Quiz about The Legendary John Dillinger
Quiz about The Legendary John Dillinger

The Legendary John Dillinger Trivia Quiz


John Dillinger... Bad Man?... Tortured Soul?... All of the Above?... Take the quiz and decide for yourself.

A multiple-choice quiz by Urlord. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. People C-D
  8. »
  9. John Dillinger

Author
Urlord
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
393,256
Updated
Mar 09 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
424
Last 3 plays: Guest 104 (8/10), kjshear (10/10), Guest 67 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. On what date was John Dillinger born? Hint

October 31, 1858
December 25, 1962
February 14, 1889
June 22, 1903

2. Dillinger's reputation was that of a bank robber, rather than a murderer. How many bank robberies did he commit? Hint

98
173
24
2,544

3. How many homicides was John Dillinger charged with over his infamous career? Hint

56
13
1
0

4. When Dillinger was shot and killed by special agents, what had he been doing just prior to his demise? Hint

Watching a film at a theatre
Training to be an astronaut
Whale watching in Puget Sound
Perfecting his banjo picking style

5. Dillinger enlisted in the United States Navy in 1922, where he was a Petty Officer 3rd Class Machinery Repairman. On what type of ship did he serve? Hint

Aircraft Carrier
Battleship
Tugboat
Destroyer

6. Dillinger escaped from a Crown Point, Indiana jail on March 3, 1934. How? Hint

Carved a fake gun from a potato
Underground land submarine
Hot air balloon
Scotty beamed him up

7. Dillinger's first robbery in 1924 netted him $50. He robbed a grocery store with a pal, Ed Singleton and they were quickly apprehended. How long a sentence did Dillinger receive? Hint

Life
Probation
An $80 fine
20 years

8. In which city is John Dillinger buried? Hint

Hollywood
Beijing
Moscow
Indianapolis

9. On the night he was killed, Dillinger went to see a movie at a theatre. Which movie did he go see? Hint

Manhattan Melodrama
Herbie the Love Bug
King Kong
Ernest saves Christmas

10. John Dillinger was gunned down two months after what notorious crime couple were also killed? Hint

Ren & Stimpy
Bonnie & Clyde
Abbott & Costello
Laurel & Hardy


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On what date was John Dillinger born?

Answer: June 22, 1903

He was born in Indianapolis. Other famous people born on June 22 are Meryl Streep, Freddie Prinze, Cyndi Lauper, Kris Kristofferson and Kurt Warner.
2. Dillinger's reputation was that of a bank robber, rather than a murderer. How many bank robberies did he commit?

Answer: 24

However, from September 1933 until July 1934, he and his gang terrorized the Midwest, killing ten men, wounding seven others, robbing banks and police arsenals, and staging three jail breaks-killing a sheriff during one and wounding two guards in another. He was a busy fellow.
3. How many homicides was John Dillinger charged with over his infamous career?

Answer: 1

Despite his infamy, Dillinger was only ever charged with one homicide. During a shootout, a police officer fired upon him hitting him in his bullet-proof vest. This prompted him to return fire, killing the officer. He was never convicted for this crime.
4. When Dillinger was shot and killed by special agents, what had he been doing just prior to his demise?

Answer: Watching a film at a theatre

He was out with his girlfriend of about a month, who had informed the FBI that they would be going to the movie. Upon their exit, he was chased into an alley and gunned down by agents. They said he pulled a gun and it was deemed a justifiable homicide.
5. Dillinger enlisted in the United States Navy in 1922, where he was a Petty Officer 3rd Class Machinery Repairman. On what type of ship did he serve?

Answer: Battleship

He was assigned to the USS Utah, but deserted shortly after when it was docked in Boston. He was eventually dishonorably discharged.
6. Dillinger escaped from a Crown Point, Indiana jail on March 3, 1934. How?

Answer: Carved a fake gun from a potato

What happened on the day of Dillinger's escape is still open to debate. Deputy Ernest Blunk claimed that Dillinger had escaped using a real pistol, but FBI files make it clear that Dillinger carved a fake pistol from a potato.
7. Dillinger's first robbery in 1924 netted him $50. He robbed a grocery store with a pal, Ed Singleton and they were quickly apprehended. How long a sentence did Dillinger receive?

Answer: 20 years

Singleton pleaded not guilty, stood trial, and was sentenced to two years in prison. Dillinger, following his father's advice, confessed, was convicted of assault and battery with intent to rob and conspiracy to commit a felony, and received joint sentences of two to 14 years and 10 to 20 years in the Indiana State Prison. Stunned by the harsh sentence, Dillinger became a tortured, bitter man in prison.

He was paroled after 8 years, and began robbing banks almost immediately.
8. In which city is John Dillinger buried?

Answer: Indianapolis

Dillinger is buried at Crown Hill Cemetery in Indianapolis. Dillinger's gravestone has been replaced several times because of vandalism by people chipping off pieces as souvenirs.
9. On the night he was killed, Dillinger went to see a movie at a theatre. Which movie did he go see?

Answer: Manhattan Melodrama

It was a crime-drama film starring Clark Gable, Myrna Loy and William Powell. The movie won an Oscar for Best Original Story.
10. John Dillinger was gunned down two months after what notorious crime couple were also killed?

Answer: Bonnie & Clyde

John Dillinger was killed July 22, 1934 by FBI special agents. Bonnie & Clyde were gunned down May 23, 1934 in Louisiana.
Source: Author Urlord

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 10 2023 : Guest 104: 8/10
Jan 09 2023 : kjshear: 10/10
Jan 08 2023 : Guest 67: 7/10

Related Quizzes
This quiz is part of series Urlord's Easy Six:

These are all the quizzes that I have created to date. They are all pretty easy. Enjoy!

  1. A Night in Heaven with Some Rock Stars... Very Easy
  2. The Legendary John Dillinger Average
  3. The Right Car Makes it Work Average
  4. Colours and Their Match Very Easy
  5. Down Under or Australian Rock Bands Easier
  6. Disembodied Hands in Film and TV Average

2/3/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us