FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Jack Black Rap
Quiz about The Jack Black Rap

The Jack Black Rap Trivia Quiz


Jack Black has brought us funny movies, awesome music and a brilliant television show. This is my ode to Jables, done completely in rhymes.

A multiple-choice quiz by joemc37. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities A-B

Author
joemc37
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
257,792
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
3268
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: PurpleComet (7/10), imustac (7/10), Guest 174 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Both of Jack's parents are rocket scientists who made him toe the line,
And his mother Judith gave birth to him in the summer of 19__.
Hint


Question 2 of 10
2. Before Jack ever acted or made a television debut,
his parents taught him a faith and how to be a devoted ___.
Hint


Question 3 of 10
3. At the age of 13 young Jack's acting skills got a call,
he was cast in a commercial for the Atari 2600 game ________.
Hint


Question 4 of 10
4. At the age of 16 Jack went to the Edinburgh Festival Fringe with an acting class,
there he met his future band mate Kyle ____.
Hint


Question 5 of 10
5. After graduating from high school an important decision had to be made,
so Jack chose to matriculate at ____.
Hint


Question 6 of 10
6. Would he be an actor or a musician, Jables would forever be torn. Nonetheless he landed the role of Augie in the 1993 rollerblade movie ________. Hint


Question 7 of 10
7. Jack finally got his big break with the lead role as a guy who saw the inner beauty of a gal.
Gwyneth Paltrow played his girlfriend in the 2001 film called "Shallow ___".
Hint


Question 8 of 10
8. On January 19, 2002, in front of a television studio audience, Jack would learn how to survive.
For this was the first time that he hosted the popular television skit show "____________".
Hint


Question 9 of 10
9. Venturing into animation, Jack took this role and did not fail.
He voiced the character of Lenny in the 2004 Dreamworks Animation film "________".
Hint


Question 10 of 10
10. Unlike the pregnancy of Katie Holmes and Tom Cruise which many still believe was a scam.
On June 10, 2006 Jack's first child was born and received the name of ___.
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 12 2024 : PurpleComet: 7/10
Apr 11 2024 : imustac: 7/10
Apr 09 2024 : Guest 174: 8/10
Apr 03 2024 : Dasmaz81: 8/10
Mar 28 2024 : TheJoker007: 7/10
Mar 18 2024 : snhha: 10/10
Mar 12 2024 : Possum1: 7/10
Mar 06 2024 : misdiaslocos: 9/10
Feb 24 2024 : Liz5050: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Both of Jack's parents are rocket scientists who made him toe the line, And his mother Judith gave birth to him in the summer of 19__.

Answer: 69

Jack was born on August 28, 1969 in Hermosa Beach, California. He attended Crossroads School, a private K-12 school in Santa Monica, California.
2. Before Jack ever acted or made a television debut, his parents taught him a faith and how to be a devoted ___.

Answer: Jew

Jack's mother, Judith, is Jewish and his father, Thomas, converted shortly after he and Judith got married. Israel and the United States have the highest number of people who study the faith of Judaism.
3. At the age of 13 young Jack's acting skills got a call, he was cast in a commercial for the Atari 2600 game ________.

Answer: Pitfall!

"Pitfall!" sold over 4 million copies and became the best selling "Atari 2600" of all-time. In the commercial, Jack describes the game play of "Pitfall!" while dressed in the costume of the main character Pitfall Harry.
4. At the age of 16 Jack went to the Edinburgh Festival Fringe with an acting class, there he met his future band mate Kyle ____.

Answer: Gass

Jack "JB" Black and Kyle "KG" Gass formed the band called Tenacious D. Tenacious D also had their own television show on HBO called "Tenacious D" and their own movie titled "Tenacious D in: The Pick of Destiny".
5. After graduating from high school an important decision had to be made, so Jack chose to matriculate at ____.

Answer: UCLA

Jack attended UCLA, The University of California, Los Angeles, but dropped out during his sophomore year so that he could focus on his craft of entertaining the masses. Other notable alumni who attended UCLA include the Nobel laureate and American diplomat Ralph Bunche, actor Tim Robbins, attorney Robert Shapiro, musician Jim Morrison and NBA Hall of Famer Kareem Abdul-Jabbar.
6. Would he be an actor or a musician, Jables would forever be torn. Nonetheless he landed the role of Augie in the 1993 rollerblade movie ________.

Answer: Airborne

"Airborne" (1993) starred Shane McDermott as Mitchell Goosen, a kid from California who got sent to live with his aunt and uncle in Cincinnati, Ohio. Jack played the role of Augie, one of the high school bullies who picked on Mitchell.
7. Jack finally got his big break with the lead role as a guy who saw the inner beauty of a gal. Gwyneth Paltrow played his girlfriend in the 2001 film called "Shallow ___".

Answer: Hal

Jack's character, Hal, was only interested in superficial things, like the features of a woman. After Hal spent some time with life coach Tony Robbins during an elevator malfunction, he started to change his life and began seeing only the inner beauty of women.
8. On January 19, 2002, in front of a television studio audience, Jack would learn how to survive. For this was the first time that he hosted the popular television skit show "____________".

Answer: Saturday Night Live

This episode of "SNL" featured Jack and musical guest The Strokes. He also hosted in 2003 with musical guest John Mayer and in 2005 with musical guest Neil Young. Jack's band, Tenacious D, was the musical guest on the December 2, 2006 episode of "SNL".
9. Venturing into animation, Jack took this role and did not fail. He voiced the character of Lenny in the 2004 Dreamworks Animation film "________".

Answer: Shark Tale

Jack joined an all-star cast including Will Smith, Robert De Niro, Renee Zellweger, Angelina Jolie, Martin Scorsese and Michael Imperioli. This film told the story of Lenny, a Great White Shark who was a vegetarian, and his buddy Oscar, a Wrasse who helped him along the way.
10. Unlike the pregnancy of Katie Holmes and Tom Cruise which many still believe was a scam. On June 10, 2006 Jack's first child was born and received the name of ___.

Answer: Sam

On June 10, 2006 Jack's wife Tanya gave birth to their first child, Samuel Haden Black.
I hope you enjoyed my rhyming quiz on Jack Black!
Source: Author joemc37

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us