FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Nicholson Jack Quizzes, Trivia and Puzzles
Nicholson Jack Quizzes, Trivia

Jack Nicholson Trivia

Jack Nicholson Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities M-P

Fun Trivia
4 Jack Nicholson quizzes and 45 Jack Nicholson trivia questions.
1.
You Cant Handle Jack Nicholson
  You Can't Handle Jack Nicholson   popular trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
Jack Nicholson has had a long and successful career. He has over 70 acting credits; he also has done writing, producing, and directing. He is usually seen off-screen wearing his sunglasses. So, how much do you know about Jack? The pictures may help.
Very Easy, 10 Qns, Ilona_Ritter, Mar 26 24
Very Easy
Ilona_Ritter gold member
Mar 26 24
816 plays
2.
  Jack Nicholson    
Multiple Choice
 15 Qns
Jack Nicholson is the best actor ever. Test your knowledge of the man and his movies.
Average, 15 Qns, *ShootingStar18, Sep 13 13
Average
*ShootingStar18
5748 plays
3.
  The Life of Jack Nicholson    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the life of one of the best actors in Hollywood- Jack Nicholson!
Tough, 10 Qns, cameronfry2291, Jul 26 23
Tough
cameronfry2291
Jul 26 23
1263 plays
4.
  Life and Times of Jack Nicholson    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the life of the great actor, Jack Nicholson. Good luck!
Difficult, 10 Qns, NalaMarie, Feb 28 12
Difficult
NalaMarie gold member
1919 plays
Related Topics
  Nicholson, Jack [Movies] (9 quizzes)


Jack Nicholson Trivia Questions

1. Jack is an avid fan of the _______________ basketball team?

From Quiz
Life and Times of Jack Nicholson

Answer: Lakers

Producers of his films make a schedule to film around any home games that the Lakers have. Jack never misses any of them.

2. When was Jack Nicholson born?

From Quiz Jack Nicholson

Answer: April 22, 1937

Jack Nicholson was born April 22, 1937.

3. How did Jack find out who he thought was his mother was his grandmother and his 'older sister' was really his mother?

From Quiz Life and Times of Jack Nicholson

Answer: In a magazine article.

Jack was raised believing his grandfather, John Nicholson, was his father; his grandmother, Ethel May Nicholson, was his mother; his mother, June Nicholson, was his older sister; and his aunt, Lorraine Nicholson, also believed to be his older sister. The truth was revealed to him years later when a 'Time' magazine researcher revealed the truth while preparing a cover story on him on August 12, 1974.

4. Which movie based on a Stephen King book did Jack star in?

From Quiz Jack Nicholson

Answer: The Shining

Here's Johnny!

5. To whom did Jack Nicholson dedicate the Oscar he won for 'As Good As It Gets'?

From Quiz Life and Times of Jack Nicholson

Answer: James Patrick Walsh

He was also known as J.T. Walsh. Jack starred in 'A Few Good Men' and 'Hoffa' with J.T. He died of a heart attack on February 27, 1998, shortly before the 1998 Academy Awards. The movies 'Outside Ozona' and 'The Negotiator' were also dedicated to J.T.

6. Jack's character in 'Terms of Endearment' (1983) was _________ ?

From Quiz Jack Nicholson

Answer: Garrett Breedlove

Garrett was a retired astronaut who lived next door to Aurora.

7. When was Jack Nicholson born?

From Quiz The Life of Jack Nicholson

Answer: April 22, 1937

Jack was born on April 22, 1937 in Neptune, New Jersey. His father abandoned Jack in his childhood. He had one child with Sandra Knight in 1964. He also had two children with Rebecca Broussard, 1991 and 1992, which was the reason why his relationship with Anjelica Houston did not work out. Jack became interested in film while working as an office boy for Metro-Goldwyn-Mayer. His first major film role was "Easy Rider" in 1969.

8. How many Academy awards has Jack been nominated for AND won during the 1970s, 80s and 90s?

From Quiz Life and Times of Jack Nicholson

Answer: 3

Jack won in 1976 for Best Actor in a Leading Role for 'One Flew Over the Cuckoo's Nest', Best Actor in a Supporting Role for 'Terms of Endearment' in 1984 and Best Actor in a Leading Role for 'As Good As It Gets' in 1998. His other nominations include 'A Few Good Men' (Best Actor in a Supporting Role), 'Ironweed' (Best Actor in a Leading Role), 'Prizzi's Honor' (Best Actor in a Leading Role), 'Reds' (Best Actor in a Supporting Role), 'Chinatown' (Best Actor in a Leading Role), 'The Last Detail' (Best Actor ina Supporting Role), 'Five Easy Pieces' (Best Actor in a Leading Role) and 'Easy Rider' (Beast Actor in a Supporting Role).

9. What is the name of the film by The Who in which Jack had a small part?

From Quiz Jack Nicholson

Answer: Tommy

'Tommy' ... a movie about a pinball wizard ... Jack played the therapist.

10. In how many movies does Jack play an officer/worker of some type in the armed forces?

From Quiz The Life of Jack Nicholson

Answer: 4

Jack played Col. Nathan Jessep (US Marine) in "A Few Good Men", Lt. Andre Duvalier (Army) in "The Terror.", Signalman First Class Billy Buddusky in "The Last Detail", and a retired Air Force Major Garrett Breedlove in "Terms of Endearment".

11. What did Jack rank in UK's 'Empire' magazine list of 'The Top 100 Movie Stars of All Time' in 1997?

From Quiz Life and Times of Jack Nicholson

Answer: 6

12. What TV show featured Jack in a small role (he appeared in two episodes)?

From Quiz Jack Nicholson

Answer: The Andy Griffith Show

13. What magazine revealed that Jack's "Mother" was really his grandmother?

From Quiz The Life of Jack Nicholson

Answer: Time

"Time" did an article about Jack. While the reporter researched the topic, he uncovered the truth, and it became part of the article.

14. In what year did Jack divorce his first wife, Sandra Knight?

From Quiz Life and Times of Jack Nicholson

Answer: 1968

They were divorced on August 8, 1968. They have a daughter, Jennifer, born in 1965.

15. Jack is originally from _________ ?

From Quiz Jack Nicholson

Answer: New Jersey

According to most sources he was probably born in New York City, and raised in Neptune, NJ.

16. What year did Jack win the American Film Institute Life Achievement Award?

From Quiz The Life of Jack Nicholson

Answer: 1994

Jack won the award in 1994, 2 years after his Oscar nomination for "A Few Good Men" and 3 years before his Oscar for best actor in "As Good As it Gets".

17. In what year did Jack receive his star on the Hollywood Walk of Fame?

From Quiz Life and Times of Jack Nicholson

Answer: 1996

Jack received his award on the 4th day of December, 1996. His star is the 2077th star to be unveiled. It is located at 6925 Hollywood Blvd.

18. What is the name Jack's character in 'One Flew Over the Cuckoo's Nest' (1975)?

From Quiz Jack Nicholson

Answer: Randle P. McMurphy

Randle Patrick McMurphy was the full name of his character. Jack won his first academy award for his role in this movie.

19. In what movie does Jack want to be a better man?

From Quiz The Life of Jack Nicholson

Answer: As Good As It Gets

His award winning performance in "As Good As It Gets" shows a scene in which he tells Helen Hunt- "You make me wanna be a better man"

20. What is the name of the 1971 movie in which Jack wrote, produced and directed?

From Quiz Life and Times of Jack Nicholson

Answer: Drive He Said & Drive, He Said

Based on the novel, 'Drive, He Said', this movie didn't do so well.

21. Jack won his ___ Academy Award in 'As Good As It Gets' (1997) ?

From Quiz Jack Nicholson

Answer: 3rd

These three are: Best Actor for 'One Flew Over The Cuckoo's Nest' (1975), Best Supporting Actor for 'Terms of Endearment' (1983), and Best Actor again for 'As Good As It Gets' (1997).

22. How many times did Jack appear on 'The Andy Griffith Show' as Marvin Jenkins?

From Quiz Life and Times of Jack Nicholson

Answer: 2

Jack appeared twice on the show: once as Marvin Jenkins in the episode titled, "Aunt Bee, the Juror" (October 23, 1967), and once as Mr. Garland in the episode, "Opie Finds a Baby" (November 21, 1966).

23. Jack's trademark item is __________ ?

From Quiz Jack Nicholson

Answer: sunglasses

Jack wears his trademark sunglasses on almost all occasions...he does this neat forehead trick with them too....it's great.

24. What basketball team is Jack a huge fan of?

From Quiz Jack Nicholson

Answer: Lakers

Jack is always at Lakers games.

25. What was Jack's character in the 'Witches of Eastwick' (1987)?

From Quiz Jack Nicholson

Answer: Daryl Van Horne

Jack played the mysterious and handsome Darrell Van Horn ... also known as Satan!

26. What was Jack's character in 'As Good As It Gets' (1997)?

From Quiz Jack Nicholson

Answer: Melvin Udall & Melvin & udall

Jack performs beautifully as Melvin Udall -- an obsessive-compulsive novelist who learns to be a nice guy.

27. What was Jack's character in 'A Few Good Men' (1992)?

From Quiz Jack Nicholson

Answer: Nathan Jessup

'You want the truth? You can't handle the truth!'

28. Jack played what character in 'Batman' (1989)?

From Quiz Jack Nicholson

Answer: Joker

Jack played the Joker. He made that movie worthwhile.

This is category 13938
Last Updated Jul 13 2024 5:48 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.