FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Marilyn Monroe
Quiz about Marilyn Monroe

10 Questions about Marilyn Monroe | Celebrities


Any fan of Marilyn's is sure to love this one.

A multiple-choice quiz by ctscountrygirl. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities M-P
  8. »
  9. Marilyn Monroe

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
240,862
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2183
Last 3 plays: mspurple54 (5/10), Guest 83 (6/10), Guest 12 (0/10).
- -
Question 1 of 10
1. When Norma Jean Baker changed her name to Marilyn Monroe, where did the name Monroe come from? Hint


Question 2 of 10
2. When Marilyn was a child she spent two years in ________? Hint


Question 3 of 10
3. At age sixteen years and three months Marilyn was married to Jimmy Dougherty, a 21-year-old, who was soon to be drafted into what? Hint


Question 4 of 10
4. What were the names of the two nude photos that was taken by Tom Kelley in 1949? Hint


Question 5 of 10
5. On Billy Wilder's "Some Like It Hot", her co-star Tony Curtis once said that "Kissing Marilyn Monroe is like kissing - " what? Hint


Question 6 of 10
6. Marilyn once posed for photos in a potato sack.


Question 7 of 10
7. After her death on August 5th, 1962, what did Joe DiMaggio, Marilyn's second husband, put on her grave for the next 20 years? Hint


Question 8 of 10
8. The famous "skirt-blowing" scene from the film "The Seven Year Itch" was a major hit with photographers. The photo shoot was shot in front of which theater? Hint


Question 9 of 10
9. What was the name of the doctor, who relied heavily on "drug therapy", who treated Marilyn? Hint


Question 10 of 10
10. Complete this Marilyn quote: "Hollywood's a place where they'll pay you a thousand dollars for a kiss and fifty cents for your __________." Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 05 2024 : mspurple54: 5/10
May 04 2024 : Guest 83: 6/10
May 03 2024 : Guest 12: 0/10
Apr 19 2024 : Guest 98: 10/10
Apr 18 2024 : Guest 174: 6/10
Apr 05 2024 : Chavs: 8/10
Apr 01 2024 : Fiona112233: 7/10
Mar 29 2024 : Guest 74: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When Norma Jean Baker changed her name to Marilyn Monroe, where did the name Monroe come from?

Answer: her grandmother

Monroe was her grandmother's married name and her mother's maiden name. Ben Lyon, a Fox talent scout, came up with Marilyn, which was tribute to an earlier star, Marilyn Miller.
2. When Marilyn was a child she spent two years in ________?

Answer: a Los Angeles orphan home

Her mother was in and out of mental hospitals, so Marilyn was forced to spend two years in the Los Angeles Orphanage and the rest of her childhood and teenage years in foster homes.
3. At age sixteen years and three months Marilyn was married to Jimmy Dougherty, a 21-year-old, who was soon to be drafted into what?

Answer: The Marines

Even though she was just 16, Marilyn was encouraged to marry by the last of her guardians, even though they had only dated for six months.
4. What were the names of the two nude photos that was taken by Tom Kelley in 1949?

Answer: "Golden Dreams" and "A New Wrinkle"

"Golden Dreams" and "A New Wrinkle" were published in calendars that sold millions worldwide. When asked by the media if she really had "Nothing on?", Marilyn replied with a giggle, "Nothin' on, but the radio."
5. On Billy Wilder's "Some Like It Hot", her co-star Tony Curtis once said that "Kissing Marilyn Monroe is like kissing - " what?

Answer: Hitler

Before the film "Some Like It Hot", Marilyn was reported to be well liked by her co-workers, but as you can tell from the above statement, Tony Curtis was showing anything but love for Marilyn.
6. Marilyn once posed for photos in a potato sack.

Answer: True

A publicity man once commented that Marilyn Monroe would look good in anything. Marilyn took the comment to heart and posed in a converted potato sack complete with a barely there, fringed skirt style.
7. After her death on August 5th, 1962, what did Joe DiMaggio, Marilyn's second husband, put on her grave for the next 20 years?

Answer: red roses

Joe DiMaggio sent red roses each week for 20 years to Marilyn's grave in Westwood Memorial Cemetary in Los Angeles, California. Joe and Marilyn's second marriage was to take place on August 8th, 1962, but Marilyn tragically passed away three days before. Her crypt and marker are plain, but are permanently stained by the thousands of fans who have touched and kissed it over the years.
8. The famous "skirt-blowing" scene from the film "The Seven Year Itch" was a major hit with photographers. The photo shoot was shot in front of which theater?

Answer: The Trans-Lux Theater in New York

This famous photo shoot was said to be the last straw for Marilyn's second husband, Joe DiMaggio. He could not stand the way people ogled his wife and a divorce soon followed later that year, ending their marriage in the fall of 1954.
9. What was the name of the doctor, who relied heavily on "drug therapy", who treated Marilyn?

Answer: Dr. Ralph Greenson

Dr. Ralph Greenson, a psychoanalyst to the stars of Hollywood, relied heavliy on "drug therapy". He mainly prescribed barbiturates and tranquilizers in addition to his therapy sessions. Even while Marilyn was filming, he had them flown in regularly to her. Marilyn was reported to have pills to wake her up, to put her to sleep, to calm her down, to speed her up...you get the idea.
10. Complete this Marilyn quote: "Hollywood's a place where they'll pay you a thousand dollars for a kiss and fifty cents for your __________."

Answer: soul

One of many (in)famous Marilyn Monroe quotes. This is the complete quote:
"In Hollywood a girl's virtue is much less important than her hairdo. You're judged by how you look, not by what you are. Hollywood's a place where they'll pay you a thousand dollars for a kiss, and fifty cents for your soul. I know, because I turned down the first offer often enough and held out for the fifty."
Source: Author ctscountrygirl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us