FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Marilyns Youth and Childhood
Quiz about Marilyns Youth and Childhood

Marilyn's Youth and Childhood Trivia Quiz


This is a quiz about the youth and childhood of the legend, icon and unforgettable woman Marilyn Monroe. I will later make quizzes of her career, relationships and death. But, in the meantime... Enjoy this one! :)

A multiple-choice quiz by JacquelineB. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities M-P
  8. »
  9. Marilyn Monroe

Author
JacquelineB
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
102,118
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
2090
Last 3 plays: Guest 89 (4/10), Guest 83 (4/10), Guest 98 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. When was Marilyn born? Hint


Question 2 of 10
2. What year was Marilyn born in? Hint


Question 3 of 10
3. To which name was Marilyn born? Hint


Question 4 of 10
4. What was the surname of the family that the little Norma Jeane was given to shortly after she was born? Hint


Question 5 of 10
5. What was Marilyn's mother called?

Answer: (First name, begins with a "G".)
Question 6 of 10
6. What is the name of Norma Jeane's mother's friend who looked after Norma Jeane? Hint


Question 7 of 10
7. Norma Jeane's mother's friend who looked after Norma Jeane: which movie star was this woman obsessed with?

Answer: ( Two words, or just surname. Her well known performances include the movie "Dinner At Eight".)
Question 8 of 10
8. Who was Norma Jeane's first husband? Hint


Question 9 of 10
9. Norma Jeane's first husband left in 1944 to fight in the war. Norma Jeane followed him shortly afterwards to do her share, which included spraying varnish on fabrics. Her beauty was discovered by a local photographer, who soon had discovered Marilyn Monroe. Who was this photographer? Hint


Question 10 of 10
10. Shortly after she was discovered by a photographer, Norma Jeane made a contract with the Twentieth Century Fox. How much would she earn per week with this contract? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 16 2024 : Guest 89: 4/10
May 04 2024 : Guest 83: 4/10
Apr 19 2024 : Guest 98: 10/10
Apr 18 2024 : Guest 174: 5/10
Apr 17 2024 : Guest 184: 1/10
Apr 01 2024 : Fiona112233: 8/10
Mar 29 2024 : Guest 74: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When was Marilyn born?

Answer: June 1st

She was born at 9:30pm.
2. What year was Marilyn born in?

Answer: 1926

Her mother was twenty-four at the time.
3. To which name was Marilyn born?

Answer: Norma Jeane Mortensen

She was baptized Norma Jeane Baker. Her mother was Gladys Baker. Her father was Martin Edward Mortenson and that is the last name given on her birth certificate.
4. What was the surname of the family that the little Norma Jeane was given to shortly after she was born?

Answer: Bolender

Norma Jeane lived with the family, which held many orphans already, for the first seven years of her life.
5. What was Marilyn's mother called?

Answer: Gladys

Her full name is Gladys Pearl Monroe. The last name has changed several times, though.
6. What is the name of Norma Jeane's mother's friend who looked after Norma Jeane?

Answer: Grace McKee

Grace's and Norma Jeane's roads parted as NJ married her first husband just after she turned 16.
7. Norma Jeane's mother's friend who looked after Norma Jeane: which movie star was this woman obsessed with?

Answer: jean harlow

Some say she was the original bombshell. However, Grace McKee was desperate to make Norma Jeane the "next Jean Harlow". She was, yes, and a million times more famous.
8. Who was Norma Jeane's first husband?

Answer: Jim Dougherty

Their marriage was set up by Grace McKee, in hope she (Grace) could move elsewhere with her new husband and his family. Norma Jeane and Jim got married right after NJ turned sixteen. Their marriage lasted for four years.
9. Norma Jeane's first husband left in 1944 to fight in the war. Norma Jeane followed him shortly afterwards to do her share, which included spraying varnish on fabrics. Her beauty was discovered by a local photographer, who soon had discovered Marilyn Monroe. Who was this photographer?

Answer: David Conover

He later made a few bucks by writing a book about how he "made Marilyn". Blah, I say.
10. Shortly after she was discovered by a photographer, Norma Jeane made a contract with the Twentieth Century Fox. How much would she earn per week with this contract?

Answer: $75

Her first screen test with Twentieth Century Fox in 1946, Fox offered her $75 per week and an "option" to renew for another 6 months at twice this. It was a very standard contract.
Source: Author JacquelineB

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us