FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Wrapped in Purple
Quiz about Wrapped in Purple

Wrapped in Purple Trivia Quiz


For decades, Cadbury chocolate has come wrapped in purple packaging. Match the Cadbury product to its description. (British products have been used in this quiz.)

A matching quiz by AcrylicInk. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Confectionery, Chocolates & Candy
  8. »
  9. Chocolate

Author
AcrylicInk
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
396,280
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
396
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 69 (4/10), Dorsetmaid (10/10), Guest 68 (4/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. A simple bar of milk chocolate.  
  Picnic
2. A layer of nougat and a layer of cereal wrapped in milk chocolate.  
  Dairy Milk
3. A mixture of wafer, caramel, peanuts, and raisins.  
  Time Out
4. Milk chocolate that crumbles when you bite it.  
  Flake
5. Milk chocolate with bubbles inside.  
  Crunchie
6. Honeycomb surrounded by milk chocolate.  
  Creme Egg
7. A packet of milk chocolate circles.  
  Buttons
8. Two wafers with cocoa filling.  
  Wispa
9. A chocolate shell with fondant filling.  
  Double Decker
10. Caramel covered in milk chocolate.  
  Chomp





Select each answer

1. A simple bar of milk chocolate.
2. A layer of nougat and a layer of cereal wrapped in milk chocolate.
3. A mixture of wafer, caramel, peanuts, and raisins.
4. Milk chocolate that crumbles when you bite it.
5. Milk chocolate with bubbles inside.
6. Honeycomb surrounded by milk chocolate.
7. A packet of milk chocolate circles.
8. Two wafers with cocoa filling.
9. A chocolate shell with fondant filling.
10. Caramel covered in milk chocolate.

Most Recent Scores
Jul 07 2024 : Guest 69: 4/10
Jul 02 2024 : Dorsetmaid: 10/10
Jun 26 2024 : Guest 68: 4/10
Jun 14 2024 : PatL81: 7/10
Jun 13 2024 : Guest 148: 10/10
May 25 2024 : Guest 99: 2/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A simple bar of milk chocolate.

Answer: Dairy Milk

Cadbury Dairy Milk was introduced in 1905. At the time, Swiss brands of milk chocolate were much more popular than British products, so George Cadbury Jr set out to change that. And he was immensely successful. By 1914, Dairy Milk was the company's best-selling product.

Originally, it was sold in unwrapped blocks so that it could be broken up into smaller, cheaper pieces. By the end of the 20th century, Dairy Milk was available in a range of varieties, like Whole Nut.
2. A layer of nougat and a layer of cereal wrapped in milk chocolate.

Answer: Double Decker

Double Deckers consisted of a layer of cereal pieces with a layer of nougat on top. The name refers to double-decker buses. The chocolate bars were introduced to shop shelves in 1976. Double Decker was also made available in a chocolate spread for sandwiches.
3. A mixture of wafer, caramel, peanuts, and raisins.

Answer: Picnic

Picnic bars hit the shelves in 1958. They contained peanuts, raisins, and caramel, all covered in milk chocolate. The bar wasn't smooth like a Dairy Milk, though - it was bumpy, lumpy, and "deliciously ugly" according to an Australian advertising campaign.
4. Milk chocolate that crumbles when you bite it.

Answer: Flake

Cadbury's Flake recipe was a closely guarded secret. The chocolate bar grew out of an observation a factory employee made about the excess chocolate created when the moulds were filled. The crumbly, flaky leftovers inspired the Flake, which began in 1920. Flakes have been used in vanilla ice cream cones, known as 99s.
5. Milk chocolate with bubbles inside.

Answer: Wispa

After a trial period, Wispa was made available across the UK in 1983. A series of celebrity endorsed adverts featuring the likes of Julie Walters, Victoria Wood, and Peter Cook helped to promote the chocolate bar. In 2003, Wispa was discontinued, but returned in 2008 after a huge internet campaign.
6. Honeycomb surrounded by milk chocolate.

Answer: Crunchie

Crunchies were made with honeycomb (also known as cinder toffee) in the centre with milk chocolate around the outside. They were originally made by the confectionery company J. S. Fry & Sons. Cadbury continued to produce Crunchies after the two companies merged in the early 20th century. To celebrate the turn of a new millennium, Cadbury brought out a champagne-flavoured Crunchie in 1999.
7. A packet of milk chocolate circles.

Answer: Buttons

Cadbury buttons were just that: they were bags of Cadbury Dairy Milk, but instead of being presented in a long bar, they were small discs of chocolate. Buttons first went on sale in 1960. They were followed some years later by a white chocolate version. Each bag featured a nursery rhyme until the packaging changed in 1998.
8. Two wafers with cocoa filling.

Answer: Time Out

A Time Out was made of two pieces of wafer with a chocolate filling similar in texture to a Cadbury Flake. The whole thing was covered in a layer of milk chocolate. When it was first sold in 1992, there were two Time Out bars in every packet. In 2016, Time Out was discontinued and replaced by Timeout Wafer, which contained only one bar of chocolate in a wrapper.
9. A chocolate shell with fondant filling.

Answer: Creme Egg

The Cadbury Creme Egg first appeared in 1971. They were only available seasonally between January and Easter. When Cadbury began to produce them year round, sales plummeted, so they went back to only being available for a limited time. The brand had huge success after an advertising campaign that asked "How do you eat yours?"
10. Caramel covered in milk chocolate.

Answer: Chomp

Cadbury's Chomps were made with different recipes depending on where they were sold. In the UK, a Chomp was made with caramel coated in milk chocolate, but in Australia the chocolate bar also contained a wafer.

The Cadbury company is over 180 years old and has produced hundreds of varieties of chocolate bars, biscuits, drinks, and selection boxes in that time. Even though Cadbury was acquired by an American company in 2010, it still remains an icon of the British food industry.
Source: Author AcrylicInk

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Sprint Revolutions - Leg 5, 1nn1's task:

Task 5 of the Sprint Revolutions rewarded those who not only author but rather also play quizzes because the higher a tier you had on an upgradeable badge, the more (and easier) categories you got to choose from. 1nn1's variant keyed off Achievement: Mind Melt (for a match quiz), Daily Game (multiple choice) or Achievement: Mixed Hourly (requiring a photo quiz)

  1. Introducing Doctor 13 Average
  2. Hide and Sikh Average
  3. Welcome to "Doctor Who" Average
  4. Pure Pangram Panic Easier
  5. Out of Order Easier
  6. Take Your Head Out of the Sand! Easier
  7. Follow the Directions Easier
  8. Comedy of Errors Easier
  9. The Role of Atonement Average
  10. Wrapped in Purple Easier
  11. Something About a Suffix Very Easy
  12. Leading Lights Easier

Also part of quiz list
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us