FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mel Brooks and His Movies
Quiz about Mel Brooks and His Movies

Mel Brooks and His Movies Trivia Quiz


A quiz about one of the funniest men and his films.

A multiple-choice quiz by lsugirl98. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities A-B

Author
lsugirl98
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
54,221
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Tough
Avg Score
11 / 20
Plays
3928
Last 3 plays: Guest 98 (13/20), workisboring (10/20), Guest 136 (12/20).
- -
Question 1 of 20
1. What is Mel Brooks' real name? Hint


Question 2 of 20
2. What is the name of Brooks' production company? Hint


Question 3 of 20
3. Finish this quote: 'Achtung! No dingding without ____________'? Hint


Question 4 of 20
4. What color is ludicrous speed? Hint


Question 5 of 20
5. Madeline Kahn was nominated for Best Supporting actress for her performance as Lili Von Schtupp in 'Blazing Saddles'.


Question 6 of 20
6. When was Mel Brooks born? Hint


Question 7 of 20
7. Finish this quote from 'Dracula : Dead and Loving It': 'Give him an enema'. 'An enema?' 'Yes, it will give him _______________'? Hint


Question 8 of 20
8. Who did Mel Brooks marry in 1964? Hint


Question 9 of 20
9. Who played Renfield in 'Dracula: Dead and Loving It'? Hint


Question 10 of 20
10. Finish this quote: 'Can't be more 'n ________________'? Hint


Question 11 of 20
11. Finish this quote: 'It's good to be the ____________'?

Answer: ( One Word .. in many of his films)
Question 12 of 20
12. In 'Spaceballs,' what was the combination of the air sheild? Hint


Question 13 of 20
13. The ____________, what a show!

Answer: ( One Word ... a great dance scene)
Question 14 of 20
14. Which actor won a Tony Award for playing Max Bialystock? Hint


Question 15 of 20
15. Finish the quote from 'History of the World : Part I': 'You can't ________ anything!' Hint


Question 16 of 20
16. What was 'The Producers' original title? Hint


Question 17 of 20
17. What character says this: 'Oh, you men are all alike. Seven or eight quick ones and you're off with the boys to boast and brag. You better keep your mouth shut! Oh, I think I love him'? Hint


Question 18 of 20
18. Finish this quote: 'Springtime for Hitler and Germany, Winter for ___________'? Hint


Question 19 of 20
19. Who do the Spaceballs actually capture when Lone Star and Barf save Princess Vespa? Hint


Question 20 of 20
20. What movie is this quote from: 'Shhh. It's okay. It's just a man and his horse being hung outside'?

Answer: ( Two Words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 15 2024 : Guest 98: 13/20
Jun 06 2024 : workisboring: 10/20
May 20 2024 : Guest 136: 12/20
May 14 2024 : Guest 107: 10/20
May 11 2024 : Guest 126: 13/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Mel Brooks' real name?

Answer: Melvin Kaminsky

Mel Brooks was born into a Russian Jewish family as Melvin Kaminsky in Brooklyn, New York.
2. What is the name of Brooks' production company?

Answer: Brooksfilms

Not only does Brooks produce his own films, Brooksfilms has also produced many notable films including The Elephant Man which was nominated for eight Academy Awards in 1980.
3. Finish this quote: 'Achtung! No dingding without ____________'?

Answer: the wedding ring

Broomhilde says this when Robin tries to kiss Maid Marian.
4. What color is ludicrous speed?

Answer: plaid

'We've gone plaid!' 'Spaceballs'.
5. Madeline Kahn was nominated for Best Supporting actress for her performance as Lili Von Schtupp in 'Blazing Saddles'.

Answer: true

Madeline Kahn was nominated in 1975.
6. When was Mel Brooks born?

Answer: June 28, 1926

7. Finish this quote from 'Dracula : Dead and Loving It': 'Give him an enema'. 'An enema?' 'Yes, it will give him _______________'?

Answer: a feeling of accomplishment

From 'Dracula: Dead and Loving It'.
8. Who did Mel Brooks marry in 1964?

Answer: Anne Bancroft

9. Who played Renfield in 'Dracula: Dead and Loving It'?

Answer: Peter MacNicol

Peter MacNicol also plays The Biscuit on 'Ally McBeal'.
10. Finish this quote: 'Can't be more 'n ________________'?

Answer: 114

Burton Gilliam, who played Lyle in Blazing Saddles, said 'You'd think it was more than 120 degrees. Can't be more than a 114'. Slim Pickens, who played Taggart, comes riding up shortly thereafter.
11. Finish this quote: 'It's good to be the ____________'?

Answer: king

This is said in 'Robin Hood: Men in Tights' as well as in 'History of the World: Part I'. Dracula says, 'It's good to be dead' as a reference in 'Dracula: Dead and Loving It'.
12. In 'Spaceballs,' what was the combination of the air sheild?

Answer: 1-2-3-4-5

Dark Helmet: 'What kind of idiot would have 1-2-3-4-5 as a combination'? President Skroob: '1-2-3-4-5? That's the combination on my luggage'.
13. The ____________, what a show!

Answer: Inquisition

My favorite part of the dance scene in 'History of the World' is the schronized swimming nuns!
14. Which actor won a Tony Award for playing Max Bialystock?

Answer: Nathan Lane

'The Producers' has become the hottest ticket on Broadway!
15. Finish the quote from 'History of the World : Part I': 'You can't ________ anything!'

Answer: Torguemada

Mel Brooks plays the funny Torguemada.
16. What was 'The Producers' original title?

Answer: Springtime for Hitler

It was released internationally as 'Springtime for Hitler'.
17. What character says this: 'Oh, you men are all alike. Seven or eight quick ones and you're off with the boys to boast and brag. You better keep your mouth shut! Oh, I think I love him'?

Answer: Elizabeth

Elizabeth, played by Madeline Kahn, says this in 'Young Frankenstein'.
18. Finish this quote: 'Springtime for Hitler and Germany, Winter for ___________'?

Answer: Poland and France

19. Who do the Spaceballs actually capture when Lone Star and Barf save Princess Vespa?

Answer: their stunt doubles

20. What movie is this quote from: 'Shhh. It's okay. It's just a man and his horse being hung outside'?

Answer: Blazing Saddles

Hedley Lamarr says this to Taggart when the executioner makes too much noise and scares him.
Source: Author lsugirl98

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us