FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
The Three Stooges Quizzes, Trivia and Puzzles
The Three Stooges Quizzes, Trivia

The Three Stooges Trivia

The Three Stooges Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities T-Z

Fun Trivia
35 quizzes and 395 trivia questions.
1.
  Disorder In The Court   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
The title says it all in this classic 1936 Stooge short. My third Stooge quiz.
Average, 15 Qns, tjoebigham, Sep 17 23
Average
tjoebigham
Sep 17 23
2778 plays
2.
  Squareheads of the Round Table   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
In this short from 1948, the medieval Stooges must help Cedric win the King's approval to marry his daughter, Princess Elaine.
Average, 10 Qns, Polaris101, Jul 25 05
Average
Polaris101 gold member
926 plays
3.
  Uncivil Warriors   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Join the Stooges as they masquerade as spies for the Union in this 1935 short.
Average, 10 Qns, Polaris101, Jul 25 05
Average
Polaris101 gold member
784 plays
4.
  The Three Stooges "Pardon my Scotch"   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Questions about the 1935 Three Stooges episode, "Pardon My Scotch."
Average, 10 Qns, shanteyman, Feb 17 08
Average
shanteyman
1119 plays
5.
  So Long Mr. Chumps   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Moe, Larry and Curly are at it again.
Tough, 10 Qns, shanteyman, Feb 24 08
Tough
shanteyman
575 plays
6.
  Moe, Curly, Larry, and Shemp   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is on the four best-known of The Three Stooges. My thanks to my husband, Charlie007, who suggested the quiz, and some of the questions.
Tough, 10 Qns, LindaC007, Dec 30 07
Tough
LindaC007
3251 plays
7.
  Corny Casanovas   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Corny Casanovas" : in this 1952 Three Stooges short, Larry, Moe and Shemp find out they all have the same girlfriend.
Average, 10 Qns, Polaris101, Jul 25 05
Average
Polaris101 gold member
682 plays
8.
  I'll Never Heil Again   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on the Stooge's hilarious send up of the Third Reich from 1941.
Average, 10 Qns, Polaris101, Jul 25 05
Average
Polaris101 gold member
1385 plays
9.
  The Original "Men in Black"    
Multiple Choice
 15 Qns
Long before Will Smith and Tommy Lee Jones assumed that title, the Three Stooges used it for one of their looniest shorts, where they turn a hospital into a madhouse!
Average, 15 Qns, tjoebigham, Jan 20 21
Average
tjoebigham
Jan 20 21
1099 plays
10.
  In The Sweet Pie and Pie   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
In need of a good pie fight? Take this quiz on one of my favorite Three Stooges shorts "In The Sweet Pie and Pie".
Average, 10 Qns, Polaris101, Dec 01 05
Average
Polaris101 gold member
934 plays
trivia question Quick Question
What does the boss swallow that has to be surgically removed?

From Quiz "The Original "Men in Black""




11.
  The Three Stooges "Three Little Pirates"   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on the "The Three Stooges" episode that features the Maharaja routine.
Tough, 10 Qns, shanteyman, Nov 25 07
Tough
shanteyman
850 plays
12.
  Three Stooges "Three Little Beers"   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz concerns the early classic Three Stooges short.
Tough, 10 Qns, shanteyman, Nov 25 21
Tough
shanteyman
Nov 25 21
840 plays
13.
  Lives of the Three Stooges   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Love them or hate them, they were a big influence on a lot of commedians. The trials and tribulations of the Three Stooges.
Average, 10 Qns, kristian88, Jun 07 19
Average
kristian88
Jun 07 19
1865 plays
14.
  No Census, No Feeling   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Enjoy this quiz on a Three Stooges short from 1940, "No Census, No Feeling".
Tough, 10 Qns, Polaris101, Jul 25 05
Tough
Polaris101 gold member
965 plays
15.
  Three Stooges: Men In Black   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The real "Men In Black":Moe, Larry, & Curly. Here are some questions from the short, "Men In Black" for all you stooge-aholics!
Average, 10 Qns, bosoxrico, Feb 21 12
Average
bosoxrico
325 plays
16.
  Ted Healy, the Man Behind the Stooges    
Multiple Choice
 15 Qns
This is about the true founder of the Three Stooges, a once-famed comedian who is largely forgotten today.
Difficult, 15 Qns, tjoebigham, Nov 26 21
Difficult
tjoebigham
Nov 26 21
500 plays
17.
  "Three Stooges" For The Masses    
Multiple Choice
 10 Qns
As a child, and as an adult, I laughed myself silly while watching "The Three Stooges". This quiz focuses on the Moe, Larry, and Curly era. Enjoy!
Tough, 10 Qns, dmbfanatic, Sep 09 13
Tough
dmbfanatic
1815 plays
18.
  Gents Without Cents    
Multiple Choice
 10 Qns
'Gents Without Cents' is one of the Stooges' finest shorts.
Average, 10 Qns, tjoebigham, Jul 25 05
Average
tjoebigham
956 plays
19.
  Occupation? Stooge    
Multiple Choice
 25 Qns
Is it possible for a Stooge to have an occupation? Sointely! As a matter of fact, the 3 Stooges had many occupations during the filming of their short subjects. In this quiz, I'll give you the occupation and you choose the title of the short subject.
Tough, 25 Qns, willysteal, Jul 25 05
Tough
willysteal
1252 plays
20.
  The Three Stooges #2    
Multiple Choice
 15 Qns
I'm back! I got more questions for you stooge people out there. Still see if you know as much stooge knowledge as I do! You just gotta love the stooges! There will probably be more quizzes on the way.
Tough, 15 Qns, featheredfriendsmack, Jan 09 07
Tough
featheredfriendsmack
1740 plays
21.
  Half-Wits Holiday    
Multiple Choice
 15 Qns
The 1947 classic "Half-Wits Holiday" made history as the last short that starred Curly as a stooge.
Average, 15 Qns, GoodVibe, Oct 26 22
Average
GoodVibe gold member
Oct 26 22
818 plays
22.
  Spread Out Knuckleheads    
Multiple Choice
 10 Qns
Any resemblance between the characters in this quiz and regular human beings, whether living or dead, is a dirty shame.
Tough, 10 Qns, buckmanboston, Dec 27 14
Tough
buckmanboston
1281 plays
23.
  For Die-hard Stoogephiles    
Multiple Choice
 10 Qns
Challenging enough for a true fan, but not impossible so as not to be fun.
Tough, 10 Qns, hank2001, Dec 27 14
Tough
hank2001
1062 plays
24.
  Soitenly! It's The Three Stooges    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome all Stooge fans to my first Three Stooges quiz with trivia questions all about the Stooges. Good luck!
Difficult, 10 Qns, frosty12345, Mar 23 10
Difficult
frosty12345
1080 plays
25.
  Three Stooges' Feature Films    
Multiple Choice
 10 Qns
Some of their movies are very rare. If you think you're a true fan...how much much do you know?
Tough, 10 Qns, rightwing3, Jan 11 16
Tough
rightwing3
482 plays
26.
  Stooge Notables    
Multiple Choice
 10 Qns
Some Stooge shorts are well-known for having a place in history.
Tough, 10 Qns, GoodVibe, Mar 14 06
Tough
GoodVibe gold member
641 plays
27.
  Women in Stooge Shorts    
Multiple Choice
 15 Qns
How much do you know about the women that appeared on Three Stooges shorts?
Average, 15 Qns, GoodVibe, Jan 20 06
Average
GoodVibe gold member
466 plays
28.
  The Three Stooges #1    
Multiple Choice
 10 Qns
If you like the Three Stooges as much as I do, this quiz is for you! See if you know as much stooge knowledge as I do! There will be more quizzes on the way! Thanks.
Tough, 10 Qns, featheredfriendsmack, Sep 27 10
Tough
featheredfriendsmack
2305 plays
29.
  The Three Stooges #3    
Multiple Choice
 10 Qns
Guess what? I'm back! Test your stooge your stooge knowledge against mine! Try my other stooge quizzes if you haven't already yet. Good Luck!
Tough, 10 Qns, featheredfriendsmack, Dec 21 17
Tough
featheredfriendsmack
Dec 21 17
1515 plays
30.
  Will The Real Stooge Please Stand Up    
Multiple Choice
 15 Qns
OK, Moe and Larry were in every Stooge short, but which ones were Curly, Shemp and Joe in? I'll name a Stooge and you name the short he was in. Be careful, tricky choices ahead. 15 questions, spread out!
Tough, 15 Qns, gamemaker, Aug 30 08
Tough
gamemaker
1025 plays
31.
  Hoofs and Goofs    
Multiple Choice
 10 Qns
In 1957, Joe Besser became the third Stooge. "Hoofs and Goofs" was the first of the Joe Besser shorts, which many say were not funny.
Average, 10 Qns, GoodVibe, Jun 09 20
Average
GoodVibe gold member
Jun 09 20
434 plays
32.
  The Three Stooges: Volume 2    
Multiple Choice
 10 Qns
Try your luck on my "Three Stooges" quiz over 4 episodes. But it's not going to be easy.
Difficult, 10 Qns, 3stooge, Mar 23 10
Difficult
3stooge
1026 plays
33.
  The Three Stooges: Volume 1    
Multiple Choice
 10 Qns
Try my 2nd "Three Stooges" quiz that's all about the careers of the stooges.
Difficult, 10 Qns, 3stooge, Jul 25 05
Difficult
3stooge
710 plays
34.
  Moe Howard    
Multiple Choice
 10 Qns
Learn a few intersting facts about our favorite bully and the leader of The Three Stooges, Moe Howard.
Difficult, 10 Qns, stooge, Jan 09 08
Difficult
stooge
1052 plays
35.
  Some Stooges Trivia    
Multiple Choice
 5 Qns
Hey Moe, hey Moe, short but good Stooges quiz.
Tough, 5 Qns, KOBRA, Nov 26 15
Tough
KOBRA
2826 plays
Related Topics

The Three Stooges Trivia Questions

1. What was the name of the hospital the Stooges worked at?

From Quiz
Three Stooges: Men In Black

Answer: Los Arms Hospital

The "Los Arms" hospital shot was actually the Cedars of Lebanon hospital in Los Angeles, California.

2. What is the Stooges' occupation as the feature begins?

From Quiz So Long Mr. Chumps

Answer: Street cleaners

As the story opens we see the boys sweeping the streets in white uniforms. They end up bashing each other with their brooms. "So Long Mr. Chumps" is a deliberate parody of the Oscar-nominated film "Goodbye, Mr. Chips", which was popular at the time. It is the 59th feature the Three Stooges made. The boys are census takers in "No Census No Feeling". They are both carpenters and pharmacists in "Pardon My Scotch". "So Long Mr. Chumps" was originally released on February 7, 1941.

3. What is the occupation of The Three Stooges in the beginning of the feature?

From Quiz The Three Stooges "Pardon my Scotch"

Answer: Carpenters

The Three Stooges are carpenters who are installing a door on the second floor of a pharmacy. "Pardon My Scotch" is the first Stooge episode to employ "Listen to the Mockingbird" as their official theme song. It would continue to be used until 1939. The Stooges use the famous tool gag for the first time in this episode.

4. What profession are the Stooges in this episode?

From Quiz The Three Stooges "Three Little Pirates"

Answer: Sailors

They are sailors from "Garbage Scow 188" who become stranded on Dead Man's Island. The island's governor remarks how that is an odd name for a vessel. This short was made in December, 1946. It was the last "Three Stooges" episode in which Curly Howard was involved in the entire production. He was left out of the final scenes of the next Stooges project, "Half-Wits Holiday", after he suffered a debilitating stroke.

5. What is the name of the beer company where The Three Stooges are working?

From Quiz Three Stooges "Three Little Beers"

Answer: Panther Brewing Co.

Moe, Larry and Curly have been hired as new delivery men because of several complaints about poor delivery service. The foreman assures the owner that everything is going to be OK now that they've been hired.

6. What is the name of the only feature film that Shemp appeared in with The Three Stooges?

From Quiz Three Stooges' Feature Films

Answer: Gold Raiders

'Gold Raiders' was released in 1951. The Stooges starred in this movie along with George O'Brien. O'Brien played an insurance salesman who cleaned up the western town of Red Mesa to make it safe for miners. The Stooges played cowboys who helped O'Brien throughout the film. Shemp was also in 'Soup To Nuts', but they were not yet the Three Stooges. They were still Ted Healy's Stooges.

7. A short that combined footage from "So Long Mr. Chumps" and "In the Sweet Pie and Pie" was released in what year?

From Quiz Stooge Notables

Answer: 1946

The short was "Beer Barrel Polecats," where Moe, Larry, and Curly get jailed for 40 years for making and selling beer. The shorts sampled were from 1941. This short used much stock footage because Curly's health was declining.

8. Who utters the first line in "Hoofs and Goofs"?

From Quiz Hoofs and Goofs

Answer: Larry

Moe and Larry are cleaning while Joe is reading about reincarnation.

9. What occupation do the Stooges have?

From Quiz Half-Wits Holiday

Answer: Plumbers

The Stooges installed a gas line backwards, but as Larry says, "Don't worry, we always fix it right the second time!"

10. What hospital do the Stooges work at?

From Quiz The Original "Men in Black"

Answer: Los Arms

Two of the other answers refer to real hospitals, the other to TV's "St. Elsewhere". The pun signifies we're in Stoogeland again. Raymond McCarey directed and Felix Adler scripted this early short, from 1934.

11. Who's on trial for murder?

From Quiz Disorder In The Court

Answer: Gail Tempest

Her name is typical of character names in the Stooges series. Harry Thaw murdered architect Stanford White when he found out he had an affair with his wife Evelyn Nesbit, but he was sentenced to life in an asylum. Borden was acquitted of killing her parents. H.H. Holmes was the alias of mass murderer Herbert Mudgett, who was executed for his crimes. Suzanne Kaaren played Gail (uncredited). Jules White's brother Jack (as Preston Black) directed and Felix Adler scripted.

12. What is Cedric's profession?

From Quiz Squareheads of the Round Table

Answer: Blacksmith

Three wandering troubadours, on their way to the court of King Arthur, wander in to the blacksmith's shop. They find out that the King wants Cedric's head because he dares to love the fair Elaine. After they hear his story, the Stooges vow to help Cedric. Cedric was played by Jock Mahoney (billed as Jacques O'Mahoney, his real name), who played Tarzan in several movies in the 60s, but was best known as a stuntman. He was the stepfather of Sally Field.

13. In what fictional country does this short take place?

From Quiz I'll Never Heil Again

Answer: Moronica

Herman the Sixth 7/8 has been replaced by Hailstone the dictator. Mr. Umpchay, Mr. Ixnay and Mr. Amscray have agreed to help put the King back into power after having replaced him with Hailstone. Herman's daughter Gilda is going to help them. The country's motto is "Moronica for Morons".

14. What happened to Operator 13?

From Quiz Uncivil Warriors

Answer: Swam across the river and got potomac poisoning

The General (James C. Morton) asks this of Operators 12, 14 and 15 after they introduce themselves. Curly answers with the potomac poisoning remark, which earns him a scowl from Moe. During this sequence, notice the soldier behind Larry, Moe and Curly, whose only job seems to be to pick up their hats which keep coming off.

15. Where are Larry, Moe and Curly sleeping at the beginning?

From Quiz No Census, No Feeling

Answer: In an awning

The owner of the Square Deal Swap Shop comes out and opens the awning and they fall out of it. The shopkeeper is played by Max Davidson. This was his only Stooge short.

16. When the Stooges are cleaning up the apartment, who makes the bed?

From Quiz Corny Casanovas

Answer: Larry

Larry has an easy enough time putting the sheet in place, but when he tries to put the Murphy bed away, it falls back down and traps him underneath it.

17. What are the names of the three women who marry Larry, Moe and Curly?

From Quiz In The Sweet Pie and Pie

Answer: Tiska, Taska and Baska

They were going to marry Tom, Dick and Harry, but the fleet was ordered to Honolulu, so the guys postponed the weddings indefinitely. Tiska, Taska and Baska Jones must marry by midnight that night to get their $10 million legacy.

18. What was Healy's real name and birthplace?

From Quiz Ted Healy, the Man Behind the Stooges

Answer: Lee Nash, Houston, TX.

Nash, who became Ted Healy, was the son of a Houston buisnessman who entered vaudeville in his early teens. The other names are those of W.C. Fields characters! (And Fields was born in Philadelphia!)

19. How often did Curly have to clip his hair to make sure he always looked the part of a Stooge?

From Quiz Soitenly! It's The Three Stooges

Answer: Once every week

Curly originally had long wavy hair but had to shave it once every week to become a member of the Stooges.

20. In the episode entitled "Violent is the Word for Curly", what is the name of the college where the Stooges pose as professors?

From Quiz "Three Stooges" For The Masses

Answer: Mildew College

This is also the episode which features the classic tune "Swinging the Alphabet".

21. What was the very first episode The Three Stooges made with Shemp, after Curly had to quit due to his health?

From Quiz The Three Stooges: Volume 1

Answer: Fright Night

That's one of my favorites.

22. In "If A Body Meets A Body," how much money did Curly's uncle leave him?

From Quiz The Three Stooges: Volume 2

Answer: $0.67

"67 cents."

23. Who are the dancers the Stooges meet when their dancing above interrupts the boys' rehearsal?

From Quiz Gents Without Cents

Answer: Flo, Mary and Shirley

The Stooges are ready to fight them for their breaking up their practice when they discover the pretty girls dancing.

24. When Larry was a boxer, what was his boxing name?

From Quiz The Three Stooges #3

Answer: Kid Roth

25. In which year was Shemp replaced by Joe?

From Quiz The Three Stooges #2

Answer: 1956

26. In what classic comedy feature did the stooges and Ted Healy made their first screen appearance?

From Quiz The Three Stooges #1

Answer: Soup to Nuts

27. When was Moe Howard born?

From Quiz Moe Howard

Answer: June 19, 1897

Moe's real name was Moses Harry Horwitz.

28. The first Stooges show was called __________ ?

From Quiz Some Stooges Trivia

Answer: Woman Haters

29. What were the boys devoting their life for as doctors, aka the "sacred pledge"?

From Quiz Three Stooges: Men In Black

Answer: For Duty and Humanity

As long as they devoted their life "For Duty and Humanity", their identities as doctors would be concealed.

30. When a truck exhaust blows Curly's pile of papers around, what does he put in the tailpipe?

From Quiz So Long Mr. Chumps

Answer: A wad of paper

When he becomes frustrated at having his papers blown around he twists one of the papers up and puts it in the tailpipe. Of course it flies out and hits him when the engine is revved. A short time later Curly and Moe perform the sticky paper routine which appears occasionally in some other episodes. According to Moe, Curly was never very good with written dialogue. Whenever he got stuck he would improvise some nonsense that was usually kept in the film.

This is category 13780
Last Updated Apr 13 2024 5:47 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.