FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Pacino Al Quizzes, Trivia and Puzzles
Pacino Al Quizzes, Trivia

Al Pacino Trivia

Al Pacino Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities M-P

Fun Trivia
4 Al Pacino quizzes and 35 Al Pacino trivia questions.
1.
  The Award-Winning Al Pacino   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Can you match the character portrayed by Al Pacino with the movie, play or television production in which he appeared? Each role earned him at least one major award nomination.
Easier, 10 Qns, looney_tunes, Jan 03 20
Easier
looney_tunes editor
Jan 03 20
502 plays
2.
  Al Pacino Quiz Challenge    
Multiple Choice
 10 Qns
Al Pacino is by far one of the most talented actors ever! A true performer, he has never really received the credit he deserved for films like "The Godfather", "Scarface" and "Dog Day Afternoon".
Average, 10 Qns, Crissy_70, Jul 07 10
Average
Crissy_70
5309 plays
3.
  Alfredo James Pacino    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is on one of the greatest actors of the 20th and 21st century, Al Pacino.
Average, 10 Qns, McrLove, Jan 13 12
Average
McrLove
577 plays
4.
  Questions on Al Pacino    
Multiple Choice
 5 Qns
Here's some trivia on Al Pacino.
Tough, 5 Qns, blacksheep0, Jul 24 05
Tough
blacksheep0
4535 plays
Related Topics
  Pacino, Al [Movies] (6 quizzes)


Al Pacino Trivia Questions

1. When was Al born?

From Quiz
Alfredo James Pacino

Answer: 25th April 1940

He was born on 25th April 1940 in the Bronx, New York City. His grandparents hailed from Corleone in Sicily.

2. With which actress did Al Pacino have twins, Anton and Olivia, in 2001?

From Quiz Al Pacino

Answer: Beverly D'Angelo

Beverly D'Angelo (whom you may remember from the National Lampoon movies starring Chevy Chase) is the mother of Anton and Olivia.

3. What country was Al born in?

From Quiz Al Pacino

Answer: USA

4. Why did Al receive a role in 'The Godfather'?

From Quiz Alfredo James Pacino

Answer: Francis Ford Coppola wanted him to star in the film.

After much pleading to the studio by Francis Ford Coppola, Al was finally given his big break in movies in 'The Godfather' (1972). Coppola has mentioned his desire for Al to star in the film in several interviews.

5. What is Al Pacino's full name?

From Quiz Al Pacino

Answer: Alfredo James Pacino

Alfredo James Pacino is his full name (how very Italian.) Sonny was Pacino's nickname growing up.

6. What was the first film that Al appeared in?

From Quiz Al Pacino

Answer: Me, Natalie

'Me, Natalie' (1969).

7. In what movie did Pacino play a drug addict?

From Quiz Alfredo James Pacino

Answer: Panic In Needle Park

Pacino played Bobby, a young addict living in Needle Park, in New York, with his girlfriend. The film showed their romance and their deepening addictions, which led to betrayals. The film was released in 1971.

8. Which documentary on Shakespearean acting has he directed?

From Quiz Al Pacino

Answer: Looking For Richard

Al Pacino made his directing debut with the documnetary film, "Looking For Richard" (1996).

9. What year did Al receive a star on the Hollywood walk of fame?

From Quiz Al Pacino

Answer: 1997

He received his star on 16th October 1997.

10. What was the name of the film where he played a movie director who made a computer-generated actress?

From Quiz Alfredo James Pacino

Answer: S1m0ne

Pacino played Viktor Taransky, a failed movie director who had met a guy who gave him a program for the computer, which made an artificial woman. Viktor ended up using this woman as an actress in his films without the public knowing she wasn't real. The film was released in 2002 but was not a big success.

11. What singer/actress did Pacino act opposite of in "Dick Tracy" (1990)?

From Quiz Al Pacino

Answer: Madonna

Madonna (if you can really call her an actress) played Breathless Mahoney in "Dick Tracy". "Dick Tracy" also starred Warren Beatty and Glenne Headley.

12. Which film has Al not appeared in?

From Quiz Alfredo James Pacino

Answer: Oceans 12

Pacino appeared in 'Oceans 13' the final in the trilogy of remakes of the 'Oceans' movies. Al played hit-man Lefty Ruggiero in 'Donnie Brasco', aspiring stage writer Ivan Travalian in 'Author! Author!' and Sonny Wortzik in 'Dog Day Afternoon'.

13. What was the FULL name of Al Pacino's character in "The Godfather" (1972)?

From Quiz Al Pacino

Answer: Michael Corleone & Corleone & Michael Francis Corleone

In "The Godfather" he was just Michael Francis Corleone. However, in "The Godfather" 2 and 3 he is head of the family and has assumed the title of "Don."

14. What movie did Al win the Oscar for best actor?

From Quiz Al Pacino

Answer: Scent of a Woman & The Scent of a Woman

"Scent of a Woman" (1992).

15. While Pacino won the Best Actor Oscar in 1992 for 'Scent of a Woman', he was nominated for a Best Supporting Actor Oscar for what movie?

From Quiz Alfredo James Pacino

Answer: Glengarry Glen Ross

Pacino starred in 'Glengarry Glen Ross' as Ricky Roma, the top 'closer' of the group of real estate salesmen who were told that all but the top two salesman will be fired in one week, causing them to become desperate to keep their jobs.

16. From which movie is this quote: "When you get the money, you get the power. Then when you get the power, then you get the women."

From Quiz Al Pacino

Answer: Scarface

This is a famous quote from "Scarface". Tony Montana (Al Pacino) says this to his best friend Manny on the beach when he is brutally turned down by a woman.

17. In what movie did Pacino make his film debut in 1969?

From Quiz Alfredo James Pacino

Answer: Me, Natalie

Pacino made his film debut in 'Me, Natalie' in 1969. The film was never a huge success and failed to boost Pacino's film career. The movie showed the character of Natalie Miller, a Brooklyn teenager who had never considered herself pretty and how she grew up to be a beautiful woman.

18. Who played opposite Al Pacino in "The Devils Advocate" (1997)?

From Quiz Al Pacino

Answer: Keanu Reeves

Now I'll admit that "The Devils Advocate" wasn't Pacino's best picture (thank you very much Keanu Reeves) but he sure does know how to play the devil, doesn't he?

19. What is Pacino's trademark?

From Quiz Alfredo James Pacino

Answer: Hoarse, smoke-tarnished voice

Another one of Pacino's trademarks is a tendency to play characters of authority and characters who have a short temper. The smoke-tarnished voice comes from years of heavy smoking. He now reportedly only smokes herbal cigarettes.

20. Al Pacino and Michelle Pfeiffer, who previously starred "Scarface" (1983), teamed up again in 1991 for what romantic/drama?

From Quiz Al Pacino

Answer: Frankie and Johnny

Al Pacino plays the role of Johnny, and Michelle Pfeiffer plays Frankie.

21. What role, taken on by Pacino, was met with a lot of criticism and even a boycott of the film from his fans?

From Quiz Alfredo James Pacino

Answer: Phil Spector

The role of murderer and one-time music producer Phil Spector was met with a huge disagreement from his fans and some even petitioned for the filming to be stopped. Pacino has since said that the role was challenging but his fans had no reason to be concerned over the role.

22. In "Scent Of A Woman" (1992), Al Pacino won an oscar for his brilliant performance as what character?

From Quiz Al Pacino

Answer: Lt. Col. Frank Slade

That was a tricky one but the answer is Lt. Col. Frank Slade. Pacino's co-star in this film was Chris O'Donnell who played Charlie Simms.

23. Al played a Cuban drug dealer on a downward spiral in "Scarface" (1983). In what movie did he play a Puerto Rican drug dealer trying to go straight?

From Quiz Al Pacino

Answer: Carlito's Way

See it! If you like Al Pacino (and why wouldn't you?) you'll love "Carlito's Way".

This is category 13854
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.