Quiz about FunTrivia Hobbies Mix Vol 14
Quiz about FunTrivia Hobbies Mix Vol 14

FunTrivia Hobbies Mix: Vol 14 Trivia Quiz


A mix of 10 Hobbies questions, submitted by 10 different FunTrivia players! The first few questions are easy, but the last couple are tough!

A multiple-choice quiz by FTBot. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Hobbies Other

Author
FTBot
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
411,056
Updated
Nov 21 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
423
Last 3 plays: vlk56pa (5/10), Guest 174 (8/10), haydenspapa (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which continent cannot be conquered in the original board game of Risk? Hint

South America
Asia
Antarctica
Australia

2. Which of these is a type of sausage? Hint

Chorley
Chorten
Chorion
Chorizo

3. If you are using a wok, what are you probably doing? Hint

Cleaning
Driving a car
Cutting grass
Cooking

4. Which type of dance is done using metal on the soles of your shoes? Hint

Hip Hop
Ballet
Tap Dance
Jazz Dance

5. What golfer has a drink, made from lemonade and tea, named after him? Hint

Tiger Woods
Sam Snead
Ernie Els
Arnold Palmer

6. Who was the first living person to be shown on a postage stamp? Hint

Queen Elizabeth II
Queen Victoria
George Washington
Charlie Chaplin

7. What is the common link between Sapporo, Asahi and Kirin? Hint

Major cities on Honshu
Shinto dieties
Electronics manufacturers
Japanese beers

8. My hobby is lepidoptery. Do you know what it is that I do? Hint

I have a coin collection
I collect stamps
I study and collect butterflies
I study snakes

9. Which of the following is true about kites? Hint

Kites don't need much wind to fly
Run fast to get the kite up in the air
Kites are only toys
The windier the better

10. What was the first flavor of the Life Savers brand candy? Hint

Wint-O-Green
Pep-O-Mint
Cherry
Pineapple


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which continent cannot be conquered in the original board game of Risk?

Answer: Antarctica

You may be able to take over the world in Risk, but only six of the continents have territories you can lay claim to. Antarctica, as it has no countries, has no territories (or even a picture on the board) for a player to invade.

Question by player Stonecreek
2. Which of these is a type of sausage?

Answer: Chorizo

Chorizos are pork sausages originally from the Iberian Peninsula. Spanish and Portugese chorizo is commonly spiced with paprika, giving the meat a distinctive red colour. A Mexican variation uses chilli peppers instead.

Question by player lorance79
3. If you are using a wok, what are you probably doing?

Answer: Cooking

A wok is a Chinese cooking apparatus. It is often used for frying foods.

Question by player pent2go
4. Which type of dance is done using metal on the soles of your shoes?

Answer: Tap Dance

Tap dance uses shoes with metal on the heel and the toes. There is a total of two on each shoe. The one on the heel is called the heel and the toe / upper part is sometimes called the ball.

Question by player catsfreak
5. What golfer has a drink, made from lemonade and tea, named after him?

Answer: Arnold Palmer

ESPN aired a documentary on the drink in 2012. In the show Palmer says that the name for his drink caught on when a fellow diner copied the golfer's order by requesting "that Arnold Palmer drink too". Since 2001 the drink has been sold under the Arnold Palmer trademark.

Question by player bigwoo
6. Who was the first living person to be shown on a postage stamp?

Answer: Queen Victoria

The first postage stamp ever issued was in 1840 in the UK. Known as the Penny Black, it featured the head of the then current Queen, Victoria.

Question by player bermalt
7. What is the common link between Sapporo, Asahi and Kirin?

Answer: Japanese beers

Asahi is headquartered in Tokyo; alcoholic beverages represent about 40% of their products, which also include soft drinks and foodstuffs. Kirin has a brewery in Yokohama that is open for tours; their lager is very popular in Japan. Sapporo is ostensibly the oldest brewery in Japan.

They are headquartered in Tokyo and have several active breweries, including one in Wisconsin, USA and one near (but not in) Sapporo, Japan. Sapporo is on the island of Hokkaido, and Asahi is on Honshu. Kirin is not the name of a city but instead refers to a mythical hoofed animal or to the giraffe.

Question by player pusdoc
8. My hobby is lepidoptery. Do you know what it is that I do?

Answer: I study and collect butterflies

There are so many beautiful butterflies in the world and even though it is difficult to actually trap a variety of them, I enjoy studying and noting their habits, patterns, and beautiful colors.

Question by player oldstuff28
9. Which of the following is true about kites?

Answer: Kites don't need much wind to fly

Properly built kites really don't need much wind to fly. Kites have been used in the military to send messages behind enemy lines. Running is probably the worst thing that you can do to get a kite up. Flying kites works best with a 10-15 mph wind. You might want to fly a kite and join the American Kite Fliers Association.

Question by player BlueMNguy
10. What was the first flavor of the Life Savers brand candy?

Answer: Pep-O-Mint

Clarence Crane was looking for a candy that would stand up to the summer heat better than chocolate. He made his mints into a round shape with a hole in the middle so it would look different from most other candies that were pillow shaped. The Pep-O-Mint flavor came out in 1912 with Wint-O-Green following in 1918.

Question by player golfmom08
Source: Author FTBot

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 30 2023 : vlk56pa: 5/10
Jan 28 2023 : Guest 174: 8/10
Jan 28 2023 : haydenspapa: 7/10
Jan 28 2023 : stephedm: 9/10
Jan 27 2023 : miranda101: 10/10
Jan 26 2023 : Guest 31: 8/10
Jan 25 2023 : briarwoodrose: 9/10
Jan 22 2023 : Warrior100: 10/10
Jan 22 2023 : sally0malley: 6/10

1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us