FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Lansbury Angela Quizzes, Trivia and Puzzles
Lansbury Angela Quizzes, Trivia

Angela Lansbury Trivia

Angela Lansbury Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities K-L

Fun Trivia
4 Angela Lansbury quizzes and 40 Angela Lansbury trivia questions.
1.
  Angela's Awards    
Collection Quiz
 10 Qns
the extraordinary Angela Lansbury
In a career spanning 80 years, Dame Angela Lansbury was nominated for numerous awards. Select the ones she won (or was honorarily awarded) from the list below.
Average, 10 Qns, looney_tunes, Apr 02 24
Average
looney_tunes editor
Apr 02 24
162 plays
2.
  The Life and Career of Angela Lansbury    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a quiz about the congenial and immensely talented Ms. Angela Lansbury.
Tough, 10 Qns, wetaskiwin, May 19 14
Tough
wetaskiwin
845 plays
3.
  All About Angela Lansbury    
Multiple Choice
 10 Qns
Angela Lansbury is one of my favorite actresses. These are all questions relating to the actress herself. Have fun.
Tough, 10 Qns, annakay, Feb 03 07
Tough
annakay
737 plays
4.
  Angela Lansbury Movies (Plus)    
Multiple Choice
 10 Qns
A versatile talent.
Average, 10 Qns, robert362, Dec 31 18
Average
robert362
Dec 31 18
1229 plays

Angela Lansbury Trivia Questions

1. What city lays claim to being the birthplace of Ms. Lansbury?

From Quiz
The Life and Career of Angela Lansbury

Answer: London, England

Angela Brigid MacGill Lansbury was born 16 October 1925 in London, England.

2. Lansbury stars in what classic children's movie?

From Quiz Angela Lansbury Movies (Plus)

Answer: Bedknobs and Broomsticks

Just for kids.

3. How many siblings does Angela Lansbury have?

From Quiz All About Angela Lansbury

Answer: 3

She has younger twin brothers by the names of Edgar and Bruce, who are both producers. She also has a half sister named Isolde from her mother's first marriage. Isolde was wed at one time to actor Peter Ustinov.

4. Ms. Lansbury may well have inherited her penchant for acting, as well as her talent, from her mother, who was also an actress. Can you name her?

From Quiz The Life and Career of Angela Lansbury

Answer: Moyna MacGill

Moyna MacGill was stage actress in London in the 1920s and '30s. After the family's move to the United States, MacGill continued her career in Hollywood playing relatively small, usually zany, roles.

5. Lansbury has one of her best roles in 'The Manchurian Candidate'. Along with Frank Sinatra, who was the star of the movie?

From Quiz Angela Lansbury Movies (Plus)

Answer: Laurence Harvey

Young Angela actually played his mother.

6. What prompted the move of the Lansbury family to the United States in the 1940s?

From Quiz The Life and Career of Angela Lansbury

Answer: World War II

Angela began training as an actress in London at the Webber-Douglas School for the Dramatic Arts. But when WWII broke out the family sought refuge in the United States.

7. Lansbury's most well-known Broadway role was in what musical?

From Quiz Angela Lansbury Movies (Plus)

Answer: Mame

Lucille Ball ended up doing the movie. It bombed.

8. What was her character's name in "Gaslight"?

From Quiz All About Angela Lansbury

Answer: Nancy Oliver

Ingrid Bergman played Paula Alquist, Barbara Everest was Elizabeth Tompkins and Heather Thatcher played Lady Dalroy.

9. Lansbury also had a key role in 'The Dark at The Top of the Stairs'. Who wrote the play?

From Quiz Angela Lansbury Movies (Plus)

Answer: William Inge

With Robert Preston doing a good job in the lead.

10. When Ms. Lansbury was sixteen-years-old, she performed in a nightclub, covering songs by which artist?

From Quiz The Life and Career of Angela Lansbury

Answer: Noël Coward

According to Wikipedia.org: "Having gained the job by claiming to be 19 when she was 16, her act consisted of her singing songs by Noël Coward, and earned her $60 a week."

11. Lansbury had an important early role in 'The Picture of Dorian Gray'. Who was the other actress who also had an important part in the movie early in her career?

From Quiz Angela Lansbury Movies (Plus)

Answer: Donna Reed

Hurd Harfield, George Sanders, Peter Lawford. Russell was the star of 'Auntie Mame'.

12. How is she related to actor David Lansbury?

From Quiz All About Angela Lansbury

Answer: aunt

Edgar Lansbury, David's father, is Angela's brother. David married actress Ally Sheedy in 1992.

13. Angela's very first film in the United States was a picture called "Gaslight". It won her an Academy Award nomination. How old was she?

From Quiz The Life and Career of Angela Lansbury

Answer: 19

Angela played the role of Cockney maid, Nancy Oliver. The movie was released in 1944 and starred Ingrid Bergman, Charles Boyer and Joseph Cotten. It received seven Academy Award nominations, with Angela's being one of the seven.

14. Lansbury appeared in this Broadway show.

From Quiz Angela Lansbury Movies (Plus)

Answer: Sweeney Todd

'The Demon Barber of Fleet Street'.

15. Her son directed some of the "Murder She Wrote" episodes. What is his name?

From Quiz All About Angela Lansbury

Answer: Anthony Shaw

Anthony Peter Shaw was born January 7, 1952. She also has a daughter, Deirdre Angela Shaw, born April 26, 1953 with husband Peter Shaw.

16. In which of Angela's movies did she appear alongside her mother?

From Quiz The Life and Career of Angela Lansbury

Answer: The Picture of Dorian Gray

Angela again received an Academy Award nomination for Best Supporting Actress for her role as Sybyl Vane in this 1945 screenplay adaption of the Oscar Wilde novel of the same name.

17. Lansbury appeared in the classic thriller, 'Gaslight'. What role did she play?

From Quiz Angela Lansbury Movies (Plus)

Answer: Maid

She was the maid to Charles Boyer. She was a singer in 'Dorian Gray': 'Goodbye, Little Yellow Bird'.

18. Lansbury appeared in this Broadway show.

From Quiz Angela Lansbury Movies (Plus)

Answer: Gypsy

19. What well-known actress starred with her in "The Court Jester" in 1956?

From Quiz All About Angela Lansbury

Answer: Mildred Natwick

Mildred Natwick was reunited with Angela in an episode of "Murder She Wrote" called "The Electric Cathedral." The episode also featured Steve Forrest from "S.W.A.T." Interesting tidbit: Steve Forrest is a brother to actor Dana Andrews.

20. In the late 1960s, what caused Angela to move with her family to Dublin, Ireland for a time?

From Quiz The Life and Career of Angela Lansbury

Answer: Her home in Malibu burned down

It has also been reported that Angela's son Anthony was for a time a follower of the Charles Manson gang and into drugs. She thought it would be best to get him out of the country and they went to Ireland.

21. What was her character's name in "Bedknobs and Broomsticks"?

From Quiz All About Angela Lansbury

Answer: Eglantine Price

There was no Mrs. Emelius Browne. Mr. Emelius Browne was played by David Tomlinson who also starred in "Mary Poppins." Mrs. Hobday was played by Tessie O'Shea and Carrie Rawlins was played by Cindy O'Callaghan. This 1971 movie was part live action and part animated.

22. William Windom plays Lansbury's friend in 'Murder, She Wrote'. What role does he play?

From Quiz Angela Lansbury Movies (Plus)

Answer: Doctor

This is category 15994
Last Updated Apr 13 2024 5:48 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.