FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
McConaughey Matthew Quizzes, Trivia and Puzzles
McConaughey Matthew Quizzes, Trivia

Matthew McConaughey Trivia

Matthew McConaughey Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities M-P

Fun Trivia
2 Matthew McConaughey quizzes and 20 Matthew McConaughey trivia questions.
1.
  The Life of Matthew McConaughey    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the angel faced actor, Matthew McConaughey. Have fun!
Very Difficult, 10 Qns, NalaMarie, May 31 09
Very Difficult
NalaMarie gold member
1687 plays
2.
  Matthew McConaughey Movie Taglines    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's the tagline, what's the movie?
Tough, 10 Qns, LoveRCrowe, May 31 09
Tough
LoveRCrowe
1162 plays

Matthew McConaughey Trivia Questions

1. 'Heroes are ordinary men who do extraordinary things in extraordinary times.'

From Quiz
Matthew McConaughey Movie Taglines

Answer: U-571

Matthew played Lt. Andrew Tyler in this action movie based on a true event.

2. 'No soul is safe.'

From Quiz Matthew McConaughey Movie Taglines

Answer: Frailty

Directed by Bill Paxton, this horror/thriller came out in 2001. 'Glory Daze' stars Ben Affleck and is about a guy struggling with what to do after college graduation.

3. How many brothers does he have?

From Quiz The Life of Matthew McConaughey

Answer: 2

Matthew was the last son born to parents Jim and Katherine. His oldest brother is Michael "Rooster" McConaughey, born on August 2, 1954 and had a small role in the 1998 film, "The Newton Boys". The second child born, Patrick, came into the world in 1962.

4. 'A romantic comedy about love, destiny and other events you just can't plan for.'

From Quiz Matthew McConaughey Movie Taglines

Answer: The Wedding Planner

Matthew plays charming doctor Eddie (or Steve) perfectly in this 2001 movie co-starring Jennifer Lopez.

5. For which professional football team did his father once play for?

From Quiz The Life of Matthew McConaughey

Answer: Green Bay Packers

Jim McConaughey played for Green Bay Packers from 1967 to 1968 and passed away in 1992.

6. 'They're extremely intelligent. Highly evolved. And they don't like sharing the planet.'

From Quiz Matthew McConaughey Movie Taglines

Answer: Reign of Fire

A 2002 release about dragons. 'Scorpion Spring' is a 1997 movie, Matthew is only in it for about 15 minutes. 'Judgement' is a 1995 short film starring Matthew as a rookie cop in a tough situation.

7. In high school, what was Matthew voted as?

From Quiz The Life of Matthew McConaughey

Answer: Most handsome

Who would have thought?!?

8. 'Fame. Be careful. It's out there.'

From Quiz Matthew McConaughey Movie Taglines

Answer: Edtv & Ed TV

'The story of a nobody everybody is watching.' Directed by Ron Howard and co-starring Woody Harrelson and Jenna Elfman.

9. What is his middle name?

From Quiz The Life of Matthew McConaughey

Answer: David

10. 'Experience a time you'll never forget.'

From Quiz Matthew McConaughey Movie Taglines

Answer: A Time to Kill

I saw this movie right about the time everyone was talking about this amazing actor, Matthew McConaughey. I don't know if this is the film that started all that hoopla but he certainly gives an amazing performance as lawyer Jake Brigance in this 1996 drama. I have seen this movie at least 20 times! 'Boys on the Side' is a 1995 movie starring Drew Barrymore, Whoopi Goldberg and Mary Louise Parker. It's a great chick flick. 'Contact' is the movie where earth makes contact with something out in space, starring Jodie Foster. And 'Dazed and Confused' is about the last day of school in 1976.

11. What is the actual name of Matthew's production company?

From Quiz The Life of Matthew McConaughey

Answer: JKL & JKL Productions

Most people believe it to be J.K. Livin Productions but it's real name is JKL Productions. It is named after Wooderson's belief, 'Just Keep Livin!'.

12. 'History is about to catch up with America's most successful bank robbers.'

From Quiz Matthew McConaughey Movie Taglines

Answer: The Newton Boys

Based on the true story of Willis, Joe, Jess and Dock Newton.

13. For which movie did he win an MTV Movie Award?

From Quiz The Life of Matthew McConaughey

Answer: 'A Time to Kill'

As of 2001, the only award Matthew has ever won is an MTV Movie Award for 'A Time to Kill'. He was however nominated for 2 Blockbuster Entertainment Awards for 'Contact' and 'U-571'.

14. 'If it's just us, it seems like an awful waste of space.'

From Quiz Matthew McConaughey Movie Taglines

Answer: Contact

That is also a line from the movie, written by Carl Sagan and directed by Robert Zemeckis.

15. In the 1990s, how many movie or short films did Matthew write?

From Quiz The Life of Matthew McConaughey

Answer: 1

Matthew wrote 'The Rebel' (1998) in which he also directed.

16. 'The legend is reborn.'

From Quiz Matthew McConaughey Movie Taglines

Answer: Return of the Texas Chainsaw Massacre

Other great taglines from this movie are 'Still buzzing after all these years.' & 'If looks could kill he wouldn't need a chainsaw.' & 'He's back. You're dead.' I like some horror movies but this one was really out there...of course, that is just my opinion.

17. In what year did 'People' magazine name Matthew 'One of the 50 Most Beautiful People'?

From Quiz The Life of Matthew McConaughey

Answer: 1999

Some others were Jennifer Aniston, Michelle Pfeiffer, Nicole Kidman, Jennifer Lopez and Ricky Martin to name a few.

18. 'See it with a bud.'

From Quiz Matthew McConaughey Movie Taglines

Answer: Dazed and Confused

Other great taglines are 'The film everyone will be toking about.' & 'Finally, a movie for everyone who DID inhale!' & 'It was the last day of school of 1976. It's a night they would never forget...if they could remember.'

This is category 20957
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.