FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
 Celebrities MP Quizzes, Trivia and Puzzles
 Celebrities MP Quizzes, Trivia

Celebrities M-P Trivia

Celebrities M-P Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »

Fun Trivia
258 Celebrities M-P quizzes and 3,612 Celebrities M-P trivia questions.
1.
Behind Blue Eyes
  Behind Blue Eyes   best quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
A Bit about Paul Newman
Paul Newman's blue eyes were one of his trademarks, essential to his good looks. What was behind those blue eyes, however? Here we will look at some aspects of Newman's life, both personal and professional, with the help of some photographic hints.
Easier, 10 Qns, spanishliz, Sep 02 23
Easier
spanishliz editor
Sep 02 23
475 plays
2.
  Jayne Mansfield   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about the short life and career of Jayne Mansfield, who was possibly even more famous for her off screen life than for the films she made.
Easier, 10 Qns, rossian, Feb 09 22
Easier
rossian editor
Feb 09 22
443 plays
3.
Dudley Moore We Miss You
  Dudley Moore, We Miss You   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Comic genius Dudley Moore passed away in March 2002. This quiz covers his life and career.
Average, 10 Qns, rossian, Jan 04 23
Average
rossian editor
Jan 04 23
243 plays
4.
  Tyler Perry   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I have been huge fan of Tyler for a few years and didn't see any quizzes on him so here is the first of hopefully more to come. Enjoy! (Contains Spoilers)
Average, 10 Qns, MzzRay2001, May 23 23
Average
MzzRay2001
May 23 23
3807 plays
5.
  The Life & Times of Paul Newman   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
One of the great actors of our time, but there was more to Paul Newman than his films.
Average, 10 Qns, pollucci19, Nov 13 21
Average
pollucci19 gold member
Nov 13 21
2958 plays
6.
  What About Bill? A Quiz About Bill Murray.    
Multiple Choice
 10 Qns
Bill Murray is a legend! Here are some questions about his life and work. Enjoy.
Easier, 10 Qns, ramonesrule, Sep 03 21
Easier
ramonesrule gold member
Sep 03 21
501 plays
7.
  Guess who came to dinner? We're so glad he did!   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The life and times of Sidney Poitier
Phoenix Rising presents.... (fanfare!)....Sidney Poitier! This quiz looks at some of the highlights of his fabled movie career as well as his life outside Hollywood.
Average, 10 Qns, MikeMaster99, Dec 15 22
Average
MikeMaster99 gold member
Dec 15 22
319 plays
8.
  Hopelessly Devoted to Olivia Newton-John   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Olivia Newton-John, my all-time favorite female singer, passed away after a thirty-year battle with breast cancer, on August 8, 2022. This quiz is about her life and her career.
Average, 10 Qns, Ilona_Ritter, Aug 27 22
Average
Ilona_Ritter gold member
Aug 27 22
302 plays
9.
  Classic British Cinema - Powell and Pressburger   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This short quiz takes a general look at the lives and at a small number of the films of Powell and Pressburger. Although there may be one or two spoilers, I hope that these won't ruin your enjoyment of these films in the future!
Average, 10 Qns, SisterSeagull, Jun 13 15
Average
SisterSeagull gold member
369 plays
10.
  Christopher Plummer, True Legend    
Multiple Choice
 10 Qns
Christopher Plummer, a true acting legend, passed away in February, 2021. This quiz will salute one of my favourite actors of all time. RIP, my legend.
Average, 10 Qns, Trivia_Fan54, Feb 17 21
Average
Trivia_Fan54 gold member
Feb 17 21
465 plays
trivia question Quick Question
In which famous Orson Welles movie did Agnes Moorehead also have a role?

From Quiz "Agnes Moorehead"




11.
  All About the Beautiful Rue McClanahan   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a quiz chronicling the life and times of actress, Rue McClanahan. Just how much do you know about her?
Average, 10 Qns, poshprice, Feb 26 10
Average
poshprice
422 plays
12.
  Rik Mayall   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Rik Mayall; one of the original British 'alternative comedians' of the 'eighties, star of many TV productions and movies and a guy with a number one hit single to his name. How well do you know him?
Average, 10 Qns, Mutchisman, May 30 09
Average
Mutchisman
611 plays
13.
  Carry the Zero    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on Zero Mostel, a legend on the stage and screen, who will not soon be forgotten.
Average, 10 Qns, Joepetz, Aug 20 18
Average
Joepetz gold member
Aug 20 18
350 plays
14.
  A Man Named Leslie   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Leslie Nielsen, that is. Come see how much you know about this celebrated Canadian-born actor whose career spanned more than 60 years.
Average, 10 Qns, Jakeroo, Dec 14 10
Average
Jakeroo
902 plays
15.
  The Genius of Karl Pilkington    
Multiple Choice
 10 Qns
Author, television star, philosopher... is there anything Karl Pilkington doesn't know?
Average, 10 Qns, drowsteel, Jan 07 12
Average
drowsteel
281 plays
16.
  Leonard Nimoy: Renaissance Man    
Multiple Choice
 10 Qns
To old Trekkies like me Leonard Nimoy was an irreplaceable part of the original "Star Trek" (1966) program. There was much more to this man than playing an alien character with pointy ears. Let's find out how much you know about this truly enigmatic man.
Easier, 10 Qns, dcpddc478, Dec 11 16
Easier
dcpddc478
869 plays
17.
  Dylan Moran: Man, Legend, Irish.   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
He's certainly a man, he's certainly Irish, but a legend? Possibly. Why not find out more by playing this quiz about popular comedian and actor Dylan Moran?
Average, 10 Qns, stedman, Jan 19 14
Average
stedman editor
206 plays
18.
  Richard Pryor   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about an American stand-up comedian and actor Richard Pryor, born 1940 and died in 2005.
Average, 10 Qns, workisboring, Feb 19 13
Average
workisboring gold member
526 plays
19.
  Morecambe without Wise without Morecambe   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Morecambe & Wise are rightly considered the UK's most beloved comedy double act. But how much do you know about the solo work they did before, during and after their partnership?
Average, 10 Qns, Red_John, Apr 18 18
Average
Red_John
Apr 18 18
135 plays
20.
  Life and Career of Peter O'Toole    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a survey of interesting facts about one of my favorite actors.
Tough, 10 Qns, looney_tunes, Mar 29 06
Tough
looney_tunes editor
607 plays
21.
  The Late Great Spike Milligan   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Funny, anarchic, inventive, insane...Spike Milligan was all of these things and more. The legacy he left to British humour is vast, but how much do you know about the man?
Average, 10 Qns, spaceowl, Jan 07 13
Average
spaceowl gold member
327 plays
22.
  Gregory Peck, Great Actor, Greatest Gentleman   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Gregory Peck was an Oscar winning actor but also an extraordinary human being.
Average, 10 Qns, Babilonia, Nov 26 13
Average
Babilonia gold member
456 plays
23.
  The Incomparable Vincent Price   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about one of the most underrated actors of all time, Vincent Price. If you are of a certain age, like me, you will remember him scaring the daylights out of you as a kid. But there was much more to his career!
Average, 10 Qns, daver852, Jun 21 15
Average
daver852 gold member
281 plays
24.
  Audie Murphy   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Audie Murphy was the most decorated American combat soldier of World War 2. Murphy and others like him are the reason we enjoy the freedoms we have today and this is a tribute to a true American Hero.
Average, 10 Qns, steelman86, Aug 29 09
Average
steelman86 gold member
577 plays
25.
  Gerald McRaney: An Unforgettable Actor   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Gerald McRaney has proven his multi-talents in the film industry. Although he is now a veteran of the business, he's still an unforgettable actor.
Average, 10 Qns, lilady, May 30 09
Average
lilady
1297 plays
26.
  Helen Mirren. A True Calendar Girl    
Multiple Choice
 10 Qns
Ten questions on the career of the beautiful Dame Helen Mirren.
Average, 10 Qns, 480154st, Jan 12 21
Average
480154st gold member
Jan 12 21
292 plays
27.
  David Naughton   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know the original 'American Werewolf', David Naughton?
Tough, 10 Qns, Polaris101, Jul 24 05
Tough
Polaris101 gold member
237 plays
28.
  Morecambe & Wise (IV) - Tea Ern?    
Multiple Choice
 10 Qns
In 1978, Morecambe & Wise began the last stage of their careers. How much do you know about the time after they left the BBC?
Tough, 10 Qns, Red_John, Apr 15 18
Tough
Red_John
Apr 15 18
130 plays
29.
  Michael Palin: A Man for Many Roles    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz contains bits and pieces about the actor, comedian, writer, presenter and public speaker.
Average, 10 Qns, gme24, Nov 28 21
Average
gme24 gold member
Nov 28 21
193 plays
30.
  Edward R. Murrow   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
For some, Edward R. Murrow is THE standard by which all broadcast journalists are measured.
Average, 10 Qns, dcandler, Aug 08 20
Average
dcandler gold member
Aug 08 20
349 plays
Page 1 - Page 2 - Page 3 - Page 4

Celebrities M-P Trivia Questions

1. Michael Palin was born on May 5, 1943 at Ranmoor, a suburb of which Yorkshire city?

From Quiz
Michael Palin: A Man for Many Roles

Answer: Sheffield

His parents were Edward Moreton Palin and Mary Rachel Lockhart. Edward was an engineer. The family had also a daughter, Angela, who was older than Michael. He attended Birkdale School, where he made his acting debut at the age of five.

2. In which American state was Bill born?

From Quiz What About Bill? A Quiz About Bill Murray.

Answer: Illinois

Bill was born in Evanston, Illinois. His mother, Lucille, was a mail-room clerk and his father, William, was a lumber salesman. Bill has eight brothers and sisters and grew up in a Catholic household. Three of his brothers are actors and one of his sisters is a nun.

3. Christopher Plummer was born in Toronto, Ontario, in 1929, but moved to Senneville, Quebec, shortly after his birth. What event, which may have been considered socially unacceptable for the time, precipitated the move?

From Quiz Christopher Plummer, True Legend

Answer: His parents' divorce

Christopher Plummer was born Arthur Christopher Orme Plummer in 1929 in Toronto, Ontario. Due to his parents divorcing, he grew up with his mother's family in in Senneville, Quebec, Canada's French-speaking province, so he fluently spoke French and English. His mother was the granddaughter of Sir John Abbot, who had been Canada's Prime Minister from 1891-92.

4. What nationality was Dame Helen's father?

From Quiz Helen Mirren. A True Calendar Girl

Answer: Russian

Helen was born to Kathleen and Vasily Mironoff in 1945. Kathleen, usually known as "Kitty" was a London born Englishwoman and Vasily was a Russian born cab driver who had been brought to UK by his father when aged two. He also played the viola with the London Philharmonic Orchestra before WWII, and during the war, he put his cab driving skills to good use as an ambulance driver. Vasily changed his name to Basil following the war, and in 1951, when Helen was six years old, changed the family name to Mirren.

5. Zero Mostel was born in 1915 in the Bronx, New York to a Polish-Jewish family. What is Zero's real first name?

From Quiz Carry the Zero

Answer: Samuel

Zero Mostel was born Samuel Joel Mostel. His parents were Israel and Celia Mostel and he was their seventh of eight children. His parents were originally Jews from Poland who had separately relocated to Vienna and then the United States. Their Jewish background and culture would be heavily adopted in their home life and influenced Zero's career.

6. In January 1978, one month after the broadcast of their phenomenally successful Christmas show on BBC1, Morecambe & Wise announced that they had signed a deal to move to ITV. Which ITV company did they sign with?

From Quiz Morecambe & Wise (IV) - Tea Ern?

Answer: Thames Television

The announcement that Eric & Ernie were leaving the BBC for ITV was such a bombshell that it made front page news in the United Kingdom. The duo had been pursued by Thames for much of 1977, and had actively discussed the fact that they had received an offer during the production of the Christmas show. Bill Cotton, who had recently been appointed Controller of BBC1, had found out about the offer at Christmas 1977, and had hurriedly put together a financial package that would match Thames's in an attempt to get them to stay. However, Thames were able to offer Morecambe & Wise the opportunity to make a film, something they had sought to do since the 1960s, which the BBC were unable to do.

7. In what city did Morecambe & Wise make their first live variety appearance after the end of their television series, "Running Wild"?

From Quiz Morecambe and Wise (II) - You Can't See the Join

Answer: Manchester

The relative failure of "Running Wild" led to Morecambe & Wise being forced to accept variety bookings lower down the bill than they had been used to up to that point. However, although their first post-television variety date, at the Ardwick Hippodrome in Manchester, saw them only fourth on the bill, they received a standing ovation which saw their morale significantly improved, and the offers of work continue unabated.

8. He was born James Thurston Nabors on June 12, 1930 in Sylacauga, Alabama. What was the reason he decided to move to southern California?

From Quiz A Salute To Jim Nabors: The Man Behind Gomer Pyle

Answer: He thought the climate would help his asthma.

He attended The University of Alabama and after graduating moved to New York City where he worked as a typist for The United Nations. After that he moved to Chattanooga, TN where he got he first exposure to the TV industry working as a film cutter. Because he believed the climate would help his asthma he would eventually move to Los Angeles.

9. What was Agnes' father's occupation?

From Quiz Agnes Moorehead

Answer: A Presybyterian clergyman

Agnes Moorehead's first "stage role" was reciting the Lord's Prayer in church when she was just 3 years old. Her parents were highly supportive of her desire to perform.

10. Vincent Price was born into a wealthy family in St. Louis, Missouri in 1911. He graduated from Yale in 1933 with a degree in what subject?

From Quiz The Incomparable Vincent Price

Answer: Art history

Vincent Price was an art connoisseur his entire life. He accumulated a vast collection of masterpieces, and in 1957 donated 90 pieces from his collection to East Los Angeles Community College; these became the nucleus of what is now known as the Vincent Price Art Museum. From 1962 through 1971, he was a consultant to Sears for what was called "The Vincent Price Collection of Fine Art." For as little as $10, people could buy an original work of art by a well-known artist; more expensive pieces could be purchased for $5 down and $5 a month on an installment plan. Many people ridiculed the idea of buying fine art through a mail order catalog, but Price's expertise enabled many people to buy works of fine art at bargain prices. Artists included in the program included Picasso, Dali, Whistler, Rembrandt, and Chagall. Can you imagine buying an original oil painting by Picasso for $800 on the installment plan? Over 50,000 pieces of fine art were sold through the program, and almost all are worth much more now than when they were originally sold.

11. Leonard Nimoy had a very long career in TV and film, starting with his first onscreen role in 1951. What movie did he debut in?

From Quiz Live Long and Prosper

Answer: Queen for a Day

He made his screen debut with an appearance in just a single scene in "Queen for a Day". He was credited with the misspelled last name of Nemoy. This was better than his next few roles which were all uncredited. "Queen for a Day" was released in 1951 and was a dramatic telling of the behind the scenes of a TV game show of the same name. The show began airing in 1945.

12. Pressburger first came to Great Britain in the mid-1930s. On his arrival, which German sounding first name did he adopt?

From Quiz Classic British Cinema - Powell and Pressburger

Answer: Emeric

The name Emeric has its origins in the German language and means leader or ruler. Imre József Pressburger was educated at both Prague and Stuttgart universities before beginning work as a journalist and author. He escaped persecution because of his Jewish heritage and settled in London in 1935. It was in 1939 that Pressburger was introduced to British director Michael Powell with whom he would go on to produce some of the finest films of the period and, to many minds, some of the finest films ever made.

13. Dylan Moran was born in 1971 in which town, to the north-west of Dublin?

From Quiz Dylan Moran: Man, Legend, Irish.

Answer: Navan

Navan was also the birthplace of Sir Francis Beaufort (1774-1857), who devised the famous Beaufort wind scale. Also, although he was not actually born there, James Bond actor Pierce Brosnan lived in Navan as a child. The towns of Cork, Killarney and Dingle are all in the south-west of Ireland, quite a long way from Dublin.

14. In the 1970s, Richard Pryor wrote for several television shows. For which 1970s television show did Pryor NOT write?

From Quiz Richard Pryor

Answer: Good Times

Richard Pryor wrote for 1970s television shows including "Sanford and Son", "The Flip Wilson Show" and a 1974 Lily Tomlin television special called "Lily". For his work on the television special, Pryor shared the Emmy Award for Outstanding Writing in a Comedy, Variety or Music Special with Rosalyn Drexler, Ann Elder, Karyl Geld Miller, Robert Illes, Lorne Michaels, Jim Rusk, Herb Sargent, James R. Stein, Lily Tomlin, Jane Wagner, Rod Warren and George Yanok. "Good Times" was an American sitcom which aired in the 1970's. The writers of the show included Al Schwartz, Elroy Schwartz, Bill Freedman, John Fenton Murray and Bruce Howard but not Richard Pryor.

15. Dana Plato was born in November 1964 and died in May 8 1999. What was her middle name?

From Quiz The Life of Dana Plato

Answer: Michelle

Dana Plato was born in November 1964 to an unwed 16-year old mother who already had an 18-month old baby. Dana was adopted by Kay and Dean Plato who divorced when she was three. Plato was raised in the San Fernando Valley.

16. In which television series did Jo Marie Payton appear as Harriette Winslow before its spinoff "Family Matters"?

From Quiz Jo Marie Payton

Answer: Perfect Strangers

She was originally supposed to be just a guest star, but ended up becoming a regular character on "Perfect Strangers". The show ran from March 25, 1986 to August 6, 1993.

17. Where was Spike born, in 1917?

From Quiz The Late Great Spike Milligan

Answer: Poona, India

Spike was born to a military family in Poona, India, as his father was serving there as a Regimental Sergeant Major in the Royal Artillery. Spike kept very happy memories of his Indian Childhood, as he told in his autobiographies 'It Ends With Magic' and 'The Family Album'.

18. What is the name of the travel show (airing 2011) which Karl Pilkington appears in?

From Quiz The Genius of Karl Pilkington

Answer: An Idiot Abroad

Karl THOUGHT the program was going to be called "Karl Pilkington's Seven Wonders". The show is all about Karl going to see the most amazing accomplishments of mankind, and of course totally missing the point.

19. Pete Postlethwaite was born in 1946 in Cheshire, England in the town of _____ .

From Quiz Pete Postlethwaite Remembered

Answer: Warrington

Pete Postlethwaite, christened Peter William Postlethwaite, was born into a middle-class area of Cheshire. His father Bill Postlethwaite was a labourer who opposed the idea of his son going to college to study acting and drama; as he would have preferred to see his son pursue a more stable career.

20. Rue McClanahan was born and raised in the Sooner State. Which US state did she grow up in?

From Quiz All About the Beautiful Rue McClanahan

Answer: Oklahoma

Eddi-Rue McClanahan was born on the 21st of February, 1934, in Healdton, Oklahoma. After attending Ardmore High School, she went on to study German and theatre at the University of Tulsa.

21. Nixon was born on December 10th, 1927 in what Midwestern city?

From Quiz Agnes Nixon 101

Answer: Chicago

Agnes Nixon, born Agnes Eckhardt, was born on December 10th, 1927 in Chicago, Illinois. Her parents divorced when she was a little girl. It was in 1951 that she married her husband, Robert Nixon, and they had four children. Mr. Nixon passed away in 1996.

22. Leonard Nimoy was born and raised in what northeastern city?

From Quiz Leonard Nimoy: Renaissance Man

Answer: Boston, Massachusetts

Nimoy is the son of Ukrainian immigrants. He speaks fluent Yiddish, Ukrainian, as well as English. He was born March 26, 1931 into a lower income area of Boston where his father was a barber and his mother a homemaker. His first acting job was at the age of eight.

23. When Jimmy Nail was born, what was the name his parents bestowed upon him?

From Quiz Nailing Jimmy Nail

Answer: James Michael Aloysius Bradford

James Michael Aloysius Bradford was born to mother Laura Bradford (nee Johnson) and father Jimmy Bradford in Newcastle upon Tyne in 1954. Jimmy Nail was born on the 16th day of March, in Benton, Newcastle upon Tyne, England.

24. Edward R. Murrow worked for one U.S. network for 25 years. Which network was that? Hint: Same network as Walter Cronkite and Dan Rather.

From Quiz Edward R. Murrow

Answer: CBS

Murrow was hired in 1935. He was only 27 but claimed he was 32. Within two years, he was dispatched to London as their correspondent.

25. What branch of the service did Murphy serve in?

From Quiz Audie Murphy

Answer: Army

Audie enlisted in the Regular Army in 1942 after the Marines and Army Paratroopers turned him away due to his size, he was 5'5" and about 110 pounds. There is some confusion about his birth date because his sister Corrine altered his birth certificate when he tried to enlist in 1941. Some sites list it as 1924 and others say 1926, whatever it was, he was a very young man.

26. Bob Monkhouse was born in 1928. Where was Bob born?

From Quiz The World Of Bob Monkhouse

Answer: Beckenham, Kent

Born, Robert Alan Monkhouse, Bob was born June 1, 1928. Bobs mother and father owned a factory which made custard, although Bob never worked in the business. Bob attended Dulwich College a public school but was later expelled.

27. What did David study at Cambridge University?

From Quiz David Mitchell

Answer: History

David has a degree in history. He said of his time at Cambridge: "Out of comedy, drinking and history I could have done any two. And I didn't choose to do comedy and history."

28. What was Jane Powell's name at birth?

From Quiz Jane Powell

Answer: Suzanne Lorraine Burce

Powell was born in Portland, Oregon in 1929 and began to sing on the radio at age 13. She was a contralto soprano, although she could not read music or play an instrument. He father worked for Wonder Bread. Eventually the family moved to Los Angles where Suzanne (Jane) attended Beverly Hills High School.

29. Artist Gil Kane used Paul Newman as his inspiration for the drawing of which DC Comics super hero?

From Quiz The Life & Times of Paul Newman

Answer: Hal Jordan (Green Lantern)

'Green Lantern' was created by John Broome and Gil Kane with Hal Jordan being the character's second re-creation. This version of 'Green Lantern' appeared in the 1959 'Showcase #22' edition and has proven to be the most popular of the 'Green Lanterns' to date.

30. What is Danny's birth date?

From Quiz Danny Pintauro Fanatic

Answer: 6 January 1976

Danny was born 6 January 1976 in Milltown, New Jersey. His birth name is Daniel John Pintauro.

This is category 13769
Last Updated Feb 24 2024 5:48 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.