FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All About Alan Alda
Quiz about All About Alan Alda

All About Alan Alda Trivia Quiz


This quiz should be no problem for a real Alan Alda fan ... have fun!

A multiple-choice quiz by Hawkeye-fan. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities A-B

Author
Hawkeye-fan
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
91,088
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
3132
- -
Question 1 of 15
1. What is Alan Alda's birthname? Hint


Question 2 of 15
2. When was Alan born? Hint


Question 3 of 15
3. Who did Alan marry in 1957? Hint


Question 4 of 15
4. Which movie was Alan NOT in? Hint


Question 5 of 15
5. How many siblings does Alan have? Hint


Question 6 of 15
6. Alan has written the script for "The Four Seasons".


Question 7 of 15
7. Alan was the first to be cast on M*A*S*H.


Question 8 of 15
8. To which one of these films, has Alan written the script? Hint


Question 9 of 15
9. Alan has never portrayed a mad person?


Question 10 of 15
10. How many children does he have? Hint


Question 11 of 15
11. What is the title of Alan's first real movie? Hint


Question 12 of 15
12. Alan acted in five episodes of "ER" in 1999. What was the name of his character? Hint


Question 13 of 15
13. Did Alan have a role in the hit movie "What Women Want"?


Question 14 of 15
14. Alan starred in 2001 in the movie "Clubland", which earned him an Emmy nomination - but did he win?


Question 15 of 15
15. Alan made a movie, where he co-starred with another "M*A*S*H" member. Which movie and member(the actors name)? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 07 2024 : Nhoj_too: 5/15
Apr 05 2024 : Guest 162: 6/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Alan Alda's birthname?

Answer: Alfonso D'Abruzzo Jr.

Could you picture the credits read Alfonso D'Abruzzo Jr on M*A*S*H??
2. When was Alan born?

Answer: January 28, 1936

He is actually only 7 years older than Gary Burghoff! (Radar)
3. Who did Alan marry in 1957?

Answer: Arlene Weiss

Alan and Arlene were married at the age of 21 and 23!
4. Which movie was Alan NOT in?

Answer: Bring it on

A long list of wonderful films!
5. How many siblings does Alan have?

Answer: 1

A half-brother named Anthony Alda (parents are Robert Alda and his second wife Flora.) All three Alda's did an episode called "Lend a Hand" on M*A*S*H.
6. Alan has written the script for "The Four Seasons".

Answer: True

In which two of his daughters -- Elisabeth and Beatrice starred.
7. Alan was the first to be cast on M*A*S*H.

Answer: False

Actually he was the last one - signed the contract a mere 6 hours before shooting began!
8. To which one of these films, has Alan written the script?

Answer: The Seduction of Joe Tynan

And he did a terrific job!
9. Alan has never portrayed a mad person?

Answer: False

In "Whispers in the Dark", his character killed 4 people ... that is what I call good acting!
10. How many children does he have?

Answer: 3

Arlene and Alan Alda have 3 daughters: Eve (born 1958), Elisabeth (born 1960) and Beatrice (born 1961).
11. What is the title of Alan's first real movie?

Answer: Paper Lion

It was made in 1968, and stars a quite young, rising actor named Alan Alda.
12. Alan acted in five episodes of "ER" in 1999. What was the name of his character?

Answer: Dr. Lawrence

Dr. Gabriel Lawrence - an aging doctor suffering from alzheimers ... a sad diagnosis!
13. Did Alan have a role in the hit movie "What Women Want"?

Answer: Yes

He played their chief - Dan. He looks cute except for his glasses ...
14. Alan starred in 2001 in the movie "Clubland", which earned him an Emmy nomination - but did he win?

Answer: No

Sad to say, he didn't win - but that's ok, I know he made a nice performance anyway!
15. Alan made a movie, where he co-starred with another "M*A*S*H" member. Which movie and member(the actors name)?

Answer: Everyone says I love you -- David Ogden Stiers

It was fun to see them together again!
Source: Author Hawkeye-fan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us