FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Big Chill
Quiz about The Big Chill

The Big Chill Quiz for Experts | Movies


If you loved "The Big Chill" then maybe you can answer the questions. Enjoy! Beware, there are spoilers.

A multiple-choice quiz by dqbaby76. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. The Big Chill

Author
dqbaby76
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
187,854
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1203
Last 3 plays: Guest 208 (8/10), Guest 100 (10/10), Guest 216 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. In "The Big Chill" old college friends reunite for __________. Hint


Question 2 of 10
2. In the beginning of "The Big Chill" whose funeral is everyone attending? Hint


Question 3 of 10
3. What famous actor played Alex but was NOT credited for it? Hint


Question 4 of 10
4. What magazine does Michael write for? Hint


Question 5 of 10
5. Which character has a show called "J.T Lancer"? Hint


Question 6 of 10
6. Which two of the group are married? Hint


Question 7 of 10
7. What song plays while they clean up the big dinner? Hint


Question 8 of 10
8. Chloe plans to leave the house right after the funeral.


Question 9 of 10
9. According to Michael, what is more important than sex? Hint


Question 10 of 10
10. In the end, which character stays behind with Chloe? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 20 2024 : Guest 208: 8/10
Feb 08 2024 : Guest 100: 10/10
Feb 04 2024 : Guest 216: 9/10
Jan 31 2024 : Guest 99: 9/10
Jan 30 2024 : Guest 174: 9/10
Jan 25 2024 : Guest 73: 9/10
Jan 10 2024 : Guest 162: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In "The Big Chill" old college friends reunite for __________.

Answer: a funeral

"The Big Chill" is about a group of college buddies that get together, years later, to attend a funeral for their good friend.
2. In the beginning of "The Big Chill" whose funeral is everyone attending?

Answer: Alex

Alex committed suicide in Harold and Sarah's bathroom. No one understood why he did it, because he didn't even bother to leave a note.
3. What famous actor played Alex but was NOT credited for it?

Answer: Kevin Costner

In the beginning of the film all there is of him is his hairline and his wrist. Even though the movie was great I still would have loved to have seen him.
4. What magazine does Michael write for?

Answer: People

He postpones interviewing a blind baton twirler to stay at Harold and Sarah's for the weekend. He tells his boss that he has something more interesting here. Michael says: "I mean it's not like she's going to regain her sight over the weekend."
5. Which character has a show called "J.T Lancer"?

Answer: Sam

The show came on right before the big dinner scene. All of his friends made fun of him during the opening credits. Remember the scene where the deputy asks Sam to jump into the car just like on the show? He didn't run enough, practically trips into the car, and hurts his arm.
6. Which two of the group are married?

Answer: Harold and Sarah

Sam and Karen, and Meg and Harold all get "together" over the weekend, but are not married to each other.
7. What song plays while they clean up the big dinner?

Answer: Ain't Too Proud To Beg

In this memorable moment of "The Big Chill", Harold puts this song on when everyone begins to clean up after dinner. This song is just perfect because everyone is dancing and having a good time, it just makes you want to jump in the screen and start loading the dishwasher.
8. Chloe plans to leave the house right after the funeral.

Answer: False

Chloe is Alex's girlfriend. She and Alex were staying at Harold and Sarah's for a while. She told Karen that she planned to stay until Sarah kicked her out. Karen said that she didn't think Sarah would do that, Chloe seemed pretty happy about that.
9. According to Michael, what is more important than sex?

Answer: Rationalization

This conversation takes place while Michael and Sam are videotaping themselves in the sitting room.
Sam says: "Nothing is more important than sex."
Michael says: "Oh yeah, have you ever gone a week without a rationalization."
10. In the end, which character stays behind with Chloe?

Answer: Nick

Nick is staying behind to help with the cabin. The chemistry between them was somewhat odd considering her man, Alex, just died.
Source: Author dqbaby76

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Big Chill Average
2. 'Big Chill' Movie Trivia Easier

3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us