Quiz about Not So Obvious
Quiz about Not So Obvious

Not So Obvious Trivia Quiz


These questions may seem obvious but don't bet your life on it!

A multiple-choice quiz by myth1382. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 10 Questions
  8. »
  9. Mixed 10 Qn Difficult C

Author
myth1382
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
44,098
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
937
Last 3 plays: Guest 70 (1/10), Guest 69 (2/10), Guest 203 (2/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. How many gallons does a ten-gallon hat hold? Hint

10 gallons
half a gallon
5 gallons
three-fourths of a gallon

2. In what country were Panama hats first made? Hint

Panama
Ecuador
Argentina
China

3. Where did the game of Chinese Checkers originate? Hint

China
Germany
USA
Canada

4. Where was the Battle of Bunker Hill fought? Hint

Blueberry Hill
Breed's Hill
Bunker Hill
Bott's Hill

5. The Canary Islands are named for what animal? Hint

tiger shark
canary
dogs
cats

6. Where was the Woodstock Festival held? Hint

San Diego
Woodstock
Bethel
Boston

7. Who is buried in Grant's tomb? Hint

Abraham Lincoln and his wife Mary
Ulysses S. Grant
Ulysses S. Grant and his wife Julia
Abraham Lincoln

8. For what animal is the catgut used to string tennis rackets from? Hint

cat
cow
sheep
goat

9. What are camel's hair brushes made from? Hint

squirrels
camel
donkey
sheep dog

10. Where were Venetian blinds invented? Hint

Britain
Venice
Norway
Japan


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many gallons does a ten-gallon hat hold?

Answer: three-fourths of a gallon

The gallon is derived from the Spanish 'galon', a braid used to decorate hats.
2. In what country were Panama hats first made?

Answer: Ecuador

Panama distributed the hats.
3. Where did the game of Chinese Checkers originate?

Answer: Germany

Derived from an English game called Halma and was invented in Germany.
4. Where was the Battle of Bunker Hill fought?

Answer: Breed's Hill

The Battle of Bunker Hill, a British victory in the Revolutionary War, was fought on neighboring Breed's Hill.
5. The Canary Islands are named for what animal?

Answer: dogs

named after the Latin 'Insulas Canarias' ('Island of the Dogs'), a reference to the wild dogs the Romans found there.
6. Where was the Woodstock Festival held?

Answer: Bethel

Bethel, New York is located 45 miles from Woodstock.
7. Who is buried in Grant's tomb?

Answer: Ulysses S. Grant and his wife Julia

8. For what animal is the catgut used to string tennis rackets from?

Answer: sheep

actually the intestines of sheep.
9. What are camel's hair brushes made from?

Answer: squirrels

the tails of squirrels.
10. Where were Venetian blinds invented?

Answer: Japan

Source: Author myth1382

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Mar 27 2023 : Guest 70: 1/10
Mar 26 2023 : Guest 69: 2/10
Mar 25 2023 : Guest 203: 2/10
Mar 24 2023 : Guest 75: 3/10
Mar 16 2023 : Guest 46: 3/10
Mar 16 2023 : Guest 80: 5/10
Mar 12 2023 : Guest 217: 3/10
Mar 11 2023 : Guest 92: 0/10
Mar 08 2023 : Guest 199: 1/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Cat's Mixed Bag Difficult
2. Trivia-a-rama Mk2 Difficult
3. Ten Topics : Part Five Difficult
4. Mixed Trivia Fun (4) Difficult
5. Surprising Knowledge Difficult
6. Specialkarah's Random Quiz Difficult
7. Journey to Oblivion Difficult
8. I Was Young When I Started This Quiz... Tough
9. Mixed Trivia Fun (6) Difficult
10. Unloading My Brain Difficult
11. Mixed Bag 32 Difficult
12. A Bit Of This, A Bit Of That Difficult

3/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us