FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All About Antonio Banderas
Quiz about All About Antonio Banderas

All About Antonio Banderas Trivia Quiz


This quiz will be about Antonio Banderas and some of the movies that he starred in.

A multiple-choice quiz by morrigan. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities A-B

Author
morrigan
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
53,004
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Tough
Avg Score
14 / 25
Plays
3648
- -
Question 1 of 25
1. What is Antonio's full name? Hint


Question 2 of 25
2. When was he born? Hint


Question 3 of 25
3. Did Antonio originally want to be an actor?


Question 4 of 25
4. Does Antonio smoke?


Question 5 of 25
5. His marriage to Melanie Griffith was his ______ marriage? Hint


Question 6 of 25
6. Which film was Antonio in when he didn't speak English? Hint


Question 7 of 25
7. Which of these musical movies was one of his better known films? Hint


Question 8 of 25
8. In which of these movies did he play opposite of Sarah Jessica Parker? Hint


Question 9 of 25
9. Is his hair naturally straight or curly?

Answer: ( Straight or Curly, S or C .....think about Miguel)
Question 10 of 25
10. Who did he have an affair with while he was married to his first wife?

Answer: (Two words, or just surname)
Question 11 of 25
11. What song did he 'write' and sing in the movie 'Mambo Kings'? Hint


Question 12 of 25
12. Has he appeared on 'The Rosie O'Donnell Show'?


Question 13 of 25
13. Does he have a younger brother?


Question 14 of 25
14. In which movie did he first play a vampire?

Answer: (Four words)
Question 15 of 25
15. During the 1990s he posed for 'Playgirl'?


Question 16 of 25
16. When did he marry Ana Leza? Hint


Question 17 of 25
17. Which country is he from? Hint


Question 18 of 25
18. In which of these movies did he play a cop in New York City? Hint


Question 19 of 25
19. In which of these movies did he die in a car wreck? Hint


Question 20 of 25
20. In which of these movies did he play a musician set out for revenge? Hint


Question 21 of 25
21. Is there a book about him?


Question 22 of 25
22. Does he actually know how to ride a horse?


Question 23 of 25
23. Does he know how to sail?


Question 24 of 25
24. In which of these movies did he play the part of a priest? Hint


Question 25 of 25
25. Which of these characters did Antonio play, that is the most like him (he said this character's name in an interview)? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 20 2024 : Guest 136: 13/25
May 08 2024 : Luckycharm60: 17/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Antonio's full name?

Answer: Jose Antonio Domiguez Bandera

He was named after his father (Jose) and his mother's brother (Antonio).
2. When was he born?

Answer: August 10th, 1960

3. Did Antonio originally want to be an actor?

Answer: No

He wanted to be a professional soccer player, but an accident with his knee forced him to find another occupation.
4. Does Antonio smoke?

Answer: yes

Of course he does!
5. His marriage to Melanie Griffith was his ______ marriage?

Answer: 2nd

His first wife was Ana. He has a daughter with Melanie, named Stella.
6. Which film was Antonio in when he didn't speak English?

Answer: The Mambo Kings

He played Nester. He also learned English during this film, and how to play the trumpet.
7. Which of these musical movies was one of his better known films?

Answer: Evita

He played the part of Che, opposite of Madonna. He only said about two words in this movie (Agustine Magaldi), the rest he sang.
8. In which of these movies did he play opposite of Sarah Jessica Parker?

Answer: 'Miami Rhapsody'

The part was written specifically for him.
9. Is his hair naturally straight or curly?

Answer: Curly

10. Who did he have an affair with while he was married to his first wife?

Answer: Melanie Griffith

11. What song did he 'write' and sing in the movie 'Mambo Kings'?

Answer: Beautiful Maria Of My Soul

It was sung in both English and Spanish.
12. Has he appeared on 'The Rosie O'Donnell Show'?

Answer: yes

You can find the transripts at the Banderas Web Mall.
13. Does he have a younger brother?

Answer: yes

His younger brother's name is Franscico, but he's usually called 'Chico'.
14. In which movie did he first play a vampire?

Answer: Interview With The Vampire

He played Armand the vampire along with Tom Cruise and Brad Pitt.
15. During the 1990s he posed for 'Playgirl'?

Answer: false

No, he didn't. The pictures of him nude were not him.
16. When did he marry Ana Leza?

Answer: July 27th, 1987

He divorced a few years later.
17. Which country is he from?

Answer: Spain

He makes his home in Malaga, Spain.
18. In which of these movies did he play a cop in New York City?

Answer: Never Talk to Strangers

He played police officer Tony Ramirez.
19. In which of these movies did he die in a car wreck?

Answer: Mambo Kings

He played Nester, the trumpet player. In 'Philadelphia' he didn't die, in 'Assassins' he didn't die for certain (we're not told), and 'Desperado' has a sequel starring him.
20. In which of these movies did he play a musician set out for revenge?

Answer: Desperado

He played the part of El Mariachi. He was avenging the death of his loved one.
21. Is there a book about him?

Answer: yes

It's called 'Tan Solo Un Actor' and it's written in Spanish. There is also one written in English, but apparently the Spanish one is better.
22. Does he actually know how to ride a horse?

Answer: yes

He rode a horse in several movies, the most memorable being 'The Mask of Zorro' where he rode a Fresian called Tornado.
23. Does he know how to sail?

Answer: yes

Yes, he does. He and his brother both did it when they were young.
24. In which of these movies did he play the part of a priest?

Answer: The Body

He played Father Matt who had to go investigate the supposed body of Christ.
25. Which of these characters did Antonio play, that is the most like him (he said this character's name in an interview)?

Answer: Che

Source: Author morrigan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us