to inhale your entire party. You'll actually find yourself in the monster's belly--along with some rare items to boot! The Fake Mustache can be found here. It upgrades Relm's Sketch command to Control. With this technique, Relm can render an enemy completely incapacitated, allowing her to use all of the enemy's own attacks against it. This is a convenient way to unlock many Lores, which is useful for Strago. Which other character can use this handy relic? Gogo the mimic, of course.

23. In "Final Fantasy 5", there was a Job called the Trainer, who could control monsters. Who is capable of this in "Final Fantasy 6"?

From Quiz Nitty Gritty "Final Fantasy 6" Abilities

Answer: Relm

By equipping Relm with the Fake Moustache relic found insode the Zone Eater, Sketch becomes Control. She will take control of one monster, and then command the monster with its own moves until the monster is hit. This is a great way to get Lore spells for Strago.

24. In 'Final Fantasy VI', Espers are your means of learning magic. Tritoch teaches you Fire3, Ice3 and Bolt3. Maduin teaches you Fire2, Ice2 and Bolt2. Which Esper teaches you Fire, Ice and Bolt?

From Quiz The Esper Emporium

Answer: Bismark

Although Bismark deals water-elemental damage to all enemies, there is no Water magic spell, so it teaches you Fire, Ice, Bolt (at a rate of x20!)and also Life (at a slower rate of x2). Maduin teaches Fire2, Ice2 and Bolt2, but deals non-elemental damage to all enemies. Triroch teaches you the third level of these spells at a rate of x1 each, and actually deals fire, ice and lightning-elemental damage to all enemies.

25. Strago, an old man from Thamasa, challenged a monster with his friend Gungho in his younger days. What is the name of this monster?

From Quiz "Final Fantasy VI": A True Classic

Answer: Hidon

The Hidon will teach Strago one of his more powerful lores, the GrandTrain (as long as you don't beat him too quickly). Phunbaba is fought in Mobliz a few times before his defeat. Doom Gaze is fought randomly in the sky in the World of Ruin; he carries the Bahamut magicite shard. Chupon is unbeatable. The last time you beat Ultros on the way to the Floating Continent is the first time you meet Chupon. He sneezes the party away. You can also fight Chupon in the colisseum north of Kohlingen in the World of Ruin, but according to Squaresoft, it is impossible to win.

26. Who can learn "Magic" spells without the aid of any equipment or magicite shards?

From Quiz Nitty Gritty "Final Fantasy 3 US"

Answer: Terra and Celes

Yep. These two have the ability to learn certain spells on their own. Terra's ability stems from her esper heritage courtesy of Maduin, while Celes' ability comes from the alterations that made her a Magitek Knight. While Strago learns spells without equipment or Magicite, these are "Lore" spells, not "Magic" spells.

27. What was the name of Setzer's friend that died in an airship crash?

From Quiz 'Final Fantasy VI' Characters

Answer: Daryl

Daryl was driven to beat Setzer in a race with the airships. Setzer got to the finish line before Daryl and waited for her to return. One day, Setzer found out that she died in a crash and will never return.

28. Where do you get the Esper "Phantom"?

From Quiz The Espers of "Final Fantasy VI"

Answer: In the Magitek Factory

Phantom is located in the Magitek Factory inside Vector Castle along with seven other Espers. He teaches Berserk, Vanish, and Demi spells. Phantom also grants you an MP +10% stat bonus for every level up of a character who equips him. The Esper is found in the World of Balance.

29. Which character is a master of the sword?

From Quiz The Characters of "Final Fantasy VI"

Answer: Cyan

Cyan, a strong and intelligent man who is dedicated to his kingdom, is a samurai who loses his wife, child, and kingdom to a river of poison. Teaming up with the party, Cyan seeks revenge for what the Empire has done to his beloved family and kingdom.

30. ...Born with the gift of magic...?

From Quiz "Final Fantasy 6" Character Descriptions

Answer: Terra

A mysterious young woman, controlled by the Empire and born with the gift of magic.

This is category 13634
Last Updated Mar 02 2024 5:50 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.