FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Diesel Vin Quizzes, Trivia and Puzzles
Diesel Vin Quizzes, Trivia

Vin Diesel Trivia

Vin Diesel Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities C-D

Fun Trivia
8 Vin Diesel quizzes and 80 Vin Diesel trivia questions.
1.
  Vin Diesel For True Fans    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is for Vin Diesel fans. It is also a sort of tribute as well. Anyway, have fun!
Average, 10 Qns, ntzake, Dec 03 20
Average
ntzake
Dec 03 20
3567 plays
2.
  Vin Diesel Mania    
Multiple Choice
 10 Qns
Hello all! This is just some basic information about Vin Diesel! I hope you enjoy!
Average, 10 Qns, triviamelee, Feb 03 07
Average
triviamelee
4242 plays
3.
  Zooming with Vin Diesel    
Multiple Choice
 10 Qns
Vin is a well known American actor, writer, director, and producer of action films and driving games! Let's take a fast look at his life and discover some new facts you may not have known beforehand!
Average, 10 Qns, exceller, Jan 20 22
Average
exceller gold member
Jan 20 22
452 plays
4.
  All Things Vin    
Multiple Choice
 10 Qns
Vin Diesel is one of the hottest rising stars to date. See how much you know about this awesome guy!
Average, 10 Qns, jennyjenjen31, Nov 24 21
Average
jennyjenjen31
Nov 24 21
3355 plays
5.
  All About Vin Diesel    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is entirely about the actor Vin Diesel. It is a part of my celebrity quiz series. Enjoy!
Average, 10 Qns, pinkblush2, Feb 11 22
Average
pinkblush2
Feb 11 22
3362 plays
6.
  Vin's Filmography    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about Vin Diesel and contains a mixture of questions about the movies he's starred in, characters he's played, and personal information. If you like Vin Diesel, this quiz will be a breeze!
Average, 10 Qns, mzbabymysty, Sep 26 11
Average
mzbabymysty
1759 plays
7.
  The Vin Diesel Challenge    
Multiple Choice
 10 Qns
Vin Diesel has the body of a God and well, a voice of a god too-to be honest. I hope you Diesel fans enjoy this fun, yet informative quiz on him. Good Luck.
Difficult, 10 Qns, ldybas, Apr 26 07
Difficult
ldybas
1606 plays
8.
  Vin Diesel Fuel    
Multiple Choice
 10 Qns
So you think you know everything about Vin Diesel - try the quiz and we'll see.
Tough, 10 Qns, melkorsh, Feb 03 07
Tough
melkorsh
859 plays
trivia question Quick Question
In which movie did Vin say "If you send someone to save the world, make sure they like it the way it is"?

From Quiz "Vin Diesel Fuel"





Vin Diesel Trivia Questions

1. What was Vin's college major?

From Quiz
Vin Diesel Fuel

Answer: English

He majored in English at Hunter College but dropped out after two years. In truth his studies were not getting him were he wanted to be. Somewere between his freshman and sophomore year he dropped out. He was ready to make a change. Vin dropped out of college to make _Multi-Facial (1994)_ , a short about a struggling actor that played in Cannes in 1995, which eventually got Steven Spielberg's attention.

2. At which New York City nightclub did Vin serve as a bouncer?

From Quiz The Vin Diesel Challenge

Answer: Tunnel

It was the Tunnel club to which Vin worked at as a bouncer for 9 years before taking acting seriously.

3. What is Vin Diesel's birthday?

From Quiz Vin Diesel For True Fans

Answer: July 18, 1967

His astrological sign is Cancer. His mom is an astrologer; I bet she knows his rising sign.

4. Vin Diesel's real name is ____________ ?

From Quiz All Things Vin

Answer: Mark Sinclair

Mark Sinclair changed his name to Vin Diesel and will not reveal how he came up with the name. It is believed that Diesel comes from his name he used when he worked as a bouncer in NYC clubs.

5. What is Vin's birth name?

From Quiz All About Vin Diesel

Answer: Mark

Vin's actual name is Mark Sinclair.

6. When was Vin Diesel born?

From Quiz Vin Diesel Mania

Answer: July 18, 1967

For all of you that care about that sort of thing, that puts him under the sign of Cancer, in the year of the Goat. his mother was an astrologer and psychologist, and his step-father an actor and drama teacher.

7. Following high school, Vin Diesel went to Hunter College in New York. What college major did Vin Diesel originally enroll in?

From Quiz Zooming with Vin Diesel

Answer: English

Interestingly enough, Vin Diesel originally enrolled in college as an English major. Although most of his life would be centered around theater and the movie business, Vin Diesel would write and direct many of the productions he would be involved in.

8. In what theater did Vin make his stage debut?

From Quiz Vin Diesel Fuel

Answer: The Theater for New York City

He made his debut after breaking into The Theater for New York City with some friends when he was only seven years old. The theater was located in the basement of the James Street Hotel. The theater's artistic director caught them, but instead of calling the police, she gave them a script and said " If you want to play here, be here every day at four p.m. Here's $20 a week."

9. In the movie "The Fast and the Furious" Dominic Toretto tells Paul Walker's character "Let's go for a little__________".

From Quiz The Vin Diesel Challenge

Answer: ride

"Let's go for a little ride" is what Dom says to Paul's charcater after being caught spying on those who purchased a high volume of equipment for their cars to street race.

10. What was his character's name in the movie 'XXX'?

From Quiz Vin's Filmography

Answer: Xander Cage

Vin Diesel was the executive producer of "XXX" and "A Man Apart".

11. Where did Vin grow up?

From Quiz Vin Diesel For True Fans

Answer: Greenwich Village

He lived in an apartment building where many artists lived, (actors, writers etc.). In an interview given to Rollingstone Magazine, he said he had a "magical childhood".

12. What year was Vin born?

From Quiz All Things Vin

Answer: 1967

He was born on July 18, 1967.

13. When was Vin born?

From Quiz All About Vin Diesel

Answer: July 18, 1967

Vin was born on July 18, 1967 in New York, NY.

14. What color are his eyes?

From Quiz Vin Diesel Mania

Answer: Brown

And we all know how beautiful he is.

15. What is Vin's birth sign?

From Quiz Vin Diesel Fuel

Answer: Cancer

He was born on July 18 1967, along with his twin Paul, in the middle of the Sgt. Pepper dominated Summer of Love. Born to an astrologer mother, a young Vin himself would soon study his mother's books to learn he was a Cancer with Scorpio rising and a Sagittarious moon. His mother was a psychologist and astrologer. Vin Diesel was raised by his mother and adoptive father in an artist's housing project in New York's Greenwich Village. He never knew his biological father. The following are birth signs that are the most compatable to his birth sign - Virgo, Pisces, Scorpio and Taurus.

16. In which movie did Vin play a character named Dominic Toretto?

From Quiz Vin's Filmography

Answer: The Fast and the Furious

Because he was offered three movies at the same time, "Pitch Black", "XXX", and "The Fast and the Furious", Vin Diesel couldn't do "The Fast and the Furious" sequel.

17. What is Vin Diesel's birth name?

From Quiz Vin Diesel For True Fans

Answer: Mark Sinclair

He was once a nightclub bouncer in New York. That is where he came up with the name Vin Diesel. Obviously Vin is just short for Vincent, which was his stepfather?s last name. When he was a kid he called his arms (biceps) the 'kryptonics' - apparently he liked Superman. I also read that at Rollingstone.com.

18. Where did Vin grow up?

From Quiz All Things Vin

Answer: New York

He grew up in subsidized housing in Greenwich Village.

19. Vin's actual name is Mark Sinclair Vincent. When did Vin Diesel first change his name based off of a nickname his friends gave him?

From Quiz Zooming with Vin Diesel

Answer: when he was a bouncer for clubs in New York

Because bouncers didn't usually go by their real name, Vin changed his name to Vin Diesel by combining his last name with the nickname his friends had given him. His friends had called him "Diesel" due to his non-stop energy. When Vin deciding to make acting his career with movies he kept the name.

20. In the movie "Knockaround Guys' what state was the bag of money in that they were trying to recover?

From Quiz The Vin Diesel Challenge

Answer: Montana

The bag of money that these 4 gangsters' sons are after is in a small Montana town ruled by a corrupt sheriff.

21. How many siblings does Vin have?

From Quiz All Things Vin

Answer: 3

Vin has three siblings including a fraternal twin brother, Paul Vincent, who is a film editor.

22. What did Vin's mother do for a living?

From Quiz All About Vin Diesel

Answer: Astrologist

Vin grew up with his mother, his twin brother, his two sisters, and his stepfather who was a professor.

23. Vin Diesel did not become a well known actor until he made his mark of fame by producing his own movies at a low cost budget. Who encouraged Vin Diesel to produce his own movies?

From Quiz Zooming with Vin Diesel

Answer: his mother

When Vin returned to New York after a year trying to make a role in Hollywood, his mother encouraged him to produce his own movies. He raised the money to produce his first feature movie "Strays" (197) through telemarketing. Vin was disappointed when it didn't go as successful as he had hoped, but not long after he got an offer from Steven Spielberg to play a part in "Saving Private Ryan" (1998). His second major acting role came in playing the voice of the giant in "The Iron Giant" (1999). After his role in those films, Vin career steadily increased. Vin played the lead role in his own movie "Pitch Black" (2000) and became a known action star. He has starred in many action films since then.

24. In which movie did Vin say "If you send someone to save the world, make sure they like it the way it is"?

From Quiz Vin Diesel Fuel

Answer: xXx or Triple X

The moral to the story is don't send a guy to save the world if he isn't prepared to save it. Vin's character Xander Cage told Agent Givens that "If you send someone to save the world make sure they like it the way it is."

25. In "Saving Private Ryan", what was Vin's character name?

From Quiz The Vin Diesel Challenge

Answer: Private Adrian Caparzo

It was Private Adrian Caparzo. It was a small role for Vin, but a huge leap in his movie career.

26. What was the movie "Boiler Room" about?

From Quiz Vin's Filmography

Answer: The movie is about an illegal brokerage house.

The "Boiler Room" is about a young man that is desperately trying to please a federal judge, who also happens to be his father. He takes a job in a small brokerage house, where he makes calls to wealthy men. Even though he does very little work, the pay is phenomenal, and after an encounter with the Feds, he figures out why.

27. What is the name of Vin Diesel's first credited movie?

From Quiz Vin Diesel For True Fans

Answer: Multi-Facial

Vin Diesel wrote/produced/and starred in this movie about being bi-racial (or multi-cultural as he says). It was basically about him trying to get acting jobs, but being told he wasn't 'Italian enough' or 'Black enough' for the roles (boy could I relate). Steven Spielberg saw this movie at the Cannes Film Festival in 1995. That's how Vin got the role in "Saving Private Ryan".

28. What was the first movie he wrote and directed?

From Quiz All Things Vin

Answer: Multi-Facial & Multifacial

He directed and wrote this movie in 1994 on a budget of $3,000. The film was screened at the Cannes film festival and caught the eye of director Stephen Speilberg.

29. What Steven Spielberg movie was Vin in?

From Quiz All About Vin Diesel

Answer: Saving Private Ryan

"Saving Private Ryan" (which was released in 1998) was directed by Steven Spielberg and starred Tom Hanks and Matt Damon.

30. What is Vin Diesel's ethnic background?

From Quiz Vin Diesel Mania

Answer: Multicultural

He's said to be Irish, German, Italian, Dominican, Mexican, and a lot more.

This is category 16052
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.