FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
New York Quizzes, Trivia and Puzzles
New York Quizzes, Trivia

New York Trivia

New York Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States N-O

Fun Trivia
79 New York quizzes and 1,106 New York trivia questions.
Sub-Categories:
New York City New York City (47 quizzes)
1.
The Newsbreaking State of New York
  The Newsbreaking State of New York   popular trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
New York is a Mid-Atlantic state that is full of lovely things to see and do. Come with me and take a quick tour.
Average, 10 Qns, dcpddc478, Sep 30 18
Average
dcpddc478
Sep 30 18
543 plays
2.
A Trip to Upstate New York
  A Trip to Upstate New York    
Photo Quiz
 10 Qns
Follow this retracing of my trip in the summer of 2016 to western New York state.
Average, 10 Qns, bernie73, May 14 20
Average
bernie73 gold member
May 14 20
269 plays
3.
  Buffalo, N.Y.   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A short quiz about a great city, Buffalo,New York.
Average, 10 Qns, shamrock12, Dec 07 15
Average
shamrock12
379 plays
trivia question Quick Question
This 'Piano Man' was born in the Bronx and raised in Hicksville, Long Island. Who is he?

From Quiz "A Very, Very Long Island"




Related Topics
  New York Famous People [People] (9 quizzes)

  New York Giants [Sports] (25 quizzes)

  New York Jets [Sports] (7 quizzes)

  Mixed New York [General] (9 quizzes)

  New York Sports [Sports] (6 quizzes)

  New York Knickerbockers [Sports] (8 quizzes)

  New York Mets [Sports] (49 quizzes)

  New York Yankees [Sports] (94 quizzes)

  New York History [History] (15 quizzes)

  New York Islanders [Sports] (12 quizzes)

  New York Rangers [Sports] (9 quizzes)

  New York Subway [World] (8 quizzes)


New York Trivia Questions

1. What is the geographic location of Buffalo, N.Y.?

From Quiz
Buffalo, N.Y.

Answer: Western end of New York State

Buffalo is the second most populous city in New York State. The Buffalo metropolitan area population (258,703 in 2013) is the 45th largest in the United States.

2. Buffalo was initially laid out in 1804. By 1825, the city had grown exponentially in both commerce and population. What was the cause for such growth?

From Quiz Buffalo, N.Y.

Answer: The completion of the Erie Canal

The completion of the canal, which connected the Atlantic Ocean to the Great Lakes, made Buffalo the western terminus and a major shipping point for finished goods going west and grain and other commodities being shipped east.

3. Which part of the interstate highway system provides travel from the capital Albany to Buffalo?

From Quiz Buffalo, N.Y.

Answer: Interstate 90 ( NY State Thruway)

I-90 traverses the state from Albany to Buffalo.

4. On September 6, 1901 Buffalo achieved the kind of notoriety that no city wants. What caused this?

From Quiz Buffalo, N.Y.

Answer: The assassination of President William McKinley

McKinley, the 25th President of the United States, was shot by Leo Czolgosz at the Buffalo Exposition. His Vice President, Theodore Roosevelt, was sworn in to succeed him.

5. Buffalo boasts a beautiful and spacious park system. Who was the designer of the park system?

From Quiz Buffalo, N.Y.

Answer: Frederick Law Olmstead

Olmstead also designed Central Park and Prospect Park in New York City.

6. Buffalo was the home of which American president?

From Quiz Buffalo, N.Y.

Answer: Millard Fillmore

Millard Fillmore became the 13th President upon the death of Zachary Taylor in 1850. Fillmore served until 1853. He was not nominated in the 1852 election. He ran in the 1856 election as a Whig but was defeated by James Buchanan. After public life, Fillmore retired to Buffalo where he became the first chancellor of the University of Buffalo. Fillmore died in 1874. He is interred at Buffalo's Forest Lawn cemetery.

7. Buffalo is located less than 20 miles from one of America's best known natural wonders. What is the name of that place?

From Quiz Buffalo, N.Y.

Answer: Niagara Falls

There are three waterfalls: Horseshoe Falls; American Falls; and the Bridal Veil Falls. The Horseshoe Falls lie mostly on the Canadian side, while the American Falls and the Bridal Veil Falls are entirely on the American side.

8. Buffalo is situated on which Great Lake?

From Quiz Buffalo, N.Y.

Answer: Erie

Lake Erie is the shallowest of the five great lakes. This contributes to the massive lakefront snow storms that Buffalo receives.

9. Buffalo is located directly across from which Canadian city?

From Quiz Buffalo, N.Y.

Answer: Fort Erie

Buffalo is located on the eastern end of Lake Erie, opposite Fort Erie, Ontario, and at the beginning of the Niagara River.

10. There are 62 counties in New York State. What county is Buffalo located in?

From Quiz Buffalo, N.Y.

Answer: Erie County

Buffalo is the seat for Erie County. It is also the central location for Erie County Supreme and County Courts as well as the offices for New York State Office of Court Administration for the Eighth Judicial District, which includes Erie County.

This is category 3926
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.