FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Minority Report Quizzes, Trivia and Puzzles
Minority Report Quizzes, Trivia

Minority Report Trivia

Minority Report Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P

Fun Trivia
3 Minority Report quizzes and 35 Minority Report trivia questions.
1.
  Report on "Minority Report"    
Multiple Choice
 15 Qns
The first team-up between Tom Cruise and Steven Spielberg, this sci-fi thriller focuses on a future where murder can be foretold.
Average, 15 Qns, billybob87, Aug 31 08
Average
billybob87
2867 plays
2.
  Minority Report    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on the movie 'Minority Report'. Some questions go beyond the theatrical release.
Average, 10 Qns, voldermort31, Mar 24 05
Average
voldermort31
2012 plays
3.
  "Minority Report" The Movie    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz contains assorted questions about the movie "Minority Report."
Easier, 10 Qns, sk8_88, Nov 08 10
Easier
sk8_88
3187 plays
trivia question Quick Question
Who framed John for the murder of Danny Whitwer?

From Quiz ""Minority Report" The Movie"




Related Topics
  Cruise, Tom [Movies] (6 quizzes)

  Cruise, Tom [Celebrities] (8 quizzes)

  Dick, Philip K [Literature] (4 quizzes)


Minority Report Trivia Questions

1. Who is the main character in this movie?

From Quiz
"Minority Report" The Movie

Answer: John Anderton

John Anderton was played by Tom Cruise.

2. What is Tom Cruise's character name?

From Quiz Report on "Minority Report"

Answer: John Anderton

The others are from the other thrillers of summer 2002: "Sum of All Fears", "Bourne Identity", and "Bad Company".

3. Who was the main character supposedly going to kill?

From Quiz "Minority Report" The Movie

Answer: Leo Crow

Leo Crow was a child abductor in this movie.

4. What do pre-cogs do?

From Quiz Minority Report

Answer: Predict future murders

They dream about the future murders. Their dreams were projected on a a screen. Precrime figured out who was going to be murdered, who does the murder and where they were going to be murdered and then puts a stop to it.

5. What is Tom Cruise's job rank, in the PreCrime department?

From Quiz Report on "Minority Report"

Answer: Chief

He's the boss of the PreCrime division.

6. Who plays Detective Danny Witwer, the FBI agent investigating the PreCrime division?

From Quiz Report on "Minority Report"

Answer: Colin Farrell

Colin Farrell was also in the movies "Hart's War" and "Tigerland". He can be seen in the 2003 movie "Daredevil" as the assassin Bullseye.

7. What is the name of the woman pre-cog?

From Quiz Minority Report

Answer: Agatha

The other two were male twins.

8. Who plays Agatha, one of the PreCogs?

From Quiz Report on "Minority Report"

Answer: Samantha Morton

Tom Cruise commented to the media that he was often surprised at the strength of her performances.

9. Who framed John for the murder of Danny Whitwer?

From Quiz "Minority Report" The Movie

Answer: Lamar

Lamar is the 'Father of Precrime'.

10. What was the name of the character played by Tom Cruise?

From Quiz Minority Report

Answer: John Anderton

John Anderton works for precrime...until it all turns on him.

11. Who played Lamar Burgess, the corrupt leader of PreCrime?

From Quiz Report on "Minority Report"

Answer: Max von Sydow

An actor and director, this Swedish guy has over 100 movies to his credit.

12. Who was the most gifted precog?

From Quiz "Minority Report" The Movie

Answer: Agatha

Agatha was the female precog, and Arthur and Dashiell were the two male twin precogs.

13. What does somebody get changed to change their identity?

From Quiz Minority Report

Answer: eyeballs

They have somebody else's eyeballs put into their eye sockets! YUK!

14. Who wrote the short story that inspired this movie?

From Quiz Report on "Minority Report"

Answer: Philip K. Dick

This author has written several science fiction stories, including one that inspired the 2002 movie, "Impostor".

15. What is the name of the organization that this movie is about?

From Quiz "Minority Report" The Movie

Answer: Precrime

Precrime ran for six years until they realized that the precogs could be wrong, because if you know your own future, you can change it.

16. What is the name of the man that is about to stab his wife and her lover with scissors, shown in the beginning?

From Quiz Report on "Minority Report"

Answer: Howard

This is the first "PreCrime" that we see.

17. This movie takes place in what year?

From Quiz "Minority Report" The Movie

Answer: 2054

They had tons of new technologies as well!

18. By the end of the film, how many murders have taken place since precrime started?

From Quiz Minority Report

Answer: 2

There was the murder which was thought to be a replay of a past murder, and Agent Danny Witwer's murder. There was somebody that killed themselves but that isn't murder...that is suicide! Leo Crowe also killed himself.

19. What is the name of the man Tom Cruise is supposed to kill, seen in one of the previsions?

From Quiz Report on "Minority Report"

Answer: Leo Crow

This was the man that was part of the setup for Tom Cruise, who is supposed to shoot him when he believes that the man killed his son. I love how all the events add up to put Tom in the murder situation, even though Tom doesn't even know who Crow is at the beginning of the movie.

20. What was John's position in the organization?

From Quiz "Minority Report" The Movie

Answer: Chief

After the precogs detected John's future killing, they threw him out of Precrime, but did not get the time to re-program the doors and machines so John could not enter the Precrime HQ.

21. What is the number of the room that Tom Cruise shoots the man in?

From Quiz Report on "Minority Report"

Answer: 1006

Tom goes into the wrong room at first because the 9 on the door has broken and rotated to the 6 position.

22. What did it mean when a brown ball fell down the chute?

From Quiz "Minority Report" The Movie

Answer: It's going to be a pre-meditated murder

The red ball indicated that it was not going to be a pre-meditated murder.

23. Who was the author of the book that the film was based on?

From Quiz Minority Report

Answer: Philip K. Dick

It's based on it but it's not the same as it!

24. What are the names of the other two PreCogs, the twins?

From Quiz Report on "Minority Report"

Answer: Arthur and Dashiell

Played by actual twins, Matthew and Michael Dickman. The names of the PreCogs were taken from famous mystery authors-- Agatha Christie, Arthur Conan Doyle, and Dashiell Hammiett.

25. What is a "minority report"?

From Quiz Report on "Minority Report"

Answer: a data stream where one PreCog differs from the other ones

There are three PreCogs, and the female is the most gifted. Sometimes her visions differ from the other two, and these visions are deleted so as not to worry the public.

26. What is the name of Agatha's mother?

From Quiz Report on "Minority Report"

Answer: Anne Lively

This is the character that eventually wants to take Agatha back. Lamar Burgess kills her to ensure the future of PreCrime.

27. What does Danny Witwer do just before he gets shot the second time?

From Quiz Report on "Minority Report"

Answer: kisses his medallion

His character was in training to be a priest before his dad was shot, so he's very religous.

28. Who plays Dr. Solomon Eddie, the man who alters Tom Cruise's eyes?

From Quiz Report on "Minority Report"

Answer: Peter Stormare

Peter Stromare is a Swedish actor who also appeared as the sleazy dealer in 2002's "Bad Company".

29. What is the last shot in the movie of?

From Quiz Report on "Minority Report"

Answer: the house the PreCogs live in

The other shots happen, but the house is the last shot. This was a great movie, great direction, great action, and enough twists in the plot to rival M. Night Shalyaman's work. Thanks for playing!

This is category 8639
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.