FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Yoshi Quizzes, Trivia and Puzzles
Yoshi Quizzes, Trivia

Yoshi Trivia

Yoshi Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games T-Z

Fun Trivia
9 Yoshi quizzes and 115 Yoshi trivia questions.
1.
  Yoshi!    
Multiple Choice
 10 Qns
Mario's dinosaur friend Yoshi has appeared in many games over the years - see how much you know about games featuring Yoshi by playing this quiz.
Average, 10 Qns, Stoaty, Jul 02 23
Average
Stoaty gold member
Jul 02 23
89 plays
2.
  Do You Know Yoshi?    
Multiple Choice
 15 Qns
How well do you know Yoshi? We all know Yoshi as the cute dinosaur which Mario and Luigi ride on. How well do you know him?
Average, 15 Qns, Lagunathemoron, Nov 20 08
Average
Lagunathemoron
2971 plays
3.
  Yoshi's Island DS    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quiz about "Yoshi's Island DS" for the Nintendo DS. WARNING: Contains spoilers.
Tough, 15 Qns, maxomega300, Sep 06 11
Tough
maxomega300
336 plays
4.
  "Yoshi's Story" #1    
Multiple Choice
 10 Qns
"Yoshi's Story" is one of the cutest games for the Nintendo 64.
Average, 10 Qns, LilSpikey, May 20 06
Average
LilSpikey
1942 plays
5.
  "Yoshi's Story" #2    
Multiple Choice
 10 Qns
Recently I have started playing "Yoshi's Story" again. It is the Nintendo 64 game about the little dinosaurs trying to find their Happy Tree.
Average, 10 Qns, LilSpikey, Nov 20 08
Average
LilSpikey
563 plays
6.
  Hardcore "Yoshi's Story"    
Multiple Choice
 10 Qns
Many critics dismiss "Yoshi's Story" for the Nintendo 64 as too easy of a game. This quiz will explore one of the more challenging aspects of the game: shooting for the highest score possible. WARNING: Contains spoilers.
Average, 10 Qns, maxomega300, Aug 22 11
Average
maxomega300
136 plays
7.
  "Yoshi's Island"    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will run through the "Yoshi's Island" games. This covers the first world of the original for SNES. How much do you know of this basic world?
Average, 10 Qns, SquidAdler, Oct 02 11
Average
SquidAdler
226 plays
8.
  "Yoshi's Story" Friends and Foes    
Multiple Choice
 25 Qns
This quiz is about the enemies that attempt to stop you from reaching the Super Happy Tree being guarded by Baby Bowser and the more helpful allies. I am going to describe them and you just have to tell me their names. "Yoshi's Story" is for the N64.
Difficult, 25 Qns, mitch1313, Jan 17 09
Difficult
mitch1313
408 plays
9.
  "Yoshi's Island" Basics    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will cover the basic game play for the Nintendo DS game "Yoshi's Island". Enjoy!
Average, 10 Qns, zebra101, Aug 14 15
Average
zebra101
135 plays
trivia question Quick Question
What is the name of the all new power-up in this game?

From Quiz ""Super Mario 3D Land" (Nintendo 3DS)"




Related Topics
  Mario Games [Video Games] (368 quizzes)


Yoshi Trivia Questions

1. In which game did Yoshi make his first appearance?

From Quiz
Yoshi!

Answer: Super Mario World

'Super Mario World' was first released in Japan in 1990 and was a game for the Super Nintendo Entertainment System (SNES) console. The game is a side-scrolling platform game in which Mario must save Princess Peach from Bowser. This is the first game in which Yoshi appears. Mario and Luigi can ride on Yoshi and use his Koopa-eating abilities to help them complete levels of the game.

2. What color Yoshi starts off this whole game?

From Quiz "Yoshi's Island"

Answer: Green

The popular green Yoshi will start the first stage off with you. He also opens and closes the worlds by being with you in the first and eighth stage of each world.

3. How many snow levels are in the game?

From Quiz "Yoshi's Story" #2

Answer: Two

These two levels are found on page 3. In Poochy and Nippy, Yoshi has to avoid snowball tossing Shy Guys and trust his dog friend Poochy to lead him in the right direction. You will meet some very strange enemies in Frustration, including bomb-dropping birds and huge snakes.

4. How many melons are found in each level?

From Quiz "Yoshi's Story" #1

Answer: 30

Yoshi must collect thirty fruits to finish a level. His challenge is to get all the melons for a better score.

5. The game 'Super Mario World 2' had which subtitle?

From Quiz Yoshi!

Answer: Yoshi's Island

'Super Mario World 2: Yoshi's Island' was released in 1995 for the Super Nintendo Entertainment System (SNES) console. The game sees the player control Yoshi as he attempts to help baby Mario find baby Luigi after he is kidnapped by Kamek. 'Yoshi's Island' is the first game in which Yoshi can eat enemies and turn them into eggs which can be used as projectiles.

6. How many worlds are there in this game?

From Quiz "Yoshi's Island" Basics

Answer: five

Although a lot of Mario games have eight worlds, "Yoshi's Island" only has five. Each world has eight levels. Like most Mario games, the worlds start easy and get harder and harder.

7. Which mini-game appears in a Mini-Game House earliest in the game?

From Quiz Yoshi's Island DS

Answer: Flutter Challenge

The Mini-Game House in World 1-2 lets you play this mini-game. The objective is to Flutter Jump as far as you can.

8. What is World 1, Stage 7 called?

From Quiz "Yoshi's Island"

Answer: Touch Fuzzy, Get Dizzy

This stage has you navigate a semi-labyrinth straight way trail with Fuzzies flying at you. If you touch one the screen will blur and your movement will mess up possibly causing you to fall off a ledge. It is the second-to-last stage of the world.

9. What colour Shy Guy will retrieve Yoshis that have been defeated so they can be played again?

From Quiz "Yoshi's Story" #1

Answer: white

If you find a white Shy Guy and one of your Yoshis has been defeated, select it on your next turn. Your Yoshi will be returned.

10. 'Yoshi Touch and Go' was the first game featuring Yoshi to be released for which Nintendo system?

From Quiz Yoshi!

Answer: Nintendo DS

'Yoshi Touch and Go' (called 'Catch! Touch! Yoshi!' in Japan) was released in 2005 and was the first game featuring Yoshi to be released for the Nintendo DS handheld console. The game is more of an arcade game style with players trying to get the highest score on a particular level rather than having a series of levels which build up a storyline or quest. Rather than control the characters directly players manipulate the environment of the game by drawing on the DS's touchscreen or blowing into the microphone.

11. After eating a Heart Fruit, what will sometimes appear?

From Quiz Hardcore "Yoshi's Story"

Answer: Coins

Usually, coins don't make that much of a difference. When you're Super Happy, though, previously inaccessible coins will appear and must be collected before the happiness wears off. Often they will come in very large groups, which can add a few dozen points to your score. Most notable are the coins that make the shapes of letters. One such letter is in each level, just after its mini-game or puzzle. If you put all the letters in order of the levels they appear in, they spell the message "You are Yoshi's great partner!" In a few cases, collecting all the coins in an area is necessary to get certain melons.

12. What best describes Hop Hop Donut Lifts?

From Quiz "Yoshi's Island"

Answer: Automatic movement of the screen

You'll need to keep moving or you'll be pushed into a hole. While some ground will fall from under you, not all of it will and so it is the wrong answer. The stage has you jumping from spinning platform wheel to spinning platform wheel with the occasional donut lift here and there.

13. Which Yoshi has the most high-pitched voice?

From Quiz "Yoshi's Story" #2

Answer: white

If you can find the white Yoshi in the Story Mode setting, it sounds like it squeaks when it talks. If the white Yoshi sniffs out a treasure in the ground, its "Woof, woof!" sounds more like, "Wee, wee!"

14. Yoshi appears in these games, but which one doesn't he appear as a playable character?

From Quiz Do You Know Yoshi?

Answer: "Mario & Wario"

Yoshi does appear in "Mario & Wario", but sadly not as a playable character. Although both Mario and Wario are in the title, neither of them are playable characters either, instead you control a fairy who acts as a Guardian Angel for Mario, Yoshi and Peach.

15. What special coloured Yoshi can be found in Bone Dragon Pit and Torrential Maze?

From Quiz "Yoshi's Story" #1

Answer: black

Both Bone Dragon Pit and Torrential Maze are found in Page Two. The black Yoshi can be played like the other Yoshis.

16. What is the name of the Kart in some of the 'Mario Kart' games that resembles a large Yoshi Egg?

From Quiz Yoshi!

Answer: Egg 1

The Egg 1 is a kart that appears in a number of the 'Mario Kart' games, it is a kart in the shape of a large white egg with green spots on it. The Egg 1 first appeared in 'Mario Kart DS' and is the default kart for Yoshi although other characters can unlock the kart during the course of the game. The kart also appears in 'Mario Kart 7' and the mobile game 'Mario Kart Tour'.

17. What two animals can Yoshi ride on in the game?

From Quiz "Yoshi's Island" Basics

Answer: kangaroos and birds

Although the birds are bad guys and will hurt Yoshi, they are possible to ride if you jump on their backs. In a couple levels, there is a kangaroo you can ride. Yoshi sits in its pouch as it bounces high up in the air to help you collect coins.

18. To unlock all twenty-four levels, what must be collected in Story Mode?

From Quiz Hardcore "Yoshi's Story"

Answer: Big Hearts

On each page, the more hearts you collect, the more levels you have to choose from on the next page. There are a total of 4096 possible paths you can take through Story Mode -- try playing all the "Level 4's" (which means you need all three hearts in each of pages 1 through 5)! If you find a white Shy Guy, keep him until the end of the level, and he will rescue one of your lost Yoshis (if you have any). Large Yoshi eggs will hatch into the unlockable black and white Yoshis, which will remain playable even if you start a new Story Mode game.

19. What is the name of Yoshi's stage in "Mario Party"

From Quiz Do You Know Yoshi?

Answer: Yoshi's Tropical Island

The name of Yoshi's island is Yoshi's Tropical Island. On this island, Thromps guard short-cuts and demand a toll when players go by. Toad, the character who gives out stars often trades places with Bowser on this board.

20. Which unusual coloured Yoshi is in Poochy and Nippy and The Tall Tower?

From Quiz "Yoshi's Story" #1

Answer: white

The white Yoshi has the highest voice of any of the Yoshis. The black Yoshi has the deepest voice.

21. What is Baby Wario's special ability?

From Quiz "Yoshi's Island" Basics

Answer: He can move metal objects

Wario uses his magnet to attract coins and metal boxes and lifts. Donkey Kong can climb chains and vines, swing on vines, and break walls. Princess Peach uses her parasol to float high on the wind.

22. What is the only level that contains both a Melon Race and a Special Delivery mini-game?

From Quiz Hardcore "Yoshi's Story"

Answer: 3-4: Frustration

The Melon Race comes first, and involves riding a wooden wheel (like the one at the beginning) across a large chasm. While earning the seven melons for the race is not that difficult, don't forget to grab the melons that are in the path! The Special Delivery is later, and requires you to avoid a giant centipede while simultaneously balancing the stack of precious melons. Perhaps the level got its name from this challenge.

23. Who is the boss of World 3-8?

From Quiz Yoshi's Island DS

Answer: Priscilla the Peckish

Gilbert the Gooey is in World 1-8, Bessie Bass is in 3-4, and Six-Face Sal is in 4-4. To defeat Priscilla, jump over her to make her jump up where you can shoot an egg at her. Do this three times and she's history.

24. What determines how many levels you can choose from in Story Mode?

From Quiz "Yoshi's Story" #2

Answer: The number of big hearts you find

If you find all three big hearts in a level, you can choose from four levels on the next page. If you find one heart, you choose from two levels, and for two hearts, you can choose from three levels. Once you access and play a level on Story Mode, you can play it anytime you want in Trial Mode.

25. What is the name of Yoshi's course in "Mario Kart 64"?

From Quiz Do You Know Yoshi?

Answer: Yoshi Valley

"Yoshi Valley" is the name of the character's race course in "Mario Kart 64". On this course, all players locations and positions remain a secret until the end of the race.

26. What food do regular Yoshis not like?

From Quiz "Yoshi's Story" #1

Answer: peppers

Black and white Yoshis do like peppers, but I don't consider them regular Yoshis, since you don't start the game with them. If a regular coloured Yoshi eats a pepper, a blue squiggly line will appear in a cloud above its head.

27. With which baby can Yoshi NOT eat bad guys and shoot eggs?

From Quiz "Yoshi's Island" Basics

Answer: Bowser

If Yoshi is carrying Baby Bowser, he cannot eat enemies or make eggs. This is because the Y button, which normally allows Yoshi to stick his tongue out, instead lets Bowser breath fire. The fire can be used to do most of the same things eggs do and to melt blocks of ice.

28. How many Baby Coins are there to collect?

From Quiz Yoshi's Island DS

Answer: 39

There is one Baby Coin in every world except the Secret levels, Extra levels, and world 5-8. When all the coins in a world are collected, harder versions of mini-games are unlocked.

29. What are the names of the big slug-like creatures in page four?

From Quiz "Yoshi's Story" #2

Answer: Neurons

The fourth level of page four is even called Neuron Jungle. The neurons are harmless, but they aren't always helpful. It is easy to slide off them, and sometimes they block your path from collecting rewards.

30. In the original title in the 'Mario and Sonic at the Olympic Games' series, designed to tie in with the 2008 Beijing Olympics, what was Yoshi's character type in the Wii version of the game?

From Quiz Yoshi!

Answer: Speed

'Mario and Sonic at the Olympic Games' was first released for the Wii in 2007 and was official licensed by the International Olympic Committee. The game was released and themed to tie in to the Beijing 2008 Olympic Games and saw the rival companies of Sega and Nintendo team up by having both Mario and Sonic franchise characters competing against each other in the game. The game made much use of the Wii's motion controls to replicate various sporting events. Yoshi is one of the playable characters in the game and is a speed type character making him particularly suitable for events featuring races, however it is possible to play all the events as Yoshi.

This is category 15012
Last Updated Apr 08 2024 12:54 PM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.