FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Carrey Jim Quizzes, Trivia and Puzzles
Carrey Jim Quizzes, Trivia

Jim Carrey Trivia

Jim Carrey Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities C-D

Fun Trivia
3 Jim Carrey quizzes and 30 Jim Carrey trivia questions.
1.
  A Carrey-zy Quiz   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Most noted for his zany acting style in comedic films, such as "Liar, Liar" and "Ace Ventura: Pet Detective", there is more to this actor than meets the eye. Think you know who Carrey really is? Then you may just enjoy learning something new. Have fun!
Tough, 10 Qns, JuniorTheJaws, Aug 18 18
Tough
JuniorTheJaws gold member
Aug 18 18
4746 plays
2.
  Jim Carrey    
Multiple Choice
 10 Qns
Jim Carrey trivia for the Carrey fan in all of us.
Tough, 10 Qns, reznor99, Jul 11 10
Tough
reznor99
12933 plays
3.
  Life and Times of Jim Carrey    
Multiple Choice
 10 Qns
Obviously this quiz is about Jim Carrey. I hope I don't repeat any other questions that have been asked in other quizzes. Good luck!
Difficult, 10 Qns, NalaMarie, Nov 16 07
Difficult
NalaMarie gold member
4842 plays
Related Topics
  Carrey, Jim [Movies] (8 quizzes)

  Dumb And Dumber [Movies] (13 quizzes)


Jim Carrey Trivia Questions

1. In what grade did Jim drop out of high school?

From Quiz
Life and Times of Jim Carrey

Answer: 9th

He left high school in the 9th grade because his family was in hard economic times.

2. Where is Jim Carrey from (country)?

From Quiz Jim Carrey

Answer: Canada

3. When Carrey was in ninth grade, his father lost his job. To help out with the finances, Jim worked as a janitor for which company?

From Quiz A Carrey-zy Quiz

Answer: Titan Wheels Factory

When Jim was thirteen, due to his father losing his job, the family was forced to move to Scarborough...not far from Toronto. The entire family chipped in to help make ends meet. For Jim, that meant going to school eight hours a day and then working a four to six hour shift at Titan Wheels Factory. While working at Titan Wheels, Jim would try to find every opportunity he could to be the jester of the bunch. Most times this did not go over well with the shift supervisor, however, never one to back down, Jim eventually started impersonating his supervisor, which earned him several chuckles from his boss and eventually Jim was left alone to go about his work and, of course, his impersonations.

4. What is Jim's middle name?

From Quiz Life and Times of Jim Carrey

Answer: Eugene

His real name is James Eugene Carrey.

5. Jim used to enjoy cheering up his mother, who by the time he was thirteen, was bedridden. Much to the dismay of his family, he could often be found prancing around the house in his underwear imitating which insect?

From Quiz A Carrey-zy Quiz

Answer: Praying Mantis

While Jim was in junior high, his teachers had problems trying to control him, as he always wanted to be the center of attention. He could be counted on to disrupt the class, impersonate the teachers, his classmates and any television actor that he deemed worthy of his talents. His teachers, very bothered by having to get not only him, but the entire class under control, started allowing him a specific time, anywhere from ten to fifteen minutes during the day, to get his hyperactivity out of the way...which meant doing his impersonations. At home, it was more of the same. With his mother, Kathleen, often ill and needing bed rest, Jim used to sleep in his tap shoes throughout the night. The reason for this was that if he felt his mother needed to be cheered up, he could get right out of bed and start tap dancing for her, however, that only succeeded in disturbing the entire household. Jim being his ever inventive self, came up with the idea to start wearing only underwear to bed, and often would end up in his parents' bedroom pretending to be a praying mantis. His parents literally did not know what to do about his hyperactive ways. Eventually, all of the crazy antics that he did as a child and as a teenager, would set the stage for Jim to become one of the biggest comedic actors in the 1990s.

6. How old was Jim when his family moved to Toronto?

From Quiz Life and Times of Jim Carrey

Answer: 8

He lived in nearby Aurora until the age of eight, then he and his family move to Toronto.

7. In mid-2000 it was reported that Jim was paid how much per film?

From Quiz Jim Carrey

Answer: $20 million

Amongst the highest paid actors around .. likes of Tom Cruise, Tom Hanks, Michael Douglas, and Arnold to name a few.

8. In 1979, Carrey moved to Los Angeles. Luck happened to be on his side as, not long after arriving in Los Angeles, he landed a regular appearance at which comedic outlet?

From Quiz A Carrey-zy Quiz

Answer: Comedy Store

At the age of fifteen, Jim finally landed what he considers his "big break". He debuted his comedy routine, complete with a polyester suit in yellow made by his mother, at Yuk Yuk's Comedy Club. (His first stage costume resembled the leisure suit that Carry would one day wear in Chuck Russell's 1994 blockbuster hit "The Mask".) One would think that with all the antics he was up to from the time he could walk and talk, that his first appearance as a comedian at Yuk Yuk's Comedy Club, would have been a big hit, however, the exact opposite happened, Jim was a disaster. The crowd booed and hissed at him, the manager of Yuk Yuk's was starting to doubt allowing him to perform. No one was more disappointed than Jim himself. His father gave him a good old fashioned pep talk, and told his son to get back on the horse and to show everyone what he is made of...and that is exactly what Jim did. After his disastrous debut at Yuk Yuk's, Jim went all around Toronto securing himself performances. With each new appearance, Jim was starting to come into his own and his local fan base was growing. Outside of the clubs where Carrey was performing, people lined up hours before his show was to start. When Jim was sixteen, he decided that he wanted to be a full-time comedian, so he dropped out of high school. Jim's father was a great help to his son, and was considered by his son to be the perfect stage dad. Percy always had encouraging words for Jim, and often gave him ideas. When Jim was seventeen, he decided that if he really wanted to be a comedian, he would need to move to Los Angeles. So Jim packed his bags and headed to the Golden State...California. Carrey lucked out as, just about a month after arriving in Los Angeles, he landed a regular appearance as a stand-up comic at the Comedy Store. The crowds loved him, and the owner and manager loved the money that Carrey's crazy skits brought in.

9. What are Jim's parents' names?

From Quiz Life and Times of Jim Carrey

Answer: Percy and Kathleen

10. What is Jim's character in the movie 'Dumb and Dumber'?

From Quiz Jim Carrey

Answer: Lloyd Christmas

On the set of 'Dumb and Dumber' is where Jim met ex-wife Lauren Holly.

11. In 1986, while performing, Jim met Melissa Wormer. They were married in 1987 and had one daughter together. At the time of their meeting, what type of job did Melissa hold?

From Quiz A Carrey-zy Quiz

Answer: Waitress

One night while performing at the Comedy Store, Carrey had an opportunity to meet Rodney Dangerfield. Dangerfield thought that Carrey was too funny, and decided that he wanted him on tour with him. Jim was astounded and flabbergasted that Rodney Dangerfield wanted him as part of his comedy tour...a tour which was to start in Las Vegas, Nevada at Caesar's Palace. Jim was starting to realise his aspirations of being a full-time comedian. At the same time that Carrey was starting to make a name for himself, but not really knowing how to get to that next step, there were other comedians, such as Arsenio Hall, that were getting the attention and appearing on Johnny Carson's "Tonight Show". Eventually, Carrey was invited to appear on the "Tonight Show", however, as with other guests, Carson often had them sit on the couch next to his desk and had a good chat with them. That was not to be the case with Jim. Pressure was mounting from Jim himself to finally break through and hit pay dirt...he was the only one that thought everything was moving way too slow. During this time, Jim was starting to appear in very small parts in films, mostly in Canadian film productions. Carrey's first Hollywood film debut came in the form of appearing as a journalist's cameraman who went undercover to expose a massage parlour that was doing more than just massages, in Anthony Kramreither's 1983 film "All in Good Taste". Then in 1983, he appeared in Glen Salzman's and Rebecca Yates' film, "Introducing...Janet", where he appeared as a comedian, who helps an overweight girl understand and appreciate herself and develop her comedic talent. Finally, Carrey got his major film role. He was signed to star alongside Lauren Hutton in Howard Storm's 1985 film "Once Bitten", where he portrayed a victim of the Countess and once he is bitten by her, finds himself sleeping all day and eating raw meat. After a stellar performance in "Once Bitten", Carrey again found himself out of work. He decided that he wanted to be at a certain place in his career within a few years, and so being the go-getter that he was, he duplicated a check on an index card and wrote the "check" out to himself for $10,000,000, and posted dated the check for Thanksgiving Day in 1995. As his childhood has shown, Jim always knew how to dream big. In 1986, while performing at a local comedy venue, Jim met Melissa Wormer. Melissa was a waitress, and she usually worked during Jim's performances, having got to know Jim, she fell in love with him. A year later, in 1987, the couple married and had one child, Jane Erin. Jim and Melissa's happiness would not be long lasting. Due to Jim's ever increasing demands on his time, he lost out on many moments with his wife and daughter and, eventually, the couple divorced in December 1995.

12. What was the name of the tv show that starred Jim as a character named 'Fire Marshal Bill'?

From Quiz Life and Times of Jim Carrey

Answer: In Living Color & In Living Colour

He portrayed many characters in this comedy skit show, but Fire Marshal Bill is one of his most memorable.

13. What was the name of the very short lived tv show Jim had early in his career?

From Quiz Jim Carrey

Answer: Duck Factory

The show didn't even last a season and Jim was forced to do stand up again.

14. In 1987, Carrey decided to change his comic routine from one of impersonations to a more outlandish spectacle. One of the characters that he re-invented was from a previous routine. Which character was it that Carrey re-invented?

From Quiz A Carrey-zy Quiz

Answer: Worm Man

Working towards his goal of being a famous comedian, Jim knew that if he wanted that to happen then he needed to change many things. With the help of his father, he decided that it would be best to re-invent some of his more funnier skits and personalities. The one that he totally re-invented and put much energy into was Worm Man. As his acts became zanier, he was often compared to Buster Keaton, and the French said he was a genius just like Jerry Lewis.

15. Does Jim share the same birth date or birth year with the man he portrayed in 'Man On the Moon', Andy Kaufman?

From Quiz Life and Times of Jim Carrey

Answer: Birth date & date

Although 13 years apart, they were born on the same date, January 17. Andy was born on January 17, 1949 and Jim was born on January 17, 1962.

16. In 'Ace Ventura' what is the name of the bitter field goal kicker?

From Quiz Jim Carrey

Answer: Ray Finkle

Ray Finkle in the movie was instituntionalized at Shady Pines home in Tampa Florida, this is where ace discovered his hatred for Dan Marino and the Dolphins.

17. In 1989, Carrey had a brief appearance in a film that was directed by Clint Eastwood, in which he portrayed a comedian. What is the name of this film?

From Quiz A Carrey-zy Quiz

Answer: Pink Cadillac

While Hollywood was changing, so was Carrey. He still held onto his high aspirations. During 1989, he landed a small part in Clint Eastwood's 1989 film "Pink Cadillac", where he portrayed a comedian. "Pink Cadillac" led to a string of other films such as, 1991's "High Strung", 1992's "Itsy Bitsy Spider" and 1992's "Doing Time on Maple Drive", which was made for television. Jim was offered and accepted the part of Ace Ventura, in Tom Shadyac's 1994 film, "Ace Ventura: Pet Detective", which was about a detective that likes to help people find missing animals. Carrey was at his best.

18. What is Jim's height?

From Quiz Life and Times of Jim Carrey

Answer: 6ft 2in

19. Jim played in what famous children's character movie?

From Quiz Jim Carrey

Answer: How the Grinch Stole Christmas

Jim played the Grinch.

20. In 1990, Carrey was approached to appear in a weekly comedy series, which was comprised of skits and an array of characters. What is the name of the program that Carrey appeared in?

From Quiz A Carrey-zy Quiz

Answer: In Living Color

Having met Damon Wayans in the 1988 film "Earth Girls are Easy", Jim was shocked and surprised when Damon's brother, Keenan, offered him a chance to appear in a regular capacity on their 1990 television show, "In Living Color". Damon and his brothers thought that Carrey was a bit over the top, but Carrey's craziness on the show brought in more and more viewers. While only appearing in seven episodes of "In Living Color", Carrey was now at the point in his career when his dream would finally come true...along with that duplicated check that he wrote to himself. Three days before his father passed away, Carrey was offered and accepted the part of Stanley Ipkiss in Chuck Russell's 1994 film "The Mask". Stanley is a banker by day, until he finds a strange mask that give him super powers. Jim took out the "check" that he made payable to himself for $10,000,000 and tore it up...he had reached his goal. His father was able to see his youngest son's dream materialise and for Jim, he was very glad that his visualization came true.

21. Jim Carrey sang to the star on the finale of what show?

From Quiz Jim Carrey

Answer: The Larry Sanders Show

He did his best Bette Midler impression (actually he did better) by singing to the host of the show (Gary Shandling) on the finale of The Larry Sanders Show".'

22. In what year was Jim born?

From Quiz Life and Times of Jim Carrey

Answer: 1962

His birthday is January 17, 1962. (Andy Kaufman's birthday too.)

This is category 16027
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.