FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Rogers Fred Quizzes, Trivia and Puzzles
Rogers Fred Quizzes, Trivia

Fred Rogers Trivia

Fred Rogers Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities Q-S

Fun Trivia
3 Fred Rogers quizzes and 35 Fred Rogers trivia questions.
1.
  Fred Rogers -- A Life of Tikkun Olam editor best quiz   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Fred Rogers lived a life that exemplified "tikkun olam" -- the belief that we are all called to heal the world through acts of kindness, charity, love and righteousness. Let's see some of the ways this informed Rogers' life both on TV and in real life.
Average, 10 Qns, MrNobody97, Dec 23 21
Average
MrNobody97 gold member
Dec 23 21
494 plays
2.
  Mr. Fred Rogers and His Neighborhood   best quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
In February of 2003 the world saw the passing of a legend in children's television, Mr. Rogers. This quiz briefly describes the life and times of this wonderful man, who touched the lives of millions.
Tough, 15 Qns, thejazzkickazz, Oct 31 14
Tough
thejazzkickazz gold member
2923 plays
3.
  Mr. Rogers: The Man, The Myth, The Sweater    
Multiple Choice
 10 Qns
Anyone who grew up in the 70s through the 90s remembers Fred Rogers, our soft-spoken television neighbor. How much do you know about the man behind the neighborhood?
Difficult, 10 Qns, czolgolz, Oct 17 19
Difficult
czolgolz
Oct 17 19
703 plays

Fred Rogers Trivia Questions

2. Every episode, we'd be transported to the Neighborhood of Make-Believe. How many buildings and major structures made up the neighborhood?

From Quiz Mr. Rogers: The Man, The Myth, The Sweater

Answer: 7

From left to right: The Eiffel Tower (rarely seen), the Castle, the Factory, the Tree, the Museum-Go-Round, the Platypus House, and the Clock Tower.

3. Mr. Rogers was born in a small town in western Pennsylvania, not far from Pittsburgh. In which PA town was Mr. Rogers born?

From Quiz Mr. Fred Rogers and His Neighborhood

Answer: Latrobe

Latrobe is a small town, 40 miles east of Pittsburgh, Pennsylvania. Not only is it the birthplace of Mr. Rogers, but it's also the hometown of Arnold Palmer and Rolling Rock beer.

4. After spending a year at Dartmouth College, Mr. Rogers settled at Rollins College where he received a bachelor's degree in which area?

From Quiz Mr. Fred Rogers and His Neighborhood

Answer: Music

Mr. Rogers received his degree in music in 1951 at Rollins College, which is located in Winter Park, Florida. This should come as no shock to those who love his program, full of wonderful and inspiring little songs from beginning to end.

5. Chef Brockett always provided some tasty treats to the neighborhood. However, Don Brockett also provided a less than appetizing character in which movie?

From Quiz Mr. Rogers: The Man, The Myth, The Sweater

Answer: "Silence of the Lambs" (psychopath in cell)

Next time you watch "Silence of the Lambs," note that one of Hannibal Lecter's fellow prisoners was once Mr. Rogers' neighbor.

6. Mr. Rogers married in 1952 to Sara Joanne Byrd. How many children did he have with his lovely wife Joanne?

From Quiz Mr. Fred Rogers and His Neighborhood

Answer: 2

Joanne was also at Rollins College, where she also majored in music. Joanne specialized in playing the piano.

7. Who ran the 'Museum-Go-Round'?

From Quiz Mr. Rogers: The Man, The Myth, The Sweater

Answer: Lady Elaine

Lady Elaine Fairchilde ran the Museum-Go-Round. Though declared by "Maxim" magazine to be the scariest puppet ever devised, she was often the only one who could talk sense into King Friday.

8. With which broadcasting company did Mr. Rogers first acquire a job in 1951?

From Quiz Mr. Fred Rogers and His Neighborhood

Answer: NBC

Mr. Rogers began work at NBC in 1951 as a gopher, but quickly moved up the ranks, becoming an assistant producer and later floor director for such shows as 'The Voice of Firestone', 'The Lucky Strike Hit Parade' and 'The Kate Smith Hour'.

9. What was produced in the factory next to the castle?

From Quiz Mr. Rogers: The Man, The Myth, The Sweater

Answer: Rocking Chairs

Cornflake E. Pecially produced rocking chairs. An understanding and caring boss, he pioneered the idea of an in-plant daycare service.

10. In 1953, Mr. Rogers decided that a change of venue would be more appropriate for his interests, which primarily included entertaining and educating children. He left for Pittsburgh where he began his association with which local station?

From Quiz Mr. Fred Rogers and His Neighborhood

Answer: WQED

Mr. Rogers was more or less associated with WQED for the rest of his broadcasting career. Originating in Pittsburgh, WQED was the first public station wholly supported by community funding in the United States.

11. In the Neighborhood of Make-Believe, Joe Negri is the handyman. In Mr. Rogers' Neighborhood, what does he do?

From Quiz Mr. Rogers: The Man, The Myth, The Sweater

Answer: Owns the music shop

He plays the guitar.

12. The first children's television show produced by Mr. Rogers also saw the debut of several of his famous puppets. What was this television show, debuting in 1954, called?

From Quiz Mr. Fred Rogers and His Neighborhood

Answer: The Children's Corner

'The Children's Corner' featured Josie Carey as host and aired for seven years in the Pittsburgh area. Mr. Rogers never appeared on this show, but his puppets did, capturing the imaginations of children throughout the Pittsburgh vicinity.

13. Mr. Rogers decided to go into children's programing, because he was disgusted by what he saw on television. What, specifically, did he see on TV that upset him?

From Quiz Mr. Rogers: The Man, The Myth, The Sweater

Answer: People throwing pies at each other

He felt the pie throwing to be demeaning. That was certainly a more innocent time.

14. Which Mr. Rogers' puppet, that lived in a clock, was the first to make its television debut?

From Quiz Mr. Fred Rogers and His Neighborhood

Answer: Daniel Tiger

Daniel the Striped Tiger was the first of many very popular puppet characters that Mr. Rogers developed for 'The Children's Corner'. The Daniel puppet made its first appearance in 1956. Most of his little puppet characters were carried on to his later television shows.

15. In 1962, Mr. Rogers fulfilled a lifelong dream, becoming a licensed minister ... but for which faith?

From Quiz Mr. Fred Rogers and His Neighborhood

Answer: Presbyterian

In 1962 Mr. Rogers completed work at the Pittsburgh Theological Seminary, at which time he was ordained a Presbyterian minister. During his time in Pittsburgh he also attended graduate courses in child development at the University of Pittsburgh.

16. The television show we call 'Mister Rogers' Neighborhood' began airing nationally on National Education Television (NET) in which year?

From Quiz Mr. Fred Rogers and His Neighborhood

Answer: 1968

We know the NET better as the Public Broadcasting System (PBS). The national broadcasting of his wonderful children's show beginning in 1968 followed three more years of more local broadcasting by the Eastern Educational Network (EEN). His half-hour program on the EEN became 1-hour long on the NET.

17. On the show 'Mr. Rogers' Neighborhood' children were taken daily to a place called the 'Land of Make Believe'. What was the full name of the King in this mythical land?

From Quiz Mr. Fred Rogers and His Neighborhood

Answer: King Friday XIII

The name King Friday XIII attests to Mr. Rogers subtle and sweet sense of humor. One of my favorite 'make-believe' moments was to hear King Friday's version of the familiar tune 'Row, Row, Row Your Boat'. It went: 'Propel, propel, propel your craft, lightly down the liquid solution, ecstatically, ecstatically, ecstatically, ecstatically, existence is but an illusion.' Simply awesome...

18. Which item(s) featured on Mr. Rogers television shows was donated to the Smithsonian Institute?

From Quiz Mr. Fred Rogers and His Neighborhood

Answer: Sweaters

Several of Mr. Rogers' famous cardigan sweaters were requested by the Smithsonian, and are now on display there. All of the sweaters that Mr. Rogers wore on the show were knit by his mother. He donned the sweaters during every show as a way of waving hello to his dear mother.

This is category 14219
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.