FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Cruise Tom Quizzes, Trivia and Puzzles
Cruise Tom Quizzes, Trivia

Tom Cruise Trivia

Tom Cruise Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities C-D

Fun Trivia
8 Tom Cruise quizzes and 90 Tom Cruise trivia questions.
1.
  Tom Cruise Fans Only    
Multiple Choice
 10 Qns
Easy questions for any Tom Cruise fans out there, who love him as much as me!
Average, 10 Qns, different, Feb 03 07
Average
different
7711 plays
2.
  All About Tom Cruise Multiple Choice Quiz    
Multiple Choice
 20 Qns
This quiz contains some questions about Tom's life and family. Have fun!
Average, 20 Qns, AW623, Jan 12 11
Average
AW623
8536 plays
3.
  Cruising for a Bruising    
Multiple Choice
 10 Qns
Tom Cruise is an ageless wonder who has done many movies. What do you know about this man?
Average, 10 Qns, dcpddc478, Sep 11 18
Average
dcpddc478
Sep 11 18
436 plays
4.
  Tom, the Top Gun    
Multiple Choice
 10 Qns
Tom, he's top gun!
Average, 10 Qns, tcmIV, Sep 29 15
Average
tcmIV
6597 plays
5.
  10 Questions about Tom Cruise    
Multiple Choice
 10 Qns
I am not a fan of Tom Cruise, but I find his antics somewhat entertaining. Crazy as a coot, how much do you know about Tom?
Average, 10 Qns, YeuxdelaMere, Jun 21 10
Average
YeuxdelaMere
914 plays
6.
  The Ultimate All About Tom Cruise Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is entirely about the actor Tom Cruise. It is a part of my celebrity quiz series. Enjoy!
Average, 10 Qns, pinkblush2, Mar 19 14
Average
pinkblush2
6190 plays
7.
  Oh My Gosh ... It's Tom Cruise!    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a quiz to test your knowledge on the wonderful (and gorgeous) actor, Tom Cruise. Good luck and have fun!
Tough, 10 Qns, sprinkles, Jun 27 19
Tough
sprinkles
Jun 27 19
5728 plays
8.
  Difficult Tom Cruise Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
How much of a Tom Cruise fan do you think you are? Take this quiz and find out!
Difficult, 10 Qns, kaha, Jun 30 21
Difficult
kaha
Jun 30 21
5546 plays
trivia question Quick Question
When Tom was young, what job did he plan on having?

From Quiz "All About Tom Cruise"




Related Topics
  Cruise, Tom [Movies] (6 quizzes)

  Minority Report [Movies] (3 quizzes)


Tom Cruise Trivia Questions

1. What was Tom Cruise's break-through movie?

From Quiz
Tom Cruise

Answer: "Risky Business" (1983)

"Risky Business" set Tom on the map of genuine A-listers. This movie features the infamous pink shirt scene, after Cruise's character, Joel Goodson, blasts the stereo and drinks some of his father's liquor. Cruise turns his parents' home into a brothel for the weekend, but still manages to get into Princeton and put the house back to normal right before his parents get back. That's Hollywood for you.

2. When was Tom born?

From Quiz Tom, the Top Gun

Answer: July 3, 1962

He was born in July.

3. When was Tom born?

From Quiz All About Tom Cruise

Answer: July 3rd, 1962

Thomas Cruise Mapother IV was born on July 3, 1962 in Syracuse, New York.

4. When Tom Cruise married Nicole Kidman in December 1990, she was his____ wife?

From Quiz Tom Cruise Fans Only

Answer: 2nd

He married Mimi Rogers in 1987, and Nicole Kidman in 1991. He divorced both of them.

5. What was the tv show called that he directed back in 1993?

From Quiz Oh My Gosh ... It's Tom Cruise!

Answer: 'Fallen Angels'

It had Dan Hedays and Gary Oldman among the cast.

6. What is Tom's real last name?

From Quiz All About Tom Cruise

Answer: Mapother

Tom's real name is Thomas Cruise Mapother IV.

7. "Magnolia" was his ________ nomination for an Academy Award?

From Quiz Tom Cruise

Answer: 3rd

Tom was nomintated for best supporting actor 'Magnolia' (1999) for best actor 'Jerry Maguire' (1996) and best actor 'Born on the Fourth of July' (1989). He did not win any Oscar!

8. Tom Cruise is an outspoken member of which church?

From Quiz Cruising for a Bruising

Answer: Scientology

Tom is a scientologist. He has been a member since 1990. He credits the church with helping him to overcome dyslexia.

9. Which movie did Tom Cruise NOT act in?

From Quiz Tom Cruise

Answer: "Damages" (2007)

"Damages" is a television show that Cruise has nothing to do with. *In "Vanilla Sky," Cruise plays the role of David Aames. Aames starts out with a charmed life until part of his face becomes disfigured from a car accident, which he will do anything to repair. After he kills his girlfriend, he is offered to be put into a cryogenic freezing state until a cure for him may be discovered. *In 2002's "Minority Report," Cruise plays pre-crime officer John Anderton in the year 2054. In the movie, there are three humans, known as precogs, who see future murders, and report it to the officers to stop them from occurring. The only problem is that on of the precogs sees Cruise's character committing a murder in a few days, causing him to go on the run. *In "Austin Powers: Goldmember," Cruise makes a cameo appearance at the beginning of the movie, pretending to be Mike Myers' character (Austin Powers) for a future feature film.

10. In which state was Tom born?

From Quiz Tom, the Top Gun

Answer: New York

He was born in Syracuse, New York.

11. What is Tom's full name?

From Quiz Tom Cruise Fans Only

Answer: Thomas Cruise Mapother IV

His full given name at birth is Thomas Cruise Mapother IV.

12. What was his character's name in his first movie?

From Quiz Oh My Gosh ... It's Tom Cruise!

Answer: Billy

His first movie was in 1981 titled 'Endless Love'.

13. What is the name of Tom's mother?

From Quiz All About Tom Cruise

Answer: Mary Lee

14. What movie was Tom's film debut?

From Quiz Tom Cruise

Answer: 'Endless Love'

Cruise made his film debut in 1981's 'Endless Love.'

15. Which movie did Cruise film in 1990 that is about auto racing?

From Quiz Cruising for a Bruising

Answer: Days of Thunder

The 1990 film "Days of Thunder" is a film about racing automobiles. It starred Cruise, Robert Duval and Randy Quaid. This film spawned two video games ad was nominated for an Academy Award for Best Sound Mixing.

16. What is the name of Cruise's first-born?

From Quiz Tom Cruise

Answer: Suri

While Cruise has two adopted children with ex-wife Nicole Kidman, his first-born daughter, Suri, is with Katie Holmes. Suri was born on April 18, 2006.

17. When Tom was young, what job did he plan on having?

From Quiz All About Tom Cruise

Answer: Priest

Tom was a Franciscan seminary student and planned on becoming a priest.

18. When Katie Holmes gave birth to Suri, it was child number ____ for Tom Cruise?

From Quiz Tom Cruise Fans Only

Answer: 3

He has two adopted children, Isabella and Connor, and a daughter Suri with Katie Holmes.

19. In 1992, Cruise appeared in an educational video dealing with what topic?

From Quiz Oh My Gosh ... It's Tom Cruise!

Answer: HIV and AIDS

It was appropriately called 'Time Out: The Truth About HIV, AIDS, and You'.

20. When was Tom born?

From Quiz All About Tom Cruise

Answer: July 3, 1962

21. Tom Cruise played an uncredited bit part in which movie?

From Quiz Tom Cruise

Answer: 'Young Guns'

Tom Cruise appeared briefly in a gun fight at McSweens.

22. Which movie earned Cruise a Golden Globe?

From Quiz Tom Cruise

Answer: "Born on the Fourth of July" (1989)

"Born on the Fourth of July" won Cruise one of three Golden Globe awards. Cruise's characer feels motivated to serve his country in Vietnam, but his life spirals out of control during and after the war. The movie is based on a true story. Interesting fact: While "Interview With A Vampire" was a huge hit, author Anne Rice was very opposed to Cruise being cast, as she wanted River Phoenix to star in the role instead.

23. Tom received his first Academy Award nomination for what movie?

From Quiz All About Tom Cruise

Answer: "Born on the Fourth of July"

His second nomnation came 7 years later in "Jerry Maguire", which was released in 1996 and costarred Cuba Gooding Jr. and Renee Zellweger.

24. Which film starred Tom Cruise and Dustin Hoffman playing brothers?

From Quiz Tom Cruise Fans Only

Answer: Rain Man

In this film, Dustin Hoffman played the part of Tom's autistic brother.

25. "Eyes Wide Shut" was Tom Cruise's _______ movie that was based on a book?

From Quiz Tom Cruise

Answer: 9th

'Eyes Wide Shut' (1999), 'Interview with the Vampire' (1994), 'The Firm' (1993), 'Born on the Fourth of July' (1989), 'The Colour of Money' (1986), 'Cocktail' (1988), 'Taps' (1981), 'The Outsiders' (1983), and 'Endless Love' (1981)

26. What is the name of the 1981 film that featured Cruise starring with George C. Scott and Timothy Hutton?

From Quiz Cruising for a Bruising

Answer: Taps

The movie "Taps" was the second film to feature Tom Cruise. It is about the antics of a group of military school students who take over their school in order to save it from shutting down.

27. Where did Tom propose to third wife, Katie Holmes?

From Quiz Tom Cruise

Answer: On top of the Eiffel Tower

Cruise popped the question after mere months of dating, on top of the Parisian site. The two later married in Bracchiano, Italy, on November 18, 2006.

28. What church did Tom join in 1990?

From Quiz All About Tom Cruise

Answer: Church of Scientology

Tom claimed that the Church of Scientology helped cure him of dyslexia.

29. The sequel to 'The Hustler' starred Tom Cruise: what was its name?

From Quiz Tom Cruise Fans Only

Answer: The Color of Money

Tom didn't star in the original film, but was in the sequel.

30. Tom has been nominated for an Academy Award for 'Magnolia', 'Jerry Maguire' and 'Born on the Fourth of July'. Out of those, how many has he won?

From Quiz Oh My Gosh ... It's Tom Cruise!

Answer: 0

He was nominated in 1990, 1997, and 2000 but unfortunately, never won.

This is category 16043
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.