FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Guitar Hero III Quizzes, Trivia and Puzzles
Guitar Hero III Quizzes, Trivia

Guitar Hero III Trivia

Guitar Hero III Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Guitar Hero

Fun Trivia
18 quizzes and 183 trivia questions.
1.
  Feeling Groovy   best quiz  
Collection Quiz
 13 Qns
Music from "Guitar Hero III"
I'm a teen of the '70s, was surrounded by hippy culture & some great rock & roll music... hence, I'm drawn to that section of the music in "GHIII" (PS2, PS3, Wii, Xbox 360). Identify the songs on the game's soundtrack that were issued before 1980.
Easier, 13 Qns, pollucci19, Feb 19 24
Easier
pollucci19 gold member
Feb 19 24
124 plays
2.
  First Lyrics of "Guitar Hero III" Songs   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
If you are really good at the "Guitar Hero" games, this might not be your quiz. If you listened to the songs, you could do really well! I'll give the first line or so, you give me the song. This quiz refers to the main list of the Wii game (plus encores)
Average, 10 Qns, cheeseboy10000, Jan 02 10
Average
cheeseboy10000
4707 plays
3.
  Take this "Guitar Hero 3" Quiz   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The third rocking "Guitar Hero" game for Wii holds many questions I can ask you. So I'm going too. ROCK ON!
Average, 10 Qns, cuccu4zelda, Apr 09 18
Average
cuccu4zelda
Apr 09 18
5388 plays
4.
  "Guitar Hero III": Setlist!    
Multiple Choice
 10 Qns
Hey friends! Part three of the Setlist series: I will provide you with the song and you will name the band. You don't have to play the game to know the answers! Have fun and good luck! Note: All questions are from the Playstation 2 version of the game.
Easier, 10 Qns, runaway_drive, Apr 01 09
Easier
runaway_drive gold member
2246 plays
5.
  The Ultimate "Guitar Hero 3" Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my quiz on "Guitar Hero 3" by Activision for PS2.
Average, 10 Qns, sharingan101, Jun 04 08
Average
sharingan101
4128 plays
6.
  "Guitar Hero III: Legends of Rock"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on one of my all-time favorite video games, "Guitar Hero III: Legends of Rock."
Tough, 10 Qns, Narutowarrior, Oct 01 12
Tough
Narutowarrior
3833 plays
7.
  Average Guitar Hero III Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is on the game "Guitar Hero III: Legends of Rock" for the PlayStation 2, PlayStation 3, Nintendo Wii, and Xbox 360. Enjoy!
Average, 10 Qns, DemonGuy, Aug 03 08
Average
DemonGuy
3290 plays
8.
  10 Question Guitar Hero III Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about general information in "Guitar Hero III" for all of the systems. I promise you there won't be questions like "When was Slayer formed?", Have fun and score well!
Average, 10 Qns, HarvestMoon07, Apr 07 08
Average
HarvestMoon07
2816 plays
9.
  Guitar Hero III: Legends Of Rock!    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my first video games quiz on the brilliant game "Guitar Hero III: Legends Of Rock" for the PS2 console. It will be a bit about the bands and a bit about the game itself. Have fun and Good luck!
Average, 10 Qns, runaway_drive, Feb 05 09
Average
runaway_drive gold member
1985 plays
10.
  'Guitar Hero III' Playlist (PS3)    
Multiple Choice
 10 Qns
Hi everybody! This is my very first quiz on Funtrivia. I have based it on the PS3 version of 'Guitar Hero 3'.
Average, 10 Qns, Sir_Alangelus, Mar 19 08
Average
Sir_Alangelus
1760 plays
trivia question Quick Question
The first boss, Tom Morello, is fought during the second concert the band performs, but where are you performing?

From Quiz "Guitar Hero III"




11.
  Guitar Hero III: Legends of Rock    
Multiple Choice
 10 Qns
This is all about "Guitar Hero III: Legends of Rock" for the Xbox 360, Nintendo Wii, Playstation 2, and Playstation 3. How much do you know? Let's find out!
Tough, 10 Qns, DuckPirate, Aug 20 09
Tough
DuckPirate
463 plays
12.
  'Guitar Hero III' For Wii    
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know 'Guitar Hero III' for the Wii console?
Average, 10 Qns, JuliaJam, Jun 28 08
Average
JuliaJam
1385 plays
13.
  "Guitar Hero 3" Multiple Choice Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
How good do you know "Guitar Hero 3" for the Playstation 2?
Tough, 10 Qns, tricksta28, Jan 15 09
Tough
tricksta28
2011 plays
14.
  "Guitar Hero 3" (Xbox 360)    
Multiple Choice
 10 Qns
"Guitar Hero III" turned into a quiz! Think about that! Note: This has a download-related question so be sure to be ready!
Average, 10 Qns, Guitarhero2561, Mar 06 09
Average
Guitarhero2561
680 plays
15.
  The Hall of Legends    
Multiple Choice
 10 Qns
In early 2008, the "Guitar Hero" craze took the world by storm, spawning an entire new genre of games. Perhaps the pinnacle of these games was "Guitar Hero III: Legends of Rock" (PS2, PS3, Xbox 360, Wii, PC). How much do you know about it?
Tough, 10 Qns, Alaenvy, Jul 24 16
Tough
Alaenvy
94 plays
16.
  "Guitar Hero 3: Legends of Rock"    
Multiple Choice
 10 Qns
"Guitar Hero 3" is said to be one of the hardest versions of the early released "Guitar Hero" games. This quiz deals with only the Xbox 360 version and will be difficult! Good luck!
Average, 10 Qns, Dead Man Inc, Sep 03 09
Average
Dead Man Inc
335 plays
17.
  "Guitar Hero III: Legends of Rock" Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
I'm going to give you lyrics, tell me what song the lyrics are from. This is for "Guitar Hero III" on Playstation 2.
Average, 10 Qns, mex, Jun 01 09
Average
mex
835 plays
18.
  10 Question "Guitar Hero 3" Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This game is amazing and so I had to make a quiz on it! This game is for Xbox 360.
Average, 10 Qns, moneyman96, Jul 07 13
Average
moneyman96
156 plays

Guitar Hero III Trivia Questions

1. How many Boss Battles are found in the Career Mode on "Guitar Hero 3"?

From Quiz
"Guitar Hero 3: Legends of Rock"

Answer: Three

"Guitar Hero 3" was the first in the series to include Boss Battles. The three you battle in this game are Tom Morello (Rage Against the Machine), Slash (Guns N Roses), and Lou (The Devil).

2. How many bonus songs are included in the game?

From Quiz Guitar Hero III: Legends of Rock

Answer: 25

There are actually twenty-four bonus songs included in the game that you have to purchase from the store. The last bonus song, "Through the Fire and Flames", is acquired by beating Lou in the final guitar battle, on any difficulty.

3. Who released the song "Raining Blood"?

From Quiz "Guitar Hero III": Setlist!

Answer: Slayer

"Raining Blood" was released on Slayer's 1986 "Reign in Blood" album. Slayer is one of the big four of thrash metal.

4. What song is the lyric from? "I'm in the mood, the rhythm is right."

From Quiz "Guitar Hero III: Legends of Rock" Lyrics

Answer: Slow Ride

This song is by Foghat, released on the "Fool For The City" album in 1975. This is the very first song in the game.

5. The first song in the Quickplay and Career modes is called 'Slow Ride'. Who is the song by?

From Quiz 'Guitar Hero III' For Wii

Answer: Foghat

Foghat is a British rock band who were a big success in mid-1970s. They released 'Slow Ride' in 1975.

6. Finished with my woman, 'cause she shouldn't help me with my mind.

From Quiz First Lyrics of "Guitar Hero III" Songs

Answer: "Paranoid"

"Paranoid", by Black Sabbath, off their album "Paranoid", was ranked #250 on Rolling Stone's 500 Greatest Songs of All Time. It has been covered by several artists, including Megadeth and KoRn.

7. In Career, what happens in the first cutscene?

From Quiz Guitar Hero III

Answer: You join a band that is looking for a guitarist.

The cutscenes show how you are making it as a guitarist. The other answers really didn't make sense, considering the game's name is "Guitar Hero III".

8. Which Lacuna Coil song can be purchased from the shop?

From Quiz 'Guitar Hero III' Playlist (PS3)

Answer: Closer

The name Lacuna Coil means empty spiral. They chose this name after finding out that the name Ethereal had already been chosen.

9. What song in the main setlist is the shortest in length?

From Quiz "Guitar Hero III: Legends of Rock"

Answer: "Mississippi Queen"

"Mississippi Queen" is a song by Mountain, and it appears in the second set of songs. "The Metal" is 2 minutes and 45 seconds long in length, and is the second shortest song in the main setlist.

10. Which guitar hero appears on the front cover of the game?

From Quiz Guitar Hero III

Answer: Slash

Slash, born Saul Hudson, is the lead guitarist of Velvet Revolver and is most famous for being the lead guitarist of Guns 'N' Roses and Slash's Snakepit. In the game he plays a '59 Gibson Les Paul with a natural wood tone, but he has also played a BC Rich Mockingbird and the doubleneck guitars Guild Crossroads Doubleneck and a Gibson EDS-1275. The Les Paul he plays in the game is widely recognized as Slash's most famous guitar, and it is, to him, his "Holy Grail" guitar, and is locked in a vault when not in use.

11. What Metallica song is in the game?

From Quiz "Guitar Hero 3"

Answer: "One"

"One" is the last song on the setlist. It starts off slow but ends up going into the heavy metal Metallica is known for.

12. How much money does Slash cost?

From Quiz "Guitar Hero 3"

Answer: 10000

You are able to buy Slash when you beat him in career mode. He belongs to the band Guns and Roses. His guitar is very similar to the one you use to play the game. He is the second unlockable character. Once you buy him you can use him as your character in career and will randomly be your character in quick play.

13. How many of the 73 songs on "Guitar Hero 3" are master recordings?

From Quiz "Guitar Hero 3: Legends of Rock"

Answer: 54

"Guitar Hero" fans across the world were glad to realize that almost all of the songs on the game were master recordings. Some notable songs that weren't master recordings include "Hit Me With Your Best Shot" by Pat Benetar, "La Grange" by ZZ Top, and "Barracuda" by Heart.

14. Which band released the song "One"?

From Quiz "Guitar Hero III": Setlist!

Answer: Metallica

Metallica released "One" on their 1988 album "...And Justice for all". "One" was made into a music video and was their first music video ever released.

15. The Song "Through The Fire and Flames" is by which band?

From Quiz Guitar Hero III: Legends Of Rock!

Answer: Dragonforce

"Through The Fire and Flames" was released by Dragonforce in 2006 on their album "Inhuman Rampage". "One" was on the game by Metallica, "The Number of The Beast" was on the game by Iron Maiden. Anthrax released "Madhouse" in the 80s and was released on the Guitar Hero game "Guitar Hero II". Dragonforce formed in 1999 and are from London, England, apart from the guitarist Herman Li, who is from Hong Kong.

16. What is the first song on your first gig?

From Quiz "Guitar Hero 3" (Xbox 360)

Answer: "Slow Ride"

"Slow Ride" is made by Foghat and composed by Dave Peverett. "Slow Ride" is featured in the Nickelodeon movie "Barnyard" when the gang is riding motorcycles they stole from a bar.

17. Which song in the Playstation 2 version of "Guitar Hero 3" is played by Aerosmith?

From Quiz "Guitar Hero 3"

Answer: Same Old Song And Dance

The song Same Old Song And Dance came out in 1974 and is on Aerosmith's second album. The song has remained a fan favorite in live shows.

18. What song is the lyric from? "Finished with my woman 'cause she couldn't help me with my mind."

From Quiz "Guitar Hero III: Legends of Rock" Lyrics

Answer: Paranoid

This song is by Black Sabbath, released on the "Paranoid" album in 1971. This song is in the fourth tier.

19. At certain times in the Career mode, you can battle against famous rockstars for more money. Once you have accepted the battle, you have to beat the rockstar before continuing in the game. Who is the first rockstar that you must battle with?

From Quiz 'Guitar Hero III' For Wii

Answer: Tom Morello

Tom Morello has played guitar for three bands: Lock Up, Audioslave and Rage Against The Machine. He began his career as The Nightwatchman, an acoustic artist in 2003.

20. Well, you're the real tough cookie with the long history of breaking little hearts, like the one in me.

From Quiz First Lyrics of "Guitar Hero III" Songs

Answer: "Hit Me With Your Best Shot"

"Hit Me With Your Best Shot", on Pat Benatar's album "Crimes of Passion", hit #9 on the Billboard Hot 100. It is often used at football stadiums during games.

21. In Career, where is the last place you perform at?

From Quiz Guitar Hero III

Answer: Lou's Inferno

In the previous cutscene you are talking to your manager, then his eyes glow red and the floor breaks beneath you. This place is supposed to represent Hell.

22. Which band plays the song 'Kool Thing'?

From Quiz 'Guitar Hero III' Playlist (PS3)

Answer: Sonic Youth

Sonic Youth was formed in New York City in 1981. They are referred in the 2007 film 'Juno', and are also heard doing a cover of 'Superstar' by The Carpenters.

23. What song is described as the hardest in the game?

From Quiz "Guitar Hero 3"

Answer: "Through the Fire and the Flames"

"Through the Fire and the Flames" is performed by Dragonforce, a British power metal band. The song is made up of a bunch of solos like many other Dragonforce songs.

24. The final boss of the game is the devil. What is his name?

From Quiz "Guitar Hero 3"

Answer: Lou

He appears to verse you after you complete the last four songs in the last tour. He is the hardest to beat in a guitar battle. You actually have to beat him twice to unlock him, because there are two parts to the song to complete. After you beat him you can buy him in the store.

25. What do you have to do to unlock Axel Steel as a playable character?

From Quiz Guitar Hero III: Legends of Rock

Answer: Nothing, he's already unlocked from the start

Axel Steel, Judy Nails, Izzy Sparks, Johnny Napalm, Lars Umlaut, Midori, and Casey Lynch are all playable characters from the start, on any game system. Other unlockable characters are: Tom Morello, Slash, Lou (any system), Metalhead, Elroy Budvis (Wii), the God of Rock, and the Grim Ripper (Xbox 360 and PS3).

26. Who released the song "Welcome To The Jungle"?

From Quiz "Guitar Hero III": Setlist!

Answer: Guns N' Roses

"Welcome to the Jungle" was released on Guns N' Roses' 1987 album, "Appetite for Destruction". It is their debut album.

27. Which tier was "Same Old Song and Dance" on?

From Quiz Guitar Hero III: Legends Of Rock!

Answer: Tier 5

"Same Old Song and Dance" is by Aerosmith. Aerosmith formed in 1970. Aerosmith are one of the bestselling American hard rock bands of all time, having sold over 150 million albums worldwide. The track was released on their 1974 album "Get Your Wings." Aerosmith are from Boston, Massachusetts and are known as "The Bad boys from Boston".

28. What's Judy Nails' favorite fruit?

From Quiz "Guitar Hero 3" (Xbox 360)

Answer: Strawberries

You see this information in "Guitar Hero 2". Apparently she also dresses in red. They edited some of the characters looks for the third game, so Judy Nails looks like she went into a spa or something for "Guitar Hero III".

29. "You and I must fight for our rights, you and I must fight to survive..." are the lyrics to which song?

From Quiz "Guitar Hero 3"

Answer: Knights Of Cydonia

Knights Of Cydonia is played by the English rock band Muse. Cydonia is actually a place on Mars where the controversial rock formation shaped like a human face can be seen.

30. Who is the first character you can unlock?

From Quiz "Guitar Hero 3"

Answer: Tom Morello

Tom Morello is from Rage Against the Machine. He is the one you play "Bulls On Parade" with as an encore.

This is category 17847
Last Updated Apr 20 2024 5:49 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.