FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
France Quizzes, Trivia and Puzzles
France Quizzes, Trivia

France Trivia

France Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Europe

Fun Trivia
France is renowned for its rolling hills, magnificent mountains, gorgeous coastlines, and countless landmarks. Come, learn more about République française!
35 France quizzes and 490 France trivia questions.
Sub-Categories:
Paris Paris (8 quizzes)
1.
  France's Borderland Collection    
Collection Quiz
 10 Qns
Who borders France and who does not?
France shares its borders with ten countries, making it one of the countries with the most neighbouring nations in the world.
Easier, 10 Qns, wellenbrecher, Nov 06 23
Recommended for grades: 9,10,11,12
Easier
wellenbrecher gold member
Nov 06 23
458 plays
2.
  Find It in France!   great trivia quiz  
Label Quiz
 10 Qns
Fly on over to the nation of France and, in this quiz, point out some of the famous destinations you can visit upon your arrival. Bon chance!
Easier, 10 Qns, kyleisalive, Apr 05 23
Recommended for grades: 10,11,12
Easier
kyleisalive editor
Apr 05 23
357 plays
3.
Regions of France
  Regions of France   popular trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
France is one of the most scenic countries on Earth, and its 27 regions vary greatly in landscape, culture and sites. Can you name these ten regions given the clues?
Average, 10 Qns, Joepetz, Jun 05 16
Average
Joepetz gold member
1188 plays
4.
  What the French...Toast!   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I recently posted on the chat boards that I was craving French toast. Surprisingly enough, I got messages from several of the Devious Demons telling me where I should go to satisfy my craving! Would you like to come along as I follow their suggestions?
Average, 10 Qns, beergirllaura, Apr 22 23
Average
beergirllaura
Apr 22 23
3528 plays
5.
  Lost in France   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Bonnie Tyler is not the only person who can get lost in France. I have a long history of getting lost wherever I go, and France was no exception. Here's what I learned during my wanderings.
Average, 10 Qns, rossian, Apr 28 21
Recommended for grades: 10,11,12
Average
rossian editor
Apr 28 21
885 plays
6.
  La Belle France   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
France is a land of beautiful mountains, rivers and plains. It is divided into regions each with its own history, geography and local characteristics. These differences are deliberately maintained which has led to the unique flavour of each.
Average, 10 Qns, Calpurnia09, Apr 02 23
Average
Calpurnia09 gold member
Apr 02 23
2668 plays
7.
  French Regions Match   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
France has been divided into 101 departments (including five overseas departments), organized in 18 regions since 2016. For each region I'll give you one of its cities, one of its rivers and one of its peaks, and you pick the correct region.
Average, 10 Qns, JanIQ, Nov 30 18
Average
JanIQ gold member
Nov 30 18
359 plays
8.
  Vive la France!    
Multiple Choice
 10 Qns
France is a beautiful and diverse country. Contrary to popular belief, the French are very friendly, and welcome others to their country. I should know; I lived there. Hope you enjoy the quiz.
Average, 10 Qns, fontenilles, Sep 14 13
Average
fontenilles
2984 plays
9.
  Toulouse    
Multiple Choice
 10 Qns
Toulouse is the name of Duchess' little ginger kitten in 'Aristocats', and it's also a city in the south of France, near the Spanish border. Here's a quiz about it.
Average, 10 Qns, Kankurette, Mar 22 20
Average
Kankurette gold member
Mar 22 20
303 plays
10.
  Cities of France    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz might be challenging to some of you. I tried to make it somewhat difficult so that it is more fun to play it! Test your knowledge of France's bigger cities...
Average, 10 Qns, Gondulf, Nov 17 14
Average
Gondulf
5151 plays
trivia question Quick Question
Like many major French cities, Toulouse is home to various sports teams. What kind of sport do Stade Toulousain play?

From Quiz "Toulouse"




11.
  France: All about Hauts-de-France    
Multiple Choice
 15 Qns
The northernmost of France's 18 regions, Hauts-de-France is an interesting place. How much do you know about it?
Average, 15 Qns, LuH77, Oct 13 22
Recommended for grades: 9,10,11,12
Average
LuH77
Oct 13 22
155 plays
12.
  France    
Multiple Choice
 10 Qns
A general knowledge quiz about France.
Average, 10 Qns, yasmare, Nov 04 18
Average
yasmare
Nov 04 18
5479 plays
13.
  The Caves of France    
Multiple Choice
 10 Qns
Over the past 30,000 years the French have put their caves to a number of uses. This quiz explores some of them and bearing in mind the french word "cave" means cellar, there will be liquid refreshment along the way!
Average, 10 Qns, jules44, Jan 07 12
Average
jules44
1373 plays
14.
  France: All about Nouvelle-Aquitaine    
Multiple Choice
 15 Qns
The largest region of France by area, Nouvelle-Aquitaine is an interesting place. How much do you know about it?
Average, 15 Qns, LuH77, Feb 12 23
Average
LuH77
Feb 12 23
77 plays
15.
  A Grand Tour of France I   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I had been meaning to get back to my homeland, and make a counterclockwise driving tour starting and ending up in Paris. See if you can answer these questions as we explore the landscape and history of France.
Average, 10 Qns, jstagamtome, May 02 13
Average
jstagamtome
4420 plays
16.
  Corsica: Un Paradoxe Français - La Géographie   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Part One: Geography. Corsica is truly a paradox in Europe - an island that's historically French with a population historically separatist, where clashes between the French and the Corsicans are frequently settled with bloodshed. Meet the French Paradox.
Average, 10 Qns, Flynn_17, Nov 14 11
Average
Flynn_17
540 plays
17.
  Perigord, a Wonderful Region   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Ever heard of the name Perigord? No? Well, here is a good opportunity to learn about that amazing region, which you absolutely should visit on your next trip to France.
Average, 10 Qns, Snyper3000, May 25 15
Average
Snyper3000
335 plays
18.
  A Grand Tour of France II    
Multiple Choice
 10 Qns
Intending to make it back to Paris in the first quiz, we were stuck in Carcassonne in southwestern France. Now it's time to buckle down and work our way back to Paris. Identify the French landmarks.
Average, 10 Qns, jstagamtome, Aug 14 13
Average
jstagamtome
2062 plays
19.
  Take a Trip to Brittany!    
Multiple Choice
 10 Qns
Brittany (Bretagne in French) is mainly the large peninsula in north-western France; it is famous for its Celtic culture and its waters (such as the Loire River and the Atlantic Ocean).
Average, 10 Qns, allofme, May 13 23
Average
allofme
May 13 23
2584 plays
20.
  Languedoc-Roussillon: Vineyards and Volcanoes    
Multiple Choice
 10 Qns
This wine growing region of southern France offered a strategic site on the Mediterranean for the seafaring nations of the past and is now invaded by sun worshippers today. Bonne Chance!
Average, 10 Qns, jules44, Feb 17 21
Average
jules44
Feb 17 21
467 plays
21.
  Do You Know the Region Auvergne?    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the Auvergne, one of the most beautiful French regions, situated in the centre of France. People usually think it's only countryside and lost in the middle of nowhere. This may be true, but you will see that it's not only that.
Average, 10 Qns, Quiterie, Jul 31 22
Average
Quiterie
Jul 31 22
519 plays
22.
  Hautes-Pyrénées    
Multiple Choice
 10 Qns
Brush up your French, dust off your bikes, and come for a Pyrenean tour around the breathtaking scenery of this part of France.
Average, 10 Qns, jules44, Jul 16 09
Average
jules44
447 plays
23.
  Normandy: History and Beauty editor best quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Apple orchards, lush green fields, colorful cows, manor homes, Camembert, D-Day beaches, and Calvados make Normandy a memorable and worthwhile destination. Come along!
Difficult, 10 Qns, jstagamtome, Mar 14 07
Difficult
jstagamtome
1658 plays
24.
  Montpellier Mania    
Multiple Choice
 10 Qns
Just recently, I went on an exchange trip to Montpellier, France. Here is a quiz for other people who have had the chance to go to this beautiful city.
Average, 10 Qns, Link_237, Apr 10 17
Average
Link_237
369 plays
25.
  Corsica - L'Île de Beauté    
Multiple Choice
 10 Qns
Justifiably called L'Île de Beauté, or The Beautiful Island, Corsica is a glorious and sunny mix of dramatic mountains and wonderful beaches.
Average, 10 Qns, Bazzoomer, Oct 20 20
Average
Bazzoomer
Oct 20 20
293 plays
26.
  Places in Provence    
Multiple Choice
 10 Qns
No French region is more imbued in beauty and culture than Provence. See if you know the towns of Provence.
Tough, 10 Qns, jstagamtome, Jan 30 04
Tough
jstagamtome
916 plays
27.
  Fun Facts about Nice!    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a quiz on one of my favourite vacation spots! (By the way, if you didn't know - Nice is in France.)
Tough, 10 Qns, ladymacb29, Sep 09 09
Tough
ladymacb29 editor
918 plays
Related Topics
  French Football [Sports] (3 quizzes)

  French Music [Music] (5 quizzes)

  Mixed France [General] (8 quizzes)

  France Cycling [Sports] (39 quizzes)

  French Language [World] (104 quizzes)

  French History [History] (41 quizzes)

  French: Famous & Historical [People] (7 quizzes)

  French Films [Movies] (5 quizzes)

  French Foods [Hobbies] (24 quizzes)

  French Literature [Literature] (9 quizzes)

  French Royals [People] (41 quizzes)


France Trivia Questions

1. Nouvelle-Aquitaine is slightly larger than which European country?

From Quiz
France: All about Nouvelle-Aquitaine

Answer: Austria

Nouvelle-Aquitaine encompasses an area of around 32,445 square miles (84,035 square km) and makes up around an eighth of the territory of mainland France. Nouvelle-Aquitaine has existed since 2014, merging three former regions of France: Limousin and Poitou-Charentes and Aquitaine.

2. Of which French department is Toulouse the capital?

From Quiz Toulouse

Answer: Haute-Garonne

Haute-Garonne is in Occitanie, France's southernmost region, which is bordered by Spain and Andorra to the south. It is one of the original 83 departments formed during the French Revolution. Like many French departments, it is named after a river (the Garonne in this case, which enters France from Spain in the town of Fos).

3. Perigord is a region in France, famous for its history, food and landscapes. Where in the "Hexagon" is it located?

From Quiz Perigord, a Wonderful Region

Answer: Southwest, not bordering any country

France is roughly shaped like a hexagon, hence its nickname. Perigord is located about 130 km (80 mi) east of Bordeaux, about 150 km (93 mi) north of Toulouse, and about 100 km (62 mi) south west of Limoges. It is part of the Aquitaine region. Spain is the closest country south of Perigord, but still quite a way away, about 250 km (155 mi).

4. Which large city is situated in the southwest of France and capital of the Midi-Pyrénées région?

From Quiz Vive la France!

Answer: Toulouse

Toulouse had a population of 440,204 in 2009. The city has the largest space centre and aerospace industry in Europe.

5. In what kind of landform is Paris located?

From Quiz La Belle France

Answer: River Basin

The beautiful city of Paris is in the basin of the Seine River, which rises near Dijon in north-eastern France and flows for 776km, through the capital, and on into the English Channel at Le Havre. Ocean-going ships can travel inland as far Rouen, which is 120 km from the sea. The river is also used by commercial and recreational vessels for most of its length. The ashes of Joan of Arc were thrown into the Seine after she was burnt in 1431. Napoleon wanted to be buried on its banks, but his wish was not carried out and he has a magnificent tomb in Les Invalides, previously a military hospital, but later a spectacular museum.

6. The capital of the department of Corse-du-Sud (South Corsica), this coastal town is also the largest town on the island, and was the birthplace in 1769 of one of France's most famous men. Name the town.

From Quiz Corsica - L'Île de Beauté

Answer: Ajaccio

In 2008, Ajaccio's population was just over 65,000, while Bastia's was 44,000, and Porto-Vecchio's was 11,000. Corte is the only inland town among the possible answers, and is the smallest of them, at only 7,000.

7. Languedoc-Roussillon, one of the (up until 2011) 26 regions of France, was further sub-divided into five departments. Located in the Hérault department, what is the largest city and capital of the region?

From Quiz Languedoc-Roussillon: Vineyards and Volcanoes

Answer: Montpellier

The five departments are Hérault, Gard, Aude, Lozère and Pyrénées-Orientales. When Languedoc was a province the boundaries extended further and included the provincial capital of Toulouse. The provinces were abolished in the French revolution and Toulouse is now the capital of Midi-Pyrénées region. Montpellier boasts one of the largest pedestrian zones in Europe with Place de la Comédie and its trademark fountain of "The Three Graces". Over the centuries the boundary of the area has changed but the original oval shape is now marked with black marble on the ground. Other sites of interest in Montpellier include a triumphal arch built at the end of the seventeenth century as an imitation of the the gates of Paris to honour King Louis XIV; and the eighteenth century St Clement aqueduct modelled after the more well known Pont du Gard.

8. What French region is Montpellier situated in?

From Quiz Montpellier Mania

Answer: Occitanie

It was previously located in Languedoc-Roussillon, a former administrative region of France. Since 1 January 2016, it became part of the region Occitanie.

9. What is the name of the mountains massif that occupies almost all the region, and what is the name of its highest summit?

From Quiz Do You Know the Region Auvergne?

Answer: Massif Central / Puy-de-Sancy

The Massif Central occupies 85000 km², on 18 départements. It is a range of very old (500 million years) volcanoes. The most recent volcanoes form the "chaîne des Puys". Its highest summit is the Puy-de-Sancy (1886 m). Another popular peak in the Massive Central is Puy-de-Dôme, the top of which is easy to reach on foot (local schools often do it). The town of Clermont-Ferrand, the prefecture, is at the foot of the Puy-de-Dôme. The Puy du Pariou is another summit (1210 m) of the Massif Central. The Massif Central is one of the most visited places in France. It is very beautiful, especially seen from the sky. There is a park called "Vulcania", about volcanoes in the Massif Central. There are also ski resorts. However, these mountains are the reason that the Auvergne has always been, and pretty much still is, away from the major routes and therefore from the rest of the country. The Massif Armoricain is situated in Brittany and Normandy; Ménez Kador and Roc'h Ruz are two of its summits.

10. The Breton flag consists of two colours. Can you name them?

From Quiz Take a Trip to Brittany!

Answer: blanc et noir (white and black)

The eleven ermines on the canton stand for the eleven types of Celtic people living in Brittany (Bretagne). The black and white stripes stand for the different dialects of Bretonne and French. You see the flags, for some reason, mostly in "labour disputes" (strikes).

11. Normandy is geographically divided into two regions. What are these?

From Quiz Normandy: History and Beauty

Answer: Basse and Haute

"Upper" and "Lower" Normandy are distinct regions with different traditions, topography and products.

12. Known as Lugdunum by the Romans, this large city is the birth place of France's most famous puppet and is renowned for its gastronomy:

From Quiz Cities of France

Answer: Lyon

Created in the early 1900s, Guignol is the puppet that represents Lyon's sense of humor. Lyon is also famous for its "quenelles", "boudins" and many other fine gastronomic products.

13. By what name is the French national flag known?

From Quiz France

Answer: The Tricolor

The three colours convey the principles of liberty, equality, and fraternity.

14. What is the road that goes next to the water in Nice called?

From Quiz Fun Facts about Nice!

Answer: Promenade des Anglais

This is the road you see in all the postcards of the beach.

15. Bordeaux is the capital of Nouvelle-Aquitaine. What is the name for the harbour located here?

From Quiz France: All about Nouvelle-Aquitaine

Answer: Port of the Moon

Situated along the right bank of the River Garonne, Port de la Lune or "Port of the Moon" has been established since the Medieval Period of Europe. It covers around 40% of the city's whole area. Due to the long and lucrative history of wine trade in the area, there are many neoclassical buildings in the area that have stood since the Age of Enlightenment. The Port of the Moon gets its name from its crescent shape. It has been listed as a UNESCO World Heritage Site since 2007.

16. Lille is the capital of Hauts-de-France. The city is located on which river?

From Quiz France: All about Hauts-de-France

Answer: Deûle

Lille is located close to France's international border with Belgium. Lille is known for the Lille Cathedral, a Catholic cathedral of neo-gothic style. Construction started in 1854, and took almost 150 years to complete, being finally finished in 1999. Lille is also notable for the Palais des Beaux-Arts de Lille, one of the oldest and largest museums in France. The museum was established at the request of Napoleon Bonaparte, who wished to spread his appreciation of art. The Deûle River runs through Lille and is known for its picturesque water garden.

17. I've been told that a visit to see the Gros Horloge is well worthwhile. In which city, the capital of the Normandy region, will I find it?

From Quiz Lost in France

Answer: Rouen

Historians among you will know that Rouen is where Joan of Arc was executed by burning in 1431 and it is amazing that parts of the clock pre-date this event. Le Gros Horloge, which simply means 'the big clock' in English, has a mechanism made in 1389, although the rest of the clock is later. It is situated in an archway, which was built between 1527 and 1529, in a street which leads to the square where Joan met her end. The clock has survived numerous wars and is well worth a visit.

18. One of Toulouse's most recognisable characteristics is its buildings, made from local terracotta. These buildings gave the city its nickname as a result of their distinct colour - can you guess what it is?

From Quiz Toulouse

Answer: The Pink City

Or, in French, 'la Ville Rose'. The clay used to make the bricks for the pinkish-red buildings of Toulouse comes from the local clay terraces formed by the Garonne, and its high iron oxide gives the bricks their signature colour. The practice of using this clay for bricks dates back as far as the Roman age, and there are still a few buildings left over from that period, such as an amphitheatre. Another nickname for Toulouse is the 'Cité des Violettes', due to the spread of violets around the area after they were introduced to the city in the mid-19th century. The city even has its own festival, 'la Fête de la Violette', celebrating the flower.

19. What is the main river that crosses Perigord?

From Quiz Perigord, a Wonderful Region

Answer: Dordogne

The Dordogne River has given its name to the Department of Dordogne which constitutes Perigord. Perigord is, in fact, the name of a former province. The Dordogne River has shaped stunning landscapes; it is also a slow-flowing river that offers tourists small beaches and water activities such as kayaking, swimming and short cruises.

20. Bordeaux is found in which region, located on the Southwest Atlantic coast of France?

From Quiz Vive la France!

Answer: Aquitaine

Bordeaux is the capital of Aquitaine. The region contains five departments: Dordogne, Lot et Garonne, Pyrenees Atlantique, Landes and Gironde. Located in Aquitaine is Medoc, the major wine-producing area of France. Aquitaine was ruled by the English from 1154 until the end of the 100 Years War.

21. Between France and the UK are the waters of the English Channel. What is it called in France?

From Quiz La Belle France

Answer: La Manche

The literal translation of La Manche is 'the sleeve'. The Channel is an arm of the sea linking the Atlantic to North Sea. At its closest point (i.e., between Calais and Dover), it is only 34km wide. The department of La Manche, in Normandy, is still a mainly rural area with beautiful green grasslands and long sandy beaches, which were used by the allies for the D-day landings. Today this area is a place of pilgrimage for those who want to visit an historic place in western history.

22. GR20, described as the toughest long-distance trail in Europe, runs for 125 miles from Calenzana, in the extreme northwest of Corsica, through the heart of the mountains to Conca in the extreme southeast. What does GR stand for?

From Quiz Corsica - L'Île de Beauté

Answer: Grande Randonnée

GR20, also known as The Corsican Haute Route, is an amazing long distance trail. The variety of scenery is extraordinary, and is especially dramatic around the crux of the route, La Cirque de la Solitude, where fixed chains help you down steep rock faces. For almost all of the route, you are above 5,000', with the highest point at 7,355', and you will go up and down well over 33,000' if you do the whole trail.

23. Situated at the foot of Mount Saint Loup, the last spur of the Auvergne volcano chain, the town of Agde was established 2,600 years ago by which civilisation?

From Quiz Languedoc-Roussillon: Vineyards and Volcanoes

Answer: Greek

750,000 years ago the volcanic eruption of Mount St Loup created two lava flows from which a basalt mound formed. Attracted by the rich soil and strategic position the Greeks arrived in the fifth century BC and the town arose on this geographical feature. They named the town "Agathe Tyche" meaning good fortune. The black basalt rock is ever-present in all buildings making the architecture unique.

24. On 12 September 1940 four teenagers made an important discovery of Paleolithic paintings in which caves near Montignac, Dordogne?

From Quiz The Caves of France

Answer: Lascaux

The caves are 16,000 years old and contain nearly 2000 figures of animals, humans and abstract. One drawing of a bull measures 17ft (5.2m). Since the year 2000 the caves have had problems with a fungus which is believed to have arisen due to the air conditioning system used. The Chauvet caves in the Rhône-Alpes region actually contain older caves paintings; these are estimated to be more than 30,000 years old which makes them some of the oldest in the world.

25. Whilst enjoying the scenery at the less commercialised Cirque de Troumouse, you are quite likely to see, and most certainly hear the sharp whistles made by, these Pyrenean rodents. Name them.

From Quiz Hautes-Pyrénées

Answer: Marmots

The Cirque de Troumouse is much wilder and quieter than Gavarnie. You pay money at the entrance of the park and then take your vehicle through a series of hair-raising, sharp climbing hairpin bends to a reach the plateau at the head of the Cirque. You are above the tree line at a height of over 2000m above sea level. The dramatic 10km curved wall of rock towers over 1000m around you, with the highest point being Pic de la Munia at 3133m (10279 ft). A large statue of the Virgin Mary at the centre of the plateau provides the best place for a view back down the valley. The Cirque de Troumouse is also a place for rare species of flora, such as gentians, as well home for Izards and Pyrenean Chamois; you may also be lucky enough to see a vulture or golden eagle. Marmots, which are a type of ground squirrel, can be seen sitting on rocks and even at the edge of the road.

26. There is a big building in the very center of Montpellier where operas have traditionally been housed. What is it called?

From Quiz Montpellier Mania

Answer: Le Corum

Le Corum has also been used as a conference center. It is a modern and multifaceted structure. Its name comes from Latin, which French, and every other romance language, is derived from.

27. How many départements are in the Auvergne region?

From Quiz Do You Know the Region Auvergne?

Answer: 4

There are four départements : Cantal, Haute-Loire, Puy-de-Dôme (where Clermont is) and Allier. Unfortunately, the Puy-de-Dôme is more developed than the other départements, due to the presence of the prefecture Clermont (or Clermont-Ferrand, it is the same): the urban area of this town gathers almost one third of the population of the region.

28. In response to the the incredible popularity of the island with tourists, the French have given Corsica a rather pretty nickname. What is it?

From Quiz Corsica: Un Paradoxe Français - La Géographie

Answer: "L'île de Beauté" - The Island of Beauty

The island of Corsica has also been known as "the scented isle", or "l'île parfumée" in French. With a static population of around 261,000 residents, Corsica sees around 2,000,000 tourists per year, and the vast majority of these are French. The rather unspoilt appearance of Corsica has also led to the nickname "jewel of the Ligurian Sea" being used. With its 650-mile (1,000km) littoral, Corsica also boasts around 20% of France's coastline. The various pet names given to the island by France are a clear indication of the ecological state of the island. The lush, dense forests of acacia, holly oak, and chestnut trees along with vast floral fields filled support many rare faunae that can only be found on Corsica. The nickname of "the scented isle" comes from a certain type of thick undergrowth unique to Corsica. This thick undergrowth is known as "maquis", and is made up of a variety of sweet smelling plants, which include lavender, myrtle, and heather. It is, in its way, the Corsican equivalent of the South African "feinbos". The maquis is famous for something a little more salacious than the heady scents, though. In Corsica, to escape government persecution, one didn't head for the hills. One headed for the maquis. Here, fugitives could happily bed down with very limited intervention from other fugitives, and there was little threat of being found and captured!

29. Quiberon is which type of geographical feature?

From Quiz Take a Trip to Brittany!

Answer: a peninsula

Quiberon is the home to the best canned tuna in the world (at least to me).

30. Which city in Provence known for production of perfume and for being the birthplace of a French admiral who fought with the Americans at Yorktown?

From Quiz Places in Provence

Answer: Grasse

Now importing most of the flowers it uses, it is still a center for producing the scents used in many new perfumes. The admiral Count de Grasse prevented the British from escaping by sea, thus ending the American revolution.

This is category 3850
Last Updated Feb 24 2024 5:45 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.