FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Hitchcock Cameos Quizzes, Trivia and Puzzles
Hitchcock Cameos Quizzes, Trivia

Hitchcock Cameos Trivia

Hitchcock Cameos Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Hitchcock, Alfred

Fun Trivia
9 Hitchcock Cameos quizzes and 100 Hitchcock Cameos trivia questions.
1.
Hitchcock Appearances In His Films
  Hitchcock Appearances In His Films   great trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
Alfred Hitchcock directed more than fifty films during his career, and appeared in most of these in small cameo roles. Here are ten of those for you. Have fun!
Very Easy, 10 Qns, Creedy, Nov 08 23
Very Easy
Creedy gold member
Nov 08 23
1263 plays
2.
  Hitchcock Cameo Match    
Match Quiz
 10 Qns
Alfred Hitchcock was famous for making cameo appearances in his films. For this quiz, match the name of the movie with the scene where he appears in that movie. The interesting information will provide the time stamp for your next viewing.
Average, 10 Qns, Trivia_Fan54, Oct 03 22
Average
Trivia_Fan54 gold member
Oct 03 22
102 plays
3.
  Hitchcock Cameos   great trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
British born film director, Alfred Hitchcock, was famous for making cameo appearances in his movies. Match the circumstance to the film title for each appearance.
Average, 10 Qns, debodun, Nov 18 18
Average
debodun
Nov 18 18
219 plays
4.
  Cue the Marionette Music    
Multiple Choice
 10 Qns
Alfred Hitchcock directed some of my favorite movies, and part of the fun in watching a Hitchcock movie is looking for his cameo appearance. How well were you watching? Warning - there are spoilers in the answers section.
Average, 10 Qns, MariaVerde, Sep 21 21
Average
MariaVerde gold member
Sep 21 21
205 plays
5.
  A Hitch in the Action   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The late Alfred Hitchcock made brief appearances in 39 of his thrillers, and part of the enjoyment of his films was spotting Hitch. How many of his cameos do you remember?
Tough, 10 Qns, Cymruambyth, Aug 09 17
Tough
Cymruambyth gold member
410 plays
6.
  Spot the Hitchcock!    
Multiple Choice
 10 Qns
Alfred Hitchcock was famous for his cameo appearances in his films. I'll name the film and give a (very) subtle clue - you pick the right answer from multiple choices. Sounds like fun, doesn't it?
Average, 10 Qns, KUZIN KEITH, Apr 22 16
Average
KUZIN KEITH
878 plays
7.
  Alfred Hitchcock Cameos   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
I will name situation of his cameo, you tell me the film.
Tough, 20 Qns, slowglass, Jul 24 07
Tough
slowglass
887 plays
8.
  Where's Hitchcock?    
Multiple Choice
 15 Qns
Every Hitchcock fan knows he appears somewhere in his movies. Really, isn't half the fun of watching his movies, looking for him?! I will describe the cameo appearance, you get to name the movie!
Tough, 15 Qns, Hitch, Dec 04 15
Tough
Hitch
686 plays
9.
  Desperately Seeking Hitchcock    
Multiple Choice
 5 Qns
This quiz is on Hitchcock's cameo appearances. See if you can remember where he popped up!
Tough, 5 Qns, Hitch%231fan, Jul 24 07
Tough
Hitch%231fan
392 plays
trivia question Quick Question
Standing in a crowded outdoor market.

From Quiz "Where's Hitchcock?"




Related Topics
  Hitchcock Taglines [Movies] (2 quizzes)

  Hitchcock, Alfred [Movies] (50 quizzes)

  Hitchcock, Alfred [Celebrities] (2 quizzes)


Hitchcock Cameos Trivia Questions

1. In which film did Hitchcock appear walking past a roadside stand where an elderly man was admiring paintings for sale?

From Quiz
A Hitch in the Action

Answer: The Trouble with Harry

Hitchcock was on screen for all of 21 seconds. 'The Trouble with Harry' is a light-hearted murder mystery, very off-the-wall, with a delightful cast of odd characters. It's worth seeing just for the performances turned in by Mildred Natwick and Edmund Gwenn. Shirley MacLaine made her screen debut in this movie.

2. Hitchcock's appearance in both "To Catch a Thief" and "North by Northwest" involves a mode of transport. What is it?

From Quiz Cue the Marionette Music

Answer: Bus

In "North by Northwest" he's the man who just misses the bus towards the end of the opening credits. In "To Catch a Thief" he's sitting to the left of John Robie, who has just escaped police questioning, about 10 minutes into the movie. Both movies star Cary Grant. "North by Northwest" is a mistaken identity movie. Advertising executive Roger Thornhill is kidnapped when he's mistaken for another man. This puts him in the middle of an espionage case, and the prime suspect in a murder. While trying to clear his name, Thornhill is chased by a crop duster and the climactic scene occurs on Mount Rushmore. "To Catch a Thief" takes place on the Riviera. John Robie is a retired burglar known as the Cat, but a recent outbreak of jewel thefts leads the public to believe he's returned to work. Robie realizes the only way to clear his name is to catch the actual thief. Cary Grant was born Archibald

3. After credits, runs to bus which closes its door and leaves without him.

From Quiz Alfred Hitchcock Cameos

Answer: North By Northwest

Cary Grant as Thornhill, appears on the left side of the screen for almost the entire movie.

4. An extra in the arrest scene.

From Quiz Where's Hitchcock?

Answer: The Lodger

This is of course the first time Hitch appears in his movies! And the rest is history!

5. In the movie 'The Lodger', where did Alfred Hitchcock make his first (and not at that time famous) cameo appearance?

From Quiz Desperately Seeking Hitchcock

Answer: At a desk in a newsroom

Hitch actually made two appearances in this movie; he showed up again in the crowd watching an arrest.

6. Where did eagle-eyed fans spot the portly Mr. Hitchcock in 'The Man Who Knew Too Much' (1956)?

From Quiz A Hitch in the Action

Answer: In the marketplace in Marrakesh, watching a troupe of acrobats

You can be forgiven if you missed this cameo appearance by the director. He was only on screen for 25 seconds and he had his back to the camera.

7. For obvious reasons, Hitchcock's cameo is in a photo in "Lifeboat". In which other movie does he appear in a photo?

From Quiz Cue the Marionette Music

Answer: Dial M for Murder

Hitchcock appears in one of the class reunion photos hanging on the wall about 13 minutes into the film. "Dial M for Murder", released in 1954, starred Grace Kelly and Ray Milland and was based on a stage play by Frederick Knott. Milland plays Tony Wendice who hires/blackmails an old acquaintance to kill his wife, played by Kelly. In the struggle, she kills her assailant. The day before her scheduled execution, her lover, played by Robert Cummings, tries to clear her name. The movie was remade in 1998 as "A Perfect Murder" starring Gwyneth Paltrow and Michael Douglas.

8. Appears in an ad for "fat reduction" on the back of a newspaper.

From Quiz Alfred Hitchcock Cameos

Answer: Lifeboat

Much of the cast caught pneumonia after constant exposure to cold water.

9. In "Spellbound" (1945) Hitchcock lifted our spirits by appearing as:

From Quiz Spot the Hitchcock!

Answer: A man coming out of the elevator carrying a violin.

The British call elevators "lifts". Good old Alfred loved music and appeared in several other movies with string instruments... read on!

10. Carrying a cello case.

From Quiz Where's Hitchcock?

Answer: The Paradine Case

Hitch had a few cameo appearances involving musical instruments.

11. Where was Hitchcock's cameo in the movie 'Blackmail'?

From Quiz Desperately Seeking Hitchcock

Answer: On subway reading a book

12. Sometimes Mr. H. resorted to very tricky devices to make an appearance in his films. Where was he in 'Dial M for Murder'?

From Quiz A Hitch in the Action

Answer: In a photograph

Hitchcock is shown in a class reunion picture that Tom Wendice (Ray Milland) shows to Captain Swan Lesgate (Anthony Dawson). The scene takes all of 13 seconds.

13. Hitchcock appeared as part of the crowd listening to a political speech in one of his later films. Which one?

From Quiz Cue the Marionette Music

Answer: Frenzy

Hitchcock's appearance is early in the film. He's wearing a bowler hat and the only member of the audience who does not appear to be listening to the speaker, at least until someone notices a nude body floating in the river. In "Frenzy", Richard Blaney is suspected of being the Necktie Killer, especially after his ex-wife becomes one of the victims. He's convicted, even though his friend Robert Rusk is the real murderer. Blaney injures himself in prison and escapes while being treated in an attempt to lead the police to Rusk - an attempt which nearly backfires when the police find Blaney standing over the corpse of another woman. "Frenzy" combines serial murder with the black humor of truly frightful gourmet meals served to the police detective by his wife. It was based on the novel "Goodbye PIccadilly, Farewell Liecester Square."

14. On a neon sign in the view from the apartment window.

From Quiz Alfred Hitchcock Cameos

Answer: Rope

Alfred Hitchcock's first color film.

15. In the 1945 film "Notorious", starring Cary Grant, Hitchcock popped in as:

From Quiz Spot the Hitchcock!

Answer: A man drinking champagne at a party.

Cary Grant was one of Alfred's favorite leading men, and he appeared in several of his wonderful suspense movies. Pop refers to the "popping" of the champagne cork. Pretty corny, huh!

16. Drinking champagne at a party.

From Quiz Where's Hitchcock?

Answer: Notorious

17. Where did Hitch appear in 'Young and Innocent'?

From Quiz Desperately Seeking Hitchcock

Answer: Outside the courthouse with a camera

18. Where was Hitch in his last film, 'Family Plot'?

From Quiz A Hitch in the Action

Answer: Behind a frosted glass door at the office of the Registrar of Births and Deaths

By the time 'Family Plot' was made in 1976, people were used to seeing Mr. Hitchcock's distinctive profile because of his television show, so he's relatively easy to spot in this one. The cameo appearance in this movie is 40 seconds long.

19. Hitchcock struggles with a musical instrument on the titular train in "Strangers on a Train". What is it?

From Quiz Cue the Marionette Music

Answer: Double Bass

Hitchcock appears about 10 minutes into the film. "Strangers on a Train" was based on a novel by Patricia Highsmith and and Raymond Chandler wrote an early draft of the screenplay. Although very little of his work appears in the final movie, Chandler got a credit for the screenplay. Tennis star Guy Haines wants to divorce his wife Miriam so that he can remarry, but his wife refuses to consent. Bruno Anthony approaches Haines on the titular train with a proposition - kill my mother and I'll kill your wife. Haines rejects the plan, but Anthony follows through on the plot. When Haines refuses to kill Mrs. Anthony, Bruno tries to frame the tennis player for Miriam's murder.

20. Seen winding the clock in one of the apartments.

From Quiz Alfred Hitchcock Cameos

Answer: Rear Window

All the apartments in Thorwald's building had electricity and running water to the extent that they could be lived in.

21. In the 1948 film "Rope" Hitch had a walk on as:

From Quiz Spot the Hitchcock!

Answer: A man crossing the street.

This film featured Jimmy Stewart and its primary focus was a coffin covered with a buffet dinner. It was his first movie to be filmed in color. (Get it, WALK ON - man crossing the street) General groans from all!

22. In a class reunion photo.

From Quiz Where's Hitchcock?

Answer: Dial M for Murder

23. Where did he appear in 'The Lady Vanishes'?

From Quiz Desperately Seeking Hitchcock

Answer: Victoria Station smoking

24. One of my favourite Hitchcock films is 'North by Northwest' starring Cary Grant. How did Hitchcock make his cameo appearance in this one?

From Quiz A Hitch in the Action

Answer: At a bus stop in New York

Hitchcock is seen missing a bus, immediately after his name fades off the screen in the opening credits. If you missed this one, I'm not surprised. It took all of 2 seconds before Mr. H. faded from the screen!

25. Getting off the elevator in the hotel carrying violin case.

From Quiz Alfred Hitchcock Cameos

Answer: Spellbound

The dream sequence was designed by Salvador DalĂ­, and was originally supposed to run for 20 minutes. Only part of it was filmed.

26. All aboard!! "Strangers on a Train" from 1951 featured Hitchcock as:

From Quiz Spot the Hitchcock!

Answer: The man trying to board the train with a bass fiddle.

This was the second film that his daughter Patricia appeared in. Do you know the other films she was in? Another quiz - another time.

27. Crossing the top of a long staircase.

From Quiz Where's Hitchcock?

Answer: I Confess

28. Do you know where Mr. Hitchcock showed up in 'Notorious'?

From Quiz Desperately Seeking Hitchcock

Answer: At a party drinking champagne

29. How about another musical instrument question? In "Spellbound" he walks out of an elevator carrying a stringed instrument. Which one?

From Quiz Cue the Marionette Music

Answer: Violin

"Spellbound" combines the murder in retrospect and amnesiac hero formats. When the head of a mental hospital in Vermont retires, his replacement is Dr. Anthony Edwardes (Gregory Peck) who falls in love with colleague Dr. Constance Peterson (Ingrid Bergman). Peterson soon finds out that Edwardes is an imposter, and possibly a murderer. When Hitchcock appears (around the 37 minute mark), Dr. Peterson is waiting for Dr. Edwardes. He recoveries his memory (and his name - John Ballantyne) after a hypnosis-induced dream so bizarre, Salvador Dali designed it.

30. Standing outside a real estate office in cowboy hat.

From Quiz Alfred Hitchcock Cameos

Answer: Psycho

Alfred Hitchcock bought the rights to the novel anonymously for just $9,000. He then bought up as many copies of the novel as he could find just to keep the ending a secret.

This is category 16934
Last Updated Jun 18 2024 11:29 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.