FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Monroe Marilyn Quizzes, Trivia and Puzzles
Monroe Marilyn Quizzes, Trivia

Marilyn Monroe Trivia

Marilyn Monroe Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities M-P

Fun Trivia
12 Marilyn Monroe quizzes and 130 Marilyn Monroe trivia questions.
1.
  Marilyn Monroe Miscellany   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is for the true Marilyn fan! Finish quotes, identify her co-stars and most famous movies, and answer questions about tidbits from her life. Have fun!
Average, 15 Qns, girly11, Jan 07 12
Average
girly11
3585 plays
2.
  A Day in the Life of Marilyn Monroe   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Well actually a night would be the most we can come up with here since the events of this 24 hours are shrouded in mystery. We will unwrap the mystery here through the eyes of a dedicated detective.
Easier, 10 Qns, einsteinII, Nov 21 19
Easier
einsteinII
Nov 21 19
1399 plays
3.
  Marilyn's Final Days   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Marilyn's last days were 'interesting'. Many questions are still unanswered.
Average, 10 Qns, robert362, Apr 04 22
Average
robert362
Apr 04 22
5534 plays
4.
  The Life and Times of Marilyn Monroe   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The beautiful and wonderful Marilyn Monroe, is a famous icon and actress. Her early death was a tragic event. The legend that was Marilyn Monroe lives on.
Average, 10 Qns, magenta_monroe, Aug 06 23
Average
magenta_monroe
Aug 06 23
2725 plays
5.
  The Ultimate Marilyn Monroe Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a very simple quiz about Marilyn Monroe.
Average, 10 Qns, Uga76, Jun 05 20
Average
Uga76
Jun 05 20
3865 plays
6.
  More on Marilyn's Final Days    
Multiple Choice
 10 Qns
A sequel to my prior quiz about the last days of Marilyn Monroe.
Average, 10 Qns, robert362, Aug 24 19
Average
robert362
Aug 24 19
3987 plays
7.
  Average Marilyn Monroe Quiz - 10 Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
How much do you know about this icon?
Average, 10 Qns, ashalia, May 31 09
Average
ashalia
5580 plays
8.
  The Career Of Marilyn Monroe    
Multiple Choice
 15 Qns
This is my promised follower quiz to the quiz I made about Marilyn's youth and childhood. This quiz, on the other hand, is about her outstanding career and movies. Enjoy. :)
Average, 15 Qns, JacquelineB, Sep 15 17
Average
JacquelineB
Sep 15 17
3268 plays
9.
  Roles Marilyn Played in Films    
Multiple Choice
 10 Qns
You don't have to be a movie buff to do this, I've made it pretty easy, well, pretty silly really. Good luck.
Average, 10 Qns, pippa_sue, Apr 06 11
Average
pippa_sue
3399 plays
10.
  Marilyn Monroe Quiz Challenge    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on one of my favorite actresses, Marilyn.
Average, 10 Qns, lesleymj5, Sep 30 23
Average
lesleymj5
Sep 30 23
4582 plays
trivia question Quick Question
In what state is Marilyn buried?

From Quiz "Marilyn Monroe"




11.
  10 Questions on Marilyn Monroe    
Multiple Choice
 10 Qns
Any fan of Marilyn's is sure to love this one.
Average, 10 Qns, ctscountrygirl, Feb 28 18
Average
ctscountrygirl
Feb 28 18
2178 plays
12.
  Marilyn's Youth and Childhood    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the youth and childhood of the legend, icon and unforgettable woman Marilyn Monroe. I will later make quizzes of her career, relationships and death. But, in the meantime... Enjoy this one! :)
Tough, 10 Qns, JacquelineB, Mar 25 10
Tough
JacquelineB
2085 plays
Related Topics

Marilyn Monroe Trivia Questions

1. When Norma Jean Baker changed her name to Marilyn Monroe, where did the name Monroe come from?

From Quiz
Marilyn Monroe

Answer: her grandmother

Monroe was her grandmother's married name and her mother's maiden name. Ben Lyon, a Fox talent scout, came up with Marilyn, which was tribute to an earlier star, Marilyn Miller.

2. Where was Marilyn born?

From Quiz Marilyn Monroe

Answer: Los Angeles, California

Marilyn was born in the Los Angeles General Hospital on June 1, 1926.

3. It has been said that Marilyn was planning to get married to ________ ?

From Quiz More on Marilyn's Final Days

Answer: Joe DiMaggio

There's evidence that Marilyn was planning to re-marry Joe DiMaggio. She had also been married to Miller.

4. In how many movies did Marilyn appear in, credited or not (not counting her last, un-released movie)?

From Quiz The Career Of Marilyn Monroe

Answer: 30

Her career lasted for fourteen years. Credited, even though a few times as a nameless character, she was in twenty-six movies. She appeared in four movies uncredited: "The Shocking Miss Pilgrim" (1947), "Scudda Hoo! Scudda Hay!" (1948) aka "Summer Lightning" (1948), "A Dusky Ledoux Ticket to Tomahawk" (1950), and "Right Cross" (1950).

5. When was Marilyn born?

From Quiz Marilyn's Youth and Childhood

Answer: June 1st

She was born at 9:30pm.

6. Who were Marilyn's two female co-stars in 'How to Marry a Millionaire'?

From Quiz Marilyn Monroe

Answer: Lauren Bacall and Betty Grable

Marilyn played Pola, the near-sighted model, Betty Grable was Loco, the crazy one, and Lauren Bacall was the only one who actually married a millionaire at the end.

7. Marilyn had 2 names before she became Monroe, one was Norma Jean Baker, what was the other name?

From Quiz Marilyn Monroe

Answer: Norma Jeane Mortenson

She was born on June 1, 1926 in Los Angeles, CA. Later, she changed her last name to Baker.

8. What role did Marilyn play in the brilliant 'Some Like it Hot'?

From Quiz Roles Marilyn Played in Films

Answer: Sugar Kane

Scene stolen at the end by Joe E Brown - but, hey, nobody's perfect!

9. Marilyn never completed her last film: she was fired. This film was ____________ ?

From Quiz Marilyn's Final Days

Answer: Something's Got To Give

It was a light comedy - but she was often absent and falling apart.

10. The man who discovered Marilyn's potential for modeling, David Conover, worked for a magazine and took photos of her. What magazine was he working for?

From Quiz The Life and Times of Marilyn Monroe

Answer: Yank Magazine

He was taking pictures of women helping out with the work during the war. Marilyn (Norma Jean at this time) was working at a factory. David Conover called Norma Jean a photographer`s dream.

11. When Marilyn was a child she spent two years in ________?

From Quiz Marilyn Monroe

Answer: a Los Angeles orphan home

Her mother was in and out of mental hospitals, so Marilyn was forced to spend two years in the Los Angeles Orphanage and the rest of her childhood and teenage years in foster homes.

12. One version of the facts has Marilyn on the phone shortly before her death saying "say goodbye to yourself, cause you're a nice guy". To whom was she speaking?

From Quiz More on Marilyn's Final Days

Answer: Peter Lawford

One version of the facts has Marilyn on the phone with Peter Lawford very shortly before her death.

13. What was the name of her character in the movie "Some Like It Hot"?

From Quiz The Career Of Marilyn Monroe

Answer: sugar kane & sugar cane & cane & kane

She says in the movie that her original name was Sugar Kolosevic. "Some Like It Hot" was finished in 1959, and was Marilyn's most popular movie ever (in tickets-sold).

14. What year was Marilyn born in?

From Quiz Marilyn's Youth and Childhood

Answer: 1926

Her mother was twenty-four at the time.

15. What was the name of the movie that supposedly broke up Marilyn's marriage to Joe DiMaggio?

From Quiz Marilyn Monroe

Answer: The Seven Year Itch & The 7 Year Itch

He was upset by the subway grating scene. The movie was also made before they had ratings, so a few of the scenes had to be cut due to censorship.

16. In what state is Marilyn buried?

From Quiz Marilyn Monroe

Answer: California

She is buried at Westwood Memorial Cemetery in Westwood California.

17. What character did she play in 'How to Marry a Millionaire'?

From Quiz Roles Marilyn Played in Films

Answer: Pola Debeviose

Wish I'd paid attention.

18. At age sixteen years and three months Marilyn was married to Jimmy Dougherty, a 21-year-old, who was soon to be drafted into what?

From Quiz Marilyn Monroe

Answer: The Marines

Even though she was just 16, Marilyn was encouraged to marry by the last of her guardians, even though they had only dated for six months.

19. What year did Marilyn pose nude for photographer Tom Kelly?

From Quiz Marilyn Monroe

Answer: 1949

Marilyn posed nude for the "Golden Dream" girl calendar in 1949.

20. On her last day, Marilyn had spoken by phone with the son of what celebrity?

From Quiz More on Marilyn's Final Days

Answer: Joe DiMaggio

Marilyn had maintained friendly contact with Joe DiMaggio Jr. over the years.

21. What was the name of Marilyn's last, un-released movie?

From Quiz The Career Of Marilyn Monroe

Answer: Something's Got To Give

There is some footage of it existing. Marilyn was supposed to do her very first nude scene in this film, but as she died, the film was never finished. She was actually fired by the director, George Cukor, a few times during the filming, but was always hired up. It was re-done in 1963, under the title of "Move Over, Darling" and starring Doris Day and James Garner.

22. To which name was Marilyn born?

From Quiz Marilyn's Youth and Childhood

Answer: Norma Jeane Mortensen

She was baptized Norma Jeane Baker. Her mother was Gladys Baker. Her father was Martin Edward Mortenson and that is the last name given on her birth certificate.

23. What size was Marilyn?

From Quiz Marilyn Monroe

Answer: 12

24. Marilyn dropped out of school in what grade to marry Jim Dougherty?

From Quiz Marilyn Monroe

Answer: 10th

She was 15. Her school was University High. This was in 1942.

25. In 'The Misfits' who did she play?

From Quiz Roles Marilyn Played in Films

Answer: Roslyn Tabor

It was Clark Gable's last film.

26. Where did Marilyn spend her honeymoon with the second husband, Joe DiMaggio?

From Quiz The Life and Times of Marilyn Monroe

Answer: Tokyo

On the 14th of January 1954, she married baseball star Joe DiMaggio. The 27th of October 1954, they divorced. Her first husband was her childhood sweetheart Jimmy Dougherty, and her third husband was playwright Arthur Miller (she converted from being a Christian to becoming a Jew before marrying Miller, because he said he wouldn't marry an unconverted woman).

27. What were the names of the two nude photos that was taken by Tom Kelley in 1949?

From Quiz Marilyn Monroe

Answer: "Golden Dreams" and "A New Wrinkle"

"Golden Dreams" and "A New Wrinkle" were published in calendars that sold millions worldwide. When asked by the media if she really had "Nothing on?", Marilyn replied with a giggle, "Nothin' on, but the radio."

This is category 20966
Last Updated Apr 13 2024 5:50 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.