FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Marilyns Final Days
Quiz about Marilyns Final Days

Marilyn's Final Days Trivia Quiz


Marilyn's last days were 'interesting'. Many questions are still unanswered.

A multiple-choice quiz by robert362. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities M-P
  8. »
  9. Marilyn Monroe

Author
robert362
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
14,886
Updated
Apr 04 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
5546
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 107 (9/10), Guest 96 (0/10), llkk (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Marilyn never completed her last film: she was fired. This film was ____________ ? Hint


Question 2 of 10
2. The last picture that she actually completed was 'The Misfits', written by Arthur Miller. Which actor was NOT in this movie? Hint


Question 3 of 10
3. It is generally accepted by most historians that Marilyn was romantically involved at one time or another with all of the following EXCEPT ________ ? Hint


Question 4 of 10
4. During the days before her death, Marilyn spent time at a resort on the California Nevada border (appropriately called Cal-Neva). A principal owner of the resort was _________ ? Hint


Question 5 of 10
5. Marilyn threatened to 'blow the lid off things' shortly before her death - in apparent retaliation for her treatment by the Kennedys. Of particular concern was the fact that Marilyn was: Hint


Question 6 of 10
6. Marilyn's caretaker was _________ ? Hint


Question 7 of 10
7. Marilyn's psychiatrist was _______ ? Hint


Question 8 of 10
8. The problem with the theory of her death as an accident or suicide is ________ ? Hint


Question 9 of 10
9. Marilyn is probably best known for light comedy and musicals. Which one does NOT fall into that category? Hint


Question 10 of 10
10. How old was Marilyn when she died? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 20 2024 : Guest 107: 9/10
May 17 2024 : Guest 96: 0/10
May 17 2024 : llkk: 9/10
May 16 2024 : Guest 89: 9/10
May 15 2024 : Guest 51: 8/10
May 14 2024 : Guest 84: 7/10
May 05 2024 : crossesq: 9/10
Apr 30 2024 : snhha: 10/10
Apr 29 2024 : Miroslava1901: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Marilyn never completed her last film: she was fired. This film was ____________ ?

Answer: Something's Got To Give

It was a light comedy - but she was often absent and falling apart.
2. The last picture that she actually completed was 'The Misfits', written by Arthur Miller. Which actor was NOT in this movie?

Answer: Dean Martin

Dean was the star of the movie that was never completed. (See preceding question)This was also Gable's last film - he died a short while after it was finished.
3. It is generally accepted by most historians that Marilyn was romantically involved at one time or another with all of the following EXCEPT ________ ?

Answer: Ted Kennedy

Joe was a husband at one time, of course. The affairs with JFK and RFK were problems for all concerned.
4. During the days before her death, Marilyn spent time at a resort on the California Nevada border (appropriately called Cal-Neva). A principal owner of the resort was _________ ?

Answer: Frank Sinatra

It was Frank.
5. Marilyn threatened to 'blow the lid off things' shortly before her death - in apparent retaliation for her treatment by the Kennedys. Of particular concern was the fact that Marilyn was:

Answer: Keeping a diary

Marilyn's diary apparently included a lot of 'hot' information that she had learned from the Kennedys. It vanished after her death.
6. Marilyn's caretaker was _________ ?

Answer: Eunice Murray

Eunice gave a lot of interesting - and conflicting - versions of what happened before she passed away.
7. Marilyn's psychiatrist was _______ ?

Answer: Ralph Greenson

As with Murray, Greenson knew more than he was telling.
8. The problem with the theory of her death as an accident or suicide is ________ ?

Answer: All of these

Very, very suspicious.
9. Marilyn is probably best known for light comedy and musicals. Which one does NOT fall into that category?

Answer: Niagara

10. How old was Marilyn when she died?

Answer: 36

Thirty-six is so very young.
Source: Author robert362

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us