FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Hitchcock Alfred Quizzes, Trivia and Puzzles
Hitchcock Alfred Quizzes, Trivia

Alfred Hitchcock Trivia

Alfred Hitchcock Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities H-J

Fun Trivia
2 Alfred Hitchcock quizzes and 20 Alfred Hitchcock trivia questions.
1.
  The Master of Suspense    
Ordering Quiz
 10 Qns
All About Alfred Hitchcock
Alfred Hitchcock, also known as the master of suspense, made his mark in the film business by directing, and otherwise being involved in, suspense films. For this quiz, simply place these events in his life in the correct order. Enjoy if you dare!
Difficult, 10 Qns, lordprescott, Apr 17 23
Difficult
lordprescott gold member
Apr 17 23
121 plays
2.
  The Films of Sir Alfred Hitchcock    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz dedicated to the films of my favourite director, Sir Alfred Hitchcock.
Tough, 10 Qns, kristian88, Apr 30 10
Tough
kristian88
2103 plays
trivia question Quick Question
In which 1956 movie did Doris Day and James Stewart play husband and wife?

From Quiz "The Hitchcock Collection"




Related Topics
  Hitchcock Cameos [Movies] (9 quizzes)

  Hitchcock Taglines [Movies] (2 quizzes)

  Hitchcock, Alfred [Movies] (50 quizzes)

  Hitchhiker's Guide to the Galaxy, The [Movies] (3 quizzes)

  The Hitchhiker's Guide to the Galaxy [Literature] (39 quizzes)


Alfred Hitchcock Trivia Questions

1. Born in London in 1899, Hitchcock began as a junior film technician before moving on to motion picture direction in 1925. What was the name of his first directorial outing in 1925?

From Quiz
The Films of Sir Alfred Hitchcock

Answer: The Pleasure Garden

The film revolves around a chorus girl who marries a rich colonial. A pretty boring film but with hints of Hitchcock's genius touch.

2. With the advent of talkie movies a few years after his first directorial outing, Hitchcock took full advantage and made his first talkie in 1929. What was the film's title?

From Quiz The Films of Sir Alfred Hitchcock

Answer: Blackmail

The original Hitchcock ending to the film had a sad ironic ending but Hollywood was then, as it is now, obsessed with happy endings and so Hitchcock bowed to pressure and released it with a happy ending instead.

3. One of Hitchcock's first films to put him into the spotlight was 'The Man Who Knew Too Much'. Released in 1934 it starred an actor who would later become more famous for creepy roles in horror films. Who is he?

From Quiz The Films of Sir Alfred Hitchcock

Answer: Peter Lorre

The film was remade in 1956 starring James Stewart and Doris Day but was nowhere near as good as Hitchcock's original.

4. A cinematic masterpiece the following year, in 1935, was "The 39 Steps". This fabulous comedy thriller was based on a novel by whom?

From Quiz The Films of Sir Alfred Hitchcock

Answer: John Buchan

The film starred Robert Donat, Madeleine Carroll and the great Dame Peggy Ashcroft.

5. After such films as 'The Secret Agent', 'The Lady Vanishes' and 'Jamaica Inn' came another cinematic triumph with 'Rebecca'. The film starred, amongst others, Nigel Bruce. Which character was he to become more famous playing?

From Quiz The Films of Sir Alfred Hitchcock

Answer: Dr. Watson

He played Dr. Watson to Basil Rathbone's Sherlock Holmes in numerous films. Rebecca starred Lawrence Olivier and Joan Fontaine and won 2 Oscars.

6. A few years later on came 'Shadow of a Doubt' in 1943. It featured a favourite uncle, played by Joseph Cotten, who visits his family but is actually on the run from the police. By what name do the police know him?

From Quiz The Films of Sir Alfred Hitchcock

Answer: Merry Widow Murderer

A tv version was made in 1991 starring Mark Harmon but not a patch on the original.

7. After 'North by Northwest' came probably his most famous film, 'Psycho'. Released in 1960 and most famous for the shower scene. The actress playing the murder victim in this scene has a famous actress daughter. Who is that daughter?

From Quiz The Films of Sir Alfred Hitchcock

Answer: Jamie Lee Curtis

Janet Leigh was her name and Tony Curtis being the father of Jamie Lee. In 'Psycho', when Hitchcock was asked what he had used for the blood in the shower scene, he replied 'Chocolate Sauce'.

8. Another of Hitchcock's classics was 'The Birds', where birds unaccountably make attacks on a coastal town. But in which state was it set?

From Quiz The Films of Sir Alfred Hitchcock

Answer: California

The film was released in 1963 and starred Rod Taylor and Tippi Hedren along with a younger looking Jessica Tandy.

9. After 'Marnie', 'Torn Curtain', 'Topaz' and 'Frenzy' came his final film about a fake medium. What was its title?

From Quiz The Films of Sir Alfred Hitchcock

Answer: Family Plot

The film was released in 1976, just 4 years before Hitchcock died and starred Karen Black and Bruce Dern.

This is category 13778
Last Updated Jun 22 2024 5:50 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.