FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Murphy Eddie Quizzes, Trivia and Puzzles
Murphy Eddie Quizzes, Trivia

Eddie Murphy Trivia

Eddie Murphy Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities M-P

Fun Trivia
3 Eddie Murphy quizzes and 25 Eddie Murphy trivia questions.
1.
  Multiple Choice Quiz about Eddie Murphy   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Eddie Murphy is funny and a great actor I hope you enjoy my quiz.
Average, 10 Qns, calibrownsugga, Aug 08 17
Average
calibrownsugga
6255 plays
2.
  Eddie Murphy Test Your Knowledge    
Multiple Choice
 10 Qns
Some basic trivia about the funniest man alive - Eddie Murphy.
Average, 10 Qns, marlonjackson, May 19 19
Average
marlonjackson
May 19 19
3812 plays
3.
  Test yourself! Eddie Murphy Quiz    
Multiple Choice
 5 Qns
Some hard questions about Eddie Murphy.
Difficult, 5 Qns, texascowboy2001, Jun 28 11
Difficult
texascowboy2001
1816 plays
trivia question Quick Question
How many times has Martin Lawrence starred alongside Eddie?

From Quiz "Eddie Murphy"




Related Topics
  Murphy, Eddie [Movies] (3 quizzes)


Eddie Murphy Trivia Questions

1. What is Eddie Murphy's middle name?

From Quiz
Eddie Murphy

Answer: Regan

Eddie Murphy was born Edward Regan Murphy the youngest of two brothers.

2. How old was Eddie Murphy when he started on 'Saturday Night Live'?

From Quiz Eddie Murphy

Answer: 19 & nineteen

He was 19 when he started on "Saturday Night Live".

3. In which movie does Eddie Murphy take a job working at a fast food joint?

From Quiz Eddie Murphy

Answer: Coming To America

In 'Coming To America' he finds work at McDowells, and eventually falls for the boss' daughter.

4. What city and state was Eddie Murphy born in?

From Quiz Eddie Murphy

Answer: Brooklyn, NY

Eddie Murphy was born April 3, 1961 in Brooklyn, NY where he attended Roosevelt Junior High and went on to become an actor/comedian.

5. What is Eddie Murphy's real name?

From Quiz Eddie Murphy

Answer: Edward Regan Murphy

Born Edward Regan Murphy in Brooklyn, NY.

6. When was Eddie Murphy born?

From Quiz Eddie Murphy

Answer: April 3,1961

Born April 3, 1961 in Brooklyn, NY.

7. In which 1988 movie did Eddie Murphy play an African prince?

From Quiz Eddie Murphy

Answer: Coming To America

Eddie Murphy starred in "Coming To America" with Arsenio Hall as two friends from Africa with royal backgrounds.

8. For which film did he receive his first Academy Award nomination?

From Quiz Eddie Murphy

Answer: "Dreamgirls" (2006)

He was nominated for Best Supporting Actor, playing the role of singer James "Thunder" Early.

9. What is the names of Eddie's characters in 'Bowfinger'?

From Quiz Eddie Murphy

Answer: Kit, Jiff Ramsey

Eddie plays both Kit, the Hollywood movie star and Jiff, the nerdy brother of Kit.

10. In 2001, Eddie Murphy flopped at the box office with what action movie?

From Quiz Eddie Murphy

Answer: The Adventures Of Pluto Nash

"The Adventures Of Pluto Nash" took 80 million to make but, shamefully made only one million at the box office.

11. At what age did Eddie Murphy start performing as a stand-up comedian?

From Quiz Eddie Murphy

Answer: 15 & fifteen

Began performing as a stand-up comedian in Long Island clubs at age 15

12. In which movie is Eddie's nickname 'G'?

From Quiz Eddie Murphy

Answer: Holy Man

Eddie plays 'G' in 'Holy Man' who at one point has his own show called 'The G-Spot'.

13. In "Beverly Hills Cop" Eddie Murphy played a cop from which city?

From Quiz Eddie Murphy

Answer: Detroit

Eddie Murphy played a cop from Detroit who goes to Beverly Hills to help fight crime.

14. In which movie does Eddie become a U.S. Senator or Congressman?

From Quiz Eddie Murphy

Answer: The Distinguished Gentleman

In 'The Distinguished Gentleman', Eddie cons his way to a seat in the U.S. Senate.

15. Which movie did Eddie star in where he could talk to animals?

From Quiz Eddie Murphy

Answer: Doctor Dolittle

"Doctor Dolittle" is one of my favorite Eddie Murphy films.

16. How many times has Martin Lawrence starred alongside Eddie?

From Quiz Eddie Murphy

Answer: Twice

It's twice, once in 'Boomerang' and again in 'Life'.

17. In which 2001 animated movie did Eddie Murphy lend his voice to that of a donkey?

From Quiz Eddie Murphy

Answer: Shrek

"Shrek" also stars voices of Mike Myers and Cameron Diaz.

18. Who was the actress who played Carla Purty, in 'Nutty Professor 1'?

From Quiz Eddie Murphy

Answer: Jada Pinkett Smith

It was Jada Pinkett, who was replaced in the sequel by Janet Jackson.

19. In which 1992 film did Eddie Murphy play the ultimate lady's man?

From Quiz Eddie Murphy

Answer: Boomerang

"Boomerang" also stars actress Halle Berry and Robin Givens.

20. In what movie did one of Eddie's best friends Arsenio Hall co-star?

From Quiz Eddie Murphy

Answer: Coming To America

Arsenio played Eddie's sidekick in 'Coming To America'.

21. Which movie was Eddie Murphy NOT in?

From Quiz Eddie Murphy

Answer: Enemy Of The State

"Enemy Of The State" starred actor Will Smith not Eddie Murphy.

22. In what movie does Eddie play a FBI negotiator?

From Quiz Eddie Murphy

Answer: Metro

In 'Metro', Eddie is a negotiator.

This is category 20962
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.