FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Life and Times of Dan Aykroyd
Quiz about The Life and Times of Dan Aykroyd

The Life and Times of Dan Aykroyd Quiz


Everything you ever wanted to know about Dan Aykroyd.

A multiple-choice quiz by mickeysgirl. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities A-B

Author
mickeysgirl
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
153,574
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
3278
Last 3 plays: Guest 136 (4/10), Guest 174 (6/10), Guest 198 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is his astrological sign? Hint


Question 2 of 10
2. What is full name? Hint


Question 3 of 10
3. What instrument can he play? Hint


Question 4 of 10
4. Where did he work before becoming an actor? Hint


Question 5 of 10
5. What birth defect does he have? Hint


Question 6 of 10
6. What part did he play in "Animal House"? Hint


Question 7 of 10
7. What year did he join the cast of "Saturday Night Live"? Hint


Question 8 of 10
8. He tried his hand at directing which of the following movies? Hint


Question 9 of 10
9. What subject(s) did he study in college? Hint


Question 10 of 10
10. What is his first credited major movie role? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 20 2024 : Guest 136: 4/10
Apr 09 2024 : Guest 174: 6/10
Mar 30 2024 : Guest 198: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is his astrological sign?

Answer: Cancer

He was born on July 1, 1952.
2. What is full name?

Answer: Daniel Edward Aykroyd

He was born in Ottawa, Ontario, Canada as Daniel Edward Aykroyd.
3. What instrument can he play?

Answer: Harmonica

He learned how to play the harmonica when he was 17 years old. A great inspiration for him when it came to playing Elwood Blues of the Blues Brothers.
4. Where did he work before becoming an actor?

Answer: Post office

He was a mail sorter for Canada's national postal service.
5. What birth defect does he have?

Answer: Syndactylism

He was born with syndactylism, which is where your digits are fused together, in his case, it's his toes.
6. What part did he play in "Animal House"?

Answer: He wasn't in " Animal House"

Although he was offered the role of "D-Day", and his best friend John Belushi was in the film, he turned it down to focus on "Saturday Night Live".
7. What year did he join the cast of "Saturday Night Live"?

Answer: 1975

He joined the cast in 1975 as an original member.
8. He tried his hand at directing which of the following movies?

Answer: Nothing But Trouble

"Loose Cannons" came out in 1990, "Ghostbusters II" came out in 1989,
both "My Girl" and "Nothing But Trouble" came out in 1991. Although he was in all of these movies, the only one he directed was "Nothing But Trouble".
9. What subject(s) did he study in college?

Answer: Criminology and Sociology

He attended Carleton University in Ottawa, Ontario, Canada in 1969 studying criminology and sociology. He dropped out after a short time to join the Second City Stage Troupe out of Toronto.
10. What is his first credited major movie role?

Answer: Love At First Sight

"Love At First Sight" was a Canadian film that came out in 1977. It was his first credited role in a major motion picture "The Gift of Winter" was a made for TV movie that he did a voice for in 1974. "1941" came out in 1979, and "The Blues Brothers" was released in 1980.
Source: Author mickeysgirl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us