FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Brando Marlon Quizzes, Trivia and Puzzles
Brando Marlon Quizzes, Trivia

Marlon Brando Trivia

Marlon Brando Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities A-B

Fun Trivia
2 Marlon Brando quizzes and 25 Marlon Brando trivia questions.
1.
  The Legend Of Marlon Brando    
Multiple Choice
 15 Qns
Marlon Brando is considered by many to be the God of all actors. He may also be the most enigmatic. If you are a true fan of Brando, you might have some success here. Good luck!
Difficult, 15 Qns, michu, Sep 15 15
Difficult
michu
2286 plays
2.
  Marlon Brando    
Multiple Choice
 10 Qns
How much do you know of the life and career of arguably the best ever screen actor?
Tough, 10 Qns, nobby56, Jun 03 06
Tough
nobby56
1292 plays
Related Topics
  Brando, Marlon [Movies] (3 quizzes)


Marlon Brando Trivia Questions

1. When was Brando born?

From Quiz
Marlon Brando

Answer: April 3rd. 1924

The last of three children to Dorothy Pennebaker Brando and Marlon Brando Snr. He was born in Omaha, Nebraska.

2. What famous acting teacher did Brando mainly study under before appearing in films?

From Quiz The Legend Of Marlon Brando

Answer: Stella Adler

Athough Brando's biography states that he briefly studied with Erwin Piscator, Brando was unmoved, and says that everything he knew about acting was learned through Adler.

3. Brando attended Shattuck Military Academy in Fairbult, Minn. For what reason was he expelled?

From Quiz Marlon Brando

Answer: Insubordination

Brando had been sent there as a boarder and was expelled in 1943.

4. What television comedian was Brando's best friend and roommate in the late 1940s and early 50s?

From Quiz The Legend Of Marlon Brando

Answer: Wally Cox

Cox died in 1973, Brando has said; "There is not a day that passes by that I don't miss and love that man".

5. In 1944, Brando attended The Dramatic Workshop in N.Y. His acting debut at the Workshop was in 'Hannele' by Gerhart Hauptmann. Which role did he play?

From Quiz Marlon Brando

Answer: Jesus

His tutor at The Dramatic Workshop, was Stella Adler, who had trained under Konstantin Stanislavsky, in Moscow. The 'method' requires the actor to delve into their own personal experience. Brando was always explicit in distancing himself from Lee Strasburg , who later popularized the 'method'.

6. Used only by his closest friends and family, what nickname has Brando had since since childhood?

From Quiz The Legend Of Marlon Brando

Answer: Bud

Brando was given the nickname by his parents as a toddler.

7. In 1955 Brando set up his own production company. What name did he give the Company?

From Quiz Marlon Brando

Answer: Pennebaker Productions

Pennebakers is his mother's maiden name. H-H-L was Burt Lancaster's company, and Bryna belonged to Kirk Douglas.

8. The backseat cab ride scene with Rod Steiger in "On the Waterfront" is one of the greatest scenes ever filmed between two actors. What is unusual or odd about this scene when you really look at it?

From Quiz The Legend Of Marlon Brando

Answer: The cab has no rear window

Amazing that nobody seems to have mentioned this before.

9. Who represented Brando at the Oscars on 27th March 1973?

From Quiz Marlon Brando

Answer: Sasheen Little Feather

She made this statement :- '"To his great regret Marlon Brando feels he is unable to accept his award. The reasons lie in the treatment of the Indian in TV and movies in this country and in the recent events at Wounded Knee."' It was his second Oscar, for his role in 'The Godfather'.

10. What was the first film Brando directed?

From Quiz The Legend Of Marlon Brando

Answer: One-Eyed Jacks

Brando took over directing duties after Stanley Kubrick dropped out over creative differences.

11. How many Oscar nominations did Brando receive for his film performances in the 1960s?

From Quiz The Legend Of Marlon Brando

Answer: 0

Brando's acting career hit a long dry spell in this decade. After his big budget debacle of "Mutiny On The Bounty", producers and directors were reluctant to cast him due to the many problems and "shenanigans" he caused on the set making that film.

12. What was the title of his autobiography?

From Quiz Marlon Brando

Answer: Songs My Mother Taught Me

Published in 1994, no gossip, just insight into the man himself.

13. On what date did Brando die?

From Quiz Marlon Brando

Answer: July 1st. 2004

The end of a legend at the age of 80.

14. Brando's performance of Don Vito Corleone in "The Godfather" remains one of the most vivid and memorable screen portrayals in movie history. What noted real life gangster did Brando say he partly based his performance on?

From Quiz The Legend Of Marlon Brando

Answer: Frank Costello

Brando has said the "hoarseness" with the don's voice came from listening to F.B.I. taped conversations of Frank Costello, who has a slow raspiness in his voice.

15. How much money in total did Brando make for his 15 minutes of screen time in playing Jor-el, Superman's father in 'Superman'?

From Quiz The Legend Of Marlon Brando

Answer: 16 million

After his basic salary and percentage of the gross box office, the 16 million dollars he made set an industry record.

16. During the filming of 'Apocalypse Now', what actor did Brando detest so much that he refused to shoot any of his scenes with him?

From Quiz The Legend Of Marlon Brando

Answer: Dennis Hopper

Hopper was stoned throughout the entire filming. Hopper, like Brando, had a reputation as being "difficult" on film sets.

17. What was Brando's profession in the film 'Don Juan DeMarco'?

From Quiz The Legend Of Marlon Brando

Answer: Psychiatrist

Brando plays Dr. Jack Mickler, a psychiatrist whose patient believes he is the legendary Don Juan DeMarco, the world's greatest lover.

18. In the spring of 2002, Brando hosted and produced a video on how to act in film. The video takes place in front of an audience of Brando's friends and other curious celebrities. What is the title of this video project?

From Quiz The Legend Of Marlon Brando

Answer: Lying For A Living

Brando reportedly appears in front of his audience and students dressed as a woman.

This is category 15326
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.