Quiz about Julies Movies
Quiz about Julies Movies

Julie's Movies Trivia Quiz


I have seen most of Julie Andrews's movies and I think she is a truly great actress. Hopefully you do, too. :-)

A multiple-choice quiz by Julie~. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed A-D
  8. »
  9. Julie Andrews

Author
Julie~
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
114,852
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1653
Last 3 plays: Jerene54 (8/10), yyoung (8/10), Guest 98 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of the following movies was filmed in Austria? Hint

Mary Poppins
The Sound of Music
Duet For One
Hawaii

2. Julie Andrews was chosen for this film after her talent was observed in the Broadway musical, "Camelot". Hint

Mary Poppins
10
The Americanization of Emily
Victor/Victoria

3. Which of the following was NOT a musical? Hint

Mary Poppins
Hawaii
Thoroughly Modern Millie
Victor/Victoria

4. In which two movies did Julie star with the same co-star? Hint

"The Sound of Music" & "Duet For One"
"Hawaii" & "Darling Lili"
"The Americanization of Emily" & "Victor/Victoria"
"Thoroughly Modern Millie" & "Mary Poppins"

5. Who did Julie play in "Star!"? Hint

Audrey Hepburn
Deborah Kerr
Shirley Jones
Gertrude Lawrence

6. In which movie did she play a German spy? Hint

Darling Lili
Hawaii
Mary Poppins
Duet For One

7. Which of the following movies did Julie NOT play in? Hint

The Princess Diaries
Duet for One
Camelot
S.O.B

8. Who was her co-star in "The Sound of Music"? Hint

Rex Harrison
Christopher Plummer
Dick van Dyke
Richard Burton

9. Who played in the movie "My Fair Lady" instead of Julie? (In other words, who played Julie's role in the movie?) Hint

Audrey Hepburn
Charmian Carr
Shirley Jones
Deborah Kerr

10. Which of the following movies was based on a true story? Hint

Herbie the Love Bug
Mary Poppins
The Sound of Music
Victor/Victoria


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following movies was filmed in Austria?

Answer: The Sound of Music

Only the exteriors (scenes that occur outside), of course, were filmed on location. The interiors (scenes that occur inside) were filmed in studios in LA.
2. Julie Andrews was chosen for this film after her talent was observed in the Broadway musical, "Camelot".

Answer: Mary Poppins

It was her screen debut. And a good one indeed!
3. Which of the following was NOT a musical?

Answer: Hawaii

After portraying singing nannies in her first two movies, she was stereotyped as one. The audience had a hard time accepting serious non-musical roles from her.
4. In which two movies did Julie star with the same co-star?

Answer: "The Americanization of Emily" & "Victor/Victoria"

"The Americanization of Emily" came first, in 1966, and "Victor/Victoria" came next in 1982. Both starred Julie and James Garner.
5. Who did Julie play in "Star!"?

Answer: Gertrude Lawrence

Julie even said she found some similarities in their characters. (Info found in the book: "Julie Andrews: A Life on Stage and Screen")
6. In which movie did she play a German spy?

Answer: Darling Lili

It was the first film she made with her director/producer husband, Blake Edwards. The total cost of the making of the movie summed up to 24 million dollars, when originally it was supposed to be only 10 million dollars! (found in Julie Andrews: A life on Stage and Screen)
7. Which of the following movies did Julie NOT play in?

Answer: Camelot

She played in the Broadway version of "Camelot".
8. Who was her co-star in "The Sound of Music"?

Answer: Christopher Plummer

Dick van Dyke played in "Mary Poppins", Rex Harrison played in "My Fair Lady" on Broadway, and Richard Burton played in "Camelot" on Broadway.
9. Who played in the movie "My Fair Lady" instead of Julie? (In other words, who played Julie's role in the movie?)

Answer: Audrey Hepburn

Audrey Hepburn was hired because Julie Andrews hadn't made any movies yet at that time, and the producers decided they need a star.
10. Which of the following movies was based on a true story?

Answer: The Sound of Music

The book from which it was made is called "The Story of the Trapp Family Singers", and was written by the Baroness Maria Augusta von Trapp. And it IS a true story.
Source: Author Julie~

This quiz was reviewed by FunTrivia editor robmeister before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 19 2022 : Jerene54: 8/10
Nov 08 2022 : yyoung: 8/10
Nov 08 2022 : Guest 98: 6/10
Oct 17 2022 : Guest 81: 10/10
Oct 14 2022 : Guest 107: 3/10
Oct 12 2022 : Guest 71: 5/10
Oct 04 2022 : Guest 108: 8/10
Oct 03 2022 : Guest 159: 7/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Julie Andrews Quotes Tough
2. The Sound of Julie Andrews Average

12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us