FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lovely Amy Acker
Quiz about Lovely Amy Acker

Lovely Amy Acker Trivia Quiz


This is a quiz about the lovely actress Amy Acker. You think you know her? Find out.

A multiple-choice quiz by Kaili_K. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities A-B

Author
Kaili_K
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
293,741
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
336
- -
Question 1 of 10
1. "Wow! I never knew the Girl Scouts were responsible for the crop circle phenomenon." Which character of Amy's said that? Hint


Question 2 of 10
2. When and where was she born? Hint


Question 3 of 10
3. She looked after the physical well-being of the actives. She had an acid wit. She was scarred from a razor attack. Which character of Amy's am I talking about? Hint


Question 4 of 10
4. Has Amy had any training in combat?


Question 5 of 10
5. Why did she quit ballet? Hint


Question 6 of 10
6. In which tv series did she play a spirit who needed help? Hint


Question 7 of 10
7. While filming the tv series "Angel" (2001-2004), did she have her own trailer from the beginning?


Question 8 of 10
8. Whom did she marry in 2003? Hint


Question 9 of 10
9. Has she ever played a villain?


Question 10 of 10
10. Did she win any award for portraying Fred Burkle in "Angel" (2001-2004)?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Wow! I never knew the Girl Scouts were responsible for the crop circle phenomenon." Which character of Amy's said that?

Answer: Huntress

She gave her voice to Huntress for three episodes in the animated TV series "Justice League" (2005). This quote was from Season four, episode "Double Date" (2005). The Huntress was also known as Helena Rosa Bertinelli. She was a highly trained athlete and martial artist. Her family was murdered.
The quote was said when Huntress went to seek Question's help. She saw a diagram on Question's wall. Question seemed to think that Girl Scouts were responsible for that phenomenon. The dialogue went:
The Question: "Don't touch that!"
Huntress: "Wow! I never knew the Girl Scouts were responsible for the crop circle phenomenon."
The Question: "Few people do. Few even think to ask the question."
2. When and where was she born?

Answer: December 5, 1976, Texas

She was born and raised in Dallas, Texas. For astrology fans she is a Sagittarius and was born in the Year of a Dragon. Her birth name was Amy Louise Acker.
3. She looked after the physical well-being of the actives. She had an acid wit. She was scarred from a razor attack. Which character of Amy's am I talking about?

Answer: Claire Saunders

She played Dr. Claire Saunders in Joss Whedon's tv series "Dollhouse" (2009).
She was a recurring character in Season one. Her character worked and lived in the Dollhouse. After being scarred, her only mission in life was to take care of the dolls, aka actives.
4. Has Amy had any training in combat?

Answer: Yes

In theatre college she learned hand-to-hand, rapier and dagger, quarterstaff and broadsword combat. She has said that even after all this training, she seemed to be only one getting hurt. Even when she wasn't involved with the actual fight.
5. Why did she quit ballet?

Answer: She had a knee surgery.

She had a knee surgery at high school, due to a severe spider bite on her knee. Her knee swelled, then she couldn't move her leg so she was taken to hospital. By the time she got there she couldn't move any part of her body. The bite paralysed her from the neck down. The feeling came back suddenly after two weeks. The surgery ended her ballet career, so she decided to try acting instead.
6. In which tv series did she play a spirit who needed help?

Answer: Ghost Whisperer

She played a ghost named Tessa, who wanted to find out what happened to her baby daughter. As it turned out Tessa's baby was Melinda Gordon's great-great-grandmother.
"Ghost Whisperer" (since 2005) was a show about a newlywed Melinda Gordor, who had an ability to see ghosts. She helped them to send their important messages to the living and allow the dead to pass on to the light.
7. While filming the tv series "Angel" (2001-2004), did she have her own trailer from the beginning?

Answer: No

She had to share the trailer with J. August Richards (Charles Gunn). That was before she became a regular on the show.
8. Whom did she marry in 2003?

Answer: James Carpinello

James Carpinello was also in acting business. His first appearance was on Broadway in the 1999 musical "Saturday Night Fever" as Tony Manero.
They were married at April 25, 2003 in California. Their son, Jackson James Carpinello, was born on 22, January 2005 and daughter, Ava Grace Carpinello, was born on 1, September 2006.
9. Has she ever played a villain?

Answer: Yes

She played a villain named Kelly Peyton in tv series "Alias" (2005-2006). Kelly was a member of terrorist organization known as Prophet Five.
10. Did she win any award for portraying Fred Burkle in "Angel" (2001-2004)?

Answer: Yes

She was nominated for the female Cinescape Genre, Face of the Future award for her work on "Angel" (2001-2004)in 2002, but didn't win. However a year later she won a Saturn Award for Best Supporting Actress on Television for that role.
Source: Author Kaili_K

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us