FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Crystal Reports
Quiz about Crystal Reports

Crystal Reports Trivia Quiz


How well do you know Crystal Reports?

A multiple-choice quiz by noeliethegoalie. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Science Trivia
  6. »
  7. Computers
  8. »
  9. Software and Programming

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
86,289
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
600
Last 3 plays: Kabdanis (7/10), mandy2 (8/10), Rizeeve (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the file type associated with a Crystal Report? Hint


Question 2 of 10
2. Crystal Reports 8.0 has three editions. They are: Hint


Question 3 of 10
3. What acronym is the Crystal Reports Certification Program more commonly known as? Hint


Question 4 of 10
4. True or false? Crystal Reports will only work with ODBC compliant data sources.


Question 5 of 10
5. Crystal Decisions was formerly called: Hint


Question 6 of 10
6. Crystal Decisions main Canadian office is located in: Hint


Question 7 of 10
7. What version of Crystal Reports ships with Microsoft Visual Basic 6? Hint


Question 8 of 10
8. When Crystal Reports Developer or Professional 8.5 is purchased, what associated product also ships in the same box? Hint


Question 9 of 10
9. Crystal Reports is part of the .net environment


Question 10 of 10
10. Which version of Crystal Reports is officially compatible with XP? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 08 2024 : Kabdanis: 7/10
Jul 08 2024 : mandy2: 8/10
Jul 08 2024 : Rizeeve: 8/10
Jul 08 2024 : paper_aero: 6/10
Jul 08 2024 : Dagny1: 8/10
Jul 08 2024 : dee1304: 4/10
Jul 08 2024 : stephedm: 4/10
Jul 08 2024 : masfon: 8/10
Jul 08 2024 : GoodwinPD: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the file type associated with a Crystal Report?

Answer: .rpt

Crystal Reports 8.5 allows you to deliver reports from any ODBC compliant data source, publish it to the Web in a variety of formats and integrate it with applications.
2. Crystal Reports 8.0 has three editions. They are:

Answer: standard, professional, developer

With the release of the Version 8.x product line came the Developer edition of Crystal Reports.
3. What acronym is the Crystal Reports Certification Program more commonly known as?

Answer: ACE

An excellent way to confirm your report writing capabilities!
4. True or false? Crystal Reports will only work with ODBC compliant data sources.

Answer: False

Depending on the data source, Crystal can connect via ODBC or natively.
5. Crystal Decisions was formerly called:

Answer: Seagate Software

Seagate Software became Crystal Decisions in March 2001!
6. Crystal Decisions main Canadian office is located in:

Answer: Vancouver

Vancouver is the main hub for all Crystal product development.
7. What version of Crystal Reports ships with Microsoft Visual Basic 6?

Answer: Version 4.6

Using this version of Crystal Reports the user can create basic reports in a Visual Basic environment.
8. When Crystal Reports Developer or Professional 8.5 is purchased, what associated product also ships in the same box?

Answer: Crystal Enterprise Standard

Crystal Enterprise is the latest Crystal Decisions web deployment tool.
9. Crystal Reports is part of the .net environment

Answer: True

Crystal Reports is the only 3rd party product shipping with .net! It provides the developer a tool set to format data and develop reports to the users of his or her data!
10. Which version of Crystal Reports is officially compatible with XP?

Answer: version 8.5

While older versions of Crystal have been known to work with XP, Version 8.5 is the only XP compliant version.
Source: Author noeliethegoalie

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us