FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about FunTrivia World Mix Vol 32
Quiz about FunTrivia World Mix Vol 32

FunTrivia World Mix: Vol 32 Trivia Quiz


A mix of 10 World questions, submitted by 10 different FunTrivia players! The first few questions are easy, but the last couple are tough!

A multiple-choice quiz by FTBot. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Global Trivia

Author
FTBot
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
426,059
Updated
Oct 26 26
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
39
Last 3 plays: Guest 174 (10/10), pattycake26 (10/10), Guest 151 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who served as Chancellor of the Exchequer when Margaret Thatcher first became Prime Minister of the UK in 1979? Hint


Question 2 of 10
2. Which "clean" word in English has the same meaning as "jabon" (Spanish), "savon" (French), and "sabonete" (Portuguese)? Hint


Question 3 of 10
3. We can all use Amazon for free, but what Amazon Premium service is charged a fee? Hint


Question 4 of 10
4. The Beijing National Stadium, known as the Bird's Nest, was designed and built for what purpose? Hint


Question 5 of 10
5. Which two presidents and signers of the Declaration of Independence died on the 50th anniversary of the signing? Hint


Question 6 of 10
6. On 17 February 2022, WNBA star and Olympic basketball player, Brittney Griner was arrested in Russia and subsequently imprisoned. What was the basis for her charges? Hint


Question 7 of 10
7. This city is the capital of the country that the French call 'Belgique'. It has grown from a 10th-century fortress town to a sizeable city and serves as the capital of the European Union, hosting the major political institutions of the Union. There is a soccer club in it, called Anderlecht. What is the name of this city? Hint


Question 8 of 10
8. What was the first name of U.S. President Dwight Eisenhower's wife? Hint


Question 9 of 10
9. What, literally, is a vivandiere? Hint


Question 10 of 10
10. Former British Politician Tony Benn, who passed away on 14th March 2014, was a Member of Parliament from 1950 to 2001. Which British party did he represent? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 174: 10/10
Today : pattycake26: 10/10
Today : Guest 151: 9/10
Today : sarryman: 7/10
Today : CeeDeeJay: 8/10
Today : Dalmatian3: 8/10
Today : bigdood: 9/10
Today : samsaloser: 5/10
Today : Guest 70: 9/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who served as Chancellor of the Exchequer when Margaret Thatcher first became Prime Minister of the UK in 1979?

Answer: Sir Geoffrey Howe

Sir Geoffrey Howe was the longest serving Cabinet Minister under Margaret Thatcher, holding the posts of Chancellor of the Exchequer, Foreign Secretary, and finally Leader of the House of Commons, Deputy Prime Minister and Lord President of the Council.

Question by player Philip_Eno
2. Which "clean" word in English has the same meaning as "jabon" (Spanish), "savon" (French), and "sabonete" (Portuguese)?

Answer: Soap

Soap is used to clean and disinfect many things and also to wash one's body. The Babylonians are the first group that is presumed to have used soap, which has now become one of the most effective methods of getting rid of germs and bacteria. In fact, washing your hands with soap and warm water is more effective against viruses and diseases than using alcohol-based hand sanitizers.

Question by player Lpez
3. We can all use Amazon for free, but what Amazon Premium service is charged a fee?

Answer: Amazon Prime

Amazon Prime allows customers to receive free and fast shipping on products that are endorsed by the company, as well as some reduced rates for delivery from third party sellers. In addition, Prime members also have access to Amazon Prime Video, a streaming service with various movies and TV shows.

Question by player dim_dude
4. The Beijing National Stadium, known as the Bird's Nest, was designed and built for what purpose?

Answer: 2008 Olympics

The Bird's Nest stadium was designed and built to be the star stadium during the 2008 Summer Olympics and Paralympics. The stadium was also used again in the 2022 Winter Olympics and Paralympics.

Question by player ClaudiaCat
5. Which two presidents and signers of the Declaration of Independence died on the 50th anniversary of the signing?

Answer: Thomas Jefferson and John Adams

John Adams' last words were "Thomas Jefferson survives". He did not know that Jefferson had died earlier that day.

Question by player cpr3333
6. On 17 February 2022, WNBA star and Olympic basketball player, Brittney Griner was arrested in Russia and subsequently imprisoned. What was the basis for her charges?

Answer: Drug smuggling

Greiner, who had been playing for a Russian team (UMMC Ekaterinburg) during the WNBA offseason, was found to be carrying cartridges of hashish oil for which she had a medical prescription in Arizona. This led to a sentencing of nine (9) years which the U.S. had to diplomatically hash out with Russia, resulting in her release on 08 December 2022.

She was neither a spy nor did she engage in fisticuffs. Kvass is a rye bread-based drink and no one would blink an eye at its import or export.

Question by player woodychandler
7. This city is the capital of the country that the French call 'Belgique'. It has grown from a 10th-century fortress town to a sizeable city and serves as the capital of the European Union, hosting the major political institutions of the Union. There is a soccer club in it, called Anderlecht. What is the name of this city?

Answer: Brussels

In Brussels, 80% speak French. Brussels is famous for making 'Brussels' waffles, chocolate and various kinds of beer.

Question by player tritran5555
8. What was the first name of U.S. President Dwight Eisenhower's wife?

Answer: Mamie

Mamie Eisenhower, nee Doud, was born in Iowa. She married at 19 and had two children, John and Doud. While First Lady, Mamie was regularly voted one of the best-dressed women in the United States.

Question by player john62450
9. What, literally, is a vivandiere?

Answer: Female wine seller

A vivandiere is a French term for a woman attached to a military regiment to sell provisions to the soldiers. This term was used during the American Civil War but dates back as far as the French Revolution. The government feared that if the military did not have access to tobacco and liquor in camp, they would defect or desert to go after them.

Therefore, the women were permitted to accompany the soldiers and sell them the things they wanted.

Question by player Grad56
10. Former British Politician Tony Benn, who passed away on 14th March 2014, was a Member of Parliament from 1950 to 2001. Which British party did he represent?

Answer: Labour

Anthony Neil Wedgewood Benn was a member of the Labour party, He held parliamentary seats for Bristol South East (November 1950 - November 1960 & August 1963 - June 1983) and Chesterfield (March 1984 - June 2001). He died at home at the age of 88.

Question by player stevebarker
Source: Author FTBot

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/26/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us