FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Dietrich Marlene Quizzes, Trivia and Puzzles
Dietrich Marlene Quizzes, Trivia

Marlene Dietrich Trivia

Marlene Dietrich Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities C-D

Fun Trivia
2 Marlene Dietrich quizzes and 30 Marlene Dietrich trivia questions.
1.
  Marlene Dietrich's Leading Men    
Multiple Choice
 20 Qns
Marlene Dietrich got to act with some of the great actors of her era. Can you name her co-stars in the following films?
Average, 20 Qns, 4maxine, Feb 03 07
Average
4maxine
563 plays
2.
  Marlene Dietrich    
Multiple Choice
 10 Qns
Marlene Dietrich was a great entertainer. Here are 10 questions to see how well you know her life.
Tough, 10 Qns, 4maxine, Mar 17 11
Tough
4maxine
556 plays
trivia question Quick Question
Who were her leading men in "The Lady is Willing"?

From Quiz "Marlene Dietrich's Leading Men"





Marlene Dietrich Trivia Questions

1. Who was her leading man in "The Blue Angel"?

From Quiz
Marlene Dietrich's Leading Men

Answer: Emil Jannings

Emil Jannings was jealous of Dietrich as she stole the picture from him.

2. When was Marlene Dietrich born?

From Quiz Marlene Dietrich

Answer: 27th December, 1901

She was born in Schöneberg, Germany.

3. Who were her leading men in "Morocco"?

From Quiz Marlene Dietrich's Leading Men

Answer: Gary Cooper and Adolphe Menjou

She finally leaves Menjou to follow Cooper into the desert.

4. What musical instrument did she study?

From Quiz Marlene Dietrich

Answer: Violin

Her first job was playing violin to accompany silent films.

5. Who were her leading men in "Dishonored"?

From Quiz Marlene Dietrich's Leading Men

Answer: Victor McLaglen and Warner Oland

Warner Oland would also star in "Shanghai Express".

6. How many times was she married?

From Quiz Marlene Dietrich

Answer: 1

She married Rudolf Sieber on 17th May, 1923 and, although they lived apart, stayed married until his death on 24th June, 1976.

7. Who were her leading men in "Song of Songs"?

From Quiz Marlene Dietrich's Leading Men

Answer: Brian Aherne and Lionel Atwill

Dietrich's first Hollywood film without director Josef Von Sternberg. "Song of Songs" was directed by Rouben Mamoulian.

8. Who were her leading men in "The Scarlet Empress"?

From Quiz Marlene Dietrich's Leading Men

Answer: John Lodge and Sam Jaffe

The same year another german star, Elisabeth Bergner had a bigger success with "Catherine the Great", a film on the same theme.

9. Who was the director of "The Blue Angel"?

From Quiz Marlene Dietrich

Answer: Joseph von Sternberg

He helped create the new Dietrich persona with very careful lighting.

10. Who were her leading men in "The Devil is a Woman"?

From Quiz Marlene Dietrich's Leading Men

Answer: Cesar Romero and Lionel Atwill

This was Dietrich's last film with Von Sternberg.

11. How many films did Marlene Dietrich and the director of "The Blue Angel" make together?

From Quiz Marlene Dietrich

Answer: 7

'The Blue Angel', 'Morocco', 'Dishonored', 'Shanghai Express', 'Blonde Venus', 'The Scarlet Empress', 'The Devil is a Woman'.

12. Who were her leading men in "Desire"?

From Quiz Marlene Dietrich's Leading Men

Answer: Gary Cooper and John Halliday

Dietrich's first attempt at comedy was directed by Frank Borzage.

13. What was her first colour movie?

From Quiz Marlene Dietrich

Answer: The Garden of Allah

A 1936 film with Charles Boyer.

14. Who were her leading men in "The Garden of Allah"?

From Quiz Marlene Dietrich's Leading Men

Answer: Charles Boyer and Basil Rathbone

Richard Boleslawski directed this 1936 film.

15. In what film did she appear to play two roles?

From Quiz Marlene Dietrich

Answer: Witness for the Prosecution

The film was based on an Agatha Christie novel. The supposed two roles turned out to be the same character in disguise.

16. Who were her leading men in "Destry Rides Again"?

From Quiz Marlene Dietrich's Leading Men

Answer: James Stewart and Brian Donlevy

Dietrich made the first of her many comebacks in this highly successful western.

17. After the war she went into music hall. Where did she start?

From Quiz Marlene Dietrich

Answer: Las Vegas - The Sahara

She opened on 15th December, 1953 to rave reviews.

18. Who were her leading men in "The Flame of New Orleans"?

From Quiz Marlene Dietrich's Leading Men

Answer: Bruce Cabot and Roland Young

Rene Clair directed this 1941 film.

19. When did she die?

From Quiz Marlene Dietrich

Answer: 6th May, 1992

She died a recluse in her Paris flat.

20. Who were her leading men in "Manpower"?

From Quiz Marlene Dietrich's Leading Men

Answer: Edward G. Robinson and George Raft

The shooting was troubled by antagonism between Robinson and Raft.

21. Who were her leading men in "Angel"?

From Quiz Marlene Dietrich's Leading Men

Answer: Herbert Marshall and Melvyn Douglas

Ernst Lubitsch directed this comedy in 1937.

22. Who were her leading men in "The Lady is Willing"?

From Quiz Marlene Dietrich's Leading Men

Answer: Fred MacMurray and Stanley Ridges

During filming, Dietrich broke her ankle trying to break the fall of the baby she was holding.

23. Who were her leading men in "The Spoilers"?

From Quiz Marlene Dietrich's Leading Men

Answer: John Wayne and Randolph Scott

The same trio starred in "Pittsburgh" in 1942.

24. Who were her leading men in "Golden Earrings"?

From Quiz Marlene Dietrich's Leading Men

Answer: Ray Milland and Murvyn Vye

The film was a commercial success but didn't do much to revive Dietrich's career.

25. Who were her leading men in "Stage Fright"?

From Quiz Marlene Dietrich's Leading Men

Answer: Michael Wilding and Richard Todd

Hitchcock, a very "hands on" director, actually gave Dietrich free reign with lighting.

26. Who was her leading man in "A Foreign Affair"?

From Quiz Marlene Dietrich's Leading Men

Answer: John Lund

Dietrich hesitated to play the ex-mistress of a Nazi official but luckily Billy Wilder convinced her.

27. Who were her leading men in "Rancho Notorious"?

From Quiz Marlene Dietrich's Leading Men

Answer: Arthur Kennedy and Mel Ferrer

Directed by Fritz Lang ("M").

28. Who were her leading men in "Montecarlo"?

From Quiz Marlene Dietrich's Leading Men

Answer: Vittorio De Sica and Arthur O'Connell

Mischa Auer was also in this film, his 4th collaboration with Dietrich.

29. Who were her leading men in "Witness for the Prosecution"?

From Quiz Marlene Dietrich's Leading Men

Answer: Charles Laughton and Tyrone Power

Dietrich plays two roles : Christine Vole and the Cockney Woman.

This is category 16071
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.