FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Carmen
Quiz about Carmen

Carmen Trivia Quiz


For everyone that loves the opera 'Carmen'. A few basic questions on the background and the plot.

A multiple-choice quiz by kissaki. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Georges Bizet

Author
kissaki
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
16,457
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1395
Last 3 plays: Guest 189 (0/10), Guest 66 (9/10), Guest 86 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who wrote the wonderful opera 'Carmen'?

Answer: (Last name)
Question 2 of 10
2. Who wrote the story 'Carmen' is based on? Hint


Question 3 of 10
3. In what country does Carmen take place? Hint


Question 4 of 10
4. What people does Carmen belong to? Hint


Question 5 of 10
5. Who sings the habanera ('L'amour est un oiseau rebelle')? Hint


Question 6 of 10
6. From whom does Micaela bring a letter to Don Jose? Hint


Question 7 of 10
7. What does Carmen do for a living? Hint


Question 8 of 10
8. Who does Carmen leave Don Jose for? Hint


Question 9 of 10
9. What happens to Carmen in the end? Hint


Question 10 of 10
10. When was "Carmen" first performed? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 09 2024 : Guest 189: 0/10
Apr 09 2024 : Guest 66: 9/10
Feb 18 2024 : Guest 86: 4/10
Feb 17 2024 : Guest 189: 2/10
Feb 16 2024 : Guest 74: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who wrote the wonderful opera 'Carmen'?

Answer: Bizet

It was French composer Georges Bizet.
2. Who wrote the story 'Carmen' is based on?

Answer: Prosper Merimee

3. In what country does Carmen take place?

Answer: Spain

4. What people does Carmen belong to?

Answer: Gypsies

She is a gypsy woman.
5. Who sings the habanera ('L'amour est un oiseau rebelle')?

Answer: Carmen

A lovely song, maybe the most well known. Carmen sings it when she and the other girls come out of the factory.
6. From whom does Micaela bring a letter to Don Jose?

Answer: His mother

It is a letter from his poor sick mother.
7. What does Carmen do for a living?

Answer: Works in a cigarette factory

She works in a cigarette factory where only women work. All the men stand outside to look at them when they come out from the factory.
8. Who does Carmen leave Don Jose for?

Answer: Escamillo

She leaves him for Escamillo - the matador.
9. What happens to Carmen in the end?

Answer: Don Jose kills her

Don Jose stabs her outside the bullfighting arena.
10. When was "Carmen" first performed?

Answer: 1875

Carmen debuted in Paris' Opera Comique March third, 1875.
Source: Author kissaki

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. 'Carmen': from Book to Opera Average
2. Boot Camp Clik - underground Hip Hop Average
3. Ace Of Base Tough

4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us