FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
    Celebrities AB Quizzes, Trivia and Puzzles
    Celebrities AB Quizzes, Trivia

Celebrities A-B Trivia

Celebrities A-B Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »

Fun Trivia
203 Celebrities A-B quizzes and 2,842 Celebrities A-B trivia questions.
1.
  The Many Deaths of Sean Bean   top quiz  
Collection Quiz
 10 Qns
The characters that Sean Bean has played often come to their demise. Which of these films and TV shows feature a Sean Bean death scene?
Average, 10 Qns, trident, Oct 02 23
Average
trident editor
Oct 02 23
282 plays
2.
  Black Magic Woman   best quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
She was an icon of the Jazz Age and a muse for many in the era of Art-Deco, earning herself titles such as 'The Black Pearl', 'The Bronze Venus' and 'The Creole Goddess'. Ladies and gents, for your pleasure, the magical Josephine Baker.
Average, 15 Qns, Aussiedrongo, Oct 08 21
Average
Aussiedrongo
Oct 08 21
2772 plays
3.
  The Jack Black Rap   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Jack Black has brought us funny movies, awesome music and a brilliant television show. This is my ode to Jables, done completely in rhymes.
Easier, 10 Qns, joemc37, Apr 06 07
Easier
joemc37
3260 plays
4.
  Comedy of Errors   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Rowan Atkinson is a British comedy legend with successes in both TV and film. He's known for physical comedy and hapless characters who always seem to be on the losing side of life.
Easier, 10 Qns, AcrylicInk, Jan 30 19
Easier
AcrylicInk gold member
Jan 30 19
727 plays
5.
  Love the Attenboroughs   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
What's not to love about the brothers Richard and David Attenborough? Each has contributed in his own way to our entertainment, as have other family members we'll meet here. (For brevity's sake, titles have been ignored.)
Average, 10 Qns, spanishliz, Dec 31 21
Average
spanishliz editor
Dec 31 21
203 plays
6.
  Warren Beatty : The Man and His Movies   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Warren Beatty has done it all. He's an actor and a director, a writer and producer. He's involved in politics, and was for many years Hollywood's most famous batchelor - now he's a family man. He's done some terrific films. Here are a few.
Average, 10 Qns, robbieh, Nov 13 21
Average
robbieh
Nov 13 21
2240 plays
7.
  The Film History of Ingmar Bergman   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Swedish director Ingmar Bergman passed away on July 30, 2007, with a catalog of films that rivals any of the all-time great directors. This quiz explores some of his best films...good luck!
Average, 10 Qns, thejazzkickazz, Jan 20 23
Average
thejazzkickazz gold member
Jan 20 23
897 plays
8.
  My Name Is Frances - Not Aunt Bee!   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
How much do you know about Frances Bavier, who played the lovable Aunt Bee on "The Andy Griffith Show"?
Average, 10 Qns, ponycargirl, Sep 20 21
Average
ponycargirl editor
Sep 20 21
468 plays
9.
  Walk to the Side of the Mountain    
Multiple Choice
 10 Qns
Hafpor Bjornsson, also known as Thor, has made his mark in numerous fields of entertainment and sport. Here is a closer look at the man who has come to be known as "The Mountain".
Average, 10 Qns, pollucci19, Jul 24 22
Average
pollucci19 gold member
Jul 24 22
171 plays
10.
  Bacall and Bogie   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Lauren Bacall has a long and illustrious career. This part of her career focuses on her early life and her films made while she was married to Humphrey Bogart.
Average, 10 Qns, RollTidewinner, Nov 23 17
Average
RollTidewinner
Nov 23 17
865 plays
trivia question Quick Question
In which "James Bond" film did Rowan Atkinson appear as a British Embassy official?

From Quiz "Rowan Atkinson - A Comedic Genius"




11.
  Valerie Bertinelli -- TV Movie Star   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Valerie Bertinelli is the Julia Roberts of TV movies. She's also a well-known sitcom star. You probably know more about her than you think. Find out with this quiz.
Tough, 15 Qns, InXanadu, Apr 13 10
Tough
InXanadu
2189 plays
12.
  The Great Eve Arden!   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Baby Boomers know her as "Our Miss Brooks". The next generation discovered her in "Grease". But hilarious Eve Arden did so much more, how could she not have her own quiz? The wait is over!
Average, 10 Qns, InXanadu, Oct 31 13
Average
InXanadu
1651 plays
13.
  The Talented Mr. Bogarde    
Multiple Choice
 15 Qns
My favourite film actor of all time is Dirk Bogarde, who made 63 films between his debut in 1939 and his death in 1999. This quiz is all about him.
Average, 15 Qns, Cymruambyth, Jul 23 07
Average
Cymruambyth gold member
559 plays
14.
  The Controversial Tod Browning   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Tod Browning was one of the great directors of the period when horror became a mainstream movie genre. Browning never shied away from controversy and this ultimately led to his downfall.
Average, 10 Qns, jonnowales, Aug 06 11
Average
jonnowales gold member
350 plays
15.
  And Then There's Bea Arthur   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
I was disappointed to find no quizzes about my favorite actress, the incomparable Bea Arthur ("Maude", "The Golden Girls"). So here's my 'trivial' tribute to this talented lady. Enjoy!
Tough, 15 Qns, woboogie, Jun 20 11
Tough
woboogie
2030 plays
16.
  The Life and Times of David Boreanaz   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a quiz chronicling the life and times of actor, David Boreanaz. Just how much do you know about him?
Easier, 10 Qns, poshprice, Sep 25 23
Easier
poshprice
Sep 25 23
620 plays
17.
  Carol Burnett   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Have you ever read her autobiography? If you have, you'll do well on this quiz!
Difficult, 10 Qns, ladymacb29, Jun 11 10
Difficult
ladymacb29 editor
4052 plays
18.
  The Life and Works of Gerry Anderson   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The name Gerry Anderson is synonymous with heroic adventure tales, futuristic television programs and technological puppeteering. But how well do you know Gerry and his creations?
Average, 10 Qns, leith90, Jun 20 09
Average
leith90 gold member
489 plays
19.
  Richard Boone   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Richard Boone was featured in many movies and television shows. How much do you know about his career and life?
Tough, 10 Qns, shanteyman, Jan 01 08
Tough
shanteyman
713 plays
20.
  Jensen Ackles    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on Jensen Ackles.
Average, 10 Qns, alibeth25, Jun 20 11
Average
alibeth25
1974 plays
21.
  Here's To You, Mrs. Robinson   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
We lost Anne Bancroft June 6, 2005. She was one of the best and most versatile actors of our time, and she will be sadly missed. How well do you know her and some of the people in her life?
Tough, 15 Qns, braunda, Nov 13 21
Tough
braunda
Nov 13 21
1364 plays
22.
  Rowan Atkinson - A Comedic Genius    
Multiple Choice
 10 Qns
Rowan Atkinson is a truly gifted comedian who always makes me laugh. This is a quiz about his life and characters he has played. Enjoy!
Average, 10 Qns, bwfc10, May 18 21
Average
bwfc10
May 18 21
272 plays
23.
  Hollywood's Toughest Tough Guy    
Multiple Choice
 10 Qns
Charles Bronson was born into a family of coal miners, and grew up to be Hollywood's top action star. A tribute to an actor who really looked as tough as the characters he played!
Average, 10 Qns, astorian, Nov 13 21
Average
astorian
Nov 13 21
2573 plays
24.
  The Incredible Mayim Bialik    
Multiple Choice
 10 Qns
Mayim Bialik is lovely, talented, and smart! Take this quiz and see what you really know about this remarkable woman!
Average, 10 Qns, Trufflesss, Mar 11 20
Average
Trufflesss gold member
Mar 11 20
265 plays
25.
  The Lovely and Talented Gracie Allen   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Do you remember the very talented Gracie Allen? This quiz is about her life and career.
Average, 10 Qns, kennell, Sep 14 22
Average
kennell gold member
Sep 14 22
413 plays
26.
  Richard Burton   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I couldn't see any quizzes on the life or works of this wonderful Welsh actor, so here's my offering. The questions are not too difficult but I hope you find it interesting.
Tough, 10 Qns, fringe, Jun 11 10
Tough
fringe gold member
1648 plays
27.
  Jack Benny: A Tribute    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about one of the greatest comedians of all times! "Sunday Nights At Seven: The Jack Benny Story" was authored by Jack and completed by his daughter Joan after his death. The title came from the title of his radio program.
Average, 10 Qns, kennell, Jul 19 20
Average
kennell gold member
Jul 19 20
431 plays
28.
  Ray Bolger, Oz's Scarecrow editor best quiz   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The Scarecrow is my favorite of Dorothy's companions on the yellow brick road. This is my tribute to the life of Ray Bolger, the wonderful actor who gave the Scarecrow life in MGM's 1939 classic film "The Wizard Of Oz".
Very Difficult, 10 Qns, LindaC007, Apr 13 10
Very Difficult
LindaC007
2341 plays
29.
  A Tribute to Peter Boyle    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is dedicated to the late Peter Boyle, who was a legendary actor and will always be remembered.
Tough, 10 Qns, gman89, Jun 20 11
Tough
gman89
1095 plays
30.
  The Fabulous Kathy Baker    
Multiple Choice
 10 Qns
I have long savored Kathy Baker's performances on television and in film. Most of us have seen her as Dr. Jill Brock in "Picket Fences". See if you can answer these questions about other parts she has played as well as some information about her life.
Average, 10 Qns, Blindlady-27, Aug 13 09
Average
Blindlady-27
313 plays
Page 1 - Page 2 - Page 3 - Page 4

Celebrities A-B Trivia Questions

1. Eldest son, Richard, was born in which city, most likely due to their father's occupation at the time?

From Quiz
Love the Attenboroughs

Answer: Cambridge (University fellow)

Richard Samuel Attenborough, eldest of three sons of Frederick Levi Attenborough, scholar and Cambridge fellow (1920-25), was born in Cambridge in 1923. Younger brothers David Frederick and John Michael were born in Isleworth, Middlesex (now part of London) in 1926 and 1928 respectively, at which time Frederick was principal of Borough Road Training College in that place. Frederick went on to be principal of University College, Leicester from 1932-51. While Richard and David went on to careers in the public eye, John (1928-2012) had a successful career as an executive in the motor industry.

2. What was George Burns' real name?

From Quiz George Burns: The Funniest "Straight Man" Ever

Answer: Nathan Birnbaum

Nathan Birnbaum was born January 20, 1896, the ninth of twelve children born to Hadassah "Dorah" (née Bluth) and Eliezer Birnbaum, in New York City. He grew up living in a tenement on Rivington Street, and the family was extremely poor. He became George Burns because he thought that name would look better in lights. He said he "knew that he would eventually become famous"! The "George" was after his brother Isadore, who for some reason was always called "George", and the "Burns" was after the coal company in his neighborhood.

3. Jack Benny was born Benjamin Kubelsky. What made him decide to change his name to Jack Benny?

From Quiz Jack Benny: A Tribute

Answer: He was threatened with a law suit by another entertainer.

Benjamin Kubelsky was born in Chicago, Illinois on February 14, 1894 to Meyer and Emma Kubelsky. Emma had dreamed of having a son who was a concert violinist even before Jack was born, and made him take violin lessons. Jack hated the practicing, so Emma finally gave up. In 1912, Jack teamed up with Cora Salisbury in a vaudeville act in which she played the piano and Jack the violin. They were billed as "Salisbury and Kubelsky". From Jack's book, "Sunday Nights At Seven: The Jack Benny Story", Jack writes: "A few weeks after we were on the road I had quite a jolt. The concert violinist Jan Kubelik heard about me. His lawyer said that I would be sued unless I changed my name. I told them that Kubelsky was my real name, but they didn't believe me. So I became Ben Benny until another comedian named Ben Bernie also threatened to sue me, as my name was too close to his. So then I became Jack Benny."

4. The actress known as Aunt Bee on "The Andy Griffith Show", Frances Elizabeth Bavier, was born December 14, 1902, in New York City. What was her birth name?

From Quiz My Name Is Frances - Not Aunt Bee!

Answer: Frances Elizabeth Bavier

Bavier's parents, Charles and Mary, lived in Gramercy Park, New York City. After originally planning to become a teacher, Bavier instead became involved in vaudeville, and later, with Broadway productions. At one time she used Hazel Howard as her stage name. She graduated from the American Academy of Dramatic Arts in 1925; her big break, which came in 1938, was starring in the stage production of "On Borrowed Time". She played the grandmother of the orphan, John 'Pud" Northrup. Together with her husband, they took Pud in and raised him after the death of his parents. Death, however, had other plans for Pud and his grandparents. Over her long career, Bavier appeared in thirteen films, and had supporting roles in many well-known television shows, such as "Rawhide", "Wagon Train", and "Dragnet", where she appeared in three episodes as Hazel Howard.

5. Stephen Bishop captured our hearts performing what song?

From Quiz Stephen Bishop, the Greatest Human Ever

Answer: On and On

Yes, the soundtrack of 1977 was exemplified by "On and On". Even though ten other songs managed to inexplicably beat out this, the greatest song ever recorded, on the Billboard charts, every human owes a debt of gratitude to Stephen Bishop for enriching our lives in ways we can never repay. "The Pina Colada Song" was performed by Rupert Holmes. "Spanish Pipedream" was written and performed by John Prine. "Midnight at the Oasis" was a Maria Muldaur song.

6. In which California city was Gracie born?

From Quiz The Lovely and Talented Gracie Allen

Answer: San Francisco

Grace Ethel Cecile Rosalie Allen was born on July 26. There is conflicting information about the year. Speculation runs from 1895-1906. Due to the Great Earthquake in San Francisco in 1906, the Birth and Death Records building was destroyed. It's on her tombstone that she was born in 1902. There was something very unique about Gracie's eyes. She was born with heterochromia, giving her one blue eye and one green eye. Since "The Burns and Allen" television program was filmed in black and white, it wasn't noticed, but Gracie was still a bit self-conscious about it.

7. Debby is the third daughter of which singer, actor and writer?

From Quiz Debby Boone

Answer: Pat Boone

After Elvis Presley, Pat Boone was the best selling pop singer of the late 1950s. Boone once spent 220 weeks on the Billboard charts with one song or another. "April Love", "State Fair" and "Journey to the Center of the Earth" were some of his movies.

8. Lauren Bacall was her stage name, but what was her actual birth name?

From Quiz Bacall and Bogie

Answer: Betty

She was born Betty Joan Perske but adopted her mother's maiden name of Bacall when her parents divorced. When she signed her first personal contract in Hollywood, she took the name of Lauren Bacall.

9. Where was Mayim Bialik born?

From Quiz The Incredible Mayim Bialik

Answer: San Diego, California

Bailik was born on December 12, 1975. Her parents were first generation Americans, as three of her four grandparents immigrated from Eastern Europe. She credits her family for raising her within a religion, which helped her avoid the dangers of drugs and growing up too quickly as a young child actress.

10. Jenny Agutter was born in which British county?

From Quiz Jenny Agutter

Answer: Somerset

Jenny was born in Taunton, the county town of Somerset, on December 20th, 1952. Born into an Army family, she spent part of her childhood in India and Malaya.

11. Though Rowan Atkinson often plays comedic roles, he went to both Newcastle and Oxford University and earnt degrees. In which field were these degrees gained?

From Quiz Rowan Atkinson

Answer: Electrical engineering

Though not widely known, (probably because of his antics on "Mr Bean"!) Rowan Atkinson is a highly intelligent man with two degrees in electrical engineering. It was while he was earning these degrees that he met Richard Curtis and began writing and performing comedy revues.

12. Which character was Mel Blanc's favourite?

From Quiz Eh....What's Up Mel Blanc?

Answer: Bugs Bunny

When Mel was creating a voice for Bugs Bunny, he thought Bugs was a "bit of a stinker" and he was trying to decide which accent was tougher - a Brooklyn or a Bronx accent. He couldn't decide and therefore combined the two, and created the voice we now all know as Bugs Bunny.

13. Michael Buffer, well known for his catch phrase, "Let's get ready to rumble," was born in which city?

From Quiz Let's Get Ready To Rumble

Answer: Philadelphia, Pennsylvania

Born and raised in Philadelphia, Pennsylvania, Michael Buffer entered the world on November 2, 1944. He was raised by foster parents starting at the age of eleven months old.

14. What state was Kristen born in?

From Quiz The Lovely Kristen Bell

Answer: Michigan

Kristen was born in Huntington Woods, Michigan on July 18, 1980 to Tom and Lori Bell. She lived in Michigan until she graduated high school.

15. Actor David Boreanaz may have been born in the state of New York, but he grew up in a completely different environment. Which US state includes the city of brotherly love, which is where Boreanaz spent most of his childhood?

From Quiz The Life and Times of David Boreanaz

Answer: Pennsylvania

David Patrick Boreanaz was born on the 16th of May, 1969, in Buffalo, New York. However he spent his childhood growing up in Philadelphia, Pennsylvania, where he attended the Rosemont School of the Holy Child, then the Malvern Preparatory School, before moving to New York to go to college. From there, he set up home in Hollywood, where he began his acting career.

16. What does the 'F' stand for in Abraham's name?

From Quiz F. Murray Abraham: More Than Just Salieri

Answer: Fahrid

Fahrid Murray Abraham was born in Pittsburgh to a Syrian father and Italian mother. Abraham's father fled Syria during a famine in the 1920s. Abraham was educated at the University of Texas and excelled in drama. He married Kate Hannan in 1962.

17. "Kathy" is a nickname for a longer name, with several variations. Which one belongs to Kathy Baker?

From Quiz The Fabulous Kathy Baker

Answer: Katherine

Katherine Whitton Baker was born 8 June 1950. She attended the University of California Berkeley where she earned a degree in French. Katherine is an especially popular name. Of King Henry VIII's six wives, three of them were named Katherine.

18. Gerry Anderson was born on 14th April 1929 in London. What was his birth name?

From Quiz The Life and Works of Gerry Anderson

Answer: Gerald Alexander Abrahams

Gerry was born Gerald Alexander Abrahams in London, to parents Deborah and Joseph. His ancestral name was "Bieloglovski", but was changed to "Abrahams" by a British immigration official in 1895. His mother Deborah never liked the Jewish name of "Abrahams" however, and changed it by deed poll in 1939 to "Anderson". Gerry Michael Anderson is an Irish radio and television broadcaster.

19. In which daytime soap opera did Richard Dean Anderson, in the role of Jeff Webber, come to national attention?

From Quiz Richard Dean Anderson

Answer: General Hospital

The medical drama "General Hospital" aired on ABC. Richard arrived in 1976, and stayed for five years. During that time "General Hospital" was the highest rated daytime drama.

20. Where was Ben Browder born?

From Quiz Ben Browder

Answer: Tennessee

Browder was born on December 11, 1962, in Memphis, Tennessee.

21. In what month was Judith born?

From Quiz The Life of Judith Barsi

Answer: June

Judith Eva Barsi was born on June 6th, 1978, to Jozsef and Maria Barsi. Her parents were Hungarian immigrants, who immigrated to Los Angeles shortly before Judith was born. Judith did, however, speak Hungarian fluently.

22. "Wow! I never knew the Girl Scouts were responsible for the crop circle phenomenon." Which character of Amy's said that?

From Quiz Lovely Amy Acker

Answer: Huntress

She gave her voice to Huntress for three episodes in the animated TV series "Justice League" (2005). This quote was from Season four, episode "Double Date" (2005). The Huntress was also known as Helena Rosa Bertinelli. She was a highly trained athlete and martial artist. Her family was murdered. The quote was said when Huntress went to seek Question's help. She saw a diagram on Question's wall. Question seemed to think that Girl Scouts were responsible for that phenomenon. The dialogue went: The Question: "Don't touch that!" Huntress: "Wow! I never knew the Girl Scouts were responsible for the crop circle phenomenon." The Question: "Few people do. Few even think to ask the question."

23. Steven Berkoff co-starred as a ruthless drug smuggler who used his ritzy art business to aid in his smuggling activities. What was the name of this comedy/action film of the 1980s?

From Quiz Steven Berkoff

Answer: Beverly Hills Cop

This film, one of Eddie Murphy's first, blended the action and drama of a cop movie with Eddie's wild comedy. Steven Berkoff's chilling delivery makes his role as Victor Maitland, the art/drug dealer, a very memorable performance.

24. Anthony Bourdain was born in New York City and raised in New Jersey, but which family vacation destination kindled his love of food?

From Quiz Anthony Bourdain

Answer: France

Bourdain, trained at the Culinary Institute of America (CIA), has his own French-style restaurant in New York City called Les Halles.

25. When was Wayne Brady born?

From Quiz Wayne Brady

Answer: June 2, 1972

Wayne Alphonso Brady was born on June 2, 1972 in Orlando, Florida. Brady's original idea for a career was in the military.

26. In 2007, Corbin appeared in "Jump In", what was the name of his character?

From Quiz All About Corbin Bleu

Answer: Izzy Daniels

Corbin portrayed Izzy Daniels, who was a boxer. In the show, Bleu's character, Izzy Daniels, became a double dutch player with the Red Hot Chili Steppers.

27. When was Jason Alexander born?

From Quiz All About Jason Alexander

Answer: September 23, 1959

Jason was born Jason Scott Greenspan on September 23, 1959 in Newark, New Jersey. He changed his name to Jason Alexander while in high school. He has a half brother and a half sister.

28. Where was Richard Boone born?

From Quiz Richard Boone

Answer: Los Angeles, California

He was Born Richard Allan Boone on June 18, 1917. He was a seventh generation nephew of Daniel Boone.

29. Most Americans can't pronounce Mikhail Baryshnikov's first name, so they refer to him by a nickname which would normally be used only by family and close friends in his native Latvia. What is that name?

From Quiz Mikhail Baryshnikov

Answer: Misha

The practice was initially irritating to the dancer, but -- after hearing "Mick-Hail" and "Mick-High-El" a few too many times -- he began encouraging the use of "Misha."

30. When was Jensen Ackles born?

From Quiz Jensen Ackles

Answer: March 1, 1978

Jensen Ross Ackles was born on March 1, 1978 in Dallas, Texas, to Rodger Alan and Donna Joan Ackles. Sometime after Jensen was born, his family moved to Richardson, Texas. That's where he attended elementary school, junior high, and high school.

This is category 13764
Last Updated Feb 25 2024 9:10 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.