FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Wheres Hitchcock
Quiz about Wheres Hitchcock

Where's Hitchcock? Trivia Quiz


Every Hitchcock fan knows he appears somewhere in his movies. Really, isn't half the fun of watching his movies, looking for him?! I will describe the cameo appearance, you get to name the movie!

A multiple-choice quiz by Hitch. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Hitchcock, Alfred
  8. »
  9. Hitchcock Cameos

Author
Hitch
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
36,303
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
686
- -
Question 1 of 15
1. An extra in the arrest scene. Hint


Question 2 of 15
2. Carrying a cello case. Hint


Question 3 of 15
3. Drinking champagne at a party. Hint


Question 4 of 15
4. In a class reunion photo. Hint


Question 5 of 15
5. Crossing the top of a long staircase. Hint


Question 6 of 15
6. Just missing the bus. Hint


Question 7 of 15
7. Man on a train playing cards. Hint


Question 8 of 15
8. Man with a stick, near tennis court. Hint


Question 9 of 15
9. Standing in a crowded outdoor market. Hint


Question 10 of 15
10. Walking past Sam's outdoor exhibition. Hint


Question 11 of 15
11. Standing in front of a NY drugstore. Hint


Question 12 of 15
12. Man waiting outside a phone booth. Hint


Question 13 of 15
13. Spectator at an opening rally. Hint


Question 14 of 15
14. Man leaving hotel room. Hint


Question 15 of 15
15. As a silhouette of the door to the office of Birth and Death registrations. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. An extra in the arrest scene.

Answer: The Lodger

This is of course the first time Hitch appears in his movies! And the rest is history!
2. Carrying a cello case.

Answer: The Paradine Case

Hitch had a few cameo appearances involving musical instruments.
3. Drinking champagne at a party.

Answer: Notorious

4. In a class reunion photo.

Answer: Dial M for Murder

5. Crossing the top of a long staircase.

Answer: I Confess

6. Just missing the bus.

Answer: North by Northwest

The cropduster scene is to die for!
7. Man on a train playing cards.

Answer: Shadow of a Doubt

Written by Thornton Wilder of 'Our Town'.
8. Man with a stick, near tennis court.

Answer: Easy Virtue

9. Standing in a crowded outdoor market.

Answer: The Man Who Knew Too Much

The only movie Hitchcock ever remade. The 1956 version won an oscar for best song with 'Que Sera Sera' by Doris Day. The first was in 1934.
10. Walking past Sam's outdoor exhibition.

Answer: The Trouble With Harry

Did you know Jerry Mathers aka 'The Beaver', appeared in this movie?
11. Standing in front of a NY drugstore.

Answer: Saboteur

12. Man waiting outside a phone booth.

Answer: Rebecca

The only Hitchcock film to win and academy award for best picture - 1940.
13. Spectator at an opening rally.

Answer: Frenzy

Hitch toyed with the idea of floating his likeness down the River Thames for his cameo, but it did appear in a promotional trailer.
14. Man leaving hotel room.

Answer: Marnie

15. As a silhouette of the door to the office of Birth and Death registrations.

Answer: Family Plot

Hitch's last movie, 1976.
Source: Author Hitch

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us