FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hollywoods Toughest Tough Guy
Quiz about Hollywoods Toughest Tough Guy

Hollywood's Toughest Tough Guy Quiz


Charles Bronson was born into a family of coal miners, and grew up to be Hollywood's top action star. A tribute to an actor who really looked as tough as the characters he played!

A multiple-choice quiz by astorian. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities A-B

Author
astorian
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
149,677
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2581
Last 3 plays: Guest 136 (6/10), Gaga1944 (3/10), Guest 73 (1/10).
- -
Question 1 of 10
1. Charles Bronson appeared in several films, including Vincent Price's "House of Wax," under his real name. What was it? Hint


Question 2 of 10
2. When Bronson was a struggling young actor, he shared an apartment with another actor who'd eventually star in a popular TV sitcom. Who was this roommate? Hint


Question 3 of 10
3. In an episode of "The Twilight Zone," Bronson played an American soldier who encounters a Russian soldier in the aftermath of a nuclear war. What actress played the Russian soldier? Hint


Question 4 of 10
4. Does the gunfighter played by Bronson survive the final battle with Eli Wallach's bandits in "The Magnificent Seven"?


Question 5 of 10
5. Bronson's background in coal mining country came in handy when he got to play Danny the Tunnel King, a master digger, in which World War 2 movie? Hint


Question 6 of 10
6. In Sergio Leone's spaghetti Western "Once Upon a Time in the West," Bronson plays the hero. In an off-beat bit of casting, which perennial Hollywood good guy plays Bronson's utterly evil adversary? Hint


Question 7 of 10
7. What is the occupation of Paul Kersey, who becomes a violent vigilante after the murder of his wife, in "Death Wish"? Hint


Question 8 of 10
8. Why was Bronson's character, Wladislaw, sentenced to death in "The Dirty Dozen"? Hint


Question 9 of 10
9. In "Mr. Majestyk," Bronson is a farmer who has to fight off the Mafia, when all he really wants to do is bring in his crop in peace. What crop is he raising? Hint


Question 10 of 10
10. In "Kid Galahad," Bronson has to train a cocky young boxer. Who played this young pugilist? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 136: 6/10
May 15 2024 : Gaga1944: 3/10
May 07 2024 : Guest 73: 1/10
Apr 28 2024 : Guest 99: 9/10
Apr 14 2024 : Nana7770: 7/10
Apr 13 2024 : Guest 67: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Charles Bronson appeared in several films, including Vincent Price's "House of Wax," under his real name. What was it?

Answer: Charles Buchinsky

Young actors hoping to get work often loitered by the gates of Paramount Studios, on Bronson Avenue in Hollywood. That's where Charles Buchinsky came up with his stage name.
2. When Bronson was a struggling young actor, he shared an apartment with another actor who'd eventually star in a popular TV sitcom. Who was this roommate?

Answer: Jack Klugman

According to Bronson, Jack Klugman used to wash his socks and underwear in the kitchen sink, then hang them to dry on the windowsill. So, when Bronson heard that Jack was going to play Oscar Madison in "The Odd Couple," he said "They definitely got the right man for the role."
3. In an episode of "The Twilight Zone," Bronson played an American soldier who encounters a Russian soldier in the aftermath of a nuclear war. What actress played the Russian soldier?

Answer: Elizabeth Montgomery

Montgomery's character speaks no English. Ironically, Bronson could have traded roles with her, since he spoke Russian as a child before he learned English.
4. Does the gunfighter played by Bronson survive the final battle with Eli Wallach's bandits in "The Magnificent Seven"?

Answer: no

Yul Brynner, Steve McQueen and Horst Buchholz are the only survivors.
5. Bronson's background in coal mining country came in handy when he got to play Danny the Tunnel King, a master digger, in which World War 2 movie?

Answer: The Great Escape

Danny the Tunnel King is one of the few POWs who manages to escape successfully, in this film. Most of the other escapees are executed or sent back to prison.
6. In Sergio Leone's spaghetti Western "Once Upon a Time in the West," Bronson plays the hero. In an off-beat bit of casting, which perennial Hollywood good guy plays Bronson's utterly evil adversary?

Answer: Henry Fonda

Bronson's character is never given a name. He's simply referred to as "Harmonica," because he wears a small harmonica around his neck.
7. What is the occupation of Paul Kersey, who becomes a violent vigilante after the murder of his wife, in "Death Wish"?

Answer: Architect

The first "Death Wish" was highly successful and even, occasionally, compelling. Its four sequels, however, were neither.
8. Why was Bronson's character, Wladislaw, sentenced to death in "The Dirty Dozen"?

Answer: He shot a medic who was trying to desert.

Wladislaw got a stay of execution by volunteering to join a special, secret commando force. He was the only member of "The Dirty Dozen" to make it back from their first mission alive.
9. In "Mr. Majestyk," Bronson is a farmer who has to fight off the Mafia, when all he really wants to do is bring in his crop in peace. What crop is he raising?

Answer: Watermelons

"Mr. Majestyk" was an effective, low-key, low budget thriller, based on a novel by Elmore Leonard.
10. In "Kid Galahad," Bronson has to train a cocky young boxer. Who played this young pugilist?

Answer: Elvis Presley

Gangsters want Bronson to get Elvis to take a dive. When Bronson won't go along, they break his hands (ouch!).
Source: Author astorian

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us