Quiz about Comedy of Errors
Quiz about Comedy of Errors

Comedy of Errors Trivia Quiz


Rowan Atkinson is a British comedy legend with successes in both TV and film. He's known for physical comedy and hapless characters who always seem to be on the losing side of life.

A multiple-choice quiz by AcrylicInk. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities A-B

Author
AcrylicInk
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
396,206
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
651
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 73 (5/10), pughmv (10/10), DirtyDave80 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. A king of British comedy, Rowan Atkinson was raised in the north of England. In which year was he born? Hint

1913
1940
1978
1955

2. Rowan Atkinson met and began to collaborate with a famous comedic writer during his time at Oxford University. What was the writer's name? Hint

David Walliams
Richard Curtis
Jo Brand
Ronnie Corbett

3. Atkinson wrote and performed in "Not the Nine O'clock News" alongside Pamela Stephenson, Mel Smith, and Griff Rhys Jones. What genre did the show fall into? Hint

Sitcom
Romantic comedy
Nature documentary
Sketch show

4. What was the name of the title character that Rowan Atkinson played in the 1980s? Hint

Blackadder
Sheldon Cooper
Del Boy
Alan Partridge

5. Mr Bean was one of Rowan Atkinson's most memorable TV characters. What made audiences laugh at Mr Bean? Hint

Humorous songs
Witty one-liners
Physical comedy
Political satire

6. Rowan Atkinson has appeared in a number of feature films. In which animated Disney film did he voice the character Zazu? Hint

The Great Mouse Detective (1986)
Mulan (1998)
The Lion King (1994)
Finding Nemo (2003)

7. What was the name of the secret agent Rowan Atkinson played in three movies in 2003, 2011, and 2018? Hint

Johnny English
Jim Band
Maxwell Smart
Austin Powers

8. Rowan Atkinson made an appearance at the opening ceremony of the 2012 Olympics. Which character did he play? Hint

Mr Bean
Father Gerald
He appeared as himself.
Harry Potter

9. Rowan Atkinson starred alongside Peter Capaldi in the tenth series of "Doctor Who".

True
False

10. Which honour was Rowan Atkinson awarded in 2013? Hint

Most Eminent Order of the Indian Empire
Knight of the Round Table
Commander of the Order of the British Empire
The Most Honorable Order of the Bath


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A king of British comedy, Rowan Atkinson was raised in the north of England. In which year was he born?

Answer: 1955

Rowan Atkinson was born in County Durham in 1955. He had three older brothers, including the notable economist, Rodney Atkinson. As a young adult, he attended Newcastle University and earned a degree in Electrical Engineering. He later went on to study at the Master's level at The Queen's College, Oxford.
2. Rowan Atkinson met and began to collaborate with a famous comedic writer during his time at Oxford University. What was the writer's name?

Answer: Richard Curtis

Richard Curtis and Rowan Atkinson were both part of the Experimental Theatre Club, a student dramatic society at the University of Oxford. The pair began to write together and collaborated on a BBC Radio 3 show called "The Atkinson People". But the partnership didn't end there: they went on to work together on TV projects and on films.
3. Atkinson wrote and performed in "Not the Nine O'clock News" alongside Pamela Stephenson, Mel Smith, and Griff Rhys Jones. What genre did the show fall into?

Answer: Sketch show

"Not the Nine O'clock News" ran from 1979 to 1982. It was a sketch show that parodied BBC 1's "Nine O'clock News" and featured satires on current news stories, as well as songs and spoof TV formats. The success of the series helped Atkinson to earn the lead role in a BBC1 sitcom in 1983.
4. What was the name of the title character that Rowan Atkinson played in the 1980s?

Answer: Blackadder

Blackadder was the title character in the BBC1 sitcom series that began in 1983 with "The Black Adder". Atkinson co-wrote the first series with Richard Curtis, but from the second series, Ben Elton took over as co-writer with Curtis. Atkinson remained in the lead role alongside Tony Robinson, who played Baldrick. A variety of other famous names in British comedy appeared in "Blackadder", including Hugh Laurie and Stephen Fry.

Blackadder always tried to do better in life, often in a dubiously moral way. Things rarely went the way he planned, however!
5. Mr Bean was one of Rowan Atkinson's most memorable TV characters. What made audiences laugh at Mr Bean?

Answer: Physical comedy

Mr Bean seemed to cause chaos wherever he went and rarely noticed the trouble he caused. For example, in "Mr. Bean Rides Again", he tried to save someone who was having a heart attack. When the ambulance arrived, however, he used it to jump-start his car battery, which drained the power out of the ambulance.

The series was so popular that it spawned an animated series, two feature films, and a wide array of other appearances across TV, commercials, and music videos.
6. Rowan Atkinson has appeared in a number of feature films. In which animated Disney film did he voice the character Zazu?

Answer: The Lion King (1994)

In 1994, Atkinson voiced Zazu, a red-billed hornbill in "The Lion King". Zazu was the head of the royal lions' household staff. Other feature films that Atkinson has appeared in include "Never Say Never Again", "Love Actually", and "Four Weddings and a Funeral" (the latter two were additional collaborations with writer Richard Curtis).
7. What was the name of the secret agent Rowan Atkinson played in three movies in 2003, 2011, and 2018?

Answer: Johnny English

Johnny English was an incompetent spy who worked for MI7. In "Johnny English", he was tasked with protecting the Crown Jewels and the future of the British royal family. Atkinson was nominated for Best Actor at the European Film Award for his performance in 2003. "Johnny English" was followed by "Johnny English Reborn" in 2011, and "Johnny English Strikes Again" in 2018.
8. Rowan Atkinson made an appearance at the opening ceremony of the 2012 Olympics. Which character did he play?

Answer: Mr Bean

When the Olympics came to London in 2012, the opening ceremony featured a vast array of British cultural icons. Mr Bean was one of those icons. He sat at a keyboard with the orchestra and played one note repeatedly during the theme from "Chariots of Fire". Overcome with boredom, he began to check his mobile phone and take photos.
9. Rowan Atkinson starred alongside Peter Capaldi in the tenth series of "Doctor Who".

Answer: False

Rowan Atkinson wasn't in the classic British sci-fi show "Doctor Who" with Peter Capaldi, but he did play the Doctor once. In 1999, a television special called "Doctor Who: The Curse of Fatal Death" was produced for a Comic Relief telethon. It was a parody of "Doctor Who", which was off air at the time.

The episode featured Rowan Atkinson as the Doctor and Jonathan Pryce as the Master. It was written by Steven Moffat and Richard Curtis was an executive producer. Other big names also took part in the episode: Richard E. Grant, Jim Broadbent, Hugh Grant, and Joanna Lumley all played versions of the Doctor in the TV special.
10. Which honour was Rowan Atkinson awarded in 2013?

Answer: Commander of the Order of the British Empire

In the Birthday Honours list, Rowan Atkinson received the Commander of the Order of the British Empire, or CBE for short. The title was given for his services to drama, as well as his charity work. As well as working on dozens of films and TV shows, he has appeared in a number of charity television specials and fronted a campaign for Give Blood.
Source: Author AcrylicInk

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ponycargirl before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 26 2023 : Guest 73: 5/10
Jan 18 2023 : pughmv: 10/10
Jan 13 2023 : DirtyDave80: 8/10
Jan 06 2023 : jkkkbdelorge: 8/10
Jan 04 2023 : jickie: 4/10
Jan 01 2023 : Guest 172: 5/10
Dec 31 2022 : DHANI12: 4/10
Dec 25 2022 : Guest 99: 7/10
Dec 03 2022 : cdecrj: 9/10

Related Quizzes
This quiz is part of series My Sprint III Quizzes:

These were written for tasks in the FunTrivia Sprint III.

  1. Introducing Doctor 13 Average
  2. Hide and Sikh Average
  3. Welcome to "Doctor Who" Average
  4. Pure Pangram Panic Easier
  5. Out of Order Easier
  6. Take Your Head Out of the Sand! Easier
  7. Follow the Directions Easier
  8. Comedy of Errors Easier
  9. The Role of Atonement Average
  10. Wrapped in Purple Average
  11. Something About a Suffix Very Easy
  12. Leading Lights Easier

Also part of quiz list
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us