Quiz about Nicknames of Popular Gymnasts
Quiz about Nicknames of Popular Gymnasts

Nicknames of Popular Gymnasts Trivia Quiz


So, you're a fan of gymnastics? Well, let's see if you know the nicknames of these popular gymnasts.

A multiple-choice quiz by xgymnasticsx1. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Gymnastics

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
315,743
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
899
Last 3 plays: Guest 41 (0/10), 24mmurp (2/10), Guest 121 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. This gymnast was called the "Belarusian Swan" and the "Goddess of Gymnastics" due to her height, grace, and long lines. She is also a three-time Olympic champion. Who is this gymnast? Hint

Elena Piskoun
Olga Korbut
Svetlana Boginskaya
Svetlana Baitova

2. This gymnast has often been called the "Diva" or "Queen" of Russian gymnastics. She is a 7-time Olympic medalist and known for her expressive dance, extreme difficulty, and innovative routine. Who is this gymnast? Hint

Svetlana Khorkina
Dina Kochetkova
Yekaterina Lobaznyuk
Yelena Produnova

3. This one Belarusian gymnast helped turn women's gymnastics into the popular sport it is today. She is often referred to as the "Sparrow of Minsk". Who is this gymnast?
Hint

Olga Korbut
Svetlana Boginskaya
Olesya Babushkina
Inna Zhukova

4. This gymnast captivated audiences with her high flying release skills on the uneven bars and her tumbling ability on the floor exercise. She eventually gained the nickname "Awesome Dawesome". Who is this gymnast? Hint

Danielle Dawes
Dominique Dawes
Christie Dawes
Alison Dawes

5. This gymnast claims the nickname as "America's Sweetheart'. She is the first gymnast from the United States to win the coveted All-Around gold medal at the 1984 Los Angeles Olympics. Who is this gymnast? Hint

Mary Lou Retton
Carly Patterson
Kathy Johnson
Julianne McNamara

6. This gymnast earned her nickname "Little Miss Perfect" at the 1976 Montreal Olympics. She was first gymnast to receive a perfect 10 at an Olympic game. Who is this gymnast? Hint

Nellie Kim
Nadia Comeneci
Lavinia Milosovici
Lu Li

7. This team of gymnasts made history by capturing the team gold at the 1996 Atlanta Olympics over the favored Russian team. This was the first time in United States history that this has happened. The team included captain Amanda Borden, Shannon Miller, Dominique Moceanu, Dominique Dawes, Kerri Strug, Amy Chow, and Jaycie Phelps. What was this team often referred to after those history making games? Hint

Splendid Seven
Super Seven
Magnificent Seven
Seven Wonders of the World

8. As this gymnast progressed through her gymnastics career she earned the nickname of "Mighty Mouse". She was favored to win the All-Around gold at the 1996 Atlanta Olympics, but a mistake on her final apparatus left her in 5th place. Who is this gymnast? Hint

Jiang Yuyuan
He Kexin
Liu Xuan
Mo Huilan

9. This gymnast nicknamed "Pepsodent" missed competing at the 1992 Barcelona Olympic Games though she made the team, but was left off in favor of another gymnast. However, she did compete as the captain of the 1996 Olympics women's gymnastics team. Who is this gymnast? Hint

Kim Kelly
Amy Chow
Michelle Campi
Amanda Borden

10. This gymnast is a 7-time Olympic medalist, however, the nickname "Zidicala" which is roughly translated to "airhead" was given to her by her Romanian teammates. Who is this gymnast? Hint

Mirela Tugurlan
Gina Gogean
Simona Amanar
Ana Maria Bican


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This gymnast was called the "Belarusian Swan" and the "Goddess of Gymnastics" due to her height, grace, and long lines. She is also a three-time Olympic champion. Who is this gymnast?

Answer: Svetlana Boginskaya

Svetlana Boginskaya competed in 3 Olympics, from 1988 Seoul to the 1996 Atlanta Games. She won a total of 5 Olympic medals, 4 of them gold.
2. This gymnast has often been called the "Diva" or "Queen" of Russian gymnastics. She is a 7-time Olympic medalist and known for her expressive dance, extreme difficulty, and innovative routine. Who is this gymnast?

Answer: Svetlana Khorkina

Svetlana Khorkina has embraced being called a "Diva", often stating, "I don't mind. I wouldn't have been called a diva or a queen if I wasn't creative."
3. This one Belarusian gymnast helped turn women's gymnastics into the popular sport it is today. She is often referred to as the "Sparrow of Minsk". Who is this gymnast?

Answer: Olga Korbut

Olga Korbut charmed the audiences at the 1972 Munich Olympics with her creative moves on the uneven bars and the balance beam. She also competed at the 1976 Montreal Olympics, earning 6 medals between the two.
4. This gymnast captivated audiences with her high flying release skills on the uneven bars and her tumbling ability on the floor exercise. She eventually gained the nickname "Awesome Dawesome". Who is this gymnast?

Answer: Dominique Dawes

Dominique Dawes competed in 3 Olympics. She competed in the 1992 Barcelona, 1996 Atlanta, and the 2000 Sydney Olympics.
5. This gymnast claims the nickname as "America's Sweetheart'. She is the first gymnast from the United States to win the coveted All-Around gold medal at the 1984 Los Angeles Olympics. Who is this gymnast?

Answer: Mary Lou Retton

Mary Lou Retton was America's first All-Around Champion at the Olympics. Many say that she wouldn't have won if the Soviet Union or other powerhouse nations hadn't boycotted the Games.
6. This gymnast earned her nickname "Little Miss Perfect" at the 1976 Montreal Olympics. She was first gymnast to receive a perfect 10 at an Olympic game. Who is this gymnast?

Answer: Nadia Comeneci

Nadia Comeneci earned a total of 7 perfect 10s at the 1976 Montreal Olympics.
7. This team of gymnasts made history by capturing the team gold at the 1996 Atlanta Olympics over the favored Russian team. This was the first time in United States history that this has happened. The team included captain Amanda Borden, Shannon Miller, Dominique Moceanu, Dominique Dawes, Kerri Strug, Amy Chow, and Jaycie Phelps. What was this team often referred to after those history making games?

Answer: Magnificent Seven

Kerri Strug sealed the gold medal for the United States women's gymnastics team when she vaulted on a severely injured ankle, and landing on 1 leg after hurting it on her first vault.
8. As this gymnast progressed through her gymnastics career she earned the nickname of "Mighty Mouse". She was favored to win the All-Around gold at the 1996 Atlanta Olympics, but a mistake on her final apparatus left her in 5th place. Who is this gymnast?

Answer: Mo Huilan

Mo Huilan earned the nickname "Mighty Mouse" from her fans.
9. This gymnast nicknamed "Pepsodent" missed competing at the 1992 Barcelona Olympic Games though she made the team, but was left off in favor of another gymnast. However, she did compete as the captain of the 1996 Olympics women's gymnastics team. Who is this gymnast?

Answer: Amanda Borden

When Amanda Borden was younger, she earned the nickname "Pepsodent" because of her large smile, and super white teeth.
10. This gymnast is a 7-time Olympic medalist, however, the nickname "Zidicala" which is roughly translated to "airhead" was given to her by her Romanian teammates. Who is this gymnast?

Answer: Simona Amanar

Though considered an "airhead" by her teammates, Simona Amanar was one of the most successful Romanian gymnasts of her time. She earned 7 Olympic medals between the 1996 Atlanta and 2000 Sydney Olympics, 10 World Championship Medals from 1994-1999, and 12 European Championship medals.
Source: Author xgymnasticsx1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 41: 0/10
Nov 02 2022 : 24mmurp: 2/10
Oct 11 2022 : Guest 121: 9/10

Score Distribution

quiz
12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us